| Autor |
Zpráva |
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 12:20
- Nahlásit
hagyna
neslintající a pěknou hlavou.
Katkaaaaa, tebe Sany neslinta? Ale peknu hlavicku pre mna ma
|
hagyna
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 12:29
- Nahlásit
tak třeba trochu slintající bude, jako každej fundl, ale určitě to může být ještě horší...
a to můj bezpapírák Hagi má krásné suché pysky, nechci se chlubit ) ale paradoxně bude míń slintající než Indy.-)
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 12:31 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
hagyna
tak třeba trochu slintající bude, jako každej fundl, ale určitě to může být ještě horší...
jj, presne tak. Ja si pod suchymi pyskami predstavuejm nieco ine. Ale je fakt, ze teda Sany sliny furt netecu, aby sme sa zase zle nepochopili Slinta trosicka a normalne Aspon, co som ja ju mala moznost pozorovat.
Jo a na tej fotke pila z kaluze, to nie su sliny, to bola ukazka na hlavicku
|
1katka1
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 13:27
- Nahlásit
Mary Lou
Samozrejme to nie je zivotna tragedia, ale stale nechapem, to, ze sa tu pise len o tom, ze Artemis nie je akosi vo vasom standarde, tiez nechapem to, ze tie diskusie sa tykali toho, ze ci je vlastne fundlak, co ma zarazilo uplnee. Preco mame potom tie dobre posudky a ziadne zmienky o tom co pisete vy.? Tieto nazory sa rozchadzaju.
No co sa tyka toho, ze ste sa nebavili o Artemis, to si tak ista nie som , pretoze sama ste pisali no fore, nieco takym sposobom, ze som ti ju ukazovalaa u nass..... Takze si myslim, ze debata musela byt urcite
PRIKLAD???, to , ze bola pouzita ako priklad je podla mna, uplny zly priklad. Su surodenci 6 a nemyslim, ze cely vrh je zly. A dalsia vec je, preco ukazujete fotku kde ma Artemis slabych 5 mesiacov. Samozrejme, ze cakam , ze sa ohradite, tym, ze Artemis ste videli jedinu nazivo, ale ja Vam k tomu poviem, len to, ze vtedy mala Artemis 4 mesiace, a to ked v takom case viete posudit psa Klobuk dole. A ako mozete podla jedneho stenata vediet, ze cely vrh nevysiel vobec.?? Stenata su rovnako krasne a taktiez maju dobre posudky.Ked ste chceli davat priklad na Bruta, nechapem, preco ste nepouzili ine vrhy , ktore vysli, ale samozrejme, hned vrh taky, kde ste si neni 100% ista, ci vrh vysiel, kedze su to este len stenda.
Hm, a ruku na srdce ?? Ako vravim , keby som bola clenkou Vasho klubu, a mala by som psa od Vas verim tomu, ze takato situacia by sa nestala. Ale mna nezaujima co si pise tento klub, alebo henten klub, mna zaujima klub kde sa rozprava bez nas, Ja nie som klub, takze ked tam najdete nieco podobne, ze som ja davala konkretne priklady na Vas, tak potom mozme hovorit o tom, ze mi teda slubujete , ze „pomluva „o nas bez nas“ nebude. JA ked rozpravam nedavam priklady na stenati ved to je neologicke. Myslim, ze by bolo lepsie pockat, ked stena vyrastie a stane sa s neho dospely pes.
A este raz podotykam, ked ste mi chceli pomoct kritikou, preco ste ma „nepozvali“ do vasej diskusie a musela som sa to dozvediet len nahodou?Toto ja nepovazujem za pomoc.
PS: Nerobte to co , nechcete , aby Vam robili druhy. To sa tyka vsetkych
|
1katka1
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 13:39
- Nahlásit
pigie
Jasne, ze slinta, ale zvycajne vtedy ked ja papam xixi, a ked pijeme vodicku , tak ako je to vidiet na tej fotkeee .
Je to moj milacik KRASNY.
Dakujem vsetkym za zapojenie sa na diskusii
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 13:41
- Nahlásit
1katka1
Je to moj milacik KRASNY.
Aj ja mam takeho doma Ten mi teraz hreje nohy, zlaticko. Vie, co potrebujem
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 13:46 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Jo a moj pes neslinta VOBEC Dokaz:
hups, pardon, mala to byt tato fotka
|
1katka1
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 13:50
- Nahlásit
pigie
Ked sa mi podari urobit takato fotka , ukazem , ale myslim, ze to dosiahnem len , ked ukazeme piskotku.
A k tej fotke dost dobreeeeeeeee, to musi Hugo ,SAny naucit xixi
|
hagyna
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 13:52
- Nahlásit
ježís pigie, to je úžasná fotka....-) jak sem dáváš ty fotky? mě to nejde...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 13:55
- Nahlásit
hagyna
Fotky musia byt na nete. Potom sem vlozis odkaz na tu fotku, ked stlacis to tlacitko s tymi geometrickymi tvarmi.
|
hagyna
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 14:00 - Změnil/a: hagyna
- Nahlásit
|
hagyna
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 14:03
- Nahlásit
aha, a to může být z jakýkoli stránek?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 14:09 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
hagyna
niektore, co nelinkuju priamo fotky, to nemusi fungovat. Ale z estraniek to ide. Som to tu skusala pred chvilou Takze sa snaz, musis okopirovat nie odkaz na stranku, ale na fotku, tak aby sa ti na stranke zobrazila len fotka je tu vela navodov ako nato a neviem, aky prehliadac pouzivas
|
hagyna
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 14:16 - Změnil/a: hagyna
- Nahlásit
snažím se snažím...
a nejde to...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 14:20 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
hagyna
skusim. Ja, ok? Potom ti poviem, ako to urobit
Ty napis, ci to vidis
|
hagyna
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 14:33
- Nahlásit
jé moji vořeši
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 15:19
- Nahlásit
hagyna
Este potrebujem vediet, aky prehliadac pouzivas, ci explorer alebo firefox,...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 15:53 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
A aby ste si vedeli predstavit, ako to u nas vypada, ked prispievam, tak zvycajne takto Teda, ten drat nie pravidelne, ale stane sa Ale papulka byva na gauci pravidelne
|
hagyna
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 15:55
- Nahlásit
mám firefox.
máš hold asistenta
|
Lea_Gauni
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 15:56
- Nahlásit
1katka1
Přečetla jsem si celou diskuzi kolem Artemis a nějak mám pocit, že vůbec nechceš pochopit, co ti Mary Lou říká (píše). Dovolím si být zase ta hnusná a zkusím to teda názorně.
Fotka Brutuse a kresba ideálu novofundlandského psa dle standardu
Fotka Deborah a kresba ideálu novofundlandské feny dle standardu
Zkusím to pro začátek nechat bez komentáře, ať si každý udělá vlastní názor. Pouze si neodpustím otázku - Myslí si snad někdo, že Artemis, jejíž rodiče jsou na fotografiích může vyrůst tak, aby odpovídala tomuto?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 16:04
- Nahlásit
hagyna
V tom pripade to mas jednoduchsie. Klikni na fotku, tak aby sa ti zobrazila samostatne. Potom klikni na nu pravym tlacitkom a daj kopiruj adresu obrazka (copy image location). No a tu pastni sem, ako si to skusala do toho okienka pod tymi geometrickymi tvarmi
Lea_Gauni
No a ja by som teraz rada aj fotku toho psa, co sa tomuto idealu podoba ;) A nezasvatenemu toto nic nepovie, nevidi tie rozdiely. Ja som u fundlov tri roky a az teraz mi zacina postupne dochadzat, co je strme uhlenie, posadenie usi, rovny chrbat atd... Okrem toho, genetika je zakerna a obcas motyka vystreli Ja si netrufam sem dat fotku svojho psa a povedat, ze sa tomu obrazku podoba. Aj ked by som rada. A takehoto idealneho psa v reali som fakt este nevidela
|
Lea_Gauni
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 16:13
- Nahlásit
hagyna
a zda se mohu zeptat, jak má vypadat podlá Vás novofundland?
Dotaz sice nebyl na mě, ale dovolím si odpovědět. Nejde o to, jak má podle někoho vypadat novofundlanďan, ale spíš se zkuste zeptat, jak má novofundlanďan vypadat podle standardu? To je ten správný dotaz, protože standard je jen jeden.
|
Lea_Gauni
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 16:21
- Nahlásit
pigie
Já netvrdím, že někde existuje nebo neexistuje pes, který vypadá přesně takhle, ale dokážu jich (a určitě i ty) najít spoustu, kteří se tomu ideálu velice přibližují a to je podle mě ta podstata, přiblížit se nejvíce ideálu.
Ja som u fundlov tri roky a az teraz mi zacina postupne dochadzat, co je strme uhlenie, posadenie usi, rovny chrbat atd
Já se taky pořád učím a učím, ale nikdy bych si jako majitel prvního fundláka nedovolila tvrdit, že všechno vím nejlíp a ostatní jsou ke mě nepřátelští, protože mi na rovinu říkají, co je na mém psu špatně. Můžu klidně sem veřejně napsat, že jsem si něco velice podobného začila na vlastní kůži, kdy mi Mary Lou a její manžel na škole štěňat řekli, co má můj miláček za vady. Nebylo to nic příjemného (to kritika nebývá nikdy), ale nechala jsem si to vysvětlit a dneska vím, že měli pravdu. Díky jim se dneska dívám na fundláka a vidím ty chyby taky, ne třeba všechny, ale některé ano.
|
Lea_Gauni
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 16:25 - Změnil/a: Lea_Gauni
- Nahlásit
pigie
A vřele doporučuju zeptat se Sylvadogačky, jak "hnusní" jsme na ni byli na dovolené. Včetně mě. Ale výsledek se dostavil, teda aspoň já si myslím, že pochopila, co jsme jí tam celou dobu vykládali a to, že její malá Anetka je zrovna po takových rodičích po jakých je, je toho snad i důkazem.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 16:27
- Nahlásit
Lea_Gauni
no vidis, tebe to povedali skuseni ludia, ktorych si spoznala do oci. A tu ide iba o to, ze Katka sa to tu dozveda na verejnej diskusii, na ktoru bola upozornena (ale to som tu uz povedala dva krat a fakt ide iba o to). Ja tiez dokazem znasat kritiku, ibaze niekto z nas ju dokaze znasat lepsie a niekto horsie. Preto je nebezpecne kritizovat neznameho cloveka, ktoreho ani nepozname
A mimochodom, fakt by som chcela vidiet nejakeho, co sa tomuto idealu blizi. Mne sa proste paci dany pes, ktorym napr. Brutus je, tak isto milujem Hugovho otca Sonyho, ci Ronyho od Evky. Proste mam rada iste ksichtiky a je ich dost. Ale ten najlepsi pes (vzhladovo idealny) by sa mi z nich asi tazko vyberal. K tomu mam este daleko
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 16:28
- Nahlásit
Lea_Gauni
Anetka - ospravedlnujem sa, ale neviem, po kom je. Takze dakujem, za info, ktore mi isto ty alebo Sylvadogacka poskytne
|
hagyna
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 16:33
- Nahlásit
Lea Gauni
ok rozdíly vidím, ale další faktor je postavení psa, uznávám Brutík tam není zrovna ideálně postaven, nehledě na to, že je veterán a tato fotka je ne zrovna ve výstavním postoji jako je kresba.
teď nám ukaž někoho, kdo se standartu podobá, stejně, jen vyměň Brutuse za jiného
|
Lea_Gauni
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 16:36
- Nahlásit
pigie
Anetka - ospravedlnujem sa, ale neviem, po kom je. Takze dakujem, za info, ktore mi isto ty alebo Sylvadogacka poskytne
Koukni na její stránky do novinek, jsou tam oba rodiče URL
|
Lea_Gauni
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 16:40
- Nahlásit
pigie
no vidis, tebe to povedali skuseni ludia, ktorych si spoznala do oci.
No ty lidi jsem viděla poprvé v životě a tak jako všichni prvomajitélé jsem byla plná ideálů (kdo by nebyl).
A tu ide iba o to, ze Katka sa to tu dozveda na verejnej diskusii, na ktoru bola upozornena (ale to som tu uz povedala dva krat a fakt ide iba o to).
Tohle je sice fakt, ale každý má právo na projev vlastního názoru kdekoliv, kde je to možné. A tohle byl vlastní názor, to snad popřít nejde.
Preto je nebezpecne kritizovat neznameho cloveka, ktoreho ani nepozname
Dovolím si použít CAPS LOCK. NIKDO NEKRITIZOVAL NEZNÁMÉHO ČLOVĚKA, ALE POUZE VYJÁDŘIL VLASTNÍ NÁZOR NA KONKRÉTNÍHO PSA.
|
Lea_Gauni
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2007 16:43
- Nahlásit
hagyna
Netvrdím, že fotka Brutuse je zrovna ideální ke srovnání, ale lepší jsem na internetu nenašla, pokud o nějaké víš, klidně ji vyměním. Ale i tak je z ní dost patrné. To že je veterán, je sice fakt, ale pes se stářím nijak výrazně "nedeformuje".
Když mi dáte chvilku, najdu nějakou fotku psa, který se dle mého názoru blíží standardu
|