| Autor |
Zpráva |
Mar
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 15:29
- Nahlásit
brut
ahojky, hele, ty už sem do tohoto tématu nepiš co sem viděla Bruta o hlavu většího než vostatní, tak ani nevim,estli to je fakt todle plemeno
|
brut
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 15:37
- Nahlásit
Mar
mám ve foťáku asi 5 fotek a z toho na jedné jsi ty, tak až je stáhnu, tak ti jí sem hodím.... nemá totiž cenu ten zbytek dávat Barče
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 15:40
- Nahlásit
brut
super! dík moc! já totiž nemám ani jednu fotku, protože sem neschopná a neudržím foťák i psa naráz ........
|
brut
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 15:53
- Nahlásit
Mar
tak já sice fotit mohla, ale náš foťák pohyb moc nebere a pak mi byla zima na ruce ( když jsem teda nedržela zrovna Bruta)
|
Helvan1
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 19:02
- Nahlásit
brut
pokusím se něco vyfotit, ale v hale to bude dost mizerie. Uvidíme.
jejdajaja
to máte docela konkurenci (na to, že jsou to australáci )
|
brut
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 20:50
- Nahlásit
Tak jsem našla kdo posuzuje...a je to Broukal , celkem je přihlášených 18 australáků, kdy fen je 7 a psů 11.
Feny - třída mladých 4, třída otevřená 2, šampion 1
Psi - dorost 1 , mezitřída 1, třída mladých 3, třída otevřená 4, šampion 2
jejdajaja
v kruhu budete sami, tak to budete mít brzy za sebou. Vypadá to, že půjdete hned na začátku.. a teprve po acd půjdou australští ovčáci
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2008 22:00
- Nahlásit
brut
jééé...tak to je super, jsme jedinej dorost snad přehlídnou, že je trošinku přerostlej
no, snad ti to vyjde, když ne tak se jednou stejně uvidíme
Helvan1
já neumím v těch jejich tabulkách hledat, a tak jsem si myslela, že přímo v tom dorostu nás tam bude 18 jestli tam budeme sami budu o to víc nervoznější, protože nebudu mít od koho okoukat co mám dělat - jsem ještě ani nebyla se juknout na žádný výstavě
|
Helvan1
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2008 07:20
- Nahlásit
jejdajaja
křest ohněm je nejlepší Od kolika se vystavuje? Abych to stihla ) Viděla jsem Broukala posuzovat a vůbec se mi to nelíbilo. Myslím, že u něho vedou obtloustlí psi..., což já fakt nemusím.
brut
Myslíš, že tam bude Luboš?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2008 09:52 - Změnil/a: brut
- Nahlásit
Helvan1
má tam hlášený tři psy, taky to je důvod, proč zvažuju, že se přijedu podívat a domluvit s ním návštěvu u něj
Začátek výstavy by měl být v 9 a podle všeho hned na začátku půjdou australáčci... právě tu vymýšlím, jak se tam tak brzo dostat, když budu v chatě
My máme od Broukala VD s tím, že se ještě omluvil, protože Brut je větší
jejdajaja
půjdete jako první, takže za chvíli to budeš mít za sebou.... nebude tam váš chovatel? Že by ti poradil co a jak .... doporučuju před začátkem vzít Alfa do kruhu a zkusit tam s ním alespoň jedno kolečko proběhnout...a nezapomeň, musí umět ukázat zuby a nechat si sáhnout na kulky
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2008 19:09
- Nahlásit
brut
náš chovatel tam právě nebude
Holky, rychle mi napište až tam vlezem přímo před porotu na ostro co mám dělat - na jakou stanu se jde? proti směru hodinových ručiček? a řekne nám tam porota co chce a nebo s nim hned poklušu? jý začínám být trošinku nervózní hlavně z toho, že před náma nikoho neuvidim jak se to dělá
|
Helvan1
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2008 19:53
- Nahlásit
jejdajaja
kdy máš chodit a kdy klusat ti řekne posuzovatel. Porota tam není, jen jeden rozhodčí, který s tebou normálně komunikuje a říká ti co po tobě chce. Trénuj klidný a reperezentativní postoj a otevírání tlamy na ukázku zubů. Taky jak psala Brut, nechat si šáhnout pěkně na kulky (od cizího člověka)... Nezapomeň si sebou vzít papíry, očkovák a vstupní list od pořadatele. Neboj, to zvládneš. A i kdyby ne, tak se prd děje...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2008 10:12
- Nahlásit
jejdajaja
buď v klidu, čím víc bude plašit, tím víc začne Alfík střečkovat..... po příchodu ke kruhu odevzdáš zapisovatelce vstupní list a průkaz původu, dostaneš číslo, které si přilepíš nebo připíchneš ( když budeš mít čím... vezmi si třeba z domova spínací špendlík) na viditelné místo ( rukáv,stehno...). Pak už jen čekáš, až tě zavolají. Vejdeš, pozdravíš se s rozhodčím a budeš se řídit jeho pokyny. Většinou se začíná klusem okolo kruhu ( klidně tě nechá uběhnout dvě tři kolečka), pak si Alfa prohlídne ve výstavním postoji, zkontroluje zuby a kulky... pokud si ještě není jistý, tak tě opět nechá proběhnout. Vysvětlí ti, jakou ti dá známku a proč... pak už jen vše zapíše do posudku ( může to být i obráceně.... nejdřív zapíše, pak vysvětlí). Alf si musí nechat sáhnout na kulky, aniž by se ohnal a musí ukázat zuby bez kousnutí nebo jeho náznaku.
Vše je jen hra, tak to tak ber....
Až tam dorazíš, tak se klidně někoho zeptej... řekni, že váš chovatel nedorazí a ty si nejsi jistá.... pokud tam budu včas( teda doufám, že dorazím), tak ti poradím
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2008 12:38
- Nahlásit
Helvan1brut
Holky, děkuji moc za podporu zuby jakžtakž ukáže, na kulky si tky nechá šáhnout jen ten výstavní postoj bude záhul podle mě se bude mrcasit a chtít olizovat rozhodčího nebo naopak bude podělanej strachy, taženej ocas a uši přilepený k hlavě
Chci tam být hned na tu sedmou a pořádně ho tam provést mezi psi, aby si zvykl, že jich bude daleko víc než těch našich cca 8, se kterýma chodíme
A běhaj se i tři kolečka? to mě asi zabije moc kondice jsem po zimě a vánocích nepobrala
|
Sonjap
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2008 12:21
- Nahlásit
jejdajaja
pěkný popis výstav a vše kolem na http://www.efauna.cz/pes/vystavy/index.php
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2008 15:25
- Nahlásit
Sonjap
jsem zkoušela s Brutem výstavní postoj přesně dle Barčiných rad.... málem mi sežral ruku s masíkem, ale pořádně fakt nestál... asi příští víkendovku bude mít Barča práci navíc
|
Sonjap
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 09:21
- Nahlásit
brut
mně to na Tokyška funguje. Akorát ho musím držet fest (lehce škrtit), aby se nehnul ale je fakt, že stojí daleko líp než před tím a nemá u toho ani moc chcíplé uši. Ale bavila jsem se o tom s Helenou a říkala mi, že ACD je pracovní plemeno a tak nějaké rovnání nohou asi není úplně nejideálnější a pes by se měl postavit sám bez pomoci majitele....tak nevim....
Jinak ohledně foteček z víkendu - pokud budeš nějaké chtít v lepší kvalitce, tak mi jejich čísla písni na mail.....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 10:26
- Nahlásit
Sonjap
Ale bavila jsem se o tom s Helenou a říkala mi, že ACD je pracovní plemeno a tak nějaké rovnání nohou asi není úplně nejideálnější a pes by se měl postavit sám bez pomoci majitele....tak nevim....
tak tohle jsem si taky myslela, ale pak jsem viděla, jak někteří nohy rovnají a od té doby si nejsem jistá .... v každém případě to u nás nefunguje, jedině, že by Bruta někdo škrtil a já mu nohy rovnala ( jak dlouho by vydžel netuším... ve chvíli, kdy mu sáhneme na zadní, tak přešlápne) ... ale zase na druhou stranu, jako další cvik to není špatný, jen si musím dávat pozor na ruce s pamlskama
Určitě budu chtít nějaké fotečky, jsou moc pěkné ... vyberu a písnu, jen to možná dneska nestihnu.
Napsala jsem článeček k víkendovce a ve chvíli, kdy jsem ho odesílala, tak nám spadl net.... můžu začít znova
|
Sonjap
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 12:12
- Nahlásit
Právě se objevil na MSC v diskusi další odkaz na naprosto náááádhernééééé fotečky http://foto.ceskypes.cz/
Jsou to fakt krásné momentky. Bruta s Diazkem jsem tam nenašla, ale Tokyšek jich tam pár povedených má (dovolui si tvrdit že skoro lepší než Jíra ). Je tam natažená zatím pouze sobota...
|
Helvan1
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 12:47
- Nahlásit
Sonjap
Někdo si s těma fotkama fakt vyhrál...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 13:42
- Nahlásit
Sonjap
jj, Matouš je s foťákem naprosto skvělý
já vůbec nic nestíhám ... takže koukat na fotky budu až večer. A snad se dostanu i k napsání mailíku tobě
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 23:37
- Nahlásit
jééé...ty fotky jsou úplně úžasný
Jdeme s Alfem spát, musíme zítra vstávat v půl šestý tak se mi nebude chtít
Snad stihnu zítra fotit a poreferuji vám tu večer nebo v neděli
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2008 19:45
- Nahlásit
Ahojky holky
Tak nám to dopadlo nejlíp jak mohlo - velmi nadějný 1 se žlutou stužkou
Ale jen asi díky rozhodčímu, protože juknul do papírů a říkal, že je to štěně od něj, má doma jeho tatínka takže psa posoudil jako moc krásnýho psa Takže na podzim s jinym rozhodčím to bude asi trochu horší a taky musim psovi hlídat váhu
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2008 20:10
- Nahlásit
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2008 20:11
- Nahlásit
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2008 20:12
- Nahlásit
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2008 10:30
- Nahlásit
A stejně mi přijde Alf úplně jinej než ostatní ausíci nebyl jim moc podobnej, nejen velikostí, ale i čumákem... že bych měl paskvila?
Jsem ráda, že už jsem taky konečně poznala Brut - Janu
A moc ráda jsem zase viděla Helču
Díky holky za podporu a za rady
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2008 12:18
- Nahlásit
Celé albíčko - ale máma skoro nefotila
http://picasaweb.google.cz/jejdajaja/MVP308
|