| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 16:45
- Nahlásit
brezen2008
co ty žebra,lidi dáváte?
Perdelkam bych i dala, ale musej byt solidarni a trpet "jen" na tech lopatkach. Jen opatrne s tema kostmama, kdyz te ctu, ze Dastik 1-2x tydne celou nozku, nepridavej hned este dalsi - zebra nebo tak, abys to neprehnala. Mysleno v dobrym, tyhle bezmasovy kosti dovedou psa slusne ucpat.
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 16:45
- Nahlásit
brezen2008
jo a kde? vzala bych jednu na zkoušku
u nas v ulici, ale maj to narazove a nejde to dohodnout dopredu jen kdyz tam neco jdu koupit tak se ptam a kdyz maj tak mi daj
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 16:48
- Nahlásit
Fifi
jo jo díky
já jako poradit potřebuji v tomhle pořád
lucYnka XIII
no tak stebou se domluvím přes ajsíkju
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 17:11
- Nahlásit
Já mám morkové hovězí kosti taky zadarmo...
Psíci je milujou. Vždycky je rozseknu sekerou na půl a nechám je hlodat a lízat. Až do ohlodaj kam můžou, tak zase kus sekerou odseknu. Postupně se prohlodají celou kostí. Je to pro ně zábava na celý den. Po tom morku vždycky tak zvláštně voní...
Jinak POZOR na ty morkový kosti v létě venku. Letos jsem jim je dala dopoledne, po poledni jsem šla, že je rozseknu a už v nich bylo nakladených asi milion muších vajíček! Málem jsem se pozvracela...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 17:40
- Nahlásit
Po nějaké době zase ukázka jídelníčku...
Přidejte se taky, třá nás to zase inspiruje...
Je to teda jídelníček, který mají 3 "normální" psi (Tomův přidám jen kdyby to někoho zajímalo, ale u něj je to hodně Vetamix).
1. den - kuřecí skelety, rýže s mrkví, pivovarské kvasnice
2. den - hovězí hrtany, brambory, zelí, řepa
3. den - kozí kosti se svalovinou, brambory, zelenina z pytlíku, roboran
4. den - vepřové Vetamix, těstoviny, lněné semínko, řepa, vejce
5. den - kusové vemeno, ovesné vločky, květák
6. den - hovězí srdce, brambory, plastin, piv. kvasnice, řepa, mrkev, kozí mléko
Uff, na víc si zpětně nevzpomenu.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 17:50
- Nahlásit
pawLINka
Brambory uvaříš a pomačkáš? A kolik jich dáváš? A prosila bch Tomův jídelníček
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 17:54
- Nahlásit
to je stejně zvláštní, že my pejskaři zužitkujem skoro všechno , dlouho jsem nebyla nikde žebrat o kosti, zejtra vyrazím.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 18:18
- Nahlásit
pawLINka
lněné semínko dáváš jak?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 18:19 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
makrel
Brambory vaříme pro slepice a pro kozy a ovce normálně ve slupce, tak vždycky pár vezmu a hodím jim je do misky. Netřeba krájet nebo mačkat, protože psíci je milují... Kolik... Noooo, přiměřeně. Já nic nevážím, takže ti nepovím kolik gramů.
Tomův jídelníček je takový nudný, protože žere většinou vetamix, takže je to furt to samý... Snažím se mu dávat ale víc mléčných výrobků. Takže:
1. den - mleté kuře, mrkev, rýže
2. den - tvaroh s medem a slun. semínkem, hovězí hrubomleté, extrudované těstoviny, řepa, pivovarské kvasnice
3. den - směs vlastní výroby - jsou tam kousky hovězího srdce, plic, hrtanů, jícnu a různých odřezků a šlach, zelenina z pytlíku, roboran
4. den - vepřové Vetamix (měl ho poprvé a v pohodě), extrudované těstoviny, řepa, vejce
5. den - hovězí a kuřecí směs, 3 ks kuřecí křídla, olej, brambora
6. den - hovězí s droby, pár kousíčků lososa, bílý jogurt, rýže, květák
Když to tak čtu, tak v podstatě jsem to u Toma vychytala a nežere si taky špatně...
Edit: Když to srovnám s jídelníčkem ostatních psů, tak si vlastně žere Tom ještě líp, protože se mu snažím vychystávat. Psiska dostanou flákotu a je to, ale Tomáškovi panička chystá tvaroh s medem
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 18:21
- Nahlásit
brezen2008
Když vařím těstoviny, tak ho tam přidám. Jak se trochu povaří, tak udělá šlem a je to dobrý na srst...
Jinak teď mají psíci jídlo chudší na zeleninu... Budu se muset vypravit do obchodu a udělat si v mrožáku sáčky do zásoby. Teď jsem neměla místo, a tak jsem to se zeleninou flákala. Ale polepším se.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 18:23
- Nahlásit
pawLINka
Taky se dívám, že se má fajn
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 18:28
- Nahlásit
makrel
No žere si fakt docela dobře. Sice hlavně ten Vetamix, ale i to se budu snažit časem napravit a převést ho taky na flákoty...
Řekla bych, že se mu zažívání hodně, HODNĚ upravilo a stráví v pohodě čím dál víc věcí... Už vím čemu se vyvarovat, a tak nemá momentálně žádné problémy. Ťuk, ťuk. Bobky normální (fakt je nikdy za celý život normální neměl), žádná krev, žádné nucení na stolici a hlavně žádné celonoční vylizování zadku...
Jediný problém je ten, že mi zase zhubl a je to jen kost a kůže Ale to je jeho celoživotní úděl no... Byla jsem s tím dřív smířená, ale když jsem s masem začala a on trochu přibral, myslela jsem, že tak bude pokračovat. Pak ale přišly petardy a jeho panika, on zhubnul a už nenabral. Jak ho nechat přibrat fakt netuším.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 18:29
- Nahlásit
pawLINka
máš dobrej jídelníček
dneska maj maso hrubomleté,jablka,petržel,vločky
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 18:30
- Nahlásit
pawLINka
zkus dávat vepřový maso a denně lžíci sádla, mě se to osvědčilo i u mých vychrtlíků, po sádlový kůře lonečně vypadají jako psi
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 18:35
- Nahlásit
kejtlin
Vepřový měl právě teď poprvé a bylo v pohodě, takže ho zařadím, ale sádlo mu dát nemůžu...
Jsem ho teď schválně vyfotila, stáhnu to a dám ho sem jak je nechutně hubenej...
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 18:39
- Nahlásit
Skvělé, tak na to telecí hrubomleté se budu těšit, bo kusové se špatně krájí a hovězí kousky taky myslím, že budou ok!!
Zase se něco povedlo
Kdy mají přijít do prodeje na eshopu?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 18:41
- Nahlásit
Nori
Proč to krájíš? Pesan nechce žrát kusové?
Jinak mi mejlem to nové zboží taky nepřišlo...
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 18:50
- Nahlásit
pawLINka
Protože, by mi zas zeleninu nesežral, tak to pokrájím a dnešní celer se na to krásně obalil a v misce nic nezůstalo
Tomův jídelniček vypadá dobře
|
impact
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 18:50
- Nahlásit
pawLINka
Jinak mi mejlem to nové zboží taky nepřišlo...
Jako akce Vetamixu? Mě dneska odpolko. Chceš to někam hodit?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 18:52
- Nahlásit
Mě taky ne,ale na mě asi ani mail nemaj, já poprvé objednávala telefonicky a od tý doby volaj oni
|
impact
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 18:59
- Nahlásit
jana33
Hoď mejl, pošlu.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 19:03
- Nahlásit
andras@centrum.cz
dík
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 19:08
- Nahlásit
Jinak my tak krájíme,meleme, kusy naši psi polykaj vcelku, proto ani nedávám takový věci jako vepřový nožičky nebo nasekanou hovězí oháňku - u nás to maj na cca 15-20cm špalíky a ti naši blbci to prostě jednou skousnou a spolknou
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 19:08
- Nahlásit
Barf bude mit asi prvni (a posledni obet) a budu to ja, protoze jsem dement. Chystam ted zeleninu do mrazaku, mixuju ruzny druhy a mimo to jsem udelala i smes banan/kiwi. Bylo to super dobry, takze jsem toho pulku sezrala. Blby na tom akorat je to, ze na kiwi mam alergii, takze me ted svedi celej xicht a oci mam jak kralik. Ale bylo to mnam
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 19:11
- Nahlásit
Kaccka
Ty jseš vůl
|
impact
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 19:11
- Nahlásit
jana33
Máš to tam.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 19:12
- Nahlásit
impact
Děkuji uctivě
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 19:19 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit
impact
Pošli mi taky na Vladka.ger@seznam.cz
Děkuji
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 19:21
- Nahlásit
jana33
ja vim
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 19:22
- Nahlásit
Kaccka
ze na kiwi mam alergii, takze me ted svedi celej xicht a oci mam jak kralik. Ale bylo to mnam
To chce zyrtec, já mám to samé s jabkovým džusem (a jabkama), jabka moc nemusím, ale džus miluju, dycky vylokám litr a celou noc slzím a můžu se uškrábat a do druhýho dne sem olezlá jak při aidsu...
No jsem ráda, že nejsem sama takový magor, co se neumí ovládnout
|