Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 189 . 190 . 191 . 192 . 193 . 194 . 195 . 196 . 197 . 198 . 199 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2011 10:50 - Změnil/a: lucYnka XIII
- Nahlásit

VerčaZ
z mych zkusenosti ze zubozenymi kockami, tak ja bych zacinala tim varenym kuratkem s rejzi ( u kocek bez rejze jen kure ) . Probiotika jsou taky dobry, protze pri spatne strave se mikroflora nici. V calopetce nejsou probiotika, je to jen hodne energeticka pasta. Pokud nema prujem tak dobra Ja davam malokdy, protoze vetsina kocek z venku prujem ma. Takze prvnich nekolik dnu dostavaj jen kure s vyvarem a probiotika. Pak postupne prechazim na kvalitni lehce stravitelny maso - syrovy kureci prsa, ... pak pridavam i hovezi libove. Krmim hodne castokrat denne po mensich davkach. Psovi bych pridavala i prilohu asi tu ryzi. Kockam se davat nema, neumi moc travit sacharidy a tak ruzne ryze.. jim jenom zatezuji traveni. Ani pri prujmu se nedoporucuje kure s ryzi, ale jen ciste maso ( i kdyz hodne vetu vam rekne kure s ryzi, protoze proste delaj kocici medicinu jako kdyby kocka byla maly pes a to jeste podavani ryze pri prujmu je to nejmensi zlo, ktere timhle pristupem na kocce pachaji ) Ale zpet k psovi Na chudokrevnost jsou pry dobre cervene masa - libove hovezi a jatra jestli je casem snese. Ale jatra fakt az za dyl jsou hodne projimave.

Ale jak pisou holky chtelo´by to rozbor krve - aspon biochemku jatra, ledviny, aby se dieta dala sestavit podle toho.

S tim zavodnovanim bych se nemastneho kureciho vyvaru nebala, slemem s ryze ho nezavodnis, potrebuje hodne tekutin. Lemta aspon vodu?

Jeste k tem probiotikum - jogurt s probiotickou kulturou ( ne kazdy ji obsahuje) je dobra nahrazka probiotickych past, ale kdyz na nej neni organizmus zvykly muze zpusobovat prujem, takze ja bych jako prvni volila pastu nebo probioticke kapsle - ja pouzivam Synbiotic DC

edit - jeste k ocasku. Zalezi na tom v jakem stavu je a jak vypada. Jestli jsou tam krvave rany tak osetrovat betadinou. Jestli strupy bude je potreba jemne sundavat - na to pomuze 3% peroxid, hezky stroupky povoli. Kdyz je jen hodne zacervenaly a podrazdeny muzes mazat kalciovkou. Ale ja bych to asi nechala na veta at prvotni osetreni udela on, omrzliny jsou jako popaleniny a pokud je tam nejaka odumrela kuze bude muset pryc...

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2011 11:13
- Nahlásit

Holky, díky všem za rady.
Co se týká žrádla - včera dostával po třech hodinách vždycky trochu a vůbec, ale vůbec nemá průjem, ani řidší hovínka. A to dostal - kuře s rýží a mrkví, banán se zakysanou smetanou (tady jsem se hodně bála) a večer jsem mu dala malininko libového hovězího od Atíka. A fakt úplně krásně kadí. Ale s těma játrama radši ještě počkám. Veterinář mu nabral krev, ale říkal, že je naprosto v pořádku až na ty omrzliny a hroznou podvýživu, že kdyby měl něco špatného, určitě už by se to projevilo.
Konec ocásku nemá zarudlej, ale zčernalej, proto prý dostal ty antibiotika, aby se mu nerozjel z toho odumřelého zánět. Od kamarádky jsem dostala radu - potírat vývarem z řepíku, prý se potom to odumřelé krásně oloupá.
Mám ho na rajčeti, budu posílat ty fotky Štouračovi, kvůli těm nohám, fakt se mi moc nelíbí. Tak jestli se chcete mrknout... URL
Ešusko, díky moc za maily, vždycky dokážeš bezva podpořit

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2011 11:27
- Nahlásit

VerčaZ

Pipinkáá pipinkááá malinkeej - má moc hezký pohled očí.
jo řepík je asi dobrej nápad. Je skvělý, že žrádlo bere v pohodě bude to velký silný hošíček.

budeš zpravodajovat, že jo, že jo? Kdyby ne, budu Tě chodit strašit

Ešusko, díky moc za maily,
nejni zač

makrel
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2011 13:13
- Nahlásit

VerčaZ
hezký chlapeček.myslím, že se z toho brzo dostane.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 18:03
- Nahlásit

Ahoj všem=)
Chtěla bych se Vás zeptat, jaké jsou Vaše barfovací náklady za měsíc? Ptám se hlavně těch, co mají psa okolo 40-45 kg. Kdybych začla krmit masem+přílohou+doplňky, vlezla bych se zhruba do 900,- s tím, aby pes nijak nestrádal?
Zatím, co jsem si počítala náklady na měsíc podle vzorového jídelníčku (www.manwe.eu - jídelníček s přepočtem), kde bylo zahrnuto kuřecí skelet, kuřecí křídla, ryby, hovězí játra, hovězí hrubomleté, kosti ořez, hovězí jazyk, dršťky, hovězí s droby, zelenina, jogurt+ovoce, tvaroh+ovoce, vejce, doplňky, to vše na 45 kg psa, tak jsem došla k částce 1 119,-/měsíc.
Nyní krmím granulema a měsíční náklady jsou 930,- a jelikož jsem student a výdaje za psa si platím sama, tak si moc vyskakovat nemůžu.
Díky za info

Baysha
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 18:19
- Nahlásit

MartinaBarney
já jsem teda náklady nikdy nepočítala, ale podle mě tvaroh, jogurt a vejce nejsou v zásadě nutný (já dávám jenom občas trochu jogurtu, tvaroh a vajíčka nedávám vůbec) a na celým jídelníčku to bude myslím to nejdražší

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 18:23
- Nahlásit

MartinaBarney
já myslím, že v poho... já teda krmím dohromady 35 kg (oba psi dohromady) a maso za cca 500 kc mam na neco pres mesíc + zeleninu presne nepocitam, ale to muze byt tak 200 za mesic asi max, minimalne to vzdycky muzes vyzkouset a kdyz se ti to nevyplati, ke granulim se vratit...

Help na vsechny: pes mi zezral drstky nerozmrzlý i s tím igelitem, do kterýho sou balený origos ve vetamixu... prostredni ukrojenou cast, takze igelit jen dokola, ne ze stran... co s tim? cekat az to zvrati/vylouci nebo mu pomoct?

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 18:58
- Nahlásit

minimalne to vzdycky muzes vyzkouset a kdyz se ti to nevyplati, ke granulim se vratit...
To je nápad Vyzkoušet a to uvidí se. Ted jsem zrovna na zkoušku dala Barneymu pár kousků kuřecího masa, nakrájené rajče a pár kousíčku mrkve (jinou zeleninu jsem doma momentálně nenašla). Fakt jen tak na zkoušku. Mlsoun jeden - miska se blýskala

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 19:08
- Nahlásit

cernej caj
pes mi zezral drstky nerozmrzlý i s tím igelitem, do kterýho sou balený origos ve vetamixu... prostredni ukrojenou cast,
no, batyna už to taky párkrát udělala, než jsem přišla na to, kam schovávat plasty. Nic se jí nestalo, normálně to vyšlo

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 19:18
- Nahlásit

kachna_
tak tos mě uklidnila

corgi
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 19:23
- Nahlásit

MartinaBarney
Jelikož jsi student, tak holt budeš kupovat levnější maso, no. Já to tak taky dělala, teď už student nejsem a můžu se rozšoupnout Jo, a dá se samozřejmě taky ušetřit dobrými známostmi (tu nějaká slípka od tchánovců, tu "odpad" z farmy...), vlastními zdroji (domácí ovoce, zelenina, jogurt) - ale na to každý myslím přijde, že ano

cernej caj
pes mi zezral drstky nerozmrzlý i s tím igelitem
Myslím, že to vyjde i bez pomoci (z mého 15kg vyšel i celej alobal ze svačiny v poho), maximálně můžeš pro klid duše dát šťouchaný brambory nebo zelí. Mě by spíš trápil ten fakt, že to bylo nerozmrzlý, tudíž studený - na to je můj pes hrozně háklivej a hned má naběhnuto na zánět žaludku. Ale jiný to zas snesou, takže se nic nemusí stát.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 19:32
- Nahlásit

corgi
přílohu k tomu dneska zelí měli

Naštěstí to zblajzla popelnice, která žere snad cokoli, tak snad to bude dobrý...

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 19:35
- Nahlásit

MartinaBarney
kde bylo zahrnuto kuřecí skelet, kuřecí křídla, ryby, hovězí játra, hovězí hrubomleté, kosti ořez, hovězí jazyk, dršťky, hovězí s droby, zelenina, jogurt+ovoce, tvaroh+ovoce, vejce, doplňky, to vše na 45 kg psa, tak jsem došla k částce 1 119,-/měsíc.
Za jednoho psa? Teda nevim, prijde mi to silne premrsteny, asi zalezi, kde budes maso kupovat, jak drahy doplnky dotujes (u nas jen pangamin a tu a tam roboran ci phytovet).
Ja krmim radu let vetamix + ruzny zdroje od reznika (napr skelety kureci lukcus s kuzi za 9,- a kosti veprovy zdarma). Prilohy typu zeleniny nepocitam, ale radove me krmeni masem pro 4 psiska (vahove tak 140 kg komplet) prijde asi na litr, kdyz beru v potaz jen cenu masa.
A nemam pocit, ze by byli o neco ochuzeny, lesk v srsti jak blesk, kondice fajna od veteranky po nejmladsi 3letou fenu.
cernej caj
co s tim? cekat az to zvrati/vylouci nebo mu pomoct?
Jestli ti to sezral ted po sesty, dej mu kysany zelicko. Obali ilegalit v zaludku a pomuze lepsimu projiti skrzeva trakt. travici. Ale jestli to bylo bez tech zeleznych sponek, tak by to mel vykadit v poho, stacit delat zitra a pozitri hovnostourace a sledovat, jestli je psicek ok.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 19:42
- Nahlásit

Fifi
Ale jestli to bylo bez tech zeleznych sponek, tak by to mel vykadit v poho, stacit delat zitra a pozitri hovnostourace a sledovat, jestli je psicek ok.
Ještě že ste tu všichni tak znalý Zatím mu to evidentně neva

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 19:50
- Nahlásit

cernej caj
eště že ste tu všichni tak znalý
Hovno znalý. Hele, mi cupky obcas vykadi i vicko od Pet lahve a to k nim maji silne omezeny pristup. Proste sleduj a stourej.

Gerda
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 19:52
- Nahlásit

Fifi
Za jednoho psa? Teda nevim, prijde mi to silne premrsteny
i mě se to zdá hodně, naopak mi přijde, že od té doby, co krmím masem, jsou náklady na krmení menší. Mám tedy jen dvacetikilového psa, třeba tu informaci o jogurtech a ovoci...nakoupím si pár kilo mrkve z lídlu, kefíry půlitrový za 9 Kč, namasakruju mrkev s kefírem do krabiček a dokud nedojdou, dávám. Vitamínky taky - pangamín, tak, jak mi upadne od ruky, maso od vetamixu hovězí hrubomletý po dvacce za kilo, kdybys mu dávala půl kila masa každej den, teoreticky by tě jen maso samotý mělo stát 300 Kč, obyč mrkev, obyč hlávkovej salát, pár kefírů (přijdou mi levnější než jogurty), přece nemusíš všchna tahle masa nakoupit najednou, můžeš to střídat, tak, jak budeš mít prachy, když si vychytáš zdroj kostí, u řezníka, taky by neměly přijít draho...rybu u vetamixu či falca jsem kupovala 15,50 za kilo, když přihodíš přílohu vločky a třeba mraženou zeleninu pod svíčkovou, máš pytlik vloček za třeba 10 Kč, půl kila masa z té dvacetikorunové kilovky za 10 kč, pytlik mražený zeleniny za 15 kč, flašku kefíru za 9 kč, kilo mrkve za 20 kč, jabka si v létě nakradeš v áleji, nebo koupíš ty naťukaný od čongů, jak prodávaj pytlik za 9 kč, z toho naděláš porce, předpřipravíš si je dopředu a dáváš třeba už nadávkovaný v krabičkách...já si takhle pro psa dělám na týden i 14 dní krabičky s porcema, pak už jen přidávám, co zrovna mám, pokud nemám, nemám. Krevní testy loni dopadly dobře, žádné výkyvy, teď v březnu či ještě v únoru půjdem zas, ale pohledově čuba vypadá v dobré kondici, srst nádhernou, zuby zdravý a bílý, bobek pohodovej, neni unavená, neni polámaná...je v podstatě bez doplňků. Až poslední rok přidávám pangamín a na zimu měla mobilitu - balíček za 250 Kč na tři měsíce, je ale poloviční než tvůj pes, jenže dostávala ho zas každý den, takže na dva měsíce bys ho měla taky. A malý balení je vždy dražší než velký....já bych z toho krmení zas nedělala takovou vědu....

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 20:01
- Nahlásit

Gerda
já bych z toho krmení zas nedělala takovou vědu....
Vid. Ted cupky pozraly odrezky z praseciho plecka, bucek syrovej a hovezi hrubomlety. Takova dietni porce masa pro ne, zakously to kazda veprovou lopatou. Rano ulovily kazda mrkev a kousek tvrdyho chleba. Pred veceri este ctvrtku kedlubny. Kdyz to spocitam za dnesek - kedlubna 12,- Kc, lopaty zdarma, hrubomlety a bucek tez zdarma (dar od znamy, likvidovala mrazak). Tak mne asi nejdraz prisla ta mrkev a odrezky z plecka.

Gerda
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 20:21
- Nahlásit

Fifi
no právě, já nakupuju maso podle toho, jak mám prachy, když můžu víc, koupim fajný maso, když málo, nakoupim hrubomletý, rybičky, přidám mraženku, vločky, nebo tu namasakrovanou mrkev s jinejma namasakrovanejma zeleninama, ty kefíry, nebo tvarohy ve slevě, otlučená jabka, zahnědlé banány, ředkve z výprodeje...prostě ty vyřazený potraviny, vše smíchám o lavoru, zaleju kefírem, nakrabkuju, když neni krabka, hodim kus tvrdýho chleba, nebo pes dojí zbytky, co mi vybydou, kosti na žvejkání teda dávám, ty si strašně oblíbila, už vůbec nedávám ucha a pindíky, už je ani nechce, jak má morkovku, ščasnéé pes, přikydám pangamoš, už rok mám balení 3500 tablet a ještě jsem rozdělená s maky a furt to neubejvá, pamlsky si peču sama, mám pytel za cenu kila jater, pytliku vloček a jednoho vejce + plyn na 20 minut pečení a 10 minut masakrování elektřina, kilo pamlsků za třeba dejme tomu 60-100 max kč...spíš těch 60...taky bych chtěla, aby někdo takhle hlídal mou stravu )))

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 20:30
- Nahlásit

Gerda
už rok mám balení 3500 tablet a ještě jsem rozdělená s maky a furt to neubejvá
Esli mas velky prebytek, rada si od tebe kousek z tech tisicu vezmu, zrovna mi taky dochazej..

Eire
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 20:42
- Nahlásit

Gerda
já bych z toho krmení zas nedělala takovou vědu....

Pravda pravdoucí,dříve psáci na statcích,chalupách dostali zbytky,bufetili z kyblů nachystaného krmení pro prasata,drůbež.Nacpali se tak bramborem,ječným šrotem,kopřivama,zbytkem mléka od kozy,krávy.....schroupli kosti od oběda a při zabijačce si promastili střívka mastnotou .A byli zdraví a dlouhověcí.
Kolikrát mám pocit,že dnes člověk pozře hambáče,nebo něco mraženého,nacpe to i svým dětem ,ale pro psa bude odvažovat na laboratorních vahách.

Jo a mám dvě vlkodavky a pět čau čaú a jednu akitku,ale za krmení dávám měsíčně tak 4 litry.Beru Vetamix a Falco,pak tvarohy a semotamo jogurt smetanový choceňský.Jako přílohu dávám rýži,zeleninu málo,nechtějí to.Spíše ovoce a pak domácí rajčata,jablka si očešou sami,švestky a třešně baští i s peckama.
A jednou týdně dostanou jen ovesnou kaši s medem.Taky syrové hovězí morkové kosti a hovězí oháňku.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 22:06
- Nahlásit

já ted občas dávám ,hlavně dastymu,vepřové koleno s kostí,jinak beru už vetamix s kámoškou co má 4 ovčouny,tedy já jsem vzala 52 kg a ona 120 kg ,když mi to sem přivezl a já to tahala do výtahu na 6x,tak vana byla navaná celá
jinak nakupuju převážně už v lídlu a kouflandu zeleninu a jogurty

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 23:40
- Nahlásit

Fifi
Za jednoho psa?
Ano, za jednoho psa. Tento vzorový jídelníček mám ze stránek www.manwe.eu, rubrika Jídelníček v příkladech, je tam odkaz na ,,jídelníček z přepočtem´´. Ten už je sestavený, jen si tam zadáte váhu psa a gramy se samy podle toho přepočítají. Tak jsem to právě zkusila, kolik by to vycházelo na 45 kg psa.

Teď jsem si zkusila tak nějak sestavit vlastní jídelníček složený z levnějších druhů mas tak, aby tam byl zachován ten poměr 70/30. A kupodivu mi vyšla částka 540,-/měsíc. Se zeleninou a ovocem by to mohlo být tak do těch 800,-. A toho jsem chtěla dosáhnout
Já mám takovou radost. Celej večer se tu s tím piplu a počítám to. Jen budu muset sehnat lidi na objednávku z Vetamixu, 50 kg je docela dost.

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 23:48
- Nahlásit

MartinaBarney
Celej večer se tu s tím piplu a počítám to.
Az to budes kydat do misky, zapomenes na vypocty a vezmes to po selskym rozumu.
Jen budu muset sehnat lidi na objednávku z Vetamixu, 50 kg je docela dost.
A odkud si? Dycky se tu nekdo najde, cztko je jak chobotnice po cely republice.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2011 23:59
- Nahlásit

Fifi
Az to budes kydat do misky, zapomenes na vypocty a vezmes to po selskym rozumu.
Já jsem to počítala jen tak pro moje info.
A odkud si? Dycky se tu nekdo najde, cztko je jak chobotnice po cely republice.
Jsem z Vyškova. A tak snad dva lidi bych měla, kteří by si byli se mnou ochotni taky objednat. O Barfu jsem už totiž uvažovala tak před půl rokem (pes měl pořád průjmy, střídání značek granclí apod.), takže jsem už verbovala lidi. Nakonec z toho sešlo, protože Barneymu se zažívání upravilo a doted je to bez problémů.
Mražák taky u mě není problém. Přítel má doma mega mražák - skoro prázdnej, takže se mi už dřív nabízel, že si tam můžu šoupnout maso.

Evey
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2011 06:32
- Nahlásit

MartinaBarney
Já beru maso od řezníka, či porůznu v akcích po supermarketech. Teď třeba měli v Penny akci na chlazené kuře s 2 stehnama za 49 kč/kg, k tomu jsem v řeznictví tamtéž nakoupila kuřecí srdce za 41 kč, žaludky 41 kč, játra 40 kč a udělala balíčky...
Pro kosti posílám chlapa, jedna paní řeznice se do něj asi zamilovala , tak mu dává krásné morkové kosti zadarmo, luxusní hovězí ořez, že z něj kolikrát i dělám oběd.
Nemáš v okolí nějakého řezníka? Jseš mladá holka, mrkneš na něj a je to.

Myslím, že se do té ceny musíš vejít, s Vetamixem obzvlášť.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2011 07:40
- Nahlásit

a ty morkový kosti zadarmo, to se dá optat v jakýkkoli řeznictví? Já totiž nevím, z jakýho masa je to odpad, jestli vůbec už to do těch řeznictví nenavážijou bez toho...
takže dostanem občas kost od tety nebo skorotchýně, ale sama takový masa s kostma nekupuju právě

MartinaBarney
Já si myslím, že se do té ceny určitě taky vejdeš v klidu, víckrát dáš levnější maso, když ti vybudou peníze, dáš lepší... akorát si musíš dávat bacha, abys jako já místo 5x maso po 20Kč dala do košíku 5x telecí kusové po 65 kč

Evey
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2011 07:54
- Nahlásit

cernej caj
a ty morkový kosti zadarmo, to se dá optat v jakýkkoli řeznictví? Jasně zeptej se, ale že budou zadarmo to tedy negarantuji, to záleží na tvém šarmu. Jsou to kosti hovězí. Je dost možné, že je mít nebudou, ale zeptej se zda-li by ti je mohli objednat. My je máme krásně nařezané, je ale možné, že ti dají kost jak z mamuta. Vetamix je ale taky má URL

worick
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2011 08:12 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Čau holky, jak já vám závidím, že vám to ty psiska žerou.... U nás je to pořád tak všelijak. maso mají k snídani a jelikož jednou nežere jeden, pak druhý, něco oba (kuřecí mi nevemou do huby) tak k večeři pořád pro jistotu granule. A taky, pokud k tomu dám přílohu, nedej bože zeleninu - zhnuseně odejdou od misek. Tak si říkám, že alespoň v těch granclích ji mají Momentálně žerou: srdce a jazyky na kostičky a k tomu vepřová žebra. U těch kostiček musím nechat v mikrovlnce srazit bílkoviny (krvavé to nežerou ) žebra chroupou syrová Alespoň to Ale je to s nima věčný boj. Tři dny zpátky dostali vepřovou nožku syrovou na půl - nedotknul se jí ani jeden. Berry ji vzal na milost až za dva dny Až budete Brňáci objednávat Vetamix, asi se připojím. Mám celkem levná ta žebra, ale že by mi někdo dal něco zadara, to ani náhodou. Chtěla jsem onehdá vzít morkové a byly drahé jako prase
Ještě koukám...neberete někdo na téhle trase??321 – Bučovice, Koryčany, Kyjov, Klobouky u Brna, Krumvíř, Dubňany, Mutěnice, Čejkovice, Velké Bílovice, Moravská Nová Ves, Dolní Bojanovice, Hodonín, Rohatec, Strážnice, Bzenec, Moravský Písek, Veselí nad Moravou, Uherský Ostroh, Ostrožská Nová Ves, Kunovice, Uherské Hradiště, - a jak to vlastně funguje? Když si objednám třeba 20kg a někdo dejme tomu z Kyjova 30kg - přiveze mi pak těch 20kg do Veselí, někam na smluvené místo, nebo to vozí do nějakého zverimexu?

kobroor
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2011 08:30 - Změnil/a: kobroor
- Nahlásit

Tak vepřová nožka u nás taky nic moc. Nejdřív na to nějakou dobu čučí, ale pak jí vezmou na milost Asi jim smrdí...
Jinak co můžu, tak jim dávám v celku, aby musely kousat. Naštěstí maso milujou a nemáme s tím problém. Dokonce jedna pejsa nejdřív sežere zeleninu a pak až maso. Nevím, jestli jí to tak chutná, nebo si to maso šetří napotom

kobroor
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2011 08:38
- Nahlásit

a jak to vlastně funguje? Když si objednám třeba 20kg a někdo dejme tomu z Kyjova 30kg - přiveze mi pak těch 20kg do Veselí, někam na smluvené místo, nebo to vozí do nějakého zverimexu?

takhle to nejde, musíš vzít min. 50kg. Jestli jde vzít i míň, to nevím, každopádně by se asi platila doprava... Když nemůžeš vzít tolik kilo, tak je nejlepší se s někým domluvit a udělat objednávku dohromady...

<< 1 ... 189 . 190 . 191 . 192 . 193 . 194 . 195 . 196 . 197 . 198 . 199 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání