Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / ACD - prostě australáčci :o)
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 12 . 13 . >>
Autor Zpráva
jejdajaja
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 16:32
- Nahlásit

Tak jsem mluvila s Waldou a v neděli pokud vyjde počasí a mě to vyjde s dětma tak jdeme na zkušenou na Helppes cvičák moooc se těším

brut
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 16:34
- Nahlásit

jejdajaja
super, od Waldy se hodně naučíte .... taky bych ráda jezdila, jenže to mám trochu z ruky a nejen časově

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 16:41
- Nahlásit

brut
hm, to chápu já to budu mít MHD tak cca půl hodiny... právě jsem chtěla ke chlapovi na cvičák a v telefonu byl Walda sympaťák tak to snad půjde jsem zvědavá jak to na cvičáku chodí a zase budu mít kousek volna jen pro sebe a pro psa bez manži a bez dětí už aby byli větší a dalo se s holkou chodit všude

brut
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 17:00
- Nahlásit

jejdajaja
já bych to měla minimálně třičtvrtě hodiny vlakem a pak ještě kus tramvají, takže pro mně problém.
Waldu znám, bude to skvělý, spoustu věcí se naučíte a budete mít čas jen pro sebe

Mel
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 17:01
- Nahlásit

jejdajaja
hlavně ho na těch schodech nijak neutěšuj, jestli se bojí... prostě v klidu, jako by se nic nedělo. A trénuj a trénuj...

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 18:47
- Nahlásit

Hm, tak už nechce ani na kraj tý chodby kde jsou schody a strachy se i pochcal Tak nevím...

brut
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 22:23
- Nahlásit

jejdajaja
musíš hodně zvesela a nejlépe ve spolupráci s někým... třeba se synkem, který ti bude dělt "předvoj"... tzn. bude mít v ruce něco dobrého, voňavého... půjde před váma a bude mu mňamku ukazovat. Ty si vezmeš Alfíka na vodítko a radostně na něj budeš mluvit, v klidu půjdeš ke schodům. Tam dostane Alfík odměnu. Pak se vrátíte domů. To samé budete opakovat znovu a znovu, dokud v klidu nedojde ke schodům. Pak teprve stejným způsobem projdete schody.
Ještě je jedna možnost, že by před váma šel někdo se známým pejskem, aby Alfík viděl, že se nic neděje a chtěl kamaráda napodobit.

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 13:12
- Nahlásit

brut
Jj, díky moc za radu. Já jsem to s ním právě dělala, aby šel aspoň okolo těch schodů, taky to trvalo asi 3-4 dny opětovného zkoušení a nakonec šel i celkem pokojně, ale asi jsem to pokazila těmi schody, že ještě sešel dolů, ale nahoru už nechtěl a já místo toho, abych s ním to jedno patro vyjela výtahem, jsem si myslela, že když ty schody zase vyleze nahoru tak se bát nebude Takže jsem ho k tomu vlastně donutila bez jeho vlastní vůle a způsobila jsem mu blok No, musím se ještě hodně co učit s tímto psíkem Ale zvládneme to...

A ty Waldu znáš osobně? Mě právě soused od nás z baráku s tím šampionem stopařem odrazoval od vedoucí Helppes, myslím, že paní Daušová, že jí zná 30 let a že ten podnik převzala, když umřel pán co to vedl zpočátku, že Helppes přemístila do Motola a přejmenovala a snaží se na tom hlavně rejžovat, že nic moc nenaučí. Jenže znáš drby. Soused se věnuje kynologii a cvičení psů na stopy, obranu a záchranu už od mládí a může mít prostě jen jiný pohled. Ale pokud bude cvičení vést právě Walda tak jsem moc ráda. K ní bych byla podezřívavá asi.

brut
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 14:14
- Nahlásit

jejdajaja
určitě to zvládnete, je ještě mlý a musí se na něj pomalu. Však si zvykne a časem bude raději běhat po schodech než jezdit výtahem
Waldu znám osobně nejen já, ale i Mel a další Chodíme jednou za čas do hospůdky na Zahr. Městě, kde si pokecáme o psech a našich radostech či starostech s nima ( a nejen o tom)

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 14:17
- Nahlásit

brut
na Zahr. Městě...
tak to je fajn...a odkud vlastně jsi? nějak to mám pomíchaný, tolik nových lidí, jejich psi atd.

brut
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 14:23
- Nahlásit

jejdajaja
bohužel ne z Prahy ....bydlím v Berouně, ale zase tu máme okolo louky, pole a lesy, takže se psi pořádně můžou vyřádit a neřešíme venčící loučky či nějaké podobné starosti

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 14:27
- Nahlásit

brut
jo, Beroun škoda, vlastně proto jsi nemohla přijet v neděli do těch Letňan na procházku s Diazem...
my máme štěstí, že tu je takový jako park s kopečkem, plno stromů a keřů, psi maj kde řádit a děti třeba sáňkovat....a kousek je Šárecké údolí, ale tam jsem byla jen jednou, protože s kočárem se dá jen po hlavní cestě a tam jezděj blázni na kolech tak rychle, že jsem měla strach, aby tam pes nevběhl... nebo obora Hvězda, ta je super a pes se tam taky vyřádí, lepší jak Šárka

brut
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 14:34
- Nahlásit

jejdajaja
pocházím z Prahy, sem jsem se přivdala . V Praze mám ségru, k ní dost často jezdíme, taky spoustu kamarádů, ale bohužel chlap dělá na směny + víkendy a tak je problém s dopravou. Však se určitě někde uvidíme... minimálně se pojedu podívat do Prahy na výstavu, pokud se něco opět nevyvrbí

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 14:42
- Nahlásit

brut
já pořád ještě neposlala tu přihlášku na výstavu jsem tam volala, abych zjistila přesně kolik chtěj a co potřebujeme a paní říkala, že když jim to dojde ještě poslední týden v lednu tak to vezmou. Tak mám ještě týden na přemýšlení a počítání financí... ale když nebudeme vystavovat tak určitě přijdeme jen tak na kukandu v sobotu dopoledne

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 13:15
- Nahlásit

brut
tak Alfík zvládá schody už celkem obstojně, sice ne nadšeně, ale snad časem tomu přijde na chuť
na cvičáku krásně aportoval jako nejmladší účastník a jediný na volno je to prostě zlatíčko, moje... a taky dokonce přelezl áčko stejně vysoké jako já, poprvé s pomocí Waldy a po druhé jsem to jen zkusila, když jsme odcházeli a úplně sám krásně mám radost jen musíme cvičit "k noze" a já "čelem vzad", protože než jsem vůbec pochopila jak jde pes a jak já a co vodítko atd.

brut
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 13:25
- Nahlásit

jejdajaja
skvělé , to je šikulka, však jsem říkala, že se naučí chodit po schodech, jen je trochu nedůvěřivý k novotám
Jsem ráda, že se vám na cvičáku líbí a že Alfík zkouší "novoty" a jdou mu. Jj, o otočkách mi něco povídej.... jsem se jednou krásně zamotala do vodítka ( teda Brut nikdy nešel nijak vzorně, neustále poskakoval, zastavoval se, otáčel se atd .. samozřejmě přesně ve chvíli, kdy jsem potřebovala, aby dělal to co má)

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 13:44
- Nahlásit

brut
já to zkouším s Alfíkem i ve výtahu kde je míň místa a kde je u nohy krásně stačí pak vyjít ven a tam máme od sebe skoro metr a to vodítko tam překáží
no, ale jsem ráda, že mám Alfa, protože některá "telátka" bych tam asi nevydejchala mít třeba skoro ročního švýcaráka, který má cca 40 kg a neposlechne skoro na nic a začne lítat - to je o úraz páníčka nebo okolo jdoucích a to už tak ke smíchu není

brut
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 13:55
- Nahlásit

jejdajaja
Brut není z nejlehčích a třeba dneska ráno mi názorně předvedl, jak jsem nepozorná.... chodím s ním po šesté hodině ven ( musím totiž stejně vyvenčit babču, tak už beru rovnou oba ... teda postupně samozřejmě), proti nám je zeď, kde cikáni vymlátili pár cihel a je tam takové pěkné "okno". No a v tom okně seděla černá kočka..... tak rychle jsem přes ulici nikdy nešla..... teda spíš neletěla. Ono je to taky o radosti z pohybu, kamarádů atd.

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 14:04
- Nahlásit

brut
no, tak to Alf zná kočičky od mámy kde jsme každý víkend, on by si hrál, ale ty tři kočky už maj pár let takže na něj prděj, zalezou si nahoru na linku a nechají ho pištět venku jsme potkali kočku jen jednou, u nás u vchodu, a to jsem zjistila jen proto, že Alf zkameněl a začal potichoučku kvičet...nešel k ní asi jen díky tomu, že ona se taky nehýbala a pak jsem ho radši chytila, nechci mít psa bez oka
ale toho co se venku mihne je tolik, že naštěstí ani ten pes si úplně všeho nevšimne taky hodně koukám okolo sebe, aby mi pes na nikoho neskákal a občas mi prostě někdo unikne

brut
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 14:09
- Nahlásit

jejdajaja
my máme kočku doma... v tom problém nebude. Spíš mu vadí, že cizí lezou na jeho pozemek a tak je z principu nemá rád nebo se s nima chce kamarádit. Zatím nepochopil, že venkovní kočky jsou tak opatrné, že ho nenechají přijít blíž k sobě ... to pak za nima musí skákat na strom
Ale taky venku sleduju vše, co se kde hne.... přece jen těch možností tu máme ažaž. A že by si Brut nevšiml... to teda nehrozí , vidí i to co my ne

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 15:09
- Nahlásit

brut
Alf by si s nima hrál, ale na honěnou což kočičky pochopit nechtějí a ani se jim nedivim
A na ty doma si celkem zvykl, ale ty venkovní jsou víc zajímavý, protože je nezná

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 31 Led 2008 01:41 - Změnil/a: jejdajaja
- Nahlásit

Tak mám přihlášeného Alfíka na tu výstavu 22. března v Letňanech Tak doufám, že dostane aspoň VD, ale radši bych stejně V

Helvan1
Člen
# Zasláno: 31 Led 2008 09:50
- Nahlásit

jejdajaja
Přijedeme se snad podívat, tak vám budeme držet palce

brut
Člen
# Zasláno: 31 Led 2008 10:11
- Nahlásit

jejdajaja
měla bych tam dorazit, takže budu držet palečky přímo na místě

Helvan1
vítám tě mezi náma
Včera jsem prohlížela fotky ( hledala jsem pro Míšu brášku od Jessí) a přemýšlela, která ta chlupatá kulička na fotkách je vlastně Diázek

Helvan1
Člen
# Zasláno: 31 Led 2008 15:55
- Nahlásit

brut
Určitě ta nejzlobivější kulička

Ale jsou nádherný, když jsou malý, co?

brut
Člen
# Zasláno: 31 Led 2008 23:34
- Nahlásit

Helvan1
jsou nádherný
Právě přemýšlím, jestli byl Diázek zlobidlo, ale myslím, že moc ne... na to tam byli jiní experti

Helvan1
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 08:51
- Nahlásit

Já vlastně ani nevím, jestli Diaz zlobil. On byl totiž pořád zalezlej u Luboše pod topením a něco tam ožvejkával.

Bohužel Bruta jsem neměla tu čest poznat

Helvan1
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 10:13
- Nahlásit

brut
Jste slavní ) (alespoň na našich stránkách). Dovolila jsem si vypůjčit na web pod rubriku coursing pár Brutových fotografií Zatím nemáme žádné vlastní...

brut
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 11:25
- Nahlásit

Helvan1
nevadí, klidně si je tam nech
Oni zlobili skoro všichni, ale tak krásně štěníkovsky, že se člověk spíš smál než zlobil. Máte od Luboše fotky prcků?

Helvan1
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 12:23
- Nahlásit

brut
Vůbec žádné, až ty co jsme dělali doma. Ty máš nějaké Diázka

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 12 . 13 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání