| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2008 13:47
- Nahlásit
Helvan1
určitě, fotili jsme všechna štěňátka
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2008 17:41
- Nahlásit
Helvan1
jééé...ahojky tak co Diázek?
brut
ahoj...ty jsi nakonec Bruta nepřihlásila? myslela jsem, že se chystáš, že tam bude jako rozhodčí, který má doma taky ausíka
na výstavu jdeme stejně jen kvůli uchovnění, ale tu žlutou bych Alfovi přála budu ráda, když vás uvidím, měl by tam být i chovatel Alfa s jeho ségrou Aninou, to je taky moc krásná červenka
|
Helvan1
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2008 19:04
- Nahlásit
brut
jé, jé, mohla by si mi nějaké poslat? Prosím, prosím, prosím Mejlík je Helvan1zavináčseznam.cz.
Díky, díky, díky
jejdajaja
Nazdárek Alfíku, my jsme byli dneska podruhé na obranách. Vypadá to, že ACD je pro tento sport rozené!! Diaz si to užívá každým coulem Teď leží na křesle a je z toho celej unavenej.
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2008 23:00
- Nahlásit
Helvan1
¨byli jste na obranách? my chodíme každou neděli na cvičák do Helppes Alfovi se to taky moc líbí jen kladina nám dělá dot problémy, bojí se výšek asi, ale to zmáknem...na tu obranu už jsem taky myslela, i když jsem jí nejdřív zavrhovala, ale manža chce, aby s ním někam časem šla prý aby mě kdyžtak ubránil...nedávno tu přepadli souseda na sídlišti
|
Helvan1
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 07:30
- Nahlásit
jejdajaja
Já myslím, že ACD obecně je relativně schopné alespoň vzbudit strach, když nic jiného. Nevím, jestli pejska obrany naučí chránit, ale minimálně mu to dodá větší sebevědomí a užívá si to. Někteří tvrdí, že obrany jsou jen sport.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 11:13
- Nahlásit
jejdajaja
nepřihlásila ...... doma jsme rozhodli, že už žádná výstava nebude, jen snad ta bonitace. Ale pokud se nic nestane, tak přijedu koukat a povzbuzovat
Australáčci i bez obran jsou schopní bránit svojí rodinu, takže kvůli tomu na obrany nemusíš. Stejně jde jen o tzv. hru, kdy si pejsek zvýší sebevědomí ( a navíc sám musí být dostatečně vyspělý, s prckem obrany dělat nemůžeš). Můžeš s ním ale hrát hru na přetahovanou, kdy použiješ nějaký hadr. Musíš ho nechat vyhrát, to znamená po chvíli přetahování pustit hadr a moc Alfíka chválit.
Helvan1
Možná by bylo lepší, kdybych fotky vypálila na CD a dala ti ho ve Slavětíně ....
|
Helvan1
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 11:58
- Nahlásit
brut
To těch fotek máš tolik . Bezva, pokud to není problém, budu ráda, když mi je vypálíš.
Díky, díky.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 12:04 - Změnil/a: brut
- Nahlásit
Helvan1
fotek mám spoustu...jen mi řekni, kdy se Diázek narodil, je to vrh červen 2006?, tak fotek je opravdu spousta
|
Helvan1
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 12:27
- Nahlásit
brut
jj, 8.6.2006. Jé, tak to se budu těšit!!
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 12:47
- Nahlásit
Helvan1
a jooo, Diázek se vlastně narodil na ségřiny narozeniny ..... mám fotky z 18.června a pak ze 14. července
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 16:06
- Nahlásit
brut
já bych s ním začala chodit stejně až příští rok, ale ještě nevím...právě, já si myslím, že pokud půjde do tuhýho tak ubrání i bez cvičení pokud bude mít tu sebedůvěru, teď je ještě moc malej a s každym se maximálně mazlí
Už mi psala jedna maminka z bazarovýho serveru kde je i diskuze a fotoalba, že by chtěla Alfa jako ženicha pro jejich voříškandu ani tam neměla její fotku tak kdo ví co by to bylo nakonec za směsku...
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 16:13
- Nahlásit
Helvan1
Jj, to "zdravé" sebevědomí je dobré, aby pes měl, to snad Alf nepostrádá
jinak u nás na sídlišti z něj polovina lidí má strach a dělá z něj vlčáka když jdeme ven a on se chce s někým pomazlit a rozeběhne se k němu tak může vrtět ocasem jak chce, stejně se ho ten dotyčnej lekne
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 16:21 - Změnil/a: jejdajaja
- Nahlásit
To je focený teď na začátku ledna - pes je na Monču vysazenej, protože ona co má tak mu hned cpe
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 16:30
- Nahlásit
A normálně se mi zdá, že pes má červenou podsadu srsti a hlavně na zádech u kohoutku mu prosvítá mezi tou šedou a jedna pani mi dokonce řekla, že je takovej jako narůžovělej
|
Helvan1
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 17:01
- Nahlásit
jejdajaja
Nás dokonce jeden pán označil za pitbula
Ale růžovou barvu jsem ještě neslyšela...
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2008 17:06
- Nahlásit
Helvan1
no, vyfotit to nejde, ale zřejmě jak shazuje štěněcí chlupy a nabírá dospělý tak mu prosvítá červená pod šedou...zřejmě se to ztratí, ale ta paní s tou růžovou mě dostala
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2008 23:12
- Nahlásit
Tak jsem si musela postěžovat tady na foru jak mi zničeho nic začal Alf agresit na vodítku na ostatní psi
Jináč: mohu mít na výstavu tohle vodítko?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2008 09:10
- Nahlásit
jejdajaja
Tak jsem si musela postěžovat tady na foru jak mi zničeho nic začal Alf agresit na vodítku na ostatní psi
a jak se to projevuje? Aby to nebyla jen chuť si za každou cenu hrát....
Na vodítko se mně neptej, já si ho vždycky půjčovala
|
Helvan1
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2008 09:44
- Nahlásit
jejdajaja
oni jsou vždycky všichni hrdinové, když jsou na vodítku a pěkně u pána v bezpěčí. V žádném případě bych mu to netolerovala a za každý výpad na psa pěkně vytahala za krk. Buď je bude ignorovat nebo se bude prostě chovat slušně...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2008 09:58
- Nahlásit
Helvan1
u nás se "agresivita" na vodítku projevuje hlasitým kňučením, kníkáním,pištěním a občasnou snahou táhnout směrem k psům. Ze zkušenosti vím, že by pak ke změně nálady mohlo dojít během vteřinky, když by druhý pes zavrčel.
Ovšem ani u nás mu nic neprojde, takže při hysterii plní sadu povelů. Nejhorší není pes, ale kočka....to by ho člověk musel pořádně osprchovat, aby se probral. Se těším do Radslavic ( a před tím do Přerova), kde budu na Bruta sama. Asi v sobotu večer totálně doma odpadnu
|
Helvan1
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2008 12:58
- Nahlásit
brut
Diaz je relativně dobře ovladatelný, ale má tady 2 psy, které za plotem úplně nenávidí. Nemám ráda, takové to šílení u plotu. Tak si ho dám taky k noze a pěkně poslušně projdeme okolo... Moc si to tam užijte a budu se těšit na nějaké foto.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2008 14:16
- Nahlásit
Helvan1
o hysterkách za plotem mi ani nemluv.... taky jich tu pár máme a neustále na nich trénujeme klidnou chůzi kolem.... docela síla, co ze začátku Brut dělal, ale pravidelným cvičením je to čím dál lepší ( už jen otáčí hlavu a občas sebou škubne směrem k nim). Ovšem je to skoro rok a půl práce.
Fotit samozřejmě budu a taky něco natočím na video ( teda doufám). Hlavně ať v klidu přežijeme páteční večer a sobotní ráno, pak už snad zvládneme všechno
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 01:51
- Nahlásit
brut
no, jdeme po ulici v klidu, Alf uvidí psa, jde u nohy na prověšenym vodítku a pomalu se blížíme, já na něj mluvím nebo dávám povely, ale on už mě nevnímá a najednou se v mžiku naježí a skočí po něm ať je to fenka nebo pes, se kterym se zná od malička je to vteřina... tak smejknu vodítkem nebo ho čapnu za zadek, zařvu "nesmíš", stáhnu ho zpět k sobě a nakonec přidám jednu do kožichu se slovy, když mi kouká do očí: "Blbče, víš, že to se NESMÍ?? NESMÍŠ! Však se ti to jednou vymstí..." nepomáhá ani když dostane do kožichu. Možná ho to časem přejde, ale jen si říkám co asi budeme dělat na té výstavě kde na vodítku prostě být musí jináč bez vodítka je v klidu, ale když si některej pes na něj vyskočí tak už nezdrhne jako když byl malej, ale postaví se mu většinou (podle velikosti psa)...
|
Helvan1
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 08:27
- Nahlásit
jejdajaja
Nazdárek, dala bych ho na stahovák a v okamžiku kdy by vyjel bych ho vší silou stáhla zpátky. Klidně ať hodí záda a řekla "NESMÍŠ" On, možná už taky tuší, že se k něčemu blížíte a cítí z tebe nervozitu (pomalu se blížíme, já na něj mluvím nebo dávám povely). Musíš dělat jakože se nic neděje. Začne vyvádět, strhnu a jdu v klidu dál. Klidná chůze na vodítku je základ a je potřeba pokud chceš jezdit třeba do zahraničí nebo s ním jít do města mezi lidi.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 10:25
- Nahlásit
jejdajaja
jj,Helvan1 má pravdu. Taky o tomhle problému řekni Waldovi, budete cvičit chůzi mezi psama.
Něco podobného znám i já. Ovšem Brut nám tohle začal dělat až po několika napadeních jiným psem....zkrátka už chce být rychlejší než oni. Tak taktéž trénujeme, pomaličku se Brut lepší, ale jde to dost ztěžka. A stahovák nepoužíváme....kovový nám přeštípal všechny chlupy na krku. Máme polostahovák, kde nedojde k úplnému přiškrcení.
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 12:18
- Nahlásit
Helvan1
s ním jít do města mezi lidi
jenže když jdeme do města nebo jedeme MHD tak je naprosto vzornej, jde u nohy a nereaguje skoro na nikoho kromě nás a máme polostahovák, (ze stahováku vyrostl) ten ho taky přiškrtí, ale stahovací jsem zamítla, protože s ním chodí i synátor a ten by ho asi uškrtil úplně
brut
a na cvičáku je taky právě v pohodě...prostě to dělá jen když jdeme venčit klasicky ven, čurat, kakat, běhat a trochu se projít...jak do něčeho jde tak je O.K. jen na té výstavě nevím jak bude vypadat - tam bude mooooře psů doufám, že s se mnou pojede manža i moje mamča, abych se vážně nemusela starat o děti a měla na starosti jen jeho... můžu mu vzít košík a sundat mu ho až se tam trochu rozkoukáme?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 12:34
- Nahlásit
jejdajaja
neděs se dopředu, však on bude z množství lidí a psů tak překvapený, že nic dělat nebude. Brut se na výstavách taky chová jinak než např. na procházce. Oni jsou chytří a schopní rozlišit svoje možnosti. jezdíme bez košíku, ale klidně mu ho pro svůj klid vezmi, jestli ho nasadíš nebo ne, se rozhodneš až na místě. Taky bych se přimlouvala, aby s tebou jel ještě někdo z rodiny, který by se postaral o děti a ty se mohla věnovat Alfíkovi.
Pokud bude vše v pohodě, tak pojedu taktéž, takže bych ti i pomohla. Ovšem vědět to budu až těsně před víkendem ( u nás se totiž nevyplácí moc slibovat a plánovat dopředu). Možná zkusím vzít i Bruta...jen tak se kouknout, ale to záleží hlavně na tom, jestli budu mít z domova odvoz.
Zkus trénovat chůzi na vodítku v místech, kde se schází víc psů....prostě jen okolo nich projít. Neboj, Alfík je ještě prtě, vše se naučí.
|
Helvan1
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 14:00
- Nahlásit
brut
jejdajaja
Avšak nic nezanedbat a pěkně důsledně hned od začátku Dokud je čas...
Australáčci jsou šikulky .
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 14:10
- Nahlásit
Jééé vy mi, holky, vždycky zvednete náladu
Moc se těším, snad nás zapíšou volala jsem na ty jejich informace a tam mi paní řekla, že přihlášku jí mám poslat mejlem a dodatečně poslat kopii PP a doklad o zaplacení...ten je teprve na cestě, ale snad to nějak dopadne
Na psí výstavě to bude i pro mne premiéra, protože jsem na žádný ještě nikdy nebyla se ani kouknout :confuse: jednou jsem byla chvíli na kočičí a s mámou jsme chodili na andulky, když mi bylo cca 10 let
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2008 14:17
- Nahlásit
Helvan1
to jsou
Právě jsme se vrátili z venčení....já jak bahnitá koule a Brut naprosto vysmátý, spokojený a taky bahnitý.
Musím říct, že další venčení bude po městě, přece jen tolik venčícího oblečení nemám
|