Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / ACD - prostě australáčci :o)
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 12 . 13 . >>
Autor Zpráva
Mel
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 15:58
- Nahlásit

jejdajaja
www.volny.cz/garypes - se můžeš mrknout....

Jinak já používám skvělé světlo, jenže asi už nejde sehnat. Vidět je perfektně, máme za barákem louky a v poho...

ale začalo se už vyrábět dost podobné

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 16:04
- Nahlásit

Mel
a vy jste s Garym z Prahy? My taky právě přemýšlím kam na cvičák na jaře, ale mám dva děti, 7 let a skoro 2 roky a ty budu muset brát s sebou, ani nevím jestli se to smí

Mel
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 16:06
- Nahlásit

jejdajaja
jj, z Prahy...
Myslím, že ti nikdo nemůže zakázat s sebou vzít děti, jen spíš, jestli je to tam bude bavit
Jinak obě ty světýlka jsou na baterku, takovou tu placatou, do hodinek.

Mel
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 16:09
- Nahlásit

jejdajaja
z které části jsi? že bych se ti pokusila doporučit cvičák...
Asi chceš spíš takovou školku pro štěňátka, ne? Nebo máš nějaké závodní a zkouškové ambice?

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 16:22
- Nahlásit

Mel
závodní ambice nemáme, ale chci s Alfem zvládnout aspoň jednu výstavu a uchovnit ho školku pro štěňátka? on by spíš potřeboval cvičák...už zvládne přijít na povel, sedni, lehni, zůstaň...sice, když přijde tak pilujeme pořád aby si sednul k noze, ale přijde v pohodě...teď ho učím jít u nohy, ale bez vodítka to moc nejde

jsem z Prahy 6 - sídliště na dědině, holky od nás mi doporučovali cvičák v Motole, že tam choděj a je to tam fajn

Terri
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 16:25
- Nahlásit

Sarax
ted na tím budu dumat...je to dobře nebo špatně..?

No Ty seš jedna z mála, co jsi mi s přístupem s tímhle typem psa (i když virtuálním) sympatická a neženeš mně k názorům typu "zakázat bully"
A Brut taky - ovšem tady budu muset přehodnotit

Takže toho Garyho má Mel jo?

Mel
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 17:13
- Nahlásit

jejdajaja
no, trošku rozlišuju takovou tu "funkční" poslušnost - tomu říkám spíš právě ta školka a pak klasickej cvičák, kde se už od začátku výcvik směřuje trošku někam jinam (u zkoušek a závodů jde o přesnosti apod., což při normální poslušnosti nepotřebuješ).
Cvičák v Motole taky doporučuju - pokud teda myslíš Helppes. Cvičí tam i asistenční a slepecké psy, mají tam i agility a dogdancing. A sem na fórum chodí i výcvikář z Motola, objevuje se na tématu anubis a čert a nick má Walda...

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 18:32
- Nahlásit

Mel
tak mi zvládáme zatím jen tu "funkční" poslušnost moc se v tom nevyznám, protože prvního pejska jsme měli voříška a ten poslouchal super, ale taky jen tu funkční, ale my nic jinýho nechtěli, protože udělal co jsme po něm chtěli a to stačilo...s Alfem taky nechci nic jinýho než to uchovnění, já nemám moc času na to někam směřovat a je to náš vycházkový rodinný pes takže vážně asi ta školka štěněcí

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 18:53
- Nahlásit

http://foto.dama.cz/img/215/215465.jpg to je náš Alfíček ještě miminko

brut
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 10:16
- Nahlásit

jejdajaja
já na Bruta kovový škrťák skoro nepoužívám....maximálně při cvičení. Vyškubává mu chlupy na krku a blbě to vypadá ( a na výstavách se pak rozhodčí blbě koukají).
Máme několik obojků od Rogz a jsme s nima naprosto spokojení. Známky máme jen ty od města a o očkování na vzteklinu. Hezky cinkají a Brut je slyšet. Ovšem večer stejně nechodí vzhledem k místu kde bydlíme na volno, ale na flexině.

Co se týká svítících obojků, tak zatím nemáme žádný. Ale bude se kupovat ten, co ti tu ukazovala Mel. Viděla jsem ho na Garym a super.
Doporučuju taky Helppsa..... jezdila bych tam hned, kdybych nebydlela mimo Prahu.

Terri
Brut taky - ovšem tady budu muset přehodnotit
nemusíš přehodnocovat...australáci ( teda jen honáci ne ovčáci) mají v sobě krev bulíků a dingů, takže docela vražedná kombinace ( občas)

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 13:01
- Nahlásit

A co máte pro pejsky pod stromeček? Pokud se to tedy u vás dělá? Já jsem mu darovala očkování proti vzteklině první vakcínu a granule co mu moc nejedou Chtěla jsem pelech, ale bude muset počkat na leden a zatím spát na dece, protože peníze jaksi docházejí

Terri
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 13:14
- Nahlásit

brut

brut
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 14:41
- Nahlásit

jejdajaja
Brut dostane kožený polostahovák, granulky a nějakou hračku.... to ode mně. Od dětí určitě nějaké pamlsky a ségra dá všem psům mňamky a velkým hračky
Denynka spinká v koši na prádlo ( sama si ho vybrala), Brut má na výběr... matraci ( klasickou molitanovou, která ho moc neláká), deku a dlažbu.... hádej, kde nejraději spí? ...na holé dlažbě
Zkus mu na granulky kápnout trochu vývaru ( třeba jen pár lžiček) a uvidíš, jak bude mlaskat nebo kup obyč. rybičky a dej mu tam pokaždé trošku...... takhle jsme učili baštit Balinku ( ségry setřici)

Jimmi
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 14:47
- Nahlásit

brut

Ahojky, měla bys své nové kamarádce trochu poradit s výstavama

brut
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 16:23
- Nahlásit

Jimmi
jsem koukala, že jsi byla rychlejší ..... jiný odkaz bych nedala ani já

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 16:33
- Nahlásit

brut
...na holé dlažbě
jj, já jsem mu do předsíně na dlažbu dala deku, protože se mi zdál trochu nastydlej a stejně si lehne vedle a u nás v pokoji má starou prošívanou deku a ny tý leží rád = jeho pelech

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 16:41
- Nahlásit

Tak jsem našla v přehledu výstavy z Letňan 2007 v listopadu neuznaných plemen Broničku, čekýho strakouše to je fenečka od nás ze sídliště, se kterou chodíme venčit

Mel
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 16:42
- Nahlásit

jejdajaja
Gary dostane pelíšek od Rogz, jestli ho teda dodají už na něj čekám přes dva měsíce... ale to on stejně neocení, to je spíš dárek pro mě. On nejvíc ocení nějakou dobrůtku, takže jestli seženu velkou hovězí kost, tak tu, nebo mu udělám nějakou dobrotu sama v kuchyni
Taky můžeš zkusit koupit lososový olej Kronch - http://www.stekaciobchod.cz/doplnky-stravy-kronch- c-3_6_286.html a ten dát na granulky, to je pro hafany taky bašta...

sarax
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 16:47
- Nahlásit

Terri
kuji se skoro červenám...
jenže je fakt že majitelé"bullů" si to většinou dělaj sami...
brut
mají v sobě krev bulíků a dingů, takže docela vražedná kombinace ( občas)
a ještě učej jiný pejsky kraviny

brut
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 18:35
- Nahlásit

sarax
v pondělí učil "kravinku" rotvičku.... byla z něj maličko hotová, nějak chudák nechápala, co s tím žďucháním furt má

jejdajaja
Vzhledem k tomu, že se Brutovi objevily otlaky na loktech, tak ho neustále nutím ležet na matraci. Úspěchem je už to, že vydrží alespoň po dobu, co se pohybuju v jeho blízkosti. S touhle rychlostí dřív zestárne než se naučí chrnět na měkkém a teplém

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 20:31
- Nahlásit

brut

chudák, jak jsi zjistila ty otlaky?

brut
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 21:40
- Nahlásit

jejdajaja
má olysalé klouby se ztvrdlou kůží, místy mu začaly jemně prosakovat ( mokvat). Takže jsme použili betadinu, mokvání vyléčili, ale otlaky zůstaly. Nejlepší by bylo, kdyby vydržel ležet na měkkém, ale to se mu nelíbí, takže trénujeme za piškotky nebo masíčko

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2007 08:15
- Nahlásit

brut
jak já bych ráda trénovala ležení na měkkém za piškoty a za masíčko

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2007 17:24
- Nahlásit

brut
teda, proč já vůbec zakládám novou výstavní diskuzy, když mi odpovíš ty chodíš s Brutem na výstavy?

brut
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2007 17:50
- Nahlásit

jejdajaja
Letos jsme nebyli ani na jedné, loni na čtyřech. Letos jsme měli půl roku zánět kůže, takže by nebylo dobré, kdyby se Brut v kruhu začal najednou drbat. Pak jsem si zase já zlomila nohu a na podzim jsme raději místo výstavy jeli na coursingový víkend.
Mně výstavy moc nebaví a Bruta taky ne.... dává to patřičně najevo svým projevem. Příští rok bych chtěla zkusit jednu výstavu mezinárodní ( když jí nezvládneme, tak se nic nestane) a pak klubovku. Tím skončíme.

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2007 17:55
- Nahlásit

poslední dobou mi Alf přijde trošinku agresivní na cizí psy jakmile nějakýho vidí tak zpozorní, celý se naježí, pomalu k němu s vrčením jde a nakonec po něm kousne nevím co s ním jen se bojím aby nevyrostl v agresora, ale s tou naší smíšenou smečkou běhá jako blázen a nic, a ne na všechny cizí psy je hnusnej...

brut
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2007 18:03
- Nahlásit

jejdajaja
Brut se taky ježí, když vidí cizího psa. Pravda je, že moc psů ( jako samců) nesnese, ale má smůlu. Když se začne projevovat jak "idiot" ( což je přesně ta situace, jakou popisuješ ty), tak dostane sprdunk a má zaděláno na pořadová cvičení. Už pochopil, že je lepší psy ignorovat.... i když musím říct, že párkrát letěl vzduchem, když se chtěl prát.
Oni jsou ostřejší a tak trochu samorosti, takže se musí jejich projevy od malička potlačovat. U nás pomáhá hodně ironický ton ve smyslu: co blbneš, myslíš, že tě ten pes sežere? nebo hele, tak to by snad stačilo, seš blbej? a pak pořadová cvičení.
Aby nedošlo k nějakým nepříjemnostem, tak máme košík a od mala s ním občas chodíme, aby si Brut na něj zvykl. Takže tam, kde je vyšší koncentrace psů, dostane košík.

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2007 18:54
- Nahlásit

brut
no, on jak je zvyklý chodit bez vodítka tak to dělá když je na řemenu...jenže když jdeme na volno tak se rozeběhne i za ostřejším psem a to mám potom strach, protože on ještě od žádnýho psa nedostal "na prdel", a tak neví, že si nesmí dovolovat snaží se vybudovat si autoritu, ale je ještě malej a hloupoučkej...asi by potřeboval potkat někoho kdo by ho trochu zpracoval a naučil. U nás ve smečce je takový jeden, ale ten ví, že je to štěně tak ho jen občas chytne za krkem a to Alfovi nějak moc nevadí...
S košíkem jezdíme MHD často a přemýšlím o něm taky, protože u nás jsou prasata jak jsem již psala. On naštěstí dostal výprask, když mi onehdá žral cosi 3x za sebou a nevěnoval pozornost mé výchově. Po třetí dostal do kožichu a probral se a teď se snaží si dávat pozor a všelijaké pochutiny obchází zatím obloukem

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2007 18:56 - Změnil/a: jejdajaja
- Nahlásit

brut
Jsem četla, že v Letňanech je výstava 23.2. My jsme z Prahy a to jede akorát kluk na hory tak bych měla jen malou a manža by snad jel s náma jen se juknout jak to probíhá a jak se bude Alfík chovat mezi tolika psy a lidmi. Odkud jsi ty? A nepojedeš se juknout taky jestli to není daleko? By se třeba kluci seznámili a my taky A já bych poznala jinýho australáčka

brut
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2007 19:31
- Nahlásit

jejdajaja
Brut taky nejvíc vyvádí na vodítku, asi má pocit, že si mně musí bránit. Ale i když je na volno, tak se ježí a nedej bože, aby pes zavrčel... to je výzva k boji. Bohužel mi ho napadl několikrát pes a tak je teď připravený k rvačce. No, má smůlu, žádné rvaní prostě nebude
My problém s "mňamkama" nemáme. Od začátku pilujeme povel "fuj" a musím říct, že kolikrát ani nemusím dopovědět ( nebo dořvat, když je někde dál)

Na výstavu bych se i jela podívat, bydlíme kousek od Prahy, takže problém s dopravou pro mně nebude. Jestli ale přihlásím Bruta nevím, týden před výstavou bych chtěla jet na coursing dodělat licenci a to nikdy nevíš, jestli se něco nesemele. Ale určitě tam bude spousta lidí od australáčků a já bych ráda viděla další vrhy. Takže předběžně říkám ano, pojedu se minimálně já podívat

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 12 . 13 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání