Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 99 . 100 . 101 . 102 . 103 . 104 . 105 . 106 . 107 . 108 . 109 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
brezen2008
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 19:23
- Nahlásit

jana33
nenííííííííííííííí

jana33
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 19:25
- Nahlásit

Máte blbý alergie, já se letos taky nechtěla ovládnout, vzala jsem si výborný cukroví z vlašáků a hned po druhým kousku mě v držce začala praskat slizice a dělat se afty, tak jsem se ovládnout musela

Nori
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 20:18
- Nahlásit

jana33
Mohla bys mi od impact přeposlat emajl z Vetamixu, uctivě děkuji. Impact tu asi není.

impact
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 20:20
- Nahlásit

Nori
Už. Jsem si nefšimla.

Kaccka
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 20:27
- Nahlásit

Dáška
Zyrtec dosel, ale nastesti to rychle odezniva. Kdyby to byly liskovy orisky, bylo by to horsi Taky rada slysim, ze nejsem jedina

brezen2008
Dekuju

jana33
To je hnus teda, a zrovna u cukrovi...

Nori
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 20:30
- Nahlásit

impact
Díky

jana33
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 20:56
- Nahlásit

Kaccka
Lískový můžu,tak dělám všechno z lískáčů

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 22:11
- Nahlásit

impact
Můžu poprosit taky o mail z Vetamixu? Za nedlouho tam chci jet na nákup a protože jezdím do skladu, tak mi žádný maily od nich nechodí
jazj@seznam.cz

brezen2008
Člen
# Zasláno: 23 Led 2010 06:16
- Nahlásit

zuzkaJ
tak až tam pojedeš,tak je popros o posílání akce

brezen2008
Člen
# Zasláno: 23 Led 2010 06:37
- Nahlásit

jinak psiska dělali krásný bobky ,večer měli po té vepřové pacce normál jídlo a bobky krásné

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 23 Led 2010 10:35
- Nahlásit

Tak dne zdlábly drůbeží a hovězí směs. To jim chutnalo, zblafly toho 2 kg.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 23 Led 2010 10:35 - Změnil/a: Pumpa
- Nahlásit

pawLINka

Dáváš zeleninu a přílohu každý den?,já dávám několikrát jenom "maso" docela se mi to osvědšilo. s masem míchám hlavně kořenovou zeleninu, salát a zelí a jinak s jogurtíkem míchám ovoce, jako sobě...
jinak, s vořechama je to u nás těžký, jsem alergická na většinu.
brambory se mi osvědšily jako dieta, rozvařenej brambor dělá mýmu psovi líp, než rejže....

pawLINka
Člen
# Zasláno: 23 Led 2010 10:52 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit

Pumpa
V létě přílohy nedávám vůbec, jen zeleninu. Teď v zimě dávám přílohy téměř denně. Mám 3 krátkosrsté venku, takže je musím vykrmovat...
Jinak ty venkovní krmím hlavně flákotama a k tomu se dává zelenina blbě, ale už mám na ně různý vychytávky, aby to sežrali, takže dávám téměř denně i v létě.

Jinak už jsem tady náš jídelníček psala mockrát. Podařilo se mi vyhrabat ale jen tento - je to z července:
Včera:
- každý pes celé kuře, vepřové plíce, domácí tvaroh z kozího mléka s ledovým salátem

Dnes:
- žebra z kozla (i se svalovinou), kuřecí pařátky, mochovská zelenina se sušenýma pivovarskýma kvasnicema a Mikrocosi (něco jak Roboran) - všechno syrové

Zítra:
- vepřové nožky, vepřové hrtany, těstoviny, lněné semínko, mrkev a křepelčí vajíčka

corgi
Člen
# Zasláno: 23 Led 2010 11:00
- Nahlásit

Pumpa
s jogurtíkem míchám ovoce, jako sobě...
K Ježíšku jsem dostala kuchařku od Sehnerové, čímž u mě i u psa skončilo míchání ovoce s jogurtem. Jsem ráda, že trpím intolerancí laktózy, protože to, co jsem se tam o mléce dočetla mě mírně řečeno zarazilo

Pumpa
Člen
# Zasláno: 23 Led 2010 11:14
- Nahlásit

corgi

jéje a co?

no je to jednou dvakrát do týdne dávám neupravený "živý" mlíko od krávy nebo nějakej jogurt, jak to říct, takovou tu vodu smíchanou se syrovátkou, ty dnešní jogurty jsou spíš dezerty.

pawLINka
tóó jóó...
Já jen když vím, že budeme trávit čas venku v zimě, přidávám sádlo...

corgi
Člen
# Zasláno: 23 Led 2010 12:25
- Nahlásit

Pumpa
"Mléčná bílkovina kasein se v žaludku srazí a vytvoří tuhou hmotu, ... polepí povrch stěn žaludku a střev hlenem, čímž zabrání příjmu živin ... a způsobuje chronickou únavu." "Jogurt se nemá jíst s čerstvým ovocem. Žaludku naservírujeme nesourodé látky (zásaditou a kyselou) ... Trvanlivý ovocný jogurt tedy není výrobek pro milující matky, nýbrž pro zlé macechy." "Zato bílý, přírodní jogurt, je přímo lék." "Když váš pes kravské mléko odmítá, je poslušen svého instinktu. Tento v podstatě sebezáchovný instinkt je doposud silně vyvinut u přírodních plemen psů..." Atd., je to od str. 41, kdyby se někdo chtěl začíst. V podstatě doporučuje bílý, pokud možno domácí jogurt, zakysanou smetanu, opatrně i kefír a podmáslí.

Aluli
Člen
# Zasláno: 23 Led 2010 15:20
- Nahlásit

corgi
jo taky jsem to tam četla a koukala jsem jak puk bo ja zas mléko můžu, kolikrat aj litr denně vychlemtam. Moji taky chutná ale nedávám ji ho preventivně. Taky mě překvapilo jak tam bylo napsané že človek je schopen mléko ,,travit" do peti let a pak uz je to k nicemu. Je fakt ze ty trvanlive mléka to uz jsou jen obarvene vody plne konzervantu a vsehomozneho.
Kozí mléko je proto vhodnějsi svym slozenim,.... jenze kde mam vzit kozu ?:-D

Vikula
Člen
# Zasláno: 23 Led 2010 15:48
- Nahlásit

corgi
O mléku už se celkem hodně píše že spolu s cukrem, solí a bílou moukou patří mezi bílé jedy. Vždycky mě pobaví, jak se pod heslem vše pro zdraví našich dětí státem dotují mléčné výrobky.

corgi
Člen
# Zasláno: 23 Led 2010 16:43
- Nahlásit

Aluli Vikula
Já díky té své alergii mléko nepila už od mládí - samozřejmě se ho do mě snažili ládovat, jako že nebudu mít vápník apod., ale já zvládla tak 1dcl a už jsem letěla na onu místnůstku... Nedělaly mi dobře ani jogurty, ty teď už zvládám, když je mám s pečivem. Takže žádné sladké "dobré mámy", ale jen selský, natur apod. Nebo nejlíp domácí - taky jsme ho jeden čas vyráběli. No a nakonec možná i na to kozí mléko dojde, já prosazuju ovečku, přítel kozu, já byla proti, jako že se mi nelíbí a smrdí, ale teď už asi na kozu Lízu kývnu

pawLINka
Člen
# Zasláno: 23 Led 2010 17:07 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit

corgi
Když váš pes kravské mléko odmítá, je poslušen svého instinktu.
No jooo, to je stará známá věc, že pes i kočka špatně tráví kravské mléko. Něco jiného je ovšem kozí. To má jiné složení a pes ho stráví bez problému...

A do kozeny běž. Já jich tady mám teď 9 a je to super. Ovečky mám jenom dvě...

Pumpa
Člen
# Zasláno: 23 Led 2010 17:27
- Nahlásit

corgi

aje, takže jsem se vlastně zabíjela.

pawLINka

a nechceš ho distribuovat, tady pro nás, příznivce cz.psů. Že bys byla něco jako vetamix, akorát takovej kozatej

pawLINka
Člen
# Zasláno: 23 Led 2010 17:29
- Nahlásit

Pumpa
Ha hááá, mlíčka je málo. Hlavně teď není žádný když máme kůzlátka... Ale vnukla jsi mi dobrý nápad, třá to rozjedu ve velkým.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 23 Led 2010 17:32
- Nahlásit

pawLINka

až se k tomu bude chýlit, tak mi tady písni, budu první zákazník
Tak šup šup, připouštět, inseminovat......

kejtlin
Člen
# Zasláno: 23 Led 2010 18:11
- Nahlásit

Lidi prosím porad´te, mám kosti dnes jsem pro ně byla, ale jsou krapet cítit, mám jim je dát nebo je vyhodit?
kosti neměli delší dobu, nějak ted´ nejsou k dostání.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 23 Led 2010 18:14
- Nahlásit

kejtlin
Myslim, že jestli nejsou tekutý a necvakaj zubama, tak jim je klidně dej, ale co nesežerou, bych už nemrazila, ale vyhodila....

Vikula
Člen
# Zasláno: 23 Led 2010 18:15
- Nahlásit

kejtlin
Já už jsem párkrát zjistila, že pokud to není vyloženě zelený, tak se nic neděje.Aspoň u nás to prošlo bez průjmu.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 23 Led 2010 18:33
- Nahlásit

Pumpa
Vikula
díky, mí psi průjmují po máločem.

corgi
Člen
# Zasláno: 23 Led 2010 19:37
- Nahlásit

pawLINka
A do kozeny běž. Já jich tady mám teď 9 a je to super.
Dyž voni se mi nelíběj, já radši ovečky Ale co, hlavně že bude co dát psovi...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 23 Led 2010 19:49
- Nahlásit

corgi
Kozy jsou milejší než ovce. Dají se parádně ochočit a jsou velmi chytré... Jsou prostě jak psi.

A nebo běž do té ovečky. Nějaké větší mléčné plemeno a je to.

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 24 Led 2010 07:51
- Nahlásit

Pořiď si tuhle ovečku, je to spíše mléčné plemeno, ale když se narodí beránek, dá i docela dost masa.

Východofríská ovce - pochází z holandsko-německých hranic. Je velkého tělesného rámce, s poměrně delšimi nohami, užším hrudníkem. U beranů je hlava mírně klabonosá. Plemeno je bezrohé. Plemeno je dojné s trojstrannou užitkovostí - mléko - maso - vlna. Východofríská ovce se vyznačuje vynikají mléčnou užitkovostí a plodností, při zachování ranosti. Plemeno má slabý vlnový obrůst na hlavě, spodině břicha a končetinách. Nádoj u toho plemena někdy přesahuje i 1 000 kg, v průměru však 600 kg. Tučnost mléka je až 7 %. Plodnost se pohybuje okolo 200 %. Berani dosahují 80 -100 kg, ovce 60 -85 kg. Jehnice se zapouštějí při dosažení živé hmotnosti 45 kg, což je cca v 7 - 8 měsících. Jehňata je vhodné porážet ve věku do 5 měsíců při živé hmotnosti do 35 - 40 kg.

<< 1 ... 99 . 100 . 101 . 102 . 103 . 104 . 105 . 106 . 107 . 108 . 109 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání