Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / golden retriever
<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 182 . 183 . >>
Autor Zpráva
Vlasta
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 13:03
- Nahlásit

Zuzana T
No jo. S tím provazem jsem to zkoušela když byl Greeny malý a nechtěl nosit dumíky z vody - jak měl to období - no a nic moc - provaz se mi zadrhával na dně o bordel a nebo se mi do něj motal Greeny. Ale prý jsou jakési plavací sňůry, co se nepotopí.
Mira A
Taky chválím fotky - to listí je nádherně barevné a ten zlaťák s tím vyloženě ladí.
Já už jsem myslela, že budu mít fotky od výcvikářky z MR a zase nic - ještě je nestáhla z foťáku. Další cvičení je až za 14 dní - tak snad potom.

Mira A
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 13:10
- Nahlásit

Vlasta
My jsme na to foceni prdli. Taky kdyz jsme v nedeli videli vymetenou oblohu, tak jsme hned naskakali do auta jeli fotit podzimni fotky s listim a tak. No ale vis, jak slozity je ted najit takovyhle kousek, kdyz uz je temer vsude to listi shrabane?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 13:13
- Nahlásit

s vodním aportem na provázku bacha, známá si takhle úspěšně pokazila fenu, ve vodě se do toho zamotala a pak skoro rok nechtěla vůbec do vody.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 13:15
- Nahlásit

Mira A
Tak přijeď k nám na Sever - kolem Mácháče je za takového počasí úžasně - borovice jsou zelené a mezi tím ty listnáče co hrají barvama - sem tam nějaká voda - krása... Jenomže to jde už užívat jenom o víkendech - ve všední den přijedu domů a je tma.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 13:25
- Nahlásit

Mira A
JO pošli jí ten odkaz,určitě.Eva pěkné fotky umí ocenit.
Jinak ten špegát jsem navrhovala jen proto,aby ti kachnička neuplavala nebo aby jsi se nemusel koupat sám.Jiný obětavý pes na blízku je jistě lepší.A navíc konkurence někdy dělá divy.

Mira A
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 13:37
- Nahlásit

Ketrin
Díky za upozornění...

Vlasta
Když já mám tak málo času, že jsem rád, že jsem doma alepoň o víkendu. No snad se to příští rok zlepší.

Zuzana T
No zkusíme to s tou konkurencí, alespoň budu mít jistotu, že do tý vody pro tu kachnu nebudu muset já sám. Minulou sobotu už to vypadalo, že si zaplavu pro dřevěnou činku.

bilksa
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 13:43
- Nahlásit

Já mám opačný problém - na suchu mi kachnu vezme, ve vodě je to horší. Přinejlepším ji vynese ke kraji a tam ji nechá.
Dneska jdu cvičit, tak se těším.

Jinak obě prezentace jsem zvládla, tak ještě pár testů a ústních zkoušek a bude to.

Škoda, že jste všichni tak daleko... Nám by ta konkurence velmi pomohla.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 13:56 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

bilksa
No,to jsme,ale máš tam svou chovatelku,ne?Tak se s ní domluv.Já teď jezdím cvičit WT až do Tábora,manžel si ťuká na čelo....

Ančí a Žufrik
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 14:05
- Nahlásit

bilksa
My zas s konkurencí nic nenacvičíme Proč by se Žufrik honil, když to může přinést někdo jinej

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 14:21
- Nahlásit

Ančí a Žufrik
Žufrik je jen jeden.....

Ančí a Žufrik
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 14:37
- Nahlásit

Zuzana T
To jo, ale někdy si říkám, proč nemám normálního psa On je chytrej, až je vyčůranej

Vlasta
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 14:46
- Nahlásit

Zuzana T
Nechceš jezdit do Bolky??? To máš blíž - jestli to tedy není o známých co je tam potkáváš - jako že u tebe asi jo...
my dokonce chystáme psí besídku - je plánováno na poslední víkend před 24. že se sejdeme na výcvik všichni kdo tam chodíme, lehce pocvičíme a pak jdeme i se psama do hospůdky... no mě to sice jako staré matce v zápřahu moc nevyhovuje ( bože, před Vánocema bych chtěla být chlap - nejlépe ten můj!!) ale stejně se těším a půjdu.

bilksa
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 17:07
- Nahlásit

Vlasta

Zuzana T
Zuzí, prosím Tě, co mám dělat s tím, že Charlottka tak čtyřikrát aport přinese, a pak ode mne popoběhne tak 3 metry, buď se vrátí, nebo doběhne k aportu, ale za žádnou cenu ho už nezvedne. Jen si k němu lehne a dost.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 17:47 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

bilksa
No já nejsem ta,co by uměla dobře poradit.Je jasné,že ti dává najevo:" já nechci,už mně tam neposílej".Buď jí něco vadí a nebo si z tebe dělá blázny a nebere tě až tak moc vážně.Měl by tuhle situaci a jí podobné vidět zkušený výcvikář,který z chování psa i tvých povelů pozná,o co by mohlo jít.Jen podle popisu se bude těžko hledat řešení.
Být tebou necvičila bych tolik s Charlottkou sama a vážně bych uvažovat o organizovaném výcviku - stálo by za to někam s Charlotou vyjet.Určitě cvičíte v jí známém terénu a jen sami,prospěje jí přítomnost cizích psů a neznámé prostředí.
Ty to máš asi nejblíž k Chlupaťákům nebo k p.Jedličkovi.No a co ten Tábor?.Mrkni na Retriever sport - vždycky u středisek jsou termíny nácviků - ten českobudějovický je výborný,umí skvěle poradit.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 18:45
- Nahlásit

bilksa Taky si myslím, že ji to pak už nebaví. Necvič moc často a dělej jí to zajímavý - mě to říkala výcvikářka taky, že nemůžu držet Greena na nízké úrovni v E moc dlouho, bo to pro něho bude nudné.Jestli jí to pořád házíš na jedno brdo, tak asi se nudí. Ale jak píše Zuzka - asi by to měl vidět někdo zkušený.

bilksa
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 19:08
- Nahlásit

Díky za rady!!
Zkusím začít jezdit k někomu na výcvik. Fakt potřebuju poradit. Třikrát to udělá se zájmem, pak najednou vypne a je hotovo.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 19:46
- Nahlásit

bilksaUrčo to udělej, ale asi si dobře vyber kam. Já si cvičím prvního psa, tak nemám jak a s čím srovnávat, ale s Boleslaví jsem moc spokojená, je vidět jak to někam jde, ten postup přes WT mi poradila chovatelka a ta odvedla na zkouškách více psů ( svých a odchovů) a sama říkala, že ten základ ovladatelnosti co mají bývalí WT je velké plus potom na loveckých zkouškách. Já mám navíc výhodu, že výcvikářka sama jezdí jak WT u nás i v zahraničí - a umisťuje se - tak dělá i lovecké zkoušky. Takže ví o čem mluví, nepoužívá žádné donucovací pomůcky a umí to i vysvětlit druhým.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2009 09:47
- Nahlásit

Dneska jako nikdo???? Venku krásně - všichni v práci, já za chvíli razím do Prahy s výrobkama. už se těším jak budu kroužit z Bílé HOry na Štěrboholy - doufám, že to nebude ucpané

bilksa
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2009 09:58
- Nahlásit

Já tu jsem, sedím až do tří ve škole. Pak domu převléct a v půl šestý jedu zpět do Budějovic - přítel hraje představení, tak se jdu podívat.

Strašně se těším.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2009 10:49
- Nahlásit

bilksa
No teda - on je herec?? Nebo hudebník???

bilksa
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2009 12:19
- Nahlásit

Vlasta
Hudebník - hraje v orchestru opery Jihočeského divadla. Takže jsem v divadle často.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2009 19:18
- Nahlásit

Tak o víkendu žádná účast??? Já jsem byla v Polsku pro kuchyň, v úterý ji přijedou zaměřit, ovšem po provedení radikální změny výběru - podle katalogu( kde nebyly ceny) jsem si neomylně vybrala tu nejdražší z masivu a po sdělení ceny by asi byla levnější i kuchyň Hanák, kterou jsem pro její cenu zavrhla už na začátku..... tož to jsem zvědavá, jak to nakonec zarchitektujeme výhoda je, že ji dovezou a namotujou.

bilksa
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2009 22:18
- Nahlásit

My jsme celý víkend makali - už dokončujeme rekonstrukci našeho pokoje, tak snad příští týden budeme už ve svém. Zbývá nám zaspárovat dlažbu, udělat elektriku a máme to. Ještě by to chtělo novou postel, ale na tu bohužel nemáme penízky...

Vlasta
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 08:40
- Nahlásit

bilksa
My budeme kopat v lednu - těším se novou kuchyň, ale méně na ten bordel, no prostě to musíme zvládnout...

Walda
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 10:40 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

bilksa

Charlottka tak čtyřikrát aport přinese, a pak ode mne popoběhne tak 3 metry, buď se vrátí, nebo doběhne k aportu, ale za žádnou cenu ho už nezvedne.

Náhodou jsem sem kouknul.....
S nácvikem aportu nespěchej! Jestli to je mladej pes, můžeš ho takhle dost brzo aportem znudit a nechá toho úplně. Napravit se to pak dá, ale je to na dlouho.

Takže, jestli ti pes aportuje 4x a už ani ťuk, už nikdy mu ho 4x neházej (v této fázi výcviku, pozděj ano). Hoď dva aporty, když přinese druhý, ještě ho na aport nabuď, ale už ho neházej, ale schovej. A za čtvrt hodiny zase to samé, na jiném místě. Daleko důležitější, než nekonečné aportování, je zájem o aport, klidné držení a přinesení k psovodovi. Když aport vyndáš, musí se psovi rozsvítit oči a když aport končíte, musí chtít aportovat pořád dál, ale ukončit ho musíš ty!
Nikdy nenech psa, aby aportování ukončil on, to je cesta do pekel.

Za čas pak zkus, jestli by ve skvělé náladě chtěl aportovat třeba 3x, 4x a když tak přidej počet aportů. Ale jakmile se objeví váhání, aportování ukonči a příště sniž počet apotů.

A ještě jednou - nespěchej.

bilksa
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 13:10
- Nahlásit

Walda

Díky, už to tak praktikuju a je to lepší. Taky jsem zjistila, že jakmile jde cvičit jeden člověk - buďto já nebo táta, tak pracuje perfektně, ale přijde-li někdo další, tak přestává. Myslím, že se bojí, že ten druhý bude střílet. Takže trénuji zatím sama a postupně zkusíme z dálky přibližovat další postavu.

Walda
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 13:37
- Nahlásit

bilksa

Eště mě napadlo:
Zatím do aportu nedávej žádnou poslušnost, klid při odhozu, předsedání při odevzdáníé a tak. To docvičíte později. Hlavně, ať je v tom dynamika a pesu to baví.

S váma "lovcema" je potíž, ža se nechcete se psem o aport přetahovat ze strachu, že by držel moc pevně a aport drtil, nebo nevydal.

Přitom je to podle mě lichá obava. Můj Indy (taky GR) má aport dělaný přes přetahování a aportuje nadšeně všechno, počínaje porcelánovým hrnkem nebo konzervou, přes činku a peška až po buřta nebo syrové vejce a všechno obstojí nepoškozené.

Na druhou stranu je přetahování super způsob, jak chlupáče na radostný aport motivovat. A bezproblémové odevzdání se docvičí přes poslušnost, ale až úplně na konci, když už je jistota pěkného aportu.

bilksa
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 15:44
- Nahlásit

Walda
Já se s ní přetahuju, ale je to s ní prostě těžký - jakmile oportuje hračku, činku, nebo chlupatýho dummíka, tak je to super.

Vezmu bažanta, kachnu nebo obyč dummíka a je znuděná.

jana33
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 15:52
- Nahlásit

bilksa
Hele to je divný, kdyby jí bavil obyč dumík,činka,hračka a nic se zvěří,tak chápu. Kdyby jí naopak bavil chlupatej dumík a zvěř a nudila se s obyč dumíkem, činkou atd.,tak to taky chápu. Ale tenhle výběr by ti měla vysvětlit

Ančí a Žufrik
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 18:53
- Nahlásit

bilksa: Žufrik svého času odmítal aportovat malýho půlkilovýho dummíka, aportoval jen kilovýho, pak se k tomu přidal chlupatý, kterýho miluje. Předsednutí se naučil až ve dvou letech, před tím nás to ani nikdo neučil. Časem přišel na chuť i tomu půlkilovýmu, a teď díky Bustymu aportuje i činku.
Jo, a miluje přetahování... a taky mi to nedoporučovali.
Nepřetahujeme se tedy o dummíka, máme od gappaye přetahovadlo

<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 182 . 183 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání