| Autor |
Zpráva |
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2007 21:52
- Nahlásit
Ahoj. Najde se tu někdo kdo má také australského honáckého psa? My máme doma 4-měsíční štěně. Jsem jeho "panička" a v našem okolí není nikdo kdo by o těchto psech něco trochu věděl takže si nemám s kým předávat radosti, starosti a nemá kde brát rady ) Alf je modrý pes s PP, chtěla bych ho uchovnit. Ještě tedy nemám vystavené PP, prý to déle trvá. Nemám s tím žádné zkušenosti tak nevím. Dala bych někam otku, ale ještě nevím jak. Tak pište někdo. Zatím nazdar.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2007 21:55
- Nahlásit
jejdajaja
Odchytni si Brut ta ho má a chodí se celkem pravidelně, jinak jich tu asi moc nebude...
|
Amir
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2007 08:19
- Nahlásit
jejdajaja
Odchytni si Brut
já myslím, že ona si tě odchytne sama
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2007 15:57
- Nahlásit
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2007 16:02
- Nahlásit
Ješíš to je netopejr
Sem taky zažila jednoho australáka osobně, to byl takovej nebojsa se můžeš mrknout...
http://www.akita-feiko.estranky.cz/fotoalbum/vylet y/vycvikovy-tabor/170
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2007 16:06
- Nahlásit
Fajka ten druhej psík je leonbergr? my chodíme venčit s takovou smíšenou smečkou: tibetská doga, výmarský a maďarský ohař, český strakáč, teriérka a borderka je to paráda a psi se super socializujou
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2007 16:08
- Nahlásit
jejdajaja
Jo jo leonberger, kterýho poloviční australák válcoval jak peříčko
je to paráda a psi se super socializujou
To jo toho si važ
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2007 16:10
- Nahlásit
Fajka to se ví je to super kor když bydlíme na sídlišti ženský jsou fajn a psi taky ten náš řádí jako černá ruka mezi nima ale je to taková malá histerka, pořád ječí a piští
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2007 20:17
- Nahlásit
Ahojky, už jsem tu. Sice pozdě, ale přece. Máš krásného ušáčka
My máme skoro 2,5 letého australáčka jménem Bruttus, taky je papírový. Průkaz původu jsme dostali o něco později, myslím tak ve čtyřech měsících.
Jestli se chceš podívat na stránky našich uličníků, tak tady je odkaz, my totiž máme ještě starou fenečku kříženečka
www.denbru.estranky.cz
isdpch
díky moc za poslání mailíku
Amir
máš naprostou pravdu
Fajka
to jsou skvělé fotky, Brut je taky jak parní válec, však moc křehčích kamarádů nemá, málokdo vydrží jeho styl hraní a spousta dalších psů ho pro změnu přejímá ..... nevíš, jak se australáček jmenoval?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2007 20:25 - Změnil/a: brut
- Nahlásit
Tady jsou dvě fotečky Bruta
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2007 20:36 - Změnil/a: Lucie od Arta
- Nahlásit
brut
Mému prckovi se taky jeden ACD moc líbil na hraní...ale co je zač, nevím,říkají mu Ebbi, jak se to píše, netuším , cca rok a půl, jeden z rodičů snad Cidabro???Blue Wheeler?tak teď si nevzpomínám,ale na výstavy jezdí, mají kousek od nás chatu, toho mého moc pěkně válcuje
anebo po boji (desetikilový kokr vyhrál)
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2007 20:55
- Nahlásit
brut
nevíš, jak se australáček jmenoval?
To bohužel nevím, je to už rok a půl co jsme tam byli
Byl moc príma a s tím Leonem tam se fakt vyřádili, že sotva lezli po čtyřech
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2007 20:59 - Změnil/a: jejdajaja
- Nahlásit
brut Já vlastně ani nevím co je ten náš Alf zač mámě říkají majitelé Kelišová a na tátu jsem se nezeptala...takže to bude takové malé překvapení až přijdou papíry
A tvůj Brutus i Denynka jsou moc krásní Takže máš čistéto Cidabráka?
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2007 21:07
- Nahlásit
to je moje menší dítko s Alfíčkem
http://foto.dama.cz/foto.php?f=215467
sice nerada vidim, když se pusinkujou, ale občas jim nezabránim
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2007 21:35
- Nahlásit
Lucie od Arta
To je Elbi ( Elbrus) Blue Heeler ..... nevlastní bráška Bruta
Fajka
škoda, by mně to zajímalo
jejdajaja
Jaký má Alf konec za jménem? Podle toho by se dalo zjistit celé jméno.... Kelišová mi sice něco říká, ale netuším, kde dohledat
Fotka je skvělá, u nás se pusinkuje pořád někdo....a děti obzvlášť, jsou nejchutnější
Brut je klasický Blue Heeler ... velký a mohutný
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2007 22:32
- Nahlásit
brut
škoda, by mně to zajímalo
No jedině ti můžu poslat fotku jeho páníčka, ale to nevím jestli ti nějak pomůže
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2007 09:03 - Změnil/a: jejdajaja
- Nahlásit
brut
Jaký má Alf konec za jménem?
Já ani nevím jaký má konec za jménem, ale včera večer mi psal pán, že už jsou papíry tak je snad příští týden budu mít jinak jsme pro něj jeli do Velenic u Poděbrad a jeho matka je šampionka republiky. Aspoň doma měla asi 15 různých medajlí a pohárů.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2007 11:16
- Nahlásit
Fajka
No jedině ti můžu poslat fotku jeho páníčka, ale to nevím jestli ti nějak pomůže
nepomůže
jejdajaja
tak ti tak přemýšlím....nebyl pán vousatý a tak trochu hřmotný? Jsem zvědavá koho máš doma
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2007 13:37
- Nahlásit
brut
pán je bez vousů a má skoro pleš, paní je skoro na krátko, blondýnka...bydlí v domečku se stodolou kde má pán pár oveček prý kvůli Kelišce, aby občas něco dělala Keliška je modrá pěkně stavěná fena, nemám její foto a víc ti asi nepomohu, ale příští týden snad dojdou ty papíry tak hned napíšu, taky jsem napnutá co z něj vyleze
jen bych nechtěla Cidabráka nebo něco moc známýho...ale když bude tak bude, je to jedno, protože Alfíček je prostě
Alf von Prague
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2007 13:43
- Nahlásit
brut
...nebyl pán vousatý a tak trochu hřmotný?
ale teď když tak přemýšlím tak vím, že pán nebyl moc hřmotný, měl tak 180 cm maximálně a byl celkem štíhlý, ale ty vousy teď nevím mě ten den nebylo moc dobře a zaměřila jsem se spíš na Alfa než pána ;) jo, pán se jmenuje pan Kunc
|
brut
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2007 14:55
- Nahlásit
jejdajaja
tak pána určitě neznám, blondýnky se na výstavách sice občas objeví, ale já si lidí okolo moc nevšímám
Chystáte se vystavovat příští rok? Zkuste se nejdřív na nějakou výstavu v klidu podívat, okouknout atmosféru, obhlídnout styl předvádění, popovídat si s lidma okolo. Moc vám to pomůže.
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2007 17:13
- Nahlásit
brut no, já bych chtěla projít aspoň jednou výstavou, protože bych Alfíka chtěla uchovnit a na to jí potřebuji...a taky pan Kunc by byl rád, protože tohle byl jeho první chovný vrh, a tak by mu to pomohlo, známka dobrého chovu a spojení psů
jenže jak to budu dělat nevím, protože jsem s ním chtěla na jaře jít párkrát na cvičák a pak na výstavu, ale mám dvě malý děti a vůbec si nedovedu představit jak to skloubím
|
brut
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2007 18:01
- Nahlásit
jejdajaja
vždyť na výstavy můžou i děti, tak je vezmi s sebou. Budou nadšený z tolika pejsků. Takhle mladí se vystavují brzy, takže to budete mít rychle odbyté. Zkus se nejdřív někam jen podívat a první výstavu vyzkoušet "na nečisto". Aby jste si oba dva zvykli a okoukli potencionální "soupeře".
Taky ho musíš naučit hezky stát ( mně se to řekne, když Brut nestojí ani náhodou a výstavy vyloženě odtrpí), nechat prohlídnout zuby ( to už cvičte teď) a osahat mužskou chloubu... to taky trénujte. Já nechávám známé, aby mu na kulky sáhli, aby se pak nejevil a nebyl vystresovaný popř. nechtěl sežrat rozhodčí.
S tím cvičákem.... dojdi se nejdřív podívat, jak tam probíhá "výuka" .... co vím, tak australáčci nemají rádi prostoje ( jako na Svazarmu). Takže si nejdřív zjisti, jestli si můžeš v době než na tebe přijde řada třeba zkoušet nějaké povely stranou.
Zrovna my máme cvičák, který tohle neumožňuje a Brut je na něm nešťastný.
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2007 19:36 - Změnil/a: jejdajaja
- Nahlásit
brut
No, když holce budou teprve dva takže jezdíme s kočárek a to asi na výstavě neprojde, snad s se mnou někdo pojede
a cvičák to samé, budu cvičit psa i děti a na psa nebudu mít čas...on je Alf naštěstí v pohodě a po chvilce přijde na povel i od pejsků, sedni už umí taky a vedle nohy jde taky obstojně
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2007 20:14
- Nahlásit
brut
čím Bruta krmíš? jeho bývalý majitel má psy na Ontáriu, ale já jsem chtěla něco jiného a zkusila pár věcí ze střední třídy, ale po všem měl průjem tak jsem mu objednala First Class a jsem zvědavá jak mu to sedne
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2007 20:45
- Nahlásit
jejdajaja
kolik jsi ochotná do krmení vrazit?
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2007 23:14
- Nahlásit
Mel
no, to nejdražší kupovat určo nemohu, by byl pes před dětmi, a to prostě nejde ty First Clasy jsou 15 kg za 1200,- štěněcí a asult jsou za cca 900,-...to je tak akorát co mohu uzmout s rozpočtu rodiny
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2007 23:22
- Nahlásit
jejdajaja
no, ne vždycky to nejdražší musí bejt nejlepší...
Tohle jsou špičkové granule a tady je maj za super ceny
http://www.stekaciobchod.cz/puppy-small-medium-bre ed-15-kg-p-1081.html
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2007 23:51
- Nahlásit
Mel
jejky, děkuji moc za tip to je vážně dobrá cena a i popis složení pokud Alfovi nesednou ty Firsty tak je určitě zkusím... já právě hledám nějaké po kterých nebude mít průjem a ty Firsty už měl a seděli mu tak jsem zvědavá co bude. Když ne tak zkusím ty Eagle
|
brut
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2007 09:46
- Nahlásit
jejdajaja
Brut má taky po čase po granulích průjem...vždycky vydrží tak 3 měsíce a musíme je měnit. Firsty jsem nezkoušela, tak netuším, ale lidičky, co mají australáčky, tak mi radili koupit ( pro dospěláka) FirstMate s borůvkou. Prý by mu mohly pomoct.
Já momentálně krmím dietu ( kuřecí nebo krůtí maso s rýží), protože ten průjem byl horší než obvykle. Pak chci vyzkoušet na radu Mel Eagle a když ani to nebude dobé, tak přejdeme na maso. Zřejmě v granulích bude nějaká složka, co jm nesedí ( zkoušeli jsme i potravinovou alergii a tu nemá, podle veterináře mu ale vadí jedna určitá věc, která se blbě dohledává - po veterinární dietě měl pro změnu obrovský hlad)
|