Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / ACD - prostě australáčci :o)
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . >>
Autor Zpráva
Helvan1
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2008 08:14
- Nahlásit

Už jsou na webu fotky ze sobotního coursingu v Kralupech od Jíry.www.lassie.cz Zatím jsem Diaze našla ve 2. části.

reneeska
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2008 16:40
- Nahlásit

Koukala jsem, hlavně na naše kámoše bulany. Ale i na australáčky, ale tam jsi byla jen ty?

Helvan1
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2008 18:51
- Nahlásit

reneeska
jen my samotincí... Škoda, že tam nejsou ty fotky ze společného běhu s Jimmym. Ty párové fotky jsou o hodně zábavnější Počkej na Slavětín, to nás tam bude 6 nebo možná i 7.

reneeska
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2008 19:07
- Nahlásit

Helvan1
Jé tak pak zas nezapomeň hodit něčí fotos ... jinak u Jíry máme fotky z dogtreků

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2008 19:00
- Nahlásit

Ahojky děvčata Jsem byla chvíli bez netu tak mám co dohánět

Teda, včera se mi zase Alfuše vyválel v ho*ně, fuuuj hrůza, jak je teď už přerostlej tak byl od krku do půly zad obalenej a já si toho večer nevšimla, už jsme byli kousek od baráku a poplácala jsem ho po hřbetě

Jinak vítám nově příchozí

brut
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2008 20:20
- Nahlásit

My máme u Jíry fotky nejen z podzimní České vsi, ale i ze soboty z Radslavic ....... moc pěkné ze společného běhu Trinči, Garyho a Bruta

reneeska
Jíra bude i ve Slavětíně, takže nějaké fotky u něj taky budou

jejdajaja
To znám .... Brut se takhle vyválel večer před výstavou, takže jsem ho musela vykoupat ( ve sprcháči), důkladně vydrbat a pak vygruntovat koupelnu

Helvan1
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2008 08:17
- Nahlásit

Válení se v hovnech??? To fakt neznáme Ale pošušňáníčko je to perfektní. A preferujeme především ty lidské

Už jsem viděla všechny fotky co bylo možné a jsou parádní. Nemůžu se na všechny vynadívat. Už jsem si u Jíry objednala vše co se dalo. Pokud budou v trochu dobrém rozlišení, asi si udělám nějakou zvětšeninu.

brut
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2008 08:32
- Nahlásit

Helvan1
Stále doufám, že se za náma Jíra staví v hospodě a domluvím to s ním přímo, když ne, tak pak budu objednávat fotečky do Slavětína.
Taky doufám, že vyjde alespoň nějaká na zvětšení

U nás se hovna moc nežerou ( sem tam nějaké zaječí či srnčí, jednou za dlouhej čas psí) a ani se v nich neválí....to byla doména Denynky, jenže ta se alespoň dobře myla při její velikosti

Sonjap
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2008 20:59
- Nahlásit

Čau děvčata. Tak jsm se na vás přišla kouknout. Jsem netušila, že to tady tak frčí
Helvan1
jojo, hovínka - to je naše. Obzvlášť když se nechá otevřený výběh pro kozu či slepice. Tam je dobrot Dnes na vychajdě mi Tokra žral jakýsi hnus. No raději ani nebudu popisovat, co to bylo. Ale naštěstí slovu fuj rozumí docela dobře.

brut
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2008 10:28
- Nahlásit

Sonjap
Ahojky, tě tady vítám
No jéje, v kozím výběhu musí být dobrot ... a ty slepičince

Helvan1
Zatím nic z pasení nepřišlo, tak jsem zvědavá, jestli už nebylo plno

Helvan1
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2008 12:24
- Nahlásit

Sonjap
Ahoj Soni, tak nějak pendluju mezi tímto fórem a tím na ifauně.brut
Já myslím, že ten pán nebyl na mailu, protože jsem mu ještě včera něco psala a zatím neodpověděl. Můžeš mu tam zkusit zavolat, má tam uvedený i mobil. Myslím, že to plné ještě nebude.
Dneska jdeme opět k veterináři a tentokrát opravdu nafasujeme límec. Diaz si to tak vztekle kouše, že je schopnej si narvat celou tlapu do náhubku, aby jí mohl ožvykovat Ach jo, léčba na další 4 dny minimálně. Začínám pěkně lenivět jak nechodíme na tréninky, venčit a házet si s talířem

brut
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2008 15:52
- Nahlásit

Helvan1
počkám do pondělka a zavolám, stejně jsem se chtěla na nějaké drobnosti zeptat. Tenhle týden nějak nestíhám, děláme střechu a tak vařím, peču, hlídám psy, kočku a přivezenou krytinu .... uklízet nemusím, přotože se končí v noci a brzo ráno začíná, furt někdo courá sem a tam... prostě děs a běs

Dej vědět, co na tlapku vet... drápky se blbě hojí, o tom by mohla Mel vyprávět. Hlavně ať se dá Diázek do Slavětína do kupy.
Sice nestíhám lenivět, ale Brut chodí pouze dopoledne na půl hoďky a odpoledne na hoďku ven, což je pro nás málo. Doufám, že od pondělí najedeme na normální systém. I když Brut je naprosto hotový z toho jak pořád hlídá a prohání řemeslníky ( a navíc má možnost lovit naší kočku víc než normálně, tak si to užívá )

isdpch
co navrhuješ náčelníku.... že nemáš na mysli "ostravský ovčák honácký"

Helvan1
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2008 17:42
- Nahlásit

brut
drápek se hojí náramně, žádné komplikace. Asi ho to svědí, takže má velké nutkání si to lizovat a okusovat. Hádej co, Diázek má na sobě límec. Má ho na sobě asi tak 2 hoďky a pořád je ve stejné poloze. Sedí a blbě čumí... Ale alespoň s tím nebojuje. Na faunu dávám foto
Taky nás letos čeká střecha, to bude teda švanda. Koukám, že Brut si to vzal jako svůj osobní úkol pěkně všechno ošéfovat. Co na to vůbec řemeslníci říkají??
Naši známí také měli řemeslníky na baráku a od té doby Dingo nenávidí zedníky a hlavně jednoho, který ho asi nakopl, když psisko vopruzovalo kolem.

brut
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2008 23:21
- Nahlásit

Helvan1
S límcem je legrace...Brut ani nepil, když ho měl na krku.

Řemeslníci jsou naštěstí pejskaři a tak se dobře baví ... jen když se jim moc motá pod nohama, tak ho pošlou za mnou. Občas se Brut pokouší dostat na žebřík a vylézt za nima na střechu. Je docela legrace jeho snahu sledovat.
Zítra se tu sejde asi 10 lidí, protože se bude pokládat krytina a tak jsem zvědavá, co na to náš "dirigent" bude říkat ( teda štěkat). Zkusím udělat nějakou fotku, aby jste se taky pobavily

Helvan1
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2008 08:17
- Nahlásit

brut
tak to jsem fakt zvědavá na artistické fotky Bruta

brut
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2008 14:29
- Nahlásit

Helvan1
Zatím žádná Brutova fotka není .... chudák musí být se mnou doma, aby se nepletl klukům pod nohy a oni nerozbili nějakou tašku, tak snad, až položí větší část a uvolní místo, tak ho na chvíli pustím
Zatím mně z jeho štěkání pěkně bolí hlava

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2008 22:38
- Nahlásit

Ahojky holky
Tak dneska máme další fópá ze cvičáku:
Alf natrhl ucho švýcarákovi a musí na příště mít košík při volném puštění psů
Oni si hráli, pak se začali vyštěkávat, švýcarák máchl tlapou, Alf udělal kotoul a začal se ze strachu bránit a už to bylo švýcarák má krve jak vůl a taky to tak vypadalo a Alf najednou před ním respekt a už ho nevyštěkává pro jistotu...roste z něj pěknej mameluk, pubertální

brut
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 07:47
- Nahlásit

jejdajaja
tak ti tak přemýšliím... pokud jsi to dobře a přesně popsala, tak nejde o vyložené napadení, nýbrž o "napadení" ve hře..... jak jsi Alfíka potrestala a jak reagoval majitel švýcaráka?
Nevím, nevím, ale Brut do roka a půl košík nenosil, vždycky jsem ho uřvala nebo odtáhla stranou ( a to i přes několik vyložených napadení staršími psy). Bohužel, od posledního napadení už košík raději mezi psy používám, i když Brut nikdy nejde "na kousačku", ale psy si pod sebe roluje a to i větší, popř. je odráží hrudníkem a odtlačuje je, kousnutí má asi jako poslední možnost.
Tak malej prcek, jakého máš ty ještě nebude v pubertě, to si ještě chvilku počkáš.

Helvan1
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 08:08
- Nahlásit

jejdajaja
Souhlas s Brutem. Myslím, že je na takové chování ještě trochu mladý. Doufám, že si ho pořádně seřvala!! I kdyby to bylo v zápalu hry, tak musí pochopit, že takhle se nehraje... Diaz se nepere do dneška, ale co není může být časem, zdá se, že je to spíš výjimka. Jestli začne, tak můžeme flyball rovnou zabalit.
Každopádně my asi jsme momentálně už trochu za vrcholem puberty, ale taky myslím, že vás puberta teprve čeká. Diaz byl pravým puberťákem až tak ve 13 měsících.

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 08:23 - Změnil/a: jejdajaja
- Nahlásit

brut+Helča
Ahoj
já ho netrestala, protože jsme to zjistili až po pár minutách, když jsme měli psi odvolat k sobě a stoupnout si do řady, paní mu šáhla na krk a pak zjišťovala odkud ta krev je, já jen vzala Alfa k paní, abych se koukla, že to není nic závažného a přitom jsem mu jen ústně spílala, ale ani ne moc nahlas, my jsme s paní na ně koukaly jak se pošťuchujou, ale že by mu nějak kousl do ucha jsem si vůbec nevšimla nevím jestli to pak není od věci Xminut poté na něj řvát, kdybych ho u toho chytila tak bych na něj nejen řvala, ale i by dostal vytahání za kůži a žďuchanec do žeber, já se s ním zase nijak nemazlím, ne surově, ale aby vůbec věděl.... a paní to vzala naštěstí bez problému, když jsem se jí omlouvala tak se zasmála a řekla, že se nemám za co omlouvat, že to mohl být ten můj nebo kterýkoliv jiný jen doufám, že nemuseli nakonec na šití

No, já nevím, snad máte pravdu, to ucho bylo při hře, ale jinak je to pošuk...vážně mám někdy strach, aby z něj nevyrostl moc dominantní samec, kterej si bude každého usměrňovat a bude chtít mít na vrch

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 08:39
- Nahlásit

Helvan1
no, my košík nosíme jen v MHD, to musí, jinak nee a je v klidu jen dneska ráno si hrál venku s 3-měsíční fenečkou a vedle stál kokr starší a jen koukal a Alf chvíli nic a pak jak běžel okolo něj tak ho chtěl čapnout za čenich a pak za ucho mrzák jeden, musela jsem na něj pak vždycky syknout nebo zařvat: nesmíš, když bežel okolo, protože se o to pořád pokoušel

Helvan1
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 08:52
- Nahlásit

jejdajaja
To s tím Švýcarákem je v pohodě. Jestliže jste vlastně ani neviděli jak to bylo, tak to fakt nemá smysl trestat potom. Třeba to ani Alfík nebyl
Ale určitě máš dostatek signálů na to, aby si si dala na Alfíka pozor a snažila se ho usměrňovat dokud to jde. Máme taky kamarády, kteří mají ACD a mají s ním docela prolémy. Je to pěknej posera, schovává se za páníčky, ale jeho strach se projevuje tím, že útok je nejlepší obrana... Nevím jak se toto řeší, ale bývá to větší problém než když je pes zdravě dominantní.

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 09:05
- Nahlásit

Helvan1
kamarád měl právě přímo dinga 7 let a říkal, že do dvou tří let by se neměl poprat jinak bude mít potom strach a bude zbytečně agresor
u toho jsem asi udělala chybu, protože když byl Alf asi 5 měsíční tak mu dokazoval jeden pes, že je starší tak, že ho nejdřív honil se štěkáním a pak ho nacpal pod sebe tak to už jsme zakročili, ale on ho nemůže vystát a podle mě by mu nejradši nandal, když už je o cca 10 kilo težší a celkově větší a víc si věří...

brut
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 09:16
- Nahlásit

jejdajaja
jj, souhlasím s Helvan1, pokud jste psy přímo nechytily "při činu", tak trestat ne... ovšem ohlídat ho musíš. Zatím jen sbírá zkušenosti, ty ho musíš usměrňovat a vést. Pubertu máte před sebou a si piš, že teď je to jen slabý odvárek. Ale co ho naučíš před ní v něm zůstane, i když se bude chovat jak pitomec

Helvan1
no, u nás jde jak o dominanci, tak o výsledek napadení... stále trénujeme, řešíme a připravujeme nečekané situace, aby se mladík musel chovat slušně. Ale je to pořádná fuška
Zrovna včera dostal žďuchanec, když se sápal s kníkáním na kamaráda... sice jsem se potají culila, protože jeho repertoár zvuků je naprosto úžasný, ale holt vychování je přednější. Po uklidnění si s ním šel hrát.

brut
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 09:19
- Nahlásit

jejdajaja
říkal, že do dvou tří let by se neměl poprat jinak bude mít potom strach a bude zbytečně agresor
Brut nemá stach a není agresor....takže to určitě neplatí plošně. Bohužel se občas nechá vyprovokovat, ale dá se i přes to uřvat, což by u agresora nebo strašpytla nešlo.

Helvan1
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 09:28
- Nahlásit

jejdajaja
chce to pevný nervy, ale ono to půjde. Jen buď důsledná. Oni jsou to bestie chytré a vyčůrané
Dneska bych taky některé věci řešila jinak...
brut
Zvukový repertoár máme taky poměrně široký a stále se zdokonaluje...
Mám pocit, že u nás už trochu puberta polevuje, ale stejně to zkouší na nás jak může. Skoro pravidelně každý večer ho vytaháme za krk a "vyhodíme" do chodby kde je na hanbě. Poslední době na nás vrčí, hlavně když je tma. Nevím, co je to zase za novoty... Nevím, nevím, jestli obstojím jako vůdce smečky...

brut
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 09:36
- Nahlásit

Helvan1
Brut se ve tmě chová jako lovec... od malička je naprosto jiný.

Musím říct, že už dlouho si Brut doma nic nedovolil, ale je fakt, že já s ním v rukavičkách zrovna v takové chvíli nejednám. Vytahání za kůži nepomáhá a tak jsem musela přitvrdit.... zkrátka dostane žďuchanec, vyříkám si s ním vše z očka do očka a vrčím a to tak, že hoooodně moc. V nejhorším chytám pod krkem a otáčím hlavu směrem ke mně..... zatím tohle funguje...... doufám, že nebudu muset přidávat další "chvaty", přece jen manipulovat s mastodontíkem je poměrně dost fyzicky náročné
Taky občas pochybuju, ale po minulém víkendu, kdy jsem s ním poprve byla sama a to mimo domov se spoustou psů jsem klidnější .......

Helvan1
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 10:13
- Nahlásit

brut
Tak to my už používáme i jiné chvaty - škrcení, zalehávání, chycení pod krkem a vrčení. Vypadá to dost legračně, ale nemám pocit, že by to bylo nějak efektivní. Holt to přetrpí a začne nanovo. Shledávám, že izolace funguje nejlépe. Zvláštní je, že když jsme kdekoliv sami bez páníčka, většinou to není potřeba. Ale obávám se, že na páníčka asi dost žárlí a předvádí své šou.

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 10:48
- Nahlásit

brut
hehe, když mluvíš o mastodontíkovi tak Alf má v necelých 7 měsících 53 cm v kohoutku a 26 kg asi máme doma taky mastodonta...

Já používám vytřepání za kůži, občas žďuchanec do žeber a venku, když na někoho radostně skočí a nemám dlouho ruku tak to jistí švih vodítkem ale jak vidí psa tak se mu zalepí uši a prostě mě vůbec nevnímá, nemůžu upoutat jeho pozornost a dokud si nečuchne tak neexistuju
manžela sice miluje, ale asi jinak, protože ho skoro nevídá a teď ještě manža pracuje mimo Prahu takže přes týden je pryč a jede jen na víkend a to ho pes obskakuje, oblizuje, ale běda jakmile ho chce jít David vyvenčit - schoval se za mě a David ho musel dotáhnout do výtahu a ujet, aby mě neviděl a šel s ním, ale já můžu být třeba celé odpoledne pryč a když přijdu tak pes jen mávne ocasem a dělá, že je mu to úplně fuk, že jsem přišla opravdu vychcánek na ENtou

a jinak je fakt, že když se začne s nějakým psem vyštěkávat a nabíhat na sebe tak ho ještě uřvu, aby přestal, a to má taky jediný štěstí, pacholek

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2008 10:53
- Nahlásit

brut
kdy jsem s ním poprve byla sama a to mimo domov se spoustou psů jsem klidnější .......
a neděs mě, jo?? já se jen hrozím, když si představím tu výstavu a davy cizích psů okolo mám to asi jiný v tom, že jeho hlavní páník jsem já a ne manža a dokážu si ten respekt u něj vydobít, ale nechci tam někomu (hlavně ne rozhodčím) dělat šou kdo koho a kdy poslechne

a vůbec: povídej co bylo? kde jsi s Brutem byla?

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání