Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / ACD - prostě australáčci :o)
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 12 . 13 . >>
Autor Zpráva
Mel
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2007 09:55
- Nahlásit

brut
jesti budeš kupovat Firstmate, obrať se na Míšu od leopardů (nevím, jestli ji znáš osobně, kdyžtak ti to domluvím), má krámek www.max4dog.cz a jako člen MSC u ní máš slevu

brut
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2007 13:30
- Nahlásit

Mel
díky moc, zítra se domluvíme

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2007 13:57 - Změnil/a: jejdajaja
- Nahlásit

brut
hm, tak já jsem zkoušela i normální jídlo, vařený hovězí s rýží a potom to z něj úplně teklo takže na maso můžu zapomenout...a včera jsem mu do misky nasypala Firstky a jako žral je, ale že by nadšeně? to ne ale průjem nemá tak bude muset dlabat asi i když mu nepojedou
jinak nám veterinářka říkala, a i jeho majitel, že australáci jsou většinou pořád hladoví, že by sežrali všechno a já jsem včera nechala děti i psa na hlídání mámě, jeli jsme nakupovat, a ona že má doma od minule trochu štěněcích granulí, neměla, tak musela volat mí sestře ať jí rychle něco doveze, protože pes jí prej lítal po bytě a doslova brečel hlady a to jse mu dávala než jsme vyjížděli ve 12:30 a hlady brečel už v 15:00 :confus: si říkám jestli mu toho nedávám málo podle těch tabulek ale nee

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2007 13:59
- Nahlásit

Mel
co je člen MSC?

Mel
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2007 14:02
- Nahlásit

jejdajaja
sdružení pořádající terénní dostihy psů: http://www.mscoursing.com

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2007 14:12
- Nahlásit

Mel
...terénní dostihy psů

to je agility? se v tom ještě moc nevyznám

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2007 14:16
- Nahlásit

Mel
už si to pročítám ;)

brut
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2007 14:46
- Nahlásit

jejdajaja
o věčném hladu ani nemluvím, slupnul by i nás
Ze začátku jsem ho krmila 6x denně, pak postupně snižovala a teď musí baštit 2x... ráno okolo šestý a večer po posledním venčení. Jinak pořád "otravuje", mimo to má spoustu pamlsků a občas i nějakou jinou dobrůtku. Zkrátka popelnice
Podle tabulek krmíme na horní hranici dle váhy + ještě něco navíc

coursing je výborná zábava pro australáčky.... lovecký pud se může naplno projevit a je hlavně pod kontrolou
Agillity jsme taky zkoušeli, ale Brut nějak nemá pochopení pro přeskakování překážek tak jak se má.... raději je oběhne a přeskáče ve chvíli, kdy má dělat něco jiného ( u něj ale jde o špatný návyk od počátku). Takže zatím jsme agillity přerušili
Pak je ještě dobrý flyball, když pejsek miluje balonky.... jenže to u nás nikde není a museli by jsme dost daleko dojíždět, takže místo toho zkoušíme frisbee. Taky děláme nějaké cviky z tancování.

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2007 14:57
- Nahlásit

brut
já právě čtu o coursingu a Alfa by to asi taky bavilo na agility jsem chtěla chodit, ale zase s dvouma sětma nevím...a hlavně Alf už teď nechce nic přeskakovat a většinou podlejzá nebo oblejzá zkusím juknout jestli něco nebude v Praze.

a s jídlem: taky krmíme na horní hranici 4x denně a po poslední vycházce dostane trošinku na víc, aby měl na noc něco v žaludku a neotravoval... ale venku už ví, že žrát nic nesmí (teda někdy se zapomene, ale jen vyjímečně) na to jsem musela být tvrdá, protože u nás jsou lidi prasata, popelnice na každym kroku a oni vyhoděj různý humusy před barák

brut
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2007 15:35
- Nahlásit

jejdajaja
máme domluveno s majiteli australáčků, že se příští rok sejdeme na nějakém coursingu a budou běhat spolu

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2007 15:38
- Nahlásit

brut
jo? to máte super Alf bude stejně ještě malej, cca 10-12 měsíců takže máme smolíka...

brut
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2007 19:26
- Nahlásit

jejdajaja
může na trénink.... na kratší trať, aby si vyzkoušel, jak mu to půjde a jestli ho "lovení" bude bavit

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2007 21:19
- Nahlásit

brut
to by stejně musel, ale myslím, že to by bral, protože běhání a lovení miluje jen nevím co bude dělat, když vedle poběží ještě jiný pes

Tak a včera a dneska celý den čůrá doma normálně už to krásně vydržel v noci celou noc a přes den ty 3-4 hodiny a najednou čůrá pořád... může být nastydlý?

brut
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2007 22:32
- Nahlásit

jejdajaja
myslím, že poběží za střapečkem a nenechá se jiným psem rozhodit
Takhle čůral Brut, když maličko přistydl. Drž ho v teple, dej mu pro jistotu trochu echinaceovýho sirupu nebo trochu medu. Během pár dní by měl být v pořádku

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2007 23:40
- Nahlásit

Ještě mi dneska synátor ztratil vodítko, propínací a hlavně jediný co jsem na Alfa měla a tak si musim rychle najít jiný, protože sice chodíme bez vodítka, ale je prostě potřeba.

brut
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 10:26
- Nahlásit

jejdajaja
taky používám propínací 2metrové. My chodíme na vodítku, ale jen tam, kde je to nezbytně nutný.
Pro jistotu máme vodítka tři, ale zase se nám povedlo na louce ztratit kovový obojek, pak byl problém dostat Bruta domů (cesta vedla nejen okolo hysterických psů za plotem, ale přes hlavní silnici a "kočičí domek")

Terri
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 10:42
- Nahlásit

brut
a já celou dobu žiju v blahé nevědomosti, že máš něco jak Sarax (jako psa)

brut
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 10:54
- Nahlásit

Terri

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 14:19
- Nahlásit

brut
já vodítko používám jen jako do ruky něco na ven ale syn ho mít musí, protože sice jde pes za ním na zavolání, ale během toho skočí na každého kdo jde okolo radostí a ještě se stihne honit se psem co jde proti němu prostě ještě štěně hlavně tady na sídlišti sice nejsou nějak agresivní psi, ale některý lidi nemaj pochopení pro zabahněnýho psa, kterej je vidí očividně rád a chce se s nim pozdravit a pak tu taky občas projede auto

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 14:22
- Nahlásit

brut
...na louce ztratit kovový obojek: kovovej áme taky, ale střídám je s nylonovym, protože ten kovovej je škrťák, ten si beru já a synovi dávám nylon, protože by psa zbytečně mučil na kovovym škrťáku...ale nevim jak to dělat se známkama pořád je přendavat taky nechci, ale já mám radši ten kovovej obojek ...

Mel
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 14:36
- Nahlásit

jejdajaja
kovovej stahovák používám jen na cvičák, klasicky na ven máme několik obojků, osobně upřednostňuju pořádné kožené řemeny. Ad známky - mám jich několik, tudíž na každém obojku má jiný. Používám pouze tagisky, známku od městské části nenosí, protože je hliníková, chvíli ji nosil, ale pak se ošoupala, takže stejně nejde přečíst

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 14:45
- Nahlásit

Mel já mám na tom kovovym jen známku s mym číslem a adresou, kdyby náhodou a na nylonovym nemáme nic, známku města ještě nemám :confuse: ještě jsem psa nepřihlásila jsem ostuda

Mel
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 14:58
- Nahlásit

jejdajaja
no, já jsem, co se psích blbostí týče, známej blázen, takže já těch známek mám hafo... kupuju tyhle: http://www.tagisky.cz/vypis.asp?menuId=45

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 15:22
- Nahlásit

Mel
a dá se na ně něco nechat vytlačit?
já mám právě ten kovovej stahovák ráda, protože večer za tmy (psa mám pořád na volno) slyším kde cinká a i bez známek ;)

sarax
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 15:28
- Nahlásit

Terri
a já celou dobu žiju v blahé nevědomosti, že máš něco jak Sarax (jako psa)
ted na tím budu dumat...je to dobře nebo špatně..?
jejdajaja
a dá se na ně něco nechat vytlačit?
jj máme je a vyrytý...jsou príma..jen naše torpédo někde ztratilo...někdo dal karabinu za očko známky a ne obojku..nevydržela

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 15:30
- Nahlásit

sarax
jj máme je a vyrytý..

jj, tak to je super, budu o nich taky uvažovat

Mel
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 15:35
- Nahlásit

jejdajaja
no, jasně, jen tak pro ozdobu bych zase ty prachy za to nevyhazovala...
Kovovej stahovák prostě nepoužívám, špiní krk a já mám bílýho psa (na noc máme světelný obojek), navíc prostě pořádně širokej řemen se mi líbí mnohem víc...

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 15:36
- Nahlásit

A zdá se mi Alf moc hubenej pořád úzkou tlamu, skoro žádný plece, uzoučký bočky....asi je to prostě štěně jen abych ho moc nevyžrala zase

Mel
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 15:38
- Nahlásit

jejdajaja
a pokud o nich budeš uvažovat, opět doporučuju www.stekaciobchod.cz. Mám jednu z tagisky.cz a jednu ze štěkacího obchodu a lepší rytí mají jednoznačně na štěkacím obchodě

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2007 15:38
- Nahlásit

Mel
to je krásnej pes co je zač?....no, tak Alf špinavej krk mít nebude vidět o světelnym obojku na večer jsem taky uvažovala, na jakym je principu? na baterky? a je vážně dobře vidět?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 12 . 13 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání