Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 189 . 190 . 191 . 192 . 193 . 194 . 195 . 196 . 197 . 198 . 199 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
kachna_
Člen
# Zasláno: 6 Led 2011 14:09
- Nahlásit

borrasca
cir nežere syrovýho králíka. vařenýho miluje. Ještě nežerou syrový ryby v celku. To ale všichni.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 7 Led 2011 07:43
- Nahlásit

kachna_
tesco robota sme u nas v tescu nenasli...

mrazak ukazoval rano -5.4 C tak sme asi na dobry ceste

brezen2008
Člen
# Zasláno: 7 Led 2011 17:03
- Nahlásit

dáváte slepice syrový nebo vařený,pokud dáváte ?

Evey
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 14:43
- Nahlásit

Někdo tu řešil rýži a ceny...
Teď mají akci v Penny, 1 kg za 9,90

kobroor
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 15:17
- Nahlásit

brezen2008
já bych dala syrovou přemraženou...

brezen2008
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 15:26
- Nahlásit

Evey
dík,vím o tom
kobroor
já ji raději uvařila a obrala a jak šmakovala

pawLINka
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 16:33
- Nahlásit

Já jsem kdysi slepice kupovala a dávala jsem je syrový. Proč vařit?

makrel
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 20:01
- Nahlásit

Evey
dík, to jsem nevěděla, ale hned jsem tam letěla. do kdy to platí?

Nori
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 20:27
- Nahlásit

pawLINka
Ahoj, slepici jsem taky kupovala, tak cca 28kč/kg.

Ta rýže v penny byla vyprodána

Evey
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 07:01
- Nahlásit

makrel
Nori
Akce na rýži by měla být do tohoto čtvrtka. Taky jsem se obávala, že bude vyprodaná, ale měli 2 palety...
Chce to zkoušet, anebo se rovnou zeptat vedoucí, jestli je ještě naskladní.

makrel
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 11:34
- Nahlásit

Evey
díky moc, zítra vyrazím znovu

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 13:11
- Nahlásit

mela bych dotaz... vadi kdyz se malo strida zelenina? nebo nevadi kdyz treba tyden zere zeli a pak treba tyden mrkev a to ma 2x prolozeny mrazenou smesi? nebo by se mela zelenina vic strdidat s jinyma druhama?

kobroor
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 13:18
- Nahlásit

nevím, jestli to přímo vadí, ale já bych to nedělala. Myslím, že je lepší dělat různorodou směs, tj. různá zelenina a ovoce v jedný dávce. Neumím si představit, že by mi holky žraly týden zelí... ty větry

brezen2008
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 13:41
- Nahlásit

akce:
akce v penny marketu od pátku 14.1 do neděle 16.1
rajče cherry - 250g - 11,90
kuře + 2 stehna zdrama - 49,90 1kg

globus - brokolice - 1ks - 16,90

corgi
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 14:52
- Nahlásit

cernej caj
Já dávám, co je. Tedy když mám ze zahrádky všehochuť, míchám klidně pořád jinou všehochuť. Ovšem teď v zimě moc nestřídám, mám jen jednoho psa a dvě kočky, takže koupím malou hlávku zelí (u číňanů zlevněnou na 3Kč), kilo mrkve (2,90), prostě co zrovna je. A tu hlávku krmím tak dlouho, dokud je. Nechci to zbytečně mrazit a navíc jsem líná. Pes si nestěžuje, kočky to žerou, všichni jsme spokojení. Na jaře bude zas líp

brezen2008
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 15:42
- Nahlásit

v kaouflandu od čtvrtka 13,celá praha - brokolice za 12,90 kus
mango . 9,9o kus
paprika červená 37,90 kilo
------------------------
sekáček na potraviny - objem nádoby - 650 ml
příkon - 300W
superion
299,50 původně - 599,-

Vero
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 15:44
- Nahlásit

Můj pes klidně žere teď v zimě několik dní jen zelí. Šmakuje mu a větry nemá vůbec

Ale samozřejmě střídat se má, né aby pes celý život byl o zelňačce.

corgi
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 18:13
- Nahlásit

Hlásím v Přešticích rejže vyprodaná, v Klatovech koupeno 10kg

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 18:58
- Nahlásit

nasi taky vetry nemaj spis me zajimalo tak informacne, zda to nemuze psu uskodit, kdyz ma par dni stejnou zeleninu a pak zase stejou, ne kazdej den jinou...

brezen2008
dobry tipy, na ctvrtek se vyzbrojim velkou taskou az pojedu do mesta

borrasca
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 19:04
- Nahlásit

Ještě jednou se ptám. Jak velkou dávku vaši psi snědí?
Moje 8. měsíců, 13 kg = cca 600g i s přílohou...
Děkuji

jana33
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 19:07
- Nahlásit

Snědli by nebo dostávaj
To nemůžeš srovnávat,každej pes je hodně individuální. Pro příklad u nás, osmiletej pes 38kg má denně cca 450g masa,tak 300 zeleniny a žádný přílohy. Dvacetiměsíční čubka,necelejch třicet kilo má tak 800 masa,300 příloh,300 zeleniny a je furt jak lunt

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 19:11 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

cernej caj
vadi kdyz se malo strida zelenina? nebo nevadi kdyz treba tyden zere zeli a pak treba tyden mrkev a to ma 2x prolozeny mrazenou smesi? nebo by se mela zelenina vic strdidat s jinyma druhama?
Ja to nikdy nezkoumala, vitaci ritualy vyzaduji kus zeleniny/ovoce - cili bud mrkev, jablko, kedluben, redkvicka, kostal od brokolice.. proste neco kousaciho. Do zradla pak uz toto nedavam, spis jim pridam ted pres zimu kysany zeli treba nebo pokrajim cinana, kapustu nebo strouhnu to, co jim nejede kusovy - celer, petrzel.. A jestli to vadi, ze malo stridas zeleninu psovi - nevadi. Kdyby zral mesic to samy, tak by mu to asi nejelo, ale jinak mu smesi zeleninovou dle myho zprijemnis a ovonis hamu papu.

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 20:28
- Nahlásit

borrasca
můj pes má lehce přes sedm kilo, dostává 250g masa, plus zhruba 200g zeleniny, no a ještě zbytky. Tu zeleninu nedostává denně, ale většinou jo. Jinak mi sežere klidně přes kilo čehokoliv, je velmi žravej a věčně vyzáblej.

borrasca
Člen
# Zasláno: 12 Led 2011 08:21
- Nahlásit

jana33: no právě mi o to šlo, vidět, že nejsme jediný kdo se neřídí tabulkama...a přílohy myslíš co? Já myslela přílohama vše co není maso a masové kosti. Prostě zelenina, rýže cokoli, co není o mase

cernej caj: jak říká fifi, psovi je to fyzicky celkem putna jakou zeleninu dostává, zelenina slouží především jako balast než jako zdroj vitamínů. V dnešní vyhnané zelenině moc vitamínů není, naopak třeba hlávkový salát obsahuje v zimě hodně dusičnanů...my jsme na tom tak, že moje psice má ráda jen mrkev a červenou řepu, někdy i salátovou okurku. Pak sní to co vyloudí, protože co jím já, to je podle ní asi boží když jí to pak dám do misky tak raději maso nesní než aby ho snědla se zeleninou. Raději má bylinky, ty jí nasekám do jídla a je to. Nať z petržele, pažitku, meduňku, mátu, bojínek a koření jako kmín, červenou papriku a strouhané ořechy jsou skvělé

Maky a Trix: jéj co bych dala za žravýho psa

sisinac27
Člen
# Zasláno: 16 Led 2011 14:46
- Nahlásit

Měla bych dotaz už něco přes půl roku krmím syrovým ze začátku to moje zlatíčko sežralo všechno maso i vnitřnosti ale asi před 2 měsíci si ta potvora začala vymýšlet vnitřnosti nechce jen vařené,ale nesním jí dát ten vývar jen maso jinak má průjem, ale jak to čtu tak nic neobvyklého.Ale maso žere jen rybí a kuřecí a to to maso musí být na kosti kdybych jí dala jen maso samotný ať nakrájený nebo namletý tak čuchne k misce a klidně bude týden hlady. Mám to začít kombinovat s vařeným nebo stačí jen ty dva druhy masa? Předesílám že ostatní druhy masa jí na kosti dát nemůžu je to malý pudlík a neužvejkne to.
P.S. I když ona je poslední dobou celá divná dřív sežrala napřed maso a potom se dorážela zeleninou, teď je to přesně naopak masíčko či kostičky vysbírá úhledně naskládá kolem miska sežere zeleninu a pak když zbyde místo sežere maso asi je cvok.

belinda
Člen
# Zasláno: 16 Led 2011 17:15
- Nahlásit

sisinac27
mám taky psa malého vzrůstu, krmím od štěněte syrovým kuřecím masem, žádný jiný druh masa do huby nevezme.Podle veterináře to údajně jako zdroj bílkovin stačí.

Baysha
Člen
# Zasláno: 16 Led 2011 18:29
- Nahlásit

sisinac27
no a co kdybys jí dala třeba kus hovězího žebra? kost neužvejká, to je jasný, ale maso si z ní ohlodá...
jinak si ale taky myslím, že kuřecí a ryby naprosto stačí.

jo a nejsi jediná, kdo má divnýho psa, moje příšerka taky posledně vyhodila z misky kuře a zbaštila nejdřív mrkev a jak si ji majetnicky držela packama

kobroor
Člen
# Zasláno: 17 Led 2011 08:27
- Nahlásit

sisinac27
A co zelený dršťky? Ty jsou výborný...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Led 2011 09:34
- Nahlásit

borrasca
Raději má bylinky, ty jí nasekám do jídla a je to. Nať z petržele, pažitku, meduňku, mátu, bojínek a koření jako kmín, červenou papriku a strouhané ořechy jsou skvělé
Ty bylinky se daji nekde koupit vyrostly nebo je treba pestovat doma?

borrasca
Člen
# Zasláno: 24 Led 2011 18:03 - Změnil/a: borrasca
- Nahlásit

cernej caj: no já jednak kupuju takový ty květináčky co jsou v nich bylinky už vyrostlé (mají tuším meduňku, bazalku, pažitku, tymián atd...) mají to v každém marketu, pak pěstuju přes léto na balkoně saturejku, řeřichu, mátu a meduňku, ty mám vyzkoušené, že se jim tam daří. No a sušené kupuju majoránku, páč jsem četla, že má hoooodně vápníku a červenou papriku, oregano atd, prostě všechny ty voňavé, různě to střídám a dávám toho jen špetku, pokaždé něčeho jiného takže můžeš i sušené i vypěstované jo a bojínek je namražený z léta ze zahrádky a nať z petržele koupíš normálně čerstvou

<< 1 ... 189 . 190 . 191 . 192 . 193 . 194 . 195 . 196 . 197 . 198 . 199 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání