| Autor |
Zpráva |
jana33
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 10:11
- Nahlásit
Syrové sladkovodní ryby mají parazity,ale to se zničí přemražením. A pak obsahjí nějaký enzym,co funuje tuším jako bílek - takže jako se vším,všeho s mírou
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 10:12
- Nahlásit
jana33
jo je o tom tady na cézetpsovi nějakej smrk, ale nic podrobnýho. Nechci šířit drby, takže nezaručuju...
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 10:19
- Nahlásit
Hledala jsem ted na netu, ale tech nazoru je milion od varenejch ryb pres vykostovani po syrovy i s hlavou, takze pro me je zaver ten, ze s rozumem jako vsechno a moc se s tim nestresovat
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 10:20
- Nahlásit
Kaccka
heled,zítra ti půjčím tu knihu od paní Sehnerové
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 10:30 - Změnil/a: Matejka
- Nahlásit
Kosti sladkovodních ryb jsou dle mě naprosto v pohodě. Krmení sladkovodních ryb se nedoporučuje, protože "obsahují enzym thiaminázu , která štěpí vitamín B1 a tím ho ničí. Málo vitamínu B1 způsobuje únavu, nechutenství, zácpu a v závažných případech i poruchy nervového systému. Thiamináza se ale odbourá z ryb vařením(ale to je zas blbý kvůli kostem). Mořské ryby tento enzym neobsahují."
Ale to je jako se všim...všeho s mírou a moc to zbytečně neřešit...
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 10:30
- Nahlásit
brezen2008
Myslis tu o krmeni? Asi nebude potreba, ale diky. Par jich doma mam, vcetne tyhle, jen jsem je jeste vsechny neprecetla
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 10:33
- Nahlásit
Kaccka
ok,já jí přečetla,ale stejně jim dávám podle svého
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 10:33
- Nahlásit
Pumpa
Já si to právě pamatuju ze Sehnerky. Ale jak píš,je to stejný jako s tím bílkem, jednou dvakrát psům frknu celý vajíčko a nic se neděje,pak zas třeba 14 dní ne,protože si nevzpomenu. Prostě to nebudu dávat každej den,ale oddělovat bílky taky ne
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 10:34
- Nahlásit
No takže žádná hrůza a můžu dávat i kapry dál. Ryby krmím jen občas, takže se nemám čeho bát...
Fakt by mě nenapadlo jich dávat několik kg denně. Ešče že mám ten mozek.
A jinak - asi jsem magor, ale ještě jsem žádnou knížku o krmení masem nečetla. A žiju já i psi. Ale třá to časem napravím.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 10:37
- Nahlásit
pawLINka
Právě, že vím, že Ela je takovej pažravec, že sežere všechno a tohle ji prostě nechutnalo. Na syrové jsou zvyklé, v tom problém nebude. Přece ji nebudu dávat něco, co ji nechutná? Já bych hrachovou kaši taky do huby nedala a tak ji prostě nejím. Budu jim to s něčím míchat a určitě to zblafnou.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 10:40
- Nahlásit
pawLINka
Sehnerka není knížka o krmení,ale o lásce a úctě k celýmu psovskýmu pokolení
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 14:40
- Nahlásit
to mi poslali
Dobrý den,
v příloze Vám posílám akci. Dále máme nové výrobky:
Telecí Hrubomleté 1kg 43Kč
Hovezí kousky 1kg 49Kč
Hovězí morková kost 2ks 30Kč
Hovězí žebro 10ks 15Kč
Děkuji Kalivodová
S pozdravem Vetamix
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 14:49
- Nahlásit
Matejka
Kosti sladkovodních ryb jsou dle mě naprosto v pohodě. Krmení sladkovodních ryb se nedoporučuje, protože "obsahují enzym thiaminázu , která štěpí vitamín B1 a tím ho ničí. Málo vitamínu B1 způsobuje únavu, nechutenství, zácpu a v závažných případech i poruchy nervového systému. Thiamináza se ale odbourá z ryb vařením(ale to je zas blbý kvůli kostem). Mořské ryby tento enzym neobsahují."
JO to je vono!!! Nicméně to platí - podle mě - když by pes byl krmen hlavně rybou, ne když dostává to co ti naši rozmachanci takže cituju:
Ale to je jako se všim...všeho s mírou a moc to zbytečně neřešit...
pawLINka
No takže žádná hrůza a můžu dávat i kapry dál. Ryby krmím jen občas, takže se nemám čeho bát...
jasně, se vším je to tak, prostě - přiměřeně, přiměřeně...
brezen2008
v příloze Vám posílám akci. Dále máme nové výrobky:
a hele!! To zní zajímace.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 14:51
- Nahlásit
pawLINka
A jinak - asi jsem magor, ale ještě jsem žádnou knížku o krmení masem nečetla. A žiju já i psi. Ale třá to časem napravím.
hele jak píše Jana33 - to není o návodu, to je spíš zajímavý čtení. Ale inspiraci - i pro lidi - tam určo najdeš. Pár zajímavých informací určitě. Třeba i o tom, jak co s čím funguje (myšleno třeba stopový prvky, vitaminy a tak, co k sobě potřebuje co, aby to fungovalo doopravdy) a hezky se to čte. Ona uměla psát.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 14:55
- Nahlásit
brezen2008
hele nikde jsem to tam nenašla????
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 15:01
- Nahlásit
brezen2008
a me nic neposlali Hele, ale vypada to dobre, super, ze maj i ty kosti.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 15:06
- Nahlásit
brezen2008
Jů super! Žebra paráda, ale dvě morkové kosti za 30, sakryš... v řeznictví tu mají kilo za 5 káčé, akurát se musí hned jak otevřou, než to vyžerou důchodci (jako fakt!)
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 15:10
- Nahlásit
Dáška
v řeznictví tu mají kilo za 5 káčé,
tady za 16 kč kilo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 15:12
- Nahlásit
brezen2008
ady za 16 kč kilo
břídilové - u nás je maj za 25,-!! Sme lepčí
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 15:16
- Nahlásit
PetraK
já je stejně neberu,nevím co by to udělalo se psema
ale babča je brávala na chalupu pro sýkorky a lidi tosnad dávaj do polívky?
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 15:17
- Nahlásit
PetraK
Schválně sem se letěla podívat do mražáka. Kaufland Zlín 49,90 Kč a teď se ukaž
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 15:17
- Nahlásit
žebra taky jsem nikdy nedala,ale líbí se mi ty hovězí kousky
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 15:25 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Poradny siroky morkovy kosti u nas nesezenu, a pokud, jsou snad za 50,- Kc/kg. Jsem na ne zvedava, jak velky kusy to budou, az nekdo objednate, poreferujte.
Este edit - za morkovy kosti povazuju totok:
brezen2008
já je stejně neberu,nevím co by to udělalo se psema
To rika osoba, ktera psum micha cervenou repu s jogurtem a rybickama v oleji. Co by to udelalo? - pravda, morek je trosku tucnejsi, ale normalnimu psovi neublizi. Jen to da coklum velkou praci vyblemcat morek, steny kosti byvaji tak tluste, ze nemaji sanci je uhlodnout, ikdyz zvejkaj treba pul dne.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 15:44
- Nahlásit
Fifi
jo,tak já je příští tejden vemu a uvidíme
dasty už dožral celou prasečí nohu,sindy ta ještě bojuje a elis nechtěla,tak dostala sušenou šlachu
To rika osoba, ktera psum micha cervenou repu s jogurtem a rybickama v oleji.
víš jak je to dobrý a psi byli ok a já taky )
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 15:49
- Nahlásit
brezen2008
dasty už dožral celou prasečí nohu
On schroupe i ty kosti? Ja je prestala davat uz davno, syrovy, bo tupice dvakrat zvejknou a polykaly velky kusy a posleze bliticko.. Naorzdil od perdelic slechticen, ktery vzorne ohlodaly jen kuzi, slachy, flusly drapy a kosti si nevsimaly. Takze z kosti pravidelne davam praseci lopaty, na tech se tupice neucpou a neblijou.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 15:52
- Nahlásit
Fifi
On schroupe i ty kosti?
jo jo,dávám 1 až 2týdně celou nožku,občas vybleje do rána trochu kostiček,ale je to tak 1% ztoho všeho,jinak tráví bez problému a bobky dobrý
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 16:15
- Nahlásit
u nas mi v reznictvi davaj hovezi kosti zdarma (hlavne ty velky morkovy, ale i zebra) - prej jsou radi, ze se toho zbavi, ale me to ten vul v posledni dobe nechce zrat tak je neberu
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 16:30
- Nahlásit
lucYnka XIII
hovezi kosti zdarma (hlavne ty velky morkovy
Mi ani nerikej!! Zabal a posli.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 16:36
- Nahlásit
lucYnka XIII
jo a kde? vzala bych jednu na zkoušku
co ty žebra,lidi dáváte?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 16:39
- Nahlásit
brezen2008
Vepřové i hovězí žebro corgáč sežere bez problémů (třeba páteř, "křížovku", mu musíme naklepat sekerou, tu by asi nedal).
|