Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / ACD - prostě australáčci :o)
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 12 . 13 . >>
Autor Zpráva
brut
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 11:25
- Nahlásit

jejdajaja
no, přehledný moc není, ale zase se tam o australáčcích hodně dozvíš a určitě ti holky poradí i s výstavama.Přece jen na ně jezdí častěji než já.
Ale doufám, že i tady se ukážeš.... Sonja se tu už zaregistrovala a hned až jí půjde posílat příspěvky, tak se tu objeví. Pevně doufám, že nebude mít žádný problém

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 16:31
- Nahlásit

brut
jasně, že budu i tady já tu pročítám i jiné diskuze
Míša (oddorinka) tam dala tak hezký fotky těch štěňátek...ta první holčička bez černých skvrn v obličeji je moc krásná a taky ta Austrálie

brut
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 20:42
- Nahlásit

jejdajaja
mně se Australia taky moc líbí... ještě že si jí nechali, bych zvažovala, jestli si jí nevzít

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 12 Led 2008 22:16
- Nahlásit

brut
určitě by za to stála nejen za uvažování
já od doby co mám Alfa jsem nějak na australáky vysazená a jiné plemeno nad ně není jsou naprosto univerzální a stačí si ho jen vytvarovat...taky je pak vidět to přísloví "jaký pán takový krám"

brut
Člen
# Zasláno: 13 Led 2008 13:40
- Nahlásit

jejdajaja
však už se pomaličku rozhlížím po holčičce, doufám, že letos se k nám nějaká nastěhuje

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 15 Led 2008 08:44
- Nahlásit

brut
Tak včera se Alfík zamiloval do béžovýho francouzskýho buldočka Karla lítali ještě s malou teriérkou asi hodinu venku, Kája byl jak namydlenej blesk, žádnej gaučák
jen musim brát ven foťák, abych měla aspoň nějaké foto našich psích kámošů...

Mar
Člen
# Zasláno: 15 Led 2008 08:47
- Nahlásit

jejdajaja
no vono buldočci nejsou moc gaučáci totiž

suesie
Člen
# Zasláno: 15 Led 2008 09:32 - Změnil/a: suesie
- Nahlásit

Mar
Tak tak

brut
Člen
# Zasláno: 15 Led 2008 09:58
- Nahlásit

jejdajaja
tak bude taky milovat mrňousky, zrovna tak jako Brut. Jenže ten je moc hrrr a většina majitelů prcků jeho nadšení nerozdýchá a ječí, ať si tu obludu odvolám. Netuší, že Brut by nikomu malému neublížil.
V neděli se Brut venčil s buličkou a po proběhaném a "prozápaseném" odpoledni totálně odpadl. Takže včera, když jsem nebyla doma, tak byl moc hodný pejsek a podle sousedky ani moc neřval za vrátkama ( jen když dělal někdo velký kravál)

Mar
gaučáci nejsou, ale "pivaři" joooo

Mar
Člen
# Zasláno: 15 Led 2008 10:22 - Změnil/a: Mar
- Nahlásit

brut
jooo,pivaři taky

ale aj sportovci

brut
Člen
# Zasláno: 15 Led 2008 10:41
- Nahlásit

Mar
však já vím, jak je Berry šikovný
Pojedete na sraz?

Mar
Člen
# Zasláno: 15 Led 2008 10:43
- Nahlásit

brut
nene, máme teďko spoustu akcí,návštěv,atd.....časově nestíhám vubec nic
navíc v té době budeme hlídat štěndo kámošce . . .

brut
Člen
# Zasláno: 15 Led 2008 11:16
- Nahlásit

Mar
tak to jo, jestli pojedu já je ještě ve hvězdách, taky nějak nestíhám a navíc začíná se plnit kalendář akcema a kde brát na ně korunky ( a to nás ještě čeká střecha) ....brrrr, by člověk potřeboval tiskárnu na peníze

Mel
Člen
# Zasláno: 15 Led 2008 11:16
- Nahlásit

Mar
to je ale škoda... jsem se na batmana těšila

brut
a co ty? máš někde fotky těch štěňátek?

jejdajaja
a už víš Alfovu chovatelskou stanici? Jsem tu dlouho nebyla, tak jsem něco nečetla...

brut
Člen
# Zasláno: 15 Led 2008 11:24
- Nahlásit

Mel
ta malá, co se mi líbila už je pryč, ale červený kluk je stále k mání ..... teď mně napadá, nechceš ho? Má skvělé spojení, bezva chovatelku a je to krasavec

http://www.ifauna.cz/rubriky/mdiskuse/show.php?tem a=294078&r=7&m=3531&page=1

najdeš ho pod oddorinky 3.1. 11:08 asi tak ve čtvrtině, fakt se mi moc líbí, jenže nejdřív musí být u nás hotová střecha a pak teprve může přijít štěnítko a navíc jsem dostala na výběr buď jeho nebo feňulku a jak víš, srdíčko mi táhne k fenečce

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 15 Led 2008 14:21
- Nahlásit

Mel
a už víš Alfovu chovatelskou stanici?
v papírech je chovná stanice jménem Kelišová z Kelišů

když ono hodně lidí si právě myslí, že buldočci jsou takový malý lenoši a on je opak pravdou, ale to je u víc věcí, třeba že každej bull je bestie

Mel
Člen
# Zasláno: 15 Led 2008 14:26
- Nahlásit

brut
hele, když už by byl australák, tak jedině modrej
navíc, teď to vypadá, že už se mi smečka rozšířila o RR, takže nevím, jestli plesnivák proběhne... asi až někdy v budoucnu (páč my už máme psy naplánovaný - přibude jedna RR a jedna RTW a celkem budou 4 čoklové)

jejdajaja
zajímavá CHS

brut
Člen
# Zasláno: 15 Led 2008 16:06
- Nahlásit

Mel
jsem si říkala, že červenej neprojde, jen jsem tě zkoušela.
Hezky máš naplánováno, hlavně ať to vyjde

Mel
Člen
# Zasláno: 15 Led 2008 16:12
- Nahlásit

brut
no, tak neměla bych na to být sama

brut
Člen
# Zasláno: 15 Led 2008 16:15
- Nahlásit

Mel
však v tom taky držím palečky
Před chvílí jsem se vrátila z venčení. Já obalená bahnem, Brut naprosto čistý. By mně zajímalo, jak je to možné
Bolí mně ruka z házení balónku, ale pes spokojeně chrupe v pelíšku By mně zajímalo, jak dlouho budou ty zmrazky, jsem si málem zlomila nohu

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 09:34
- Nahlásit

Mel
on ten chovatel tak pojmenoval tu svojí čubu, Blue Flower= Kelišová, protože pořád kecala a pak mu to zřejmě nedošlo, že to napsal do papírů jako chovnou stanici a nebo je to schválně, aby všichni rovnou věděli o kterou jde měli zatím jen první vrh...

brut
my chodíme s ženskýma vždycky v půl desátý večer (přes den je nestíhám) a tentokrát nás bylo 8 psů + 8 paniček a byli špinavý
jen psi a ty, který se nechali poskákat tim rozdováděnym stádem

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 10:54
- Nahlásit

brut
v tý přihlášce na výstavu je majitel a pak chovatel..majitel jsem já a chovatel je ten, od kterého mám Alfa?

brut
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 11:07
- Nahlásit

jejdajaja
jj, přesně tak...ty jsi majitel, chovatel je ten, od něhož máš Alfíka
Dneska je venku ošklivo, že se mi vůbec do ničeho nechce. Za chvíli budu vyrážet s Brutem na procházku... jen doufám, že nebudu opět jak bahnitá koule

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 11:51
- Nahlásit

brut
já taky budu muset, protože holka usla tak to musím stihnout než se probudí, bude to jen malá rychlovka... ona je nachcípaná tak jí ven nechci tahat, ale pes musí...běžím

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 12:45
- Nahlásit

No teda, to byla hrůůůza Venku dobrý, ani neskákal na lidi nic, ale zjistila jsem, že kdyby nejel výtah tak by byl Alf totál v báji - neumí chodit (bojí se) po schodech v paneláku Tak jsme to půl hodiny zkoušeli, já lezla po kolenou, šišlala, aby se nebál, on jen přikrčeně seděl a ušima úplně dole a plácal ocáskem a nakonec jsem ho přistrčila takže dolů úplně v pohodě deběhl a nahoru jsem ho vytlačila parkrát, aby zjistil, že o nic nejde, že se mu nic nestane. Snad jsem ho moc nevyjukala. Ani pamlsek si nechtěl vzít jak se bál... Tak nevim jestli to s ním mám opakovat aspoň 2x denně, aby si zvyknul nebo ho radši nechat být, abych mu nevytvořila fobii z té části chodby kde vedou schody

Mel
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 14:33
- Nahlásit

jejdajaja
pak mu to zřejmě nedošlo, že to napsal do papírů jako chovnou stanici a nebo je to schválně
no, to musí být schválně, ono to není jen tak si něco napsat do papírů... chovatelskou stanici musíš mít řádně zaregistrovanou pod FCI a papíry ti pak vydává ČMKU ty si nevypisuješ sama, jak se ti zachce

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 14:37
- Nahlásit

Mel
no, tak chs Kelišová z Kelišů je pěkné jméno, ale stejně asi nebue moc známé, protože pán nemá stránky, nic a štěnda měl jen na inzerát ) ale fenu má krásnou a dovednou

brut
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 16:01
- Nahlásit

jejdajaja
známé není, to máš pravdu
Už jsem se vrátila domů. Brut je spokojený, unavený a já opět zablácená až za ušima.
Alfíka bych určitě na schodiště zvykala. Zkus mu dát na schody něco dobrého nebo na ně položit hračku, popř. nějakým kouskem hadříku mu mávej před čumáčkem, aby se zabavil a seběhl schodiště v rámci hry, to samé nahoru. Zkoušej jen kousek .... nevím, jak máte vedené schodiště, ale víc jak do mezipatra nebo do spodního patra bych ho nenechala ze začátku jít. Taky bych pohlídala světlo, aby nešel za tmy ( my měli v paneláku vnitřní schodiště, takže nám tam přirozené světlo nedopadalo a muselo se neustále svítit, něterým pejskům zpočátku tma na schodech vadila, než si zvykli). Uvidíš, že se to naučí, chce to jen trénovat a zkoušet.
Ten můj pitomec se u ségry málem svalil ze schodů, když tam byl poprve.... hrozně pospíchal dolů, kde nějaká slečna šustila pytlíkem Slečna se ještě dneska dobře baví, když nás vidí

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 16:12
- Nahlásit

brut
my máme to schodiště mezi patry asi o 20 kratších schodech a na pamlsky nebo na hračku, když se bojí vůbec nereaguje, prostě je nevnímá šli jsme za plného světla, myslím, že se spíš bojí té výšky... mělo mě napadnout ho tam vodit už od malinka, aby si zvyknul dřív

brut
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 16:24
- Nahlásit

jejdajaja
a co ho nějak "rozdráždit" třeba hodně voňavou dobrůtkou a poskakovat před ním po schodech? Však se to naučí, jen to bude chtít čas.
Brut rád zkouší vše nové, takže mu nepřijde divné, že jde po schodech, přebíhá kladinu či něco podobného. Jen všechno rád dělá sám, bez aktivní účasti paničky ( což zrovna u kladiny není to pravé ořechové) a ještě jen tehdy, když on má chuť.
Máme tady u kolejí udělané zábrany, aby lidi nelezli do kolejiště ( stejně lezou, protože to lze překročit nebo podlézt), ale Brut pravidelně zábranu přeskakuje s odražením se o ní. Včera se rozhodl, že se po ní projde jak po kladině sem a tam ( je to U, co se dává na vyztužení stropu, jenže položené na výšku...šíře tak 10cm). Ještě se uprostřed zastavil a rozhlížel
No, cikáni si zase mají o čem povídat ..... raději se vrátili o pár metrů dál

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 12 . 13 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání