| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2011 10:39
- Nahlásit
kachna_
denyk
cernej caj
belinda
Taky nechápu ten humbuk kolem krmení masem, když dříve se nic nerozebíralo, páč se pes prostě krmil, pak přišly granule, taky se nic nerozebíralo fšicí byli věřící a tetkon najednou se začne rozebírat. No u části to bude asi, že kšeft je kšeft a u toho rozumnýho zbytku nejspíš proto, aby se sirchrovali, aby jim pak poblblý majitelé psů neházeli za vinu, že pes měl nějaký problém. Si tak myslim.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2011 10:41
- Nahlásit
Hele, takový dotááázek - jelikož se mi to už nevejde do mražáku, koukám po pultovém, nemáte nějaký tipy? Levný, spolehlivý
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2011 10:52 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
cernej caj
jak se rozmrazuje maso?? (berte to tak, sem kuchyni lidskou prakticky neposkvrnena)
- dam ho do lednicky a ono rozmrzne anebo
- dam ho rano normalne ven na stul treba, vecer se sni... muze se nechat takhle na stole treba 24h a jist?
24 hodin venku bych určitě nenechávala...(to už by se mi nad tím kocour ohrnoval )
Mimo letní vedra rozmrazuju klidně venku, ale jen potřebných pár hodin, pak strčím do ledničky to, co nezkrmím hned.
U mě je problém rozmražování v lednici ten, že si v ní celkem pěstujem zimu, takže kilovka hovězího je k žrádlu až tak za dva dny a mezitím zavazí. Ale je to celkem jistota, že se nezkazí.
Jak jsi spokojená s vetamixem?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2011 11:02
- Nahlásit
EngieB
mně se líbilo gorenje, cenově i spotřebou. Osobní zkušenost nemám, nespokojená jsem s indesitem (mizerné materiály).
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2011 11:06
- Nahlásit
kachna_
jj ze je stourac ten z toho rozhlasu sem poznala, to sem spis myslela na nektery jiny vety
Vero
no zatim to maso vypada dobry, drstky a vemeno sme jeste nezkouseli a nas nezravec ho zere tak rychle jako pazravec, takze asi dobry a ze by nejak maso smrdelo nebo tak, to ne. myslim ze dobry
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2011 11:06
- Nahlásit
cernej caj
to záleží jak moc máš doma zimu, v těch cca deseti dvanácti stupních, se mu nic nestane ani za těch 24 hodin.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2011 12:17
- Nahlásit
Dovolím se připojit do diskuse.
Krevní testy 2 x ročně jsou fajn, ale nemyslím si, že by to bylo u zdravého mladého psa až tak nutné, tady bych to viděla 1 x ročně.
U seniorů anebů psů s problémem 2 x ročně, či dle potřeby i častěji, pokud je třeba sledovat jak pes reaguje na terapii.
S funkcí ledvin je to velmi složité, ani test po 6 měsících nemusí problém zachytit včas, bohužel. Tady by bylo otázkou co bylo příčinou selhání... Jsou selhání, kdy je třeba pes do týdne mrtvý, anebo se to třeba táhne několik měsíců...
Nemyslím si, že by veterináři na krevních testech nějak vydělávali. U mého veterináře jsem platila 680 kč za kompletní rozbor. Tzn. krevní obraz - bílé, červené krvinky...
Biochemie - funkce vnitřních orgánů (ledviny, srdce, játra...)
+ minitest štítné žlázy
Je otázkou zda-li se bude testovat na klinice, která má vlastní laboratoř, tady bude vyšetření jistě dražší než píšu, z něčeho musí to drahé vybavení zaplatit, že...
Můj veterinář provedl odběr, dal mi žádanku a já sama odvezla krev do blízké nemocnice do centrální laboratoře, výsledky byly za pár hodin. Provedení rozboru musí veterinář nemocnici také zaplatit.
A k mražákům. Před 4 lety jsem si vybírala lednici s mražákem, znalý prodavač mi doporučil značku Gorenje, jednak co se týče poruchovosti, praktičnosti a také je hlavně tichá, což člověk ocení pokud ji má v bytě. Měl pravdu, zatím spokojenost.
K rozmražování masa, asi záleží jak velká flákota to je. Nebála bych se maso ráno vytáhnout z mražáku a odpoledne podat. V lednici je rozmražování podstatně delší a navíc pak maso stejně ještě musíte nechat trochu oteplit, ne?
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2011 12:27
- Nahlásit
cernej cajdenyk
Já jsem na ty testy šla sama ze svý iniciativy, protože jsem psy nikdy před tim masem nekrmila, tak jsem chtěla vedět, jestli jsem třeba něco nepo... krmím masem zhruba půl roku, tak za půl roku pujdu zas a pak třeba až po roce. Vet mi nic nedoporučil a na to že krmim masem se tvářil naprosto neutrálně ale je to teda mazec, jsem si vzala tisícovku, že to jako bohatě bude stačit a ještě něco nakoupim a vet mi řekl 1800 za dva psy za to vyšetření
Jinak maso rozmrazuju v prádelně ve dřezu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2011 12:30
- Nahlásit
zuzanarosakova
prave ja je krmim tak tejden tak mam strach ze nejaky neduhy nedokazu odhalit vcas, zatim bych to nehrotila, ale tak informovanost je dycky dobra, ze treba krevni testy sou dobry zpusob jak sledovat psa, to by me nikdy nenapadlo
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2011 12:49
- Nahlásit
kachna_
Dík. Ještě koukám na wirphooole nebo jak Jako potřebuju menší, tak max 100 kg, asi to bude místo nových brejlí
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2011 13:46
- Nahlásit
da se koupit roboran v nejakym vetsim zverimexu? nebo to maj vetsinou jen pres net?
(mam na mysli treba zverokruh, petcenter (petplanet?)
nechce se me platit hruzostrasnej poplatek z netu, ale dostat se pro me do takovyho obchodu je taky lahudka, tak at aspon du najisto
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2011 13:47
- Nahlásit
cernej caj
v petplanet určitě, teda v praze jo, ale myslim, že i v brně. Určitě se tam dá i zavolat a zeptat se
|
chvilka
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2011 14:11
- Nahlásit
tak ta naše "bílá smrt" dneska zblajzla na dvakrát půl kila kuřecích křídel..stejně je to prima jak to do sebe hází... a misku objede ze všech stran..
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2011 14:23
- Nahlásit
chvilka
půl kila kuřecích křídel..
Kde kupuješ kuřecí křídl po pulkilech?
|
woey
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2011 19:48
- Nahlásit
no, já to teda běžně rozmražuju při pokojové teplotě...tu vetamixovou šišku mám na den, takže večer vytáhnu z mrazáku, hodim do dřezu, ráno psovi půlku dám a ta druhá vydrží do večera v lednici
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2011 20:32
- Nahlásit
Já taky někdy, ale v uzavřené nádobě nebo obalu aby na to nemohla různá havěť.
Někdy rozmrazuji i na dvoře a tam i rovnou dělím zvěř. Dršťky...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2011 00:13
- Nahlásit
Hele teď jsem koukala v tescu (aspoň teda u nás, na Mělníce) maj s 50% slevou robota za 750, vypadá celkem dobře.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2011 07:44
- Nahlásit
kachna_
tak si dneska udelam vylet do tesca sice nemam dost penez na robota ale aspon se mrknu co to je zac a mozna kdyby se me libil tak by se nekde schrastilo...
Mam asi problem s mrazakem... slysela jsem z nekolika zdroju, ze vestaveny mrazaky v lednicich kolem 0 prestavaj mrazit (maj nejaky cidla nebo co na setreni energii) no a my mame v celym baraku kolem 5stupnu nad nulou, krome teda loznice, kam se nam uz lednice nevleze... No a ted babo rad, teplomer mi ukazuje, ze mam v mrazaku 0 stupnu, coz je sakra malo na mesicni uchovani mrazenych veci... na druhou stranu to maso vypada tvrde a zmrzle... (i na omak). takze... otazka publiku:
Jakou konzistenci ma maso dlouhodobe uchovavane v 0 stupnich?
podle vasich odpovedi vyhodnotim jestli se na maso vyprdnem nebo koupime novej teplomer
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2011 08:22
- Nahlásit
cernej caj
to s tim mražením jsem taky četla, tušim že náše lednička měla napsánno ninimum 14st okolní teplota. Co kdybys zkusila napustit misku vodou? V nule by přece nemohla zmrznout v tý ledničce.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2011 08:33
- Nahlásit
kachna_
hm, dobrej napad... musim aj pohledat papiry a podivat se na tu okolni teplotu. abych nakonec nemusela s tou lednici spat v posteli
|
laguna
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2011 09:16
- Nahlásit
cernej caj
obyč roboran maj občas i v drogeriích třeba teta atd. ale ne v rosmannu a DM.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2011 09:42
- Nahlásit
cernej caj
my mame v celym baraku kolem 5stupnu nad nulou, krome teda loznice
uf, vy jste otužilci? nebo bydlíte, vaříte, jíte a přijímáte hosty v ložnici?
Jinak při nule maso bude zmražené ještě docela dlouho, než začne povolovat... bych řekla že klidně několik dní - takže s teploměrem to bude ok. A při nule maso možná úplně do měkka nepovolí vůbec. Ale zmenšuje se ti trvanlivost (neřeknu bohužel nic přesného) a dobré to podle mě vůbec není, když to krmíš syrové.
Já bych asi dala radši lednici do postele, nebo přitopila tam, kde je lednice. Taky nevím, jestli se tímhle ta lednice nemůže polámat... to si možná zjisti...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2011 10:46
- Nahlásit
Vero
uf, vy jste otužilci? nebo bydlíte, vaříte, jíte a přijímáte hosty v ložnici?
my bydlime, varime, jime a prijimame hosty v loznici takove 1+kk
takze prestehujem lednici... zatim se toho syrovyho vzdavat jeste nechcu kdyz to nemam poradne ozkouseny, ale ten mrazak me dela vrasky teda obrovsky
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2011 11:15
- Nahlásit
cernej caj
taky to, žes psala, že cejtíš ty vemena je divný
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2011 11:21 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
cernej caj
zatim se toho syrovyho vzdavat jeste nechcu kdyz to nemam poradne ozkouseny
Já bych se ho už nevzdala ani náhodou...ten rozdíl v přístupu k misce je neuvěřitelný (psa i kocoura).
A navíc fakt věřím, že je to rozhodně lepší než strava umělá. Taky bych se nekrmila jenom syntetikou.
Edit: na jaře můžes lednici zas vystěhovat
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2011 11:59
- Nahlásit
kachna_
tj, me to taky bylo divny... proto sme taky zkusili dat budik do toho mrazaku... (budik s teplomerem
Vero
jojo, nejak to vymyslime. Spis nevyhoda u me je ta, ze s mrazenejma potravinama, nebo i uchovavanim dlouhodobejsim cehokoli netrvanlivyho nemam zadny zkusenosti...
prave nas nezravec basti jak kdyby nemel zaklopku, tak to je super, nemusim mu ty granule nutit... dokonce zacala vrcet na kocku kdyz zere maso, coz u granuli ji klidne nechala zrat
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2011 12:34
- Nahlásit
no já zažila zázrak,mě sindy žere už syrový maso bez problému,kdysi,to tam seděla a čekala kdy nasypu granule,jinak nic nevzala,tak jí to zbytek sežral a měla smolíka,no a ted,vidí maso a je první u linky )
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2011 13:31
- Nahlásit
Zdravím po dlouhé době a přeji krásný nový rok
Papají vaši psíci králíka? Oni tuhle neměli kuře a tak jsem vzala kousek králíka, přední, a malá se mi na to vyprdla...vůbec jí nevoní tak letěl do koše...a játra? Játra mi taky nechce...
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2011 13:35
- Nahlásit
borrasca
naše fena sežrala cokoliv kromě králíka a kapra.Když jsem jí dala králičí játra, tak se málem poblila hnusem a šla je vyplivnout
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2011 13:39 - Změnil/a: borrasca
- Nahlásit
makrel: jo kapra vlastně taky ne....no přesně to mi dělala moje, když vzala do pusy to králičí maso, třikrát převalila a pliv, zkoušela jsem dát na střídačku jedno sousto kuře, jedno králík, zkoušela jsem jí to dávat před jiným psem (to má obyčejně strach, že jí to sežere) a ona mu to raději nechala jak je to hnusný...se jí teda nedivim, já to taky nejim...
A jak velkou dávku i s přílohou váš pesan denně sní? My máme 8 měsíců a papá 600g denně...ještě roste a dorůstají stoličky...všechno to vyběhá, mám pocit, že kdyby měla méně tak by byla průhledná...
|