| Autor |
Zpráva |
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2007 23:40
- Nahlásit
brut
jé, třeba se tam potkáme to budu koukat po každym australákovi podobnýmu Brutovi a budu se ptát: Je to Brut? Neni? Hm, tak pardon.
na ten coursing bych musela autem a to jsem odkázaná na to jestli pojede manža do práce nebo ne i když ten mě moc láká, nechat to Alfa zkusit třeba jen pro srandu. Ještě kdyby místo střapečku tam letěl pták, to by byl hon Ptáky Alf miluje
S tím "fuj" venku je to už taky lepší. Zase není taková popelnice a nebo mu došlo, že mu potom já uškodim ;)
Teď jsme byli venku zase s tou naší smečkou psí. Dneska nás bylo 9 pejsků různých velikostí a stáří (to samé jejich paničky) a super se pes vylítal Broňa, ta česká strakouška všechny pěkně rovná do latě. Jak něco není po jejím tak válcuje i jednou tak větší psi Na jedinýho si tam nedovolí a to je Terýšek, tibetská doga. Ten už je na ní moc velkej a důstojnej
|
brut
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2007 09:57
- Nahlásit
jejdajaja
já ti dám vědět, jestli pojedu s Brutem. Pokud půjdu jen na "čumendu" tak určitě bez Bruta. Netuším, jak má páníček směny, jaké bude počasí atd. Takže Bruta na živo uvidíš, ale kdy to je otázka
Je príma, když se Alfík může v takovéhle partičce pejsků vyřádit. Okolo nás jsou pouze psi hlídací, kteří se nevenčí nebo když už jo, tak na vodítku, protože neposlouchají. Brut je jeden z hoooodně mála, co chodí pravidelně ven a jediný, co má nějakou další činnost ( myslím coursing, kolo .....)
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2007 12:09
- Nahlásit
brut
no, nechápu, že plno lidí mají psa u baráku jen na hlídání a pes se vůbec nedostane ven chudáci I když bývalá tchýně má taky barák a howavarda "na mazlení" ... s nim ven nechodí, protože jí skáče po psech i po lidech. Já s ním chodila a byl jako beránek i bez vodítka poslech. Chtělo to holt jen ukázat trochu autority, kterou si myslel, že má on
S tou výstavou taky uvidím. Když půjde manža s se mnou tak vezmu i psa asi aby si to taky okoukal...a když s náma nepojede tak půjdu jen s holkou na pejsky
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2007 13:27
- Nahlásit
Tak včera jsem byla venku večer se slečnou od vedle ze vchodu. Potkali jsme se u popelnic, obě jsme drželi psi, ona má myslím belgickýho ovčáka, a psi na sebe štěkali oba naježený, ona měla s sebou ještě venku kříženečka a on jí asi bránil, tak jsme se rozešli a potkali se znovu na cestě u nás, psí procházkový. Tak jsem na ní zavolala (byla asi 30 metrů ode mne) že kdyby jsme je oba pustili tak si to vyřikaj, a tak jsme je pustili a mám další oběť na procházky psi byli chvíli naježeným, ale proběhlo to v klidu, nemíchali jsme se jim do toho a to bylo nejlepší co jsme mohli udělat
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2007 13:37
- Nahlásit
jejdajaja
ty máš čtyřměsíční štěně a ježí se a vrčí na ostatní psy?
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2007 13:51
- Nahlásit
Mel
jj, ale většinou jen ze začátku nebo když ho držím ... on si zkouší vybudovat respekt hned na začátku, protože má zřejmě strach, je i trochu hysterický občas. Máš radu co s tím? Většinou to dopadne tak, že se domluvím s druhým páníčkem a pokud ten jeho není vyloženě agresivní tak je pustíme a necháme je se očuchat a pak je vše o.k.
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2007 13:54
- Nahlásit
Mel
ale ještě nikdy neměl nějaký konflikt s jiným pse, že by ho někdo kousnul nebo tak. Buď bude hodně dominantní a nebo má strach, ale nevím z čeho.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2007 14:28
- Nahlásit
jejdajaja
no, právě proto se divím, já s tím nemám žádné zkušenosti, mě začal být pes drsňák až úderem druhého roku. Můj pes si chtěl se všemi hrát, nemohla jsem ho spíš vždycky odlapit.
Nevím, jak bych se zachovala na tvém místě, neznám přesně situaci, ale jestli vrčí už z dálky, tak bych ho sprdla (nic extrémního, hlavně když nevíš, jestli je to ze strachu nebo si něco "zkouší") a v klidu s ním došla za druhým psem a jak ty píšeš po domluvě s majitelem bych je nechala očuchat a pohrát. Ale musíš mu dát najevo, že to vrčení se ti nelíbí.
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2007 19:28 - Změnil/a: jejdajaja
- Nahlásit
Mel
Jj, to dělám, ale myslím, že právě víc zavrčí, když si ho všimnu...asi dělá machra, když je u mě.
Teď jsem přišla z venku kde mi vynadala paní, že ten můj jí napadl maltézáka řekla jsem jí, že se omlouvám, ale že jí to stejně nevěřím, protože je to ještě mimino psí a z ní vypadlo, že ten její na Alfa teda vrčel a prej to nejdřív vypadalo, že si hrajou, ale bylo to potom " moc zlý" no, já jí radši řekla nashle, protože to s ním byl syn takže jsem to neviděla a soudit nemohu, ale já s ním chodím jen na volno na procházku a s více psama a nikdy žádný konflikt nebyl ani s ostřejším psem... jo a ta ženská celou dobu koukala jak se Alfík honí s jokšíračkou a jak na sebe štěkali a potom na mě vybafla, že bych si měla psa hlídat a mít ho na vodítku takový hysterky mám nejradši ten její chudák se ani neproběhne a není socializovanej, protože je pořád na vodítku a v oblečku a já prý mám jít se psem na pole nebo louku nene, ještě že jsem neměla zase tak blbou náladu, protože bych jí asi poslala někam....
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2007 19:30
- Nahlásit
Prostě mám doma nebezpečnýho agresora, kterej musí chodit jen uvázanej a s košíkem už od mala takže bacha na nás jestli se někdy někde potkáme - jsme nebezpečný
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2007 11:37
- Nahlásit
jejdajaja
z toho si nic nedělej, já mám "toho bojovýho", takže já už si takových zážitků zažila nepočítaně... a nejlepší fórky jsou takový, když se lidi nad ním rozplývají a pak se zeptají, co je to za psa a když řeknu, že pitbul, tak div z toho nemaj infarkt
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2007 01:42 - Změnil/a: jejdajaja
- Nahlásit
Mel
kamarád měl pitbulí slečnu, já mu jí chodila venčit, když jezdil na víkendy pryč a ta byla úúúúžasná mýho, v té době 3-letého, syna milovala, poslechla na slovo a celkově byla krásná a miloučká psů si taky moc nevšímala, ale když si nějaký všiml jí a náznak autority tak mu hned vysvětlila kde je jeho místo taková dámička
U nás si zase hodně lidí myslí, že Alf už je starej pes jak je šedivej, a tak občas někdo šílí, když k němu pes běží...ale oni už ty lidi neviděj, že ten pes běží tak jako divně, zadek dole a mele ocasem, že div nespadne viděj jen tu barvu a šílený (radostí) pohled a že se žene k nim
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2007 03:16
- Nahlásit
Mel
když se lidi nad ním rozplývají a pak se zeptají, co je to za psa a když řeknu, že pitbul, tak div z toho nemaj infarkt
to je celkem přesný...taky se mi párkrát stalo
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2007 17:49
- Nahlásit
Holky, přeji vám i vaším pesanům bohatý vánoce, moře dárků pod jehličnanem a veselý a klidný Nový rok...kéž by byl bez dělobuchů (( Jarka a Alfík
|
brut
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2007 20:19
- Nahlásit
Mel
Brut se taky ježí od malička.... asi to mají v krvi. Dokonce i na Trinču se ježíl, když jí dlouho neviděl.
jejdajaja
taky máme občas potíže s barvou. Málo kdo chápe, že pes může mít i takovou barvu.
Dneks amáme za sebou vánoční koupel a naprosto úžasnou procházku. Brut si nejen pohrál s Bali,ale i blbnul s míčem a novým lítajícím talířem ( ten sice nepřežil, ale psi se pořádně vyřádili)
Děkujeme za přání, dodatečně taktéž přejeme
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2007 10:36
- Nahlásit
Tak mi došli papíry Alfíka je to Cidabrák
otec: Devil in Red Cidabro
matka: Blue Flower z Lodice
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2007 11:41
- Nahlásit
jejdajaja
hele, kamsocino stene vrci i ve dvou mesicich... jenze mu na to kazdy dlabe
brut
hele, co ma nase mala za novou kamosku!
snad to napisu spravne, mela by to byt Aldorka Sumici kridla
vice u me na rajceti
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2007 11:44
- Nahlásit
Jeste Aldorcin portretek...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2007 12:14
- Nahlásit
jejdajaja
tak to je fajn, jak se teda Alfík jmenuje celým jménem ( Alf z Lodice?)?
wami
skvělé fotečky.... počkej, to bude dvojka a pak společně s Lumpem.... už to vidím
nejde mi sem vložit jinak fotka, takže jen odkaz na Aldorku
http://www.acattledog.estranky.cz/fotoalbum/stenat a-jsou-tady_/acd-stenata/155
Sleduju je na fotkách od narození a moc se mi líbila červená holčička... ta je myslím ještě volná. Ovšem, já si počkám na tu vysněnou modrou
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2007 12:24
- Nahlásit
brut
tak my se asi uvidime hlavne pri agi na place, uvidime, jak moc to vyjde i na spolecne pobihani a tak... ale fotit urco budu, tak se muzes tesit na staly prisun fotecek
Jenom se te zeptam - kamoska to nema tak detailne nastudovany, tvrdila mi, ze podle chvoatelky ta bila barva na cumaku a hlave a ocase je nedostatek, nebo vada - na druhou stranu, co ja znam cerveny australaky, maji to v podstate vsichni? Tak jak to je? Ja ji rikala, ze myslim, ze je to bezne, a neni to zadny problem...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2007 12:35
- Nahlásit
wami
na přísun foteček se teším a taky jak víš na všechny zprávičky o vás a teď i o malé
Bílá ( teda čistě bílá) barva je na závadu, ale Aldorka nemá čistě bílou, tak by to vadit nemělo ( nehledě na to, že se jí barva ještě ustálí)... jen nesmí být na těle ( zrovna tak tam nesmí mít modrý australák černý flek), to je potom vylučující vada. Jestli chceš, tak ti hodím několik odkazů na stránky, kde se může kamarádka podívat na červené s flekama a posoudí, zda vypadají podobně.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2007 13:00
- Nahlásit
brut
Meluzinka je totalne bozi, ttakovej minipes snu... jsem uplne nadsena z toho, ze je aporter, hele, na to mam i malinkaty videjko, ale tady jsem OT, tak nevim, kam to hodit...
A za ty stranky o cervenych australaccich budu vdecna, ja to kamosce poslu mejlem,kdyz by se chtela podivat A bila na ocase (resp. tahle prokvetla) je v poradku?
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2007 13:09
- Nahlásit
brut
ne, Alf je jen Alf a já mu známku nechala vyrýt Alf von Prague
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2007 13:11 - Změnil/a: jejdajaja
- Nahlásit
wami
Aldorka je krásná
a my máme ocas prokvetlý taky ;)
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2007 13:17
- Nahlásit
wami
písnu ti mailíka a pošlu vše, co mám, ať se kamarádka koukne
¨
jejdajaja
Teda alfík nemá žádný konec... jako např. z Lodice nebo Cidabro? To je identifikace chovatelské stanice
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2007 13:25 - Změnil/a: jejdajaja
- Nahlásit
brut
no, chovatelská stanice je Kelišová z Kelišů jsem říkala, že jeho mámě říká paníček Kelišová
Takže je to Alf z Kelišů zřejmě
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2007 13:50
- Nahlásit
jejdajaja
Takže je to Alf z Kelišů zřejmě
Alfík musí mít celé jméno napsané nahoře na průkazu původu ... ale Alf z Kelišů zní zajímavě
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2007 13:58
- Nahlásit
zní to hezky on má jméno nahoře a pod tím tučně právě Kelišová z Kelišů jako chovnou stanici...takže je to jasný, Alf z Kelišů a je to aspoň budu vědět a nebudu si plést s Cidabro a nebo z Lodic atd atd. a vy se jmenujete jak oficiálně?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2007 15:21
- Nahlásit
jejdajaja
Brut je vlastně Bruttus Elbrus Blue Heeler
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2007 16:10
- Nahlásit
Tak jsem dneska dostala konečně nové vodítko od pošty celé svátky jsme prochodili na volno a nebo s kraťoučkym řemenem a to nebylo ono teď mám konečně zase pevné propínací a jsem spokojená...Alf potřebuje ten cvičák jako sůl, poslechne kdy se mu to hodí a já na něj zase nechci být moc tvrdá, aby z něj nebyl ustrašenej pes, ale moc nevim jak na něj, jak ho usměrnit nenásilně, ale aby chtěl poslechnout venku začal vlčit, když jdeme sami tak je to fajn, to šlape jak hodinky, ale jakmile vidí někoho jinýho, člověka nebo psa, tak letí jak o závod, na všechny skáče a může se přetrhnout a nic jinýho než vodítko ho nezastaví
|