| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2007 16:21
- Nahlásit
jejdajaja
odměňuješ ho venku nějakýma pamlskama nebo hračkou? U nás zabírá od malička jedna plná kapsa dobrůtek a balonek v druhé kapse. Za každý splněný povel ( třeba i fuj) dostal Brut odměnu.
Taky je dobrý se mu občas schovat ( třeba za strom, ale na bezpečném místě.... na louce atd.)aa čekat, až tě začne hledat, pak hned moooc pochválit a odměnit. Ve chvíli kdy neposlechne začít "hudrat", aby si Alfík uvědomil, že i když je ještě štěnítko, tak se poslouchat musí. Kdyby nezabíralo ani tohle, tak si pořiď dlouhou šňůru, kterou za sebou bude tahat a ty ho budeš mít větší možnost zkorigovat na dálku. U nás se tohle ale neosvědčilo, protože chodíme hodně do lesa, kde se Brut zamotával do větví a pak taky pro mně přišlápnutí šňůry je trochu nebezpečné.... přece jen při Brutově váze a mém chození o berlích to není to pravé ořechové. Takže já přivolávám, odměňuju, odvolávám, odměňuju, zlobím se a tak pořád dokola.
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2007 19:03
- Nahlásit
Jj, malých dobrůtek mám plnou kapsu a většinou kopeme šišku, a to je v pohodě Ale jsou dny kdy ani pamlsek nezabere. Zrovna jsme ale přišli z venku a byl zlatej Poslechl, přišel, všechno v pohodě. Asi má občas prostě jen svý dny a chvilky
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2007 17:30
- Nahlásit
Chjo, chjo...tak se mi zdá, že hned na začátku uělala chybu se psem. Když se mi zdálo, že by se mi počůral na chodbě nebo ve výtahu (máme to 11 pater) tak jsem ho nosila a teď vždycky když ho nevezmu tak se na tý chodbě pochčije, i mi dává najevo, že chce vzít do ruky, ale 16-18 kilovýho psa prostě pořád nosit nemohu Nevíte někdo co s tím? Pořád po něm jen utírám chodbu, dneska se mi během dopoledne na tý chodbě pochcal 3x a to s ním chodím po dvou hodinách. V noci vydrží krásně od 23 do 8. Já už nevím a nechci na něj být hnusná. /Pamlsky jsem zkoušela, ale mám asi špatnou techniku.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2007 18:38
- Nahlásit
jejdajaja
kolik mu je?
s Lumpem jsme to meli jeste v Brne 4 patra (bez vytahu) - taky jsem chodila jeden cas nadvakrat: jednou se psem, ktery cural skorem cely 4 patra, a podruhy bez psa s hadrem a vytirat...
Ono jde i o to, ze kdyz ho drzis, tak se nehybe a je snadnejsi udrzet sevreny sverace, ale kdyz jde sam, tak se hybe a sverace neudrzi... asi je na to holt jeste malej...
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2007 18:58
- Nahlásit
Jsou mu 5 měsíců...no, přes den se hýbe pořád doma, mám dvě děti takže moc klidu není, ale začala jsem s ním chodit po dvou hodinách a stejně čurá...já doufám, že je ještě malej, protože pes před ním už ve třech měsících doma ani na chodbě ani kapku taky to byl střední voříšek ale už jsem celkem nešťastná, protože na chodbě nemůžu nikoho potkat a jen utírám a utírám, ještě že ne po schodech z 11 patra
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2007 19:03
- Nahlásit
wami
můžu se zeptat? nechodíš náhodou na xchat na koníčky?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2007 19:13
- Nahlásit
jejdajaja
na xchat ne, a jestli tam ma nekdo stejny nick, tak si ho ode me pujcil
jinak bud v klidu, ono to u kazdyho pesa trva ruzne dlouho, Lump mi udelal posledni louzi v 8mi mesicich, a to bylo doma jezero
ted mala Meluzinka, v utulku ji naucili na noviny, pravidelnym vybihanim ven tak v mrazech jsme ziskala s chlapem oba skoro anginu, toz jsou ji 4 mesice a nestihame to poradne, tak ji to asi taky bude trvat dyl, ale verim, ze se to nauci...
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2007 21:13
- Nahlásit
wami
nevím jestli je to wami nebo wabi už jsem na xchatu dlouho nebyla.
Asi ještě bude malej, čekám, utírám a doufám ale udělá malou louži asi se mu uleví a pak jde v klidu a vydrží až dolu před barák. Budu s ním muset vyběhnout ještě okolo 22 a pak asi až ráno, protože u nás na sídlišti to lítá to je o strach
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2008 00:52
- Nahlásit
jejdajaja
Alfík je ještě malý. Vydrž, však se to postupně zlepší. My naštěstí bydlíme v baráku, od malička jsem učila Bruta čůrat venku za vrátkama a stejně občas ještě v půl roce učůrnul u vrátek. Však se to naučí, chce to vydržet
Brut byl dneska... teda vlastně včera na pravidelném očkování ( dostali jsme na půlnoc tabletku na uklidnění... ovšem jak jsme zjistili bez efektu, ba naopak Brut oplýval energií snad ještě víc :lol , pak šel na dlouhou procházku, krásně si zaplaval a spokojeně usnul. Pravda je, že o půlnoci jsem mu házela balonek, takže ho dělbuchy vůbec nebraly
Babča je už naštěstí nahluchlá a tak letošní půlnoc proběhla v klidu a pohodě
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2008 23:28
- Nahlásit
brut
My jsme museli jít ven cca 15 minut po půlnoci, protože Alf tu kňučel a pořád do mě šťouchal - chtěl čůrat. Tak jsme šli jen před barák a tam jsme potkali sousedy, tak jsme ještě pokecali, Alf chtěl lítat, ale to jsem mu nedovolila, protože všude bouchali dělobuchy. On si z nich vůůůbec nic nedělá, bouchání mu nevadí
A ani včera večer ani dneska neuděl na chodbě ani kapku Pořád ho při cestě hladim a povídám mu a je v klidu a nečůrá
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 21:37
- Nahlásit
jejdajaja
to jsem ráda, že se čůrání lepší. Však on se to naučí
Brut se dělbuchů nebojí, jen je chce chytat a tak ho musím víc hlídat, aby se mu něco nestalo. U nás cikáňata bouchají dál
Zítra snad už půjdou do školy a zase se vše uklidní, teda doufám
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2008 13:21
- Nahlásit
brut
Ten náš pošuk by je taky honil - dělobuchy, ne cikány - a tak měl 31. a 1. utrum s běháním na volno
Na MMB (mimibazar.cz) jsem objednala Alfíčkovi odměny, pamlsky,
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=9527616 doufám, že kvůli nim přestane venku skákat na cizí lidi
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2008 14:43
- Nahlásit
jejdajaja
u nás se nejlepší dobroty najdou u paničky v kapse a je úplně jedno, co tam momentálně má
Ale pokud můžu posoudit, tak nejlepší jsou Kronch lososové pamlsky, Dingo suchárky a psí sušenky.... pak samozřejmě psí klobáska nebo salámek
Neboj, na cikány taky dojde... i když Brut je náhání od malička.
Chtěla bych s ním udělat zkoušky z pasení, jen nevím, jestli by nebylo lepší mu do ohrady pustit nějaké cikány místo koz, ovcí či krav
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 13:24
- Nahlásit
brut
zkoušky z pasení,
hm, já to nemám kde zkusit, ovce tu nikde nenajdu...hlavně jsem úplný laik tak bych musela sehnat cvičitele a mít fůru času na jeho učení a ten díky dětem nemám
Všichni co vím, že mají australáka tak ho mají ve stáji, na dvoře, na zahradě, jen já mám postelovýho povaleče z paneláku
Až je mi skoro trapně se s někym o něm bavit
|
brut
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 13:47
- Nahlásit
jejdajaja
Brut taky nikdy nic nepásl,ani jsme to nezkoušeli. Pokud bude možnost, tak určitě pojedeme a vyzkoušíme. Děti mám sice už velké, ale občas je to horší než když byly malí a finančně taky nic moc.... teda spíš nic než moc.
Vím o australácích bydlících doma v paneláku. Brut je přes den venku, občas ho beru domů a v noci spí jen doma.Trapný ti to být nemá, každý pes je jiný a záleží, jak si ho naučíš.... pokud bude mít dost pohybu, zážitků a dopřeješ mu nějakou tu volnost + třeba i občas pasení či jiný sport ( třeba jízdu na kole), tak bude vše v pohodě a budeš mít doma spokojeného, pohodového pejska
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 14:04
- Nahlásit
brut
No, na kole nejezdím (se bojím) chci ho vzít až pojedu na jaře ke kamarádce na koně na vyjížďku, teď už jezdím jen občas, a jinak chodíme skoro každý večer tak na cca hodinu s dalšíma psiskama a přes den ven takže pohybu má snad dost
Včera jsem ho měřila a má v kohoutku už 49-50 cm se bojím, že mi přeroste a nebudu ho moci uchovnit...asi mu přestanu dávat žrát (sranda samozřejmě, pro rýpali...)
|
brut
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 14:49
- Nahlásit
jejdajaja
a měřila jsi ho opravdu v kohoutku? Brut je přerostlý, ale tak velký nebyl
|
brut
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2008 12:14
- Nahlásit
Právě uvažuju o dalším pejskovi, červený šmudlík, děti jsou nadšený a já zvažuju, jestli riskovat druhého psa nebo si počkat na fenečku
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2008 20:27
- Nahlásit
brut
a měřila jsi ho opravdu v kohoutku?
no, kohoutek je ta kost kde končí krk, ne? on mi jeho majitel říkal, že roste abnormálně rychle
A nechceš fenečku taky ACD a mít potomky? možná je ještě k mání Alfova sestra, krásná červená
|
brut
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2008 21:47
- Nahlásit
jejdajaja
právě, že bych chtěla fenečku ...modrou,takže s tím klukem hodně moc váhám
no, kohoutek je ta kost kde končí krk, ne?
přechod mezi krkem a lopatkama
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2008 00:42
- Nahlásit
brut
Pokud chceš fenečku tak bych nic neřešila a vzala bych fenečku aby jsi si to pak nevyčítala, že jsi vzala něco jiného než jsi chtěla ;)
|
brut
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2008 12:29
- Nahlásit
jejdajaja
fenečku jsem chtěla už jako první, mužskej si ale postavil hlavu a tak máme psa , proto tak moc váhám, přece jen jednoho mám doma a jsem zvyklá na fenky
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2008 17:03
- Nahlásit
brut
Je tohle Brutík?
http://www.blueheeler.estranky.cz/fotoalbum/brutus -elbrus-blue-heeler----/bruttus-/7
|
brut
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2008 17:38
- Nahlásit
jejdajaja
jj, tohle náš uličník
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2008 19:32
- Nahlásit
brut
moc hezkej pejsek jestli pojedete a uvidí ho manža tak se zjeví...chtěl právě takovýho šediváka a máme flekatýho ušáka, který se líbil mě
|
brut
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2008 19:39
- Nahlásit
jejdajaja
já chtěla (a stále ještě chci) přesně takovou plesnivku... holku se jukni na stránky ....odkaz je na první straně "denbru"
Děkujeme za pochvalu Brut váží 33,6kg a myslím, že by manžel tak velkého australáčka nechtěl. Jestli se rozhodnu výstavy zůčastnit, tak budeme suveréně největší a tím pádem rozeznatelní, když ne, tak rozeznatlná jsem taky.... chodím o berlích
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2008 20:25
- Nahlásit
brut
nemají mít australáci 20-25 kg? a to mi chovatel říkal, že Alf roste rychle já jsem ho teda už přes 2 měsíce nevážila, před tím časem měl 13 kg. Teď už ho ani ráno ven nenosím, řekla jsem mu, že to prostě musí vydržet, že se nestrhnu
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 16:13
- Nahlásit
jejdajaja
jj, tolik by mít měli, ale jak je vidět, tak ne všichni mají
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2008 22:02
- Nahlásit
jejdajaja
tady máš odkazy na i - faunu, kde je také diskuze o ACD, tak ať se seznámíš s ostatníma "střelenýma"
Ber to postupně, jsou řazené podle data založení
1) http://www.ifauna.cz/rubriky/mdiskuse/show.php?tem a=232622&r=7&m=2&page=1
2)
http://www.ifauna.cz/rubriky/mdiskuse/show.php?tem a=247482&r=7&m=3162&page=1
3) http://www.ifauna.cz/rubriky/mdiskuse/show.php?tem a=262892&r=7&m=5&page=1
4) http://www.ifauna.cz/rubriky/mdiskuse/show.php?tem a=294078&r=7&m=3531&page=1
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 08:59
- Nahlásit
brut
Děkuji mocinky za odkaz už jsem tam...sice to není zrovna přehledné forum, ale kolik je tam holek to koukám
|