| Autor |
Zpráva |
Matejka
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 09:32
- Nahlásit
Pumpa
Tak to jo, u nás jsem to viděla právě snad všude, naposled jsem objednávala teda ten roboran h pro černé psy u veterinářky, ale ten obyč měli i v zahrádkářskejch potřebách, kde maj jen pár krmnejch směsí a dvoje granule
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 11:02
- Nahlásit
tak hlásím že hovězí směs,je luxusní,krásně pomleté masíčko,je jasný,že tohle budu brát ve velkém
když by byl člověk bezdomovec,hodí si to na pánvičku a má bifteky
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 12:24
- Nahlásit
brezen2008
mohu potvrdit, ve středu nám přišla a je to fakt luxus a jak to voňánkuje
|
Aisha
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 12:30
- Nahlásit
Ahoj ahoj, v létě byl po Přerově nějakej bordel a naši psi chytli nějakej zánět střev, tak jsme museli přestat barfovat - protože to bylo ze všeho jak průtokovej ohřívač.
Před cca dvěma týdny jsme se vrátili na BARF a zatím je to dokonalé - vše jak dřív a bez problémů, tak nám držte pěsti, ať to vydrží - my máme obrovskou radost.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 13:22
- Nahlásit
Aisha
Zánět střev znám... Dobře znám...
A z jaké příčiny to měli? Nechápu...
|
Aisha
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 14:09
- Nahlásit
Mělo to hodně psů po Přerově, byly tady na zemi úplně hnusný slizký sračky a asi si toho čichli nebo lízli, já jsme zrovna nebyl doma, ale viděl jsem fotky a celkem nechutný.
Vet říkal, že si stačí i něčeho hnusnýho čichnou a je to, rozbor krve teď měli na konci roku v poho.
Tak teď už jen ať to vydrží.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 14:19
- Nahlásit
Aisha
Já jsem se úspěšně zbavila chronického zánětu střev právě tím, že jsem přešla na maso.
Ale zánět střev může být z různých příčin... A pokud to mělo víc psů v okolí (myslím i Bambi?), tak to asi něco fakt řádilo kolem. Tak ať se daří a jsou zdraví.
|
Aisha
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 16:23
- Nahlásit
pawLINka
To neměl jen Bambi, co jsme se bavili s pejskařama, tak o tom mluvilo dost lidí, tak asi něco řádilo, tak snad už se to neobjeví.
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 22:46
- Nahlásit
Taky davam kosti kazdy den bud formou kureciho kridla ci skeletu nebo kureci mlete z vetamixu a sem tam nejakou vetsi kost (lopatku, morkovou,....)
jé tak to vemeno zkusím taky treba konecne pribere videtelneji ,... nebo spis hmatatelneji
|
nikihoney
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2010 09:08
- Nahlásit
Máte někdo zkušenost s krmením králičího masa - teda spíš kostí - rozporcovala sem králíka a zbyl mi hřbet, hlava a hrudník.
Taky droby, ty jsou o.k.ale nevím, tu hlavu, tam je plno kostí a masa moc ne. Na kosti - kuřecí stehna, křídla, krky jsou psíci zyklí, ale tohle nevím, jestli jim můžu dát. Jsou to jezevčíci.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2010 09:29
- Nahlásit
nikihoney
Mé čuby králíka žerou a celého, třeba nedávno si z králíkárny každá jednoho vzala a zbyly jen chlupy.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2010 10:09
- Nahlásit
Králičí maso je OK,ale pozor na vnitřnosti, králíci bývají zamořeni různými druhy tasemnic! Ad kosti - jsou dost ostré,takže dávat,ale s masem
|
nikihoney
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2010 10:12
- Nahlásit
jana33
Vnitřnosti nedávám, je tam nebezpečí tasemnice, kokcidiozy, vím.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2010 10:20
- Nahlásit
tak tasemnic se nebojím, holky si vybraly chovné samice, které jsou naočkované a pravidelně odčervované.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2010 10:22
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2010 10:47
- Nahlásit
jana33
Moc se nesměj, já teď musím tátovi sehnat nové. A vůbec netuším kde.
|
nikihoney
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2010 11:02
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
No, pokud táta nechová nějaké čistokrevné plemeno, tak nejlíp od nějakého souseda ve vesnici. Jestli chová čistokrevné, tak na nějaké výstavě králíků.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2010 11:25
- Nahlásit
Jenže na té vesnici jsme jen chalupáři a tak tam nikoho neznáme, ale asi zajedu do Kolína na burzu, tam nějaké koupím.
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2010 12:05 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit
Dneska jsem sekala jícny a hrtany, téda to si pes pošmákne, jak sem sekela, tak seděl vedle a poctivě vybírá ze sněhu odštípnuté kousky masíčka... Už je to hodina a furt šprtá do sněhu rypák
|
jindra67
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2010 13:31
- Nahlásit
Máte někdo zkušenost s mrazakm venku - pod přístřeškem, kde neprší ani nesvítí slunce? Chci krmit syrovým a nakupovat ve Vetamixu, ale mražák se mi do domu už nevejde a ty tři šuplíky, co máme pro nás, by asi nestačily
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2010 13:50 - Změnil/a: zuzkaJ
- Nahlásit
Půjčila jsems iv knihovně knuhu BARF a docela jsem se zděsila, páč podle toho dělám vpodstatě všechno špatně
Takže za prvé dávám feňuli 2% její hmotnosti masa a kostí a přílohu dávám navíc a neodměřuji ji. V knize mají v těch dvou procentech zahrnuto ouplně všechno.
Za druhé dávají z masového dílu 70% kostí. Já dávám kosti jen v ranní porci k masu nebo kuře, křídla... a to né každý den.
A za třetí zakazují vepřové kosti a maso. Maso převařuju, ale kosti dávám jen tak.
Když jsem a BARFEM začínala, řídila jsem se tady tou diskuzí a článkama z barona a od manwe. Furt si tímto krmením nejsem jistá, jestli feňuli dávám všechno správně v takovým poměru, v jakým ho potřebuje.
Tak a teď babo raď
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2010 13:56
- Nahlásit
zuzkaJ
myslím,že jed dál,jak jsi zvyklá,já dávat dastymu 70% kostí,tak ho zabetonuji a bude mít problémy
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2010 14:16
- Nahlásit
zuzkaJ
tahle kniha je na ho*no, naprostý... zahodit, vyhodit a řídit se selským rozumem...
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2010 14:23
- Nahlásit
Montik
zahodit, vyhodit
Raději ji vrátím zpět do knihovny, ať ju ještě nemusím platit
tahle kniha je na ho*no
Byla jsem dost překvapená, co se tam píše. A to jsem ji nečetla, jen si ju tak prolistovala.
brezen2008
Taky jsem si říkala, jestli by takové množství kostí prošlo trávicím traktem bez újmy na zdraví.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2010 14:24
- Nahlásit
jindra67
měla sem takhle mrožák dva roky v altánu a v poho.
|
jindra67
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2010 18:35
- Nahlásit
jablunka
Dík, stejně koupím starší. Teprve pejska budu kupovat, ale mám to ráda všechno promyšlený dopředu
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2010 18:39
- Nahlásit
zuzkaJ
Jestli fena netloustne a vyhovuje jí žrádlo, tak bych jí přílohy neubírala a 70% kostí je fatk strašně moc. Jakpíšou ostatní, pokud je všechno ok, jela bych podle vašeho zaběhnutého jídelníčku
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2010 18:59
- Nahlásit
Zuzko,ta kniha je fakt na dvě věci. Já se hrdě hlásím k tomu,že Barf nekrmím, krmím nativní nebo přirozenou stravou a díky tomu se nemusím zabývat poměrama a kravinama Poměry kostí vůbec neřeším, teď přes zimu dávám jen jednou týdně krůtí křídla, občas kachní krk jako namku, plus teda v lososovi taky kosti mají. Přes léto mají zas kostí víc, protože se s tím můžou vyvalovat na zahradě. Krmím vše,co mi přijde pod ruku,třeba knihou zakázané rajčata, papriky atd.
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2010 09:25
- Nahlásit
Tak ty 4 new výrobky má Vetamix už v eshopu... Mrkněte na forum Vetamixu a přidejte se kdo by měl zájem o hltany, hrtany, jícny, trachey...
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2010 10:09
- Nahlásit
zuzkaJ
jana33
nevim v odstatě o čem je řeč, ale asi jediný co mě třeba můj děda-vet vytknul je vepřový, pro psy nejni vhodný. Ale občas asi nenadělá velkou paseku. Jinak jeho názor je takový, že je na to třeba jít s rozumem....
|