Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 189 . 190 . 191 . 192 . 193 . 194 . 195 . 196 . 197 . 198 . 199 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
corgi
Člen
# Zasláno: 24 Led 2011 18:36
- Nahlásit

cernej caj
Vše pěstuji na zahrádce, v zimě aspoň řeřichu a roketu na parapetu a zbytek mám zmražený
Ony ty bylinky nejsou nic těžkého, já to prostě vyseju nebo zasadím a roste to, nijak zvlášť to neopečovávám, snad jen tymián, mateřídoušku a levanduli stříhám, ale to zas není moc pro psa. Se zeleninou se taky moc nepářu, ale štvou mě slimáci. Letos chci zkusit špenát, ten jim asi chutná. Bohužel, skleníku nemaje, přicházím o část úrodičky - např. loni mrkev nula od nuly pošla

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Led 2011 10:26
- Nahlásit

borrasca
tak to mě nikdy nenapadlo ještě ochucovat kořením, tak já něco vyzkouším

corgi
s tou zahrádkou je to špatný, ja zkoušela rajčata, ale úplně všechny mi popraskali a nějak mě neba vybírat ten plevel... ale je fakt že v létě je to lepší, to sem jim dávala zeleninu i tak, když to žerou...

corgi
Člen
# Zasláno: 25 Led 2011 11:10
- Nahlásit

cernej caj
Rajčátka mi celkem jdou, nemám teda ten skleník, takže pěstuju v kyblících od primalexu apod. cherry rajčata. To praskání se dá nějak řešit, pokud si dobře pamatuju, souvisí to s rozdílem tlaku vzduchu a tlaku v rajčeti. Ale zas takový odborník nejsem, abych věděla, jak se tomu dá předejít - pohledala bych net. Tahle minirajčata mi nepraskala. A z kyblíků plevel nevybírám

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Led 2011 12:11
- Nahlásit

corgi
jo jako ze si do kyble das hlinu, zasadis a mas takovy "venkovni kvetinac" ? ja to loni zkousela teprv prvni rok, takze nejsem jeste nejak moc sbehla, sem rada ze sem nezpominala zalivat

corgi
Člen
# Zasláno: 25 Led 2011 13:57 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit

cernej caj
Jojo, dělá se to normálně všude na vesnicích, že se rajčata sázej do pytlů - já nemám pytel, jen kýble Sazenice mám rychlené buď z vlastních oken nebo od šťastlivců se skleníky.
Edit: Do dna kýble díru!

Vero
Člen
# Zasláno: 27 Led 2011 22:16
- Nahlásit

cernej caj

Já přidávám tohle
http://www.baron.cz/pes/vitaminy-pro-psy/zelenina- byliny/i-0

corgi
Člen
# Zasláno: 28 Led 2011 13:29
- Nahlásit

Vero
FitBarf dávám kočkám, psovi střídám různé Phytovety. Ale není nad čerstvé a ještě k tomu moderně řečeno bio

Vero
Člen
# Zasláno: 28 Led 2011 13:34
- Nahlásit

No jéje, samozřejmě že není nad čerstvý.
Ale nemám vždycky k dispozici... nemám zahrádku, květináče sežere kocour

corgi
Člen
# Zasláno: 28 Led 2011 14:36
- Nahlásit

Vero
květináče sežere kocour

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Led 2011 15:18
- Nahlásit

me kocour oziral aj fikus, bestia.

V tescu maj takovej mini sekac na potraviny za 300 kc, bohuzel sem nenasla zadny info o vyrobku na netu, prece jen "tesco sekacek". Nadobu to ma dole, motor se na to nasazuje, manipulace se vsema tema soucastma je takova... no odpovida cene a prezilo to rozsekat mrkev k snidani a nerozpadlo se to (tip pro vsechny co shanej levne, ale zatim nemuzu podat info o vydrzi )

kachna_
Člen
# Zasláno: 30 Led 2011 10:16
- Nahlásit

cernej caj
ale tak já mám s tescem docela dobrý zkušenosti

Máte někdo zkušenosti se zkrmováním jedno až třídenních kohoutků? Jde mi o to, kontroluju kamarádce článek pro časopis a napadlo mě, navrhnout jí to jako alternativu, aby nezemřeli jen tak pro nic za nic.
Hadaře a zookoutky, nebo že pro dravce už tam je napsaný.

muf
Člen
# Zasláno: 31 Led 2011 11:48
- Nahlásit

Nazdar lidi. Vrtalo mi hlavou jak je to s vápníkem v kostech v rámci rizika převápnění. Na Bonodě mi to pan mvdr Šťourač potvrdil.
Tady je dotaz a reakce:

Dobrý den

Mám dotaz ohledně množství kostí při krmení syrovým. Krmím tak už cca půl roku a stále mi vrtá hlavou, jak je to se vstřebatelností vápníku z kostí. Moji 10ti měsíční feně BŠO (krmená barf už asi 4 měsíce) dávám v kostech přibližně jednu třetinu až polovinu dávky denně, aby neměla tolik energie k rychlému růstu. Některé litaratury doporučují masitých kostí 30% a jiné až 70% pro štěňata. Nedávno jsem ubral krmnou dávku pro mírnou redukci váhy, ubíral jsem z masa tudíž jsem na cca 50:50.

Nehrozí potom problém s přebytkem vápníku? A nebo si pes vezme co potřebuje a zbytek profrčí fen? Navíc spousta kostí se liší obsahem vápníku a i ty známé hodnoty jsou spíše orientační, protože to vždy ovlivní množství masa které na nich zůstane (skelety, hovězí kosti, ...). Skoro tříleté feně IS dávám kolem cca 10-20% kostí. Tím, že jich mám připraven dostatek pro štěně, ji dávám každý den. Dříve jsem dával tak obden větší množství. Ani jednu mi kosti neucpávají. Přílohy nedávám (pouze vyjmečně), jen zeleninu a dvakrát týdně ovocné koktejly. Jsem tedy zvědavý, jak je to s tím vápníkem?

Děkuji za odpověď
Bonoda reaguje:
31.1.2011 (06:06)X

Dobrý den, pes má díky biochemickým pochodům ve svém organismu účinné procesy, které zabraňují předávkování vápníkem (pokud současně nedotujete vitamín D)! Jejich popis přesahuje možnosti této poradny, ale věřte, že organismus zdravého psa si "vytáhne" vše potřebné v potřebném množství a zbytek z těla vyloučí. Není potřeba se obávat nějakého "převápnění"!

Ať Vašim psům chutná.

Pet24ra
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2011 09:53
- Nahlásit

Dobrý den,
pokud byste měl někdo zájem a máte dobré zkušenosti u svých miláčků, tak prodám 2 konzervy Grand 850g (s drůbežím masem, krocanem), ks po 50Kč, předání osobně v centru Prahy, byl to špatný výběr pro mé pejsky, prostě jim nechutná Trvanlivost až do února a června 2013, v případě zájmu se ozvěte na maxova.petula@seznam.cz, díky

brezen2008
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2011 14:36
- Nahlásit

pražáci- prosím,kde kupujete a za kolik kuřecí skelety? tady mi to z 10 zvedli na 45 kč za kilo a z 8 na 20
no takže scháním kde se dá koupit levnější,nebo je to všecko už takle drahý?

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2011 19:43
- Nahlásit

Zajímají mě vaše názory, nápady.
Seznámení se situací - převzala jsem dneska pejska - dle zubů cca 3 měsíce starý, v době nalezení (minulý týden) byl velmi zmrzlý (zřejmě vyhozený, asi strávil v těch šílenejch mrazech nějakou dobu na betonu u garáží). Doteď nemá v pořádku ocasek, pindíka a tlapky - vše dost omrzlé, byl na kapačkách u veterináře, protože byl v hrozném stavu. Dostává granule Proplanky (ti, co ho našli, usoudili, že je lepší, když jí aspoň něco, na co má chuť, ale jsou to výhradně granuláři), železo (chudokrevnost), vitaminy a antibiotika (zřejmě měl i zápal plic). Předevčírem mu zkusmo uvařili játra - měl srajdu. Podle mých zkušeností jsou ale trošku projímavý, tak si myslím, že to nebyl až tak dobrý nápad. Je třeba ho vykrmit a nějak pořádně nastartovat.
Takže bych chtěla zítra začít krmit "normálně". Myslela jsem si, že by bylo nejlepší dát mu vařené kuřecí maso s rejží a trošku do toho fláknout mrkev. Nebo byste dali něco jiného? Já takhle začala se psama vždycky, ale ty byli od mala zdraví. Co byste přidávali kvůli té chudokrevnosti? A dávali byste jogurt? Já myslím, že by mu to mohlo prospět v trávení.

makrel
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2011 19:45
- Nahlásit

VerčaZ
s kuřecím s rýží a mrkví souhlasím.na trávení bych mu asi koupila nějaké probiotika

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2011 20:08
- Nahlásit

makrel
Jo, díky. Asi je na ten jogurt fakt brzo. On dostal od veterináře Calo-Pet a to jsou sice vitamíny, ale asi i probiotika. Tak na to zatím prdím. Ráno mu dám tu rejži kuřetem a mrkví a uvidím, co bude kadit. Hlavně, aby žral, je úplně apatickej, zrazenej a zoufalej, achjo.

makrel
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2011 20:10
- Nahlásit

VerčaZ
tak jestli někde mrznul chudák.a dávala bych mu to teda asi radši po trochách a častěji, ale to asi víš. držím palce.

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2011 20:15
- Nahlásit

makrel
Jojo, budu dávat po trochách. Díky.

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2011 21:40
- Nahlásit

VerčaZ
Verčo??? Nový přírůstek?? To mám radost!! Neporadím, páč si netroufnu-napadá mě jen, kontaktovat -a si radši telefonicky??? - zde doporučovaného MVDr. Štourače?

Moc držím palce, ať se dá štěndo dohromady. Až budeš mít čas a až to k tomu bude, pošleš fotky viď? Tak to bando zvládněte.

romcca
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2011 21:52
- Nahlásit

Já jsem si kdysi u veterináře (Veterina Parník, Praha) jela vyžádat probiotickou pastu a řekl mi, že mi ji klidně rád prodá ale že bílý jogurt (v rozumném množství) odvede tu stejnou práci a vyjde mě to levněji. Nakonec jsem pro svůj dobrý pocit koupila tu pastu za 180 Kč (pro mýho 32 kilovýho dobytka tak na 5 dní myslím), dneska si ale říkám - proč by mi lhal?

Evey
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2011 06:07
- Nahlásit

VerčaZ
Rýže, kuřecí maso, mrkev OK.
Tu chudokrevnost diagnostikoval veterinář na základě krevního rozboru? Pokud ano, ostatní orgány jsou v pořádku? Hlavně ledviny by mě zajímaly, když promrzl. To by pak mohlo souviset i s tou chudokrevností... U železa bych byla opatrná, může způsobovat nevolnost. Na krvetvorbu je dobrá červená řepa.

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2011 08:07
- Nahlásit

Evey
chudokrevnost diagnostikoval veterinář na základě krevního rozboru?
Popravdě řečeno nevím. Já si ho vzala od maminky mojí známé ze cvičáku a ta s ním byla u veterináře. Ale má bledé sliznice a mám mu to železo dávat, dokud mu neztmavnou.
avně ledviny by mě zajímaly, když promrzl.
Moč má dobrou, ale čurá špatně - trvá mu to. On mu omrznul pindík a moc se mu nezatahuje, tak jestli to nesouvisí s tím.
Já stejně plánuju zajít za naším vetem, ale zatím chci, aby se trošku u nás rozkoukal, tak zatím sháním rady tady....
PetraK
Nojo, nový přírůstek. Už jsem přemýšlela nad jedním starším pejskem z lovky v nouzi a pak se kámoška snažila udat tohohle šmudlíka.
Štourače zkusím. Už jen proto, že se mi zdá, že mu snad začínají prošlapy. Je to možný u takhle mladýho psa?
Fotky zde (doufám, že se to zobrazí, facebooku vůbec nerozumím) URL
romcca
Díky

Evey
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2011 08:25 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

VerčaZ
Radím rozbor krve a neodkládat ho. Cena je cca 700 kč (až 2500 kč dle ceníku veterináře) u toho kompletního (nejlepší volba). Pak by se dal udělat i levněji se zaměřením jen na ledviny, ale pokud už se bude krev odebírat, tak se přimlouvám za ten kompletní. Bez něj to budou jen spekulace. Ne všechna antibiotika se mohou použít při potížích s ledvinami.
Jinak chuť k jídlu má? Kolik toho asi vypije?

kachna_
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2011 08:52
- Nahlásit

VerčaZ
já bych ještě mrkla na probiotické kapky pro kojence. Podle mě to vyjde levněji a jsou to vysloveně jenom probiotika.

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2011 08:54
- Nahlásit

Evey
Asi máš pravdu, ten rozbor udělat nechám. Pít nechce vůbec nic, ani ochucený a sežere co mu dám a to tak, že musím rychle ucuknout aby mi neprokousnul ruce

Evey
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2011 08:56
- Nahlásit

VerčaZ
Ani silný vývar by si nedal?

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2011 09:07
- Nahlásit

Evey
Vývar jsem mu dala do vody a ee, prej to není to pravé. Samotnej zas dávat nechci kvůli srajdě.... Teď jsem mu dala tu rozvařenou rejži s kuřetem a mrkví a nechala jsem v tom hodně toho šlemu - takže prostě budu zavodňovat tak.
A zítra pomažu k vetovi nechat udělat ten rozbor.
Ještě jeden dotaz trochu mimo - čím byste mazali ten omrzlej ocas? Mažu vazelínou tak jako tlapky....

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2011 09:09
- Nahlásit

kachna_bych ještě mrkla na probiotické kapky pro kojence. Podle mě to vyjde levněji a jsou to vysloveně jenom probiotika.
No, ono to teď vypadá, že to snad ani potřeba nebude. Dostal tu rýži s mrkví a kuřetem a zatím úplně v pohodě. Tak to možná dneska nechám a zítra zkusím ten jogurt. Mě se fakt u psů osvědčil - ale to bylo u zdravejch, no.

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2011 09:53
- Nahlásit

VerčaZ

maximalisticky držím všechno co jde.

ocásek - co to mazat Panthenolem?

fotky mám smůlu, páč FB nevedu.

ty jo fajn, že má chuť k jídlu. K tomu pití- možná můžeš zkusit udělat zeleninovej vývar, ovoněnej bylinkama, s malilinkatě kapkou oleje. Dělám to tak tomu svýmu velbloudovi, páč po vývaru z kuřete se mi 2x poto, tak nechci riskovat a on má tendence nepít. A tohle má rád. Dám vařit vodu, až se vaří vprsknu tam zeleninu a přihodím trochu majoránky a trošku oleje, fakt malinkatě.

<< 1 ... 189 . 190 . 191 . 192 . 193 . 194 . 195 . 196 . 197 . 198 . 199 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání