Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Novofundlandský pes
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 31 . 32 . >>
Autor Zpráva
Lea_Gauni
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 17:13
- Nahlásit

Katy2
Jedná se o fotky, já osobně jsem žádné povolení k uveřejňování MÝCH fotek, MÝCH psů a především z MÝCH stránek nikomu, tzn. že ani VÁM nedala.

Pokud mi sdělíte o jaké fotky se jedná, není problém je okamžitě smazat. Fotografie psů v databázi mají sice pouze dokumentační charakter a slouží především jako propagace plemene, ale pokud nechcete, aby u jména Vašich psů byla zveřejněna Vaše fotografie, není problém je smazat nebo je nahradíme našimi fotografiemi. Většina majitelů tuto aktivitu spíše vítá, protože pes focený v domácím prostředí vypadá ve většině případů na fotografii mnohem lépe a majitel má možnost vybrat, ze svého pohledu, tu nejlepší fotografii svého psa.

Vy jste se možná vzadala, ale nějak to stále neumíte vysvětlit těm ostatním. Protože každý kdo koukne na stránky KNFP ČR a podívá se na vystavené krycí listy, tak sám uvidí, že se u vás běžne kryjí feny DKK 3/3, 2/2

K tomuto bych měla jednu zásadní připomínku, JEDINĚ CHOVATEL si zodpovídá za své odchovy a za výběru chovného páru. NIKDO nemá právo mu diktovat na jaké feně chovat má a na jaké nemá.
A to že klub KNFP uchovňuje i jedince s HD D je plně v souladu s chovatelským řádem FCI, kde je mimo jiné vyloučen chov na jedinci s těžkou dyspazií, což je stupeň E (tedy DKK 4/4, 4/x, x/4)

Sylvadogačka
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 17:17
- Nahlásit

Katy2
Milá ,,Katy2", až se trochu uklidníte, tak pak teprve pište. Bude to snadnější pro Vás i pro čtenáře...(Mimochodem je to Mgr. Belzová, ne Blezlová...) Dále mě velice zaujalo, jak si bráníte fotografie Vašich pejsků (mimochodem nějak nevím ani o jaké se konkrétně jedná...)Já osobně nemusela nikdy nic takového řešit, já na fotky mých psů vždy byla a jsem pyšná a pokud nebyly zneužity ve smyslu komečního použití např. v propagačních materiálech bez mého vědomí, nebo pokud si někdo pod fotku mého psa nenapsal jméno psa svého, tak mi to nikdy nevadilo. Kdybych s tím měla mít problém, tak bych si své webové stránky zabezpečila proti kopírování fotografií. Další možností je umístění loga (chov.stanice případně jméno pejska) na fotografii. Pokud vím, je to běžná praxe u mnoha špičkových chovatelů po celém světě.

paces
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 17:29 - Změnil/a: paces
- Nahlásit

Tak tedy k tomu KRADE:
Vážená dámo, kroťte své výrazy a vášně! Tohle by jste nemusela rozchodit! Fotografie uveřejněné na webu KNFP jsou autorské, případně jsou tam dány proto, že to jejich majitel umožnil. To stejné se týká textů. Pokud jsem převzal text od jiného autora, tohoto jsem telefonicky oslovil a jeho souhlas si vyžádal. Zato jsem našel mnoho zkopírovaných stran našeho webu na cizích stránkách. Za celý svůj život jsem nikoho neokradl a ani tak nečiním. Vašeho psa či fenu jsem myslím ničím neurazil a je mi docela jedno jak vypadá.
Pokud je tam fotka Vašeho psa nebo feny, která je "UKRADENÁ", laskavě mi to sdělte a já ji milerád odstraním.

Lea_Gauni
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 17:32
- Nahlásit

paces
Tome, klídek, zřejmě to bude jedna z fotografií, kterou jsem přidala do databáze já. Fotografii použitou k dokumentačnímu účelu nepovažuji za ukradenou, ale když budu vědět, která to je, tak ji hned smažu.

paces
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 17:52
- Nahlásit

A k uveřejnění krycích listů a s tím spojené diskuse o DKK:
domnívám se, že tyto informace vedou k větší informovanosti a i transparentnosti případných zájemců o koupi NF psa. Na jiných webech jsem si takových informací nepovšiml. Zřejmě je to tajemství, které je zveřejněno maximálně jednou za rok, tedy ex post. Pak je ta informace téměř k ničemu.
Znamená to, že informace se snažíme dát v maximální míře veřejnosti a to i ty "méně" výhodné.

1katka1
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 17:54
- Nahlásit

Mary Lou
Odozva Artemis Gomaru
Ako zase zacat? Je vidno, ze ste ma , ale vobec nepochopili.
Ja a plna hnevu? Nie, vobec nie, je treba rozlisit, hnev od SKLAMANIA.
Je vidno, ze si vobec neuvedomujete nasledky toho co, ako, komu napisete!!
Znova opakujem, preco ma odradzate?? Ako vravim, chcela som fundlaka , kupovala som si ho ako mojho spolocnika, vobec som nerozmyslala nad tym, ze niekedy budem vystavovat.
Vyskusala som si to, stretla som tam ludi, psov, a atmosfera, ktora tam je na vystave sa mi paci, proste som nikdy o tomto nesnivala, ale zapacilo sa mi ,(dobre vysledky) ale ked niekto napise taketo nieco a este ked sa to dozvie od cudzich , nie je to vobec , ale vobe prijemne. Viete vobec ako som sa v tej chvili citila??? Vobec nie, dostala som sa az do takeho bodu, ze som sa chcela na vsetko vykaslat! A to keby som si chcela kupit este take stena ako vy hovorite „vystavne“ tak toto by ma odradilo uz uplne.A to len vdaka Vam. Preco nedoprajete cloveku vystavovat? Nemyslite, ze by ste mali skor podporit aj ked nap. Podla vas stena nie je dobre(vsetko zalezi na tom co sa rozhodcovi paci a je to jeho subjektivny nazor) ako skor naopak rozniest ho v tej debate?? Nemyslite, ze cim viac ludi tym lepsie?? Alebo to skor beriete cim menej tym mensia konkurencia .
Ruku na srdce , mozete mi povedat s cistym svedomim , ze keby som patrila do Vasho klubu, ze by ste toto pisali na nas??? Urcite nie. Neverim.
Ja som milovnik fundlakov, ale takto by som sa ja rohodne chovat nemohla. Uz ma vobec nebavi tato vojna ktora tu panuje medzi dvoma klubmi.
A znova davam otazku tu istu ako mozte sudit stena ?? a uplne ho odrovnat??
A taktiez tu nepanuje vec , ktora je stara a plati stale- nie je dolezite vyhrat , ale ZUCASTNIT SA!.
Kazdy ma svoj vkus, a kazdemu sa paci nieco ine, a tak isto je to aj u fundlakov respektujem to a myslim, ze by to mal respektovat kazdy !! Ludom, ktori mi doporucili Artemis velmi dakujem, tak isto ako chovatelom, od ktorich ju mam..
Keby som sa mala rozhodnut este raz, urcite sa nerozhodnem inak, som spokojna s Artemis, je naozaj fundlak ako sa patri a nie lablador ako ho komentujete vy.
Videli ste ju teraz?? Ta srst dorastla, a neviem preco ukazujete fotky, take ktore boli robene vtedy, ked bola Artemis vyplznuta. Porovnavala som si ju este s jednou fenkou z „vaseho klubu“ a srst je tak ako ma byt ! Preco sme nedostali od rozhodcov zle hodnotenie??? Hodnotenie trebars na tu srst??? Ako je to mozne a znovu hovorim, ze sme si nevyberali rohodcov , aby sme mali len dobre hodnotenie na papiery.
Co sa tyka toho co pisete na vasich milacikov a financii , to som vobec nemala namysli, kazdy urobi pre toho svojho nemozne.
Ale mne je uplne proti srsti to ,ze sme sa dostali do tejto „vojny“ aj ked o nas nikto nevie nic!
Preco rozpravat ludom za chrbtom ??? Nechapem . Preco sa nerespektovat???.

Mary Lou
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 18:24
- Nahlásit

1katka1

to len vdaka Vam

Nevím, proč zrovna jen kvůli mně, nebo jen proto, že jsem byla já ochotna o tom diskutovat? .

Viete vobec ako som sa v tej chvili citila???

Jistě, i já si během života zažila mnoho zklamání.

ako mozte sudit stena

Já ho zas až tak nesoudila, ale můžu, neboť se dá už na štěňátku poznat, jak se ASI bude vyvíjet. A není to o srsti, je to o všech možných atributech

Ale mne je uplne proti srsti to ,ze sme sa dostali do tejto „vojny“ aj ked o nas nikto nevie nic

Ale vy jste se bohužel do ní nedostali, ale byli jste do ní vtaženi.

Milá Katko, já se předem omlouvám, ale již Vám nebudu ZDE odpovídat, neboť celá ta situace je na dlouhé vysvětlování a já ve svých letech nehodlám dělat někomu jinému divadlo. Máte-li zájem o té věci diskutovat, pošlu Vám email i telefon, nezříkám se dizkuze, ale ne na tomto fóru.

Sylvadogačka
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 19:02
- Nahlásit

1katka1
Milá Katko, líbilo by se Vám snad, kdyby Vám lidé mazali tzv. med kolem pusy? Někomu se líbí to a někomu něco jiného. Ale kritika přeci není nic špatného! Nikdo Vás od výstav neodrazuje! Vaše věta: ,,Vyskusala som si to, stretla som tam ludi, psov, a atmosfera, ktora tam je na vystave sa mi paci, proste som nikdy o tomto nesnivala, ale zapacilo sa mi ,(dobre vysledky) ale ked niekto napise taketo nieco a este ked sa to dozvie od cudzich , nie je to vobec , ale vobe prijemne. Viete vobec ako som sa v tej chvili citila??? Vobec nie, dostala som sa az do takeho bodu, ze som sa chcela na vsetko vykaslat!" mě dosti zarazila. Děvče zlaté, v životě se nesetkáte jen se skvělými posudky a pochvalami! Přichází i kritika a někdy i v okamžiku, kdy to nejméně čekáte a kdybyste se měla pokaždé kvůli tomu hroutit, tak byste v kynologii daleko nedošla. Žádný učený z nebe nespadl a já naopak moc děkuji těm, kdo mě mnohdy kritizovali a díky nimž jsem se mnohé naučila. A stále se učím a učit budu a moc děkuji těm, kdo mě naučili naslouchat a nechat si poradit!
Další úryvek z Vašeho příspěvku:,,A znova davam otazku tu istu ako mozte sudit stena ?? a uplne ho odrovnat?? "" Takže: Jak můžeme soudit štěně? Máte snad pocit, že štěně se posuzovat nemůže? Už na štěněti je patrné, jak asi bude v dospělosti vypadat. A nějak jsem si nevšimla toho, že by kdokoli na této diskuzi chtěl Vaši fenu odrovnat. To, že jsem napsala, že mi její hlavička v dané době připomíná retrívra (ne labradora, ten má mozkovnu širší), není degradace Vaší feny, nýbrž můj názor. Já rovněž neměla a nemám doma samé šampiony, ale kamarády, živé bytosti se svými klady i zápory. A nejen že snesu kritiku druhých, tak i sama na svých miláčcích nedostatky vidím a místo toho, abych se kvůli tomu hroutila, se spíše snažím najít způsob, jak daný nedostatek v exteriéru či povaze v budoucnu pokud možno eliminovat. A stále si ráda nechám poradit od lidí, jejichž kritika dokáže být tvrdá, ale vím, že dobře míněná! A trvalo to, než jsem se naučila kritiku přijímat...Máte ohromnou pravdu v tom, že je velká škoda, že spolu dva kluby nespolupracují...S tím ale asi -ani Vy ani já-v tuto chvíli nic neuděláme. V každém případě se nenechte nikým (ani mnou) znechutit a na výstavy jezděte! Je to přeci o skvělé atmosféře, kterou jste již zažila, ne? Přeji Vám mnoho úspěchů a zůstávám s pozdravem! Sylva Lanková, majitelka chovatelské stanice Sylvadog Bohemia FCI

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 19:34
- Nahlásit

Lea_Gauni
A to že klub KNFP uchovňuje i jedince s HD D je plně v souladu s chovatelským řádem FCI, kde je mimo jiné vyloučen chov na jedinci s těžkou dyspazií, což je stupeň E (tedy DKK 4/4, 4/x, x/4)
Ja myslim, ze od toho su kluby, aby sa snazili eliminovat chovat na jedincoch s vyssou DBK. Aj ked dedicnost je svina, aj tak, ako uplne jednoznacne prislo, ze len chovanie na 0/0 psoch davalo psov 0/0 a neviem, ci sa objavila vysoka DBK. Kdezto, akonahle sa zacali vyskytovat jedinci s akoukolvek formou DBK, statisticky percento narodenych steniat s DBK stupalo. Myslim, ze tych 2/2 by bolo pre plemeno ako take isto lepsie, nez trojkova DBK.
Ja velice vitam prezentovanie DBK a krycich listov, len nesuhlasim s tak vysokou DBK pouzivanou v chove, lebo klub stanovuje pravidla. Ale na to som velmi malo skusena, aby som to vedela posudit v nejakom dlhsom casovom horizonte, co to s chovom spravi.

Ja som bola uz nie raz oslovena, aby Hugo kryl nepapierove feny a odmietla som. Tak isto, ako by som ho do chovu nepustila, keby mal v cisle DBK 3 alebo 2, aj keby uchovnenim presiel...

Ja Vas absolutne chapem, ze sa snazite urobit to najlepsie, len pravidla nutia robit to aj tych, co to svedomie nemaju take, ako vy ;)

1katka1
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 19:53
- Nahlásit

Sylvadogačka
Jasne, ze nie, "med lizat"ale je to o tom ako som uz pisala vela krat, ze "o nas, bez nas" Primem kritiku, ale nie takym sposobom ako bola podana tu, ze som sa musela dozvediet od niekoho ineho o tom.
Nechapem tiez preco sa Vase nazory nezhoduju s nazorami rozhodcov , ktore doposial mame. Jasne, mozete sudit stena, ja to beriem , ale preco sa neobratite priamo na mna a vediete tu diskusiu , nie s nami. (A to hovorite, ze mi chcete dobre??pomoct???ako potom, ked sa toto dostalo ku mne uplnou nahodou??)A zamyslate sa nad tym, ci je to vobec fundlak.Vy mozete vediet Asi ako bude vyzerat, ale nemozte povedat, ze fenka lablador a proste, ze "s tu nepokvete" neviete to potvrdit na 100% a zase sa opakujem rozhodcovia nic take v posudkoch nenapisali..... Preco nepouzijete fotky teraz? ale ukazujete fotky take kde je Artemis po vyplznuti. Ano zistila som , ze s tym nic nenarobim , je to proste tak a hotovo. Nikdo tu nehovori o zruteni, ale o tom , ze ma to nebavi, taketo natahovacky a to ako som sa citila bolo skor o tom ako hovorim, ze " o nas bez nas" .
A zase ako v predchadzajucom prispevku Ruku na srdce , mozete mi povedat s cistym svedomim , ze keby som patrila do Vasho klubu, ze by ste toto pisali na nas??? Urcite nie. Neverim. Je tu vela nezodpovedanych otazok ktore som tu uz adresovala vela krat. Myslim, ze podpora na to, aby clovek chodil na vystavy a tesil sa mozno aj nie z dobreho posudku , by mala byt urcite zodpovedana inak a nie takym sposobom ako to odznelo tu. Ale samozrejme beriem jednu z poslednych viet navedomie.

Mary Lou
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 20:10
- Nahlásit

pigie

ze len chovanie na 0/0 psoch davalo psov 0/0 a

Podle všech genetiků, se kterými jsme problém diskutovali není vyřazení D, vzhledem k počtu krevní základny, žádným přínosem, pokud automaticky nevyřadíme i jeho třeba nulové sourozence, protože něco jiného je pes postižený DKK a něco jiného je nositel. Či-li pokud bychom chtěli OPRAVDU něco dobrého udělat museli bychom krýt pouze psy nulové po nulových rodičích s nulovými sourozenci. Či-li vyřadit z chovu třeba nulové jedince protože mají D sourozence.
Jediným řešením by bylo stanovení nositele podle DNA, což je ovšem zatím z finančních důvodů neřešitelné, neboť sestavení této metody by přišlo na několik milionů dolarů.
Dalším faktorem proč se zatím nevyřazuje D je posouzení stavu, ve kterém štěně vyrůstalo. Špatným krmením, ustájením nebo péčí (pohybem) zvýším stupeň poškození a naopak pokud jsem člověk znalý při zachování určitých podmínek dokáži udržet (ne snížit!) stupeň poškození v nějakých rozumných mezích.
Co se týče psů, je v zásadě jedno, kolik má DKK, většina majitelů fen nechce jít krýt už s 1, natož s něčím jiným. Horší je to samozřejmě s fenami, ale zde může klub udělat to co dělá, pouze snižovat riziko nějakým omezením, ale to v tom případě musí platit pro všechny bez vyjímky.
Ale co je důležité, počet genů u DKK 1 a u DKK 3 není větší nebo menší, ale nikdo neví. To cituji genetiky. Bylo by nutné to DNA.

Katy2
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 20:28 - Změnil/a: Katy2
- Nahlásit

Reakce na fotografie

Předem se chci omluvit, že jsem Vás zřejmě uvedla v omyl. Foto které jsem myslela nejsou fotografie psů pana Kolátora.
Lea_Gauni

Já osobně nemám nic proti, pokud je foto mého psa uveřejněno ve Vaší databázi, takto jsem zareagovala jenom proto, že jste tady nedávno vedli diskuzi o výsledcích výstavy, které se z vašich stránek kopírovaly.
Mě spíš mrzí, že nejste schopni mě jako majitele požádat o fotku. Na stránkách je uveden kontak, není problém napsat a zeptat se. Nejsem proti, ale ráda bych si sama zvolila fotku kterou bych ve vaši databázi u svého psa chtěla mit. Pokud mi to umožníte, ráda vám pošlu jinou fotografii.
paces
Vám se samozřejmě OMLOUVÁM za výraz krade.
Kateřina Ščepancová

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 20:34
- Nahlásit

Mary Lou
Či-li pokud bychom chtěli OPRAVDU něco dobrého udělat museli bychom krýt pouze psy nulové po nulových rodičích s nulovými sourozenci. Či-li vyřadit z chovu třeba nulové jedince protože mají D sourozence.
Anooooo, v tomto som ja Hitler a s kludnym svedomim by som to zaviedla Hoci by to znamenalo riadne okresanie zakladne a dost velky krok dozadu, aj ked, ako sa to vezme, vsak?

by bylo stanovení nositele podle DNA
no, snad sa toho dozijem

Dalším faktorem proč se zatím nevyřazuje D je posouzení stavu, ve kterém štěně vyrůstalo. Špatným krmením, ustájením nebo péčí (pohybem) zvýším stupeň poškození a naopak pokud jsem člověk znalý při zachování určitých podmínek dokáži udržet (ne snížit!) stupeň poškození v nějakých rozumných mezích.
Toto by sa dalo osetrit pouzitim metody penn hip u vsetkych steniat, aby sa dalo pozorovat, s cim zacinali a kde skoncili...

Co se týče psů, je v zásadě jedno, kolik má DKK, většina majitelů fen nechce jít krýt už s 1, natož s něčím jiným.
Ano, zle som sa vyjadrila. Myslela som psa ako takeho, ktoreho by som vlastnila. Ci by to bola fena alebo pes...

zhledem k počtu krevní základny, žádným přínosem
uz len statisticky si myslim, ze by bolo. Aj ked vacsim prinosom by bolo prave zvysit pocet importovanych jedincov s 0/0 (a cistym rodokmenom, tiez bratov a sestier), nez povolit DBK 3/3.

Som cisty a skvostny idealista, tak sa na mna nehnevajte

Sylvadogačka
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 20:53
- Nahlásit

1katka1
Katko, Vy to berete příliš osobně. Nebylo to bráno jako pomlouvání, věřte, že kdybych Vás znala osobně a Vy jste se mě zeptala na můj názor na Vaši fenku, řeknu Vám to, co si myslím po pravdě a nebude to míněno ve zlém. A klidně vedle ní postavím mou hnědou fenku a řeknu Vám, co se mi na ní líbí a co ne. Ačkoli je pro mě pochopitelně dokonalá i se svými chybami a je to moje láska, vím, co mi u ní rozhodčí mohou vytknout (a právem) a beru to tak.
Toto je internetová diskuze a zde diskutujeme na různá témata. Jedním z témat je pochopitelně i vzhled fundláka. Myslím, že není důvod nic z toho brát jako pomluvu. Vždyť se do diskuze můžete zapojit, nebo můžete určitě požádat o přímý kontakt, v případě dotazu osobního charakteru.

paces
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 21:03
- Nahlásit

Katy2
zde je mail: tpac@telecom.cz
foto rád uveřejním

Aňulka
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 21:39
- Nahlásit

1katka1
Můj příběh: pořídila jsem si před 10 lety fenu(v květnu bohužel zemřela na rakovinu, ale v mém srdci zůstane do konce života) z pražského klubu.V té době jsem stejně jako ty nepřemýšlela o výstavní budoucnosti, prostě jsem strašně toužila po té roztomilé černé kuličce, která se stane mojím velkým přítelem. Navíc jsem nebyla vůbec do téhle věci neviděla.Když byla malá byly její výsledky hodně dobré, ale jak rostla dostávala se do tříd s mnohem větší konkurencí a já jsem pochopila, že už nemáme šanci.Tak jsem ji prostě milovala a byla to skvělá fena. Dala mi štěňata, která mou chovatelskou kariéru posunula o příčku vpřed a výstavní (trufnu si říct) o 3 příčky.A dnes mám i já jiný názor na to jak má vypadat novofundlandský pes.Vím jistě, že už nechci dělat kroky zpět.
Neodsuzuju tě za tvého psa, protože jak jsi řekla každému se líbí něco jiného.Hlavně když nás spojuje to, že je milujeme a nedokážeme si život bez nich představit.
Ti lidé co se ti tu snažili vysvětlit některé věci to určitě nemysleli špatně.Jen prostě sledují vývoj tohoto plemene v naší republice už několi 10 let a věř, že jejich první novofunlandi se také nepodobali dnešním šampiónům.Ale udělali spoustu kroků vpřed a dnes už jejich oku také lahodí jiný typ novofundlanda.
ještě k tomu klubu: Já jsem byla cca 3 roky členkou pražského klubu a měla jsem pocit, že si tam tak nějak každej hrabe na svém písečku(můj názor). Tady je to jiné, jsme jako velká rodina, ikdyž někteří jdou dopředu a někteří dozadu. Každopádně si myslím, že ochota dobře poradit pro nás není žádný problém(trufám si říct, že např. po výstavní stránce i za cenu vlasního neúspěchu).

hagyna
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 21:41
- Nahlásit

Zdravim všechny,
omlouvám se, že Vám do toho vpadnu, ale Katku chápu, člověk,který začíná chovat je plný iluzí a zkazí mu je kde co....jasně, musí se otrkat, ale není to příjemné nikomu.
sama též začínám, a bránila bych se taky. Pro každého je ten jeho nej....i ten můj bezpapírák je pro mě nejhezčí třeba i víc než ten s PP. ale vše se dá říct dvouma způsoby...
někdy taky nechápu, kde je chyba ze stran spolupráce klubů, ale už to tak je dané, myslím, že bysme ale i tak spolu mohly fajn vycházet. třeba si řeknete, že jsem naivní....tak to vidím já.
pozdravujte vaše chlupáče

1katka1
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 21:59
- Nahlásit

Sylvadogačka
Mary Lou
No co povedat? Uz len asi tolko, ze ked ste sa tu bavili o Artemis bezomna bolo to ok, to sa neriesilo cez emaily a telefonaty, ale ked ja chcem riesit Artemis s vami je to uz len na takej baze. Myslim, ze viac ludi by chcelo vediet tieto vsetky otazky , ktore som Vam polozila, ale skoda ,ze neboli zodpovedane, ale Ja by som ich chcela vediet najviac. A uz sa citim ako papagaj, ktory stale opakuje to iste, a odozva uplne ina. Jasne je to o tom, ze je to diskusne forum o fundlakoch,ale toto sa mi nezda vobec spravne.
Sylvadogačka
A este jedna vec- tu kritiku by som zobrala inak , keby to bola debata povedana "zoci voci"a nie v diskusii, ktorej som ja ani nebola ucastnikom

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 22:01
- Nahlásit

hagyna
pekne napisane, pridavam sa a najma k tomuto ale vše se dá říct dvouma způsoby...

řeba si řeknete, že jsem naivní....
No, mnou uz x rokov naivita trieska, ale nepolavim

hagyna
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 22:07
- Nahlásit

Aňulka
a zda se mohu zeptat, jak má vypadat podlá Vás novofundland?
v čem se ty představy liší, jen se ptám, nerozumím tomu, mám sic 3 NF ale s chovem začínám.

hagyna
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 22:09
- Nahlásit

to 3 má být třetího , 3 Nf nemám, to bych byla bezdomovec

1katka1
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2007 22:15
- Nahlásit

hagyna
Dakujem za podporu A som rada, ze ma chapes.
Aňulka
Ty ma nechapes tiez?? O com tu stale rozpravam?? A preco sa takto clenovia klubu nekomentuju a komentuju sa takto len ti, ktori nie su z toho isteho klubu?? (a co je podstata bez nas) Presne o tom to je , ze kazdemu sa paci nieco ine. Co sa tyka posudkov, suhlasim, ja nehovorim , ze som si ista, ze my postupom casu budeme svietit to vobec nie, ale nechapem ako sa Vase nazory teraz nezhoduju s ostatnymi . A co sa tyka klubov, to su take veci, ze kazdy sa citi niekde inde dobre, ako nap. povies teraz ty , ze v prazskom si sa necitila dobre a presedlala si inde, ale poznam toto iste aj naopak. Je to strasne diskutabilne.

Mary Lou
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2007 11:17
- Nahlásit

pigie

s kludnym svedomim by som to zaviedla

Chápu tě, i já si prošla obdobím, kdy "bych to s klidným.....", ovšem je to složitější. Nejprve je důležité připomenout, že v demokracii není možno zavádět, ale musím lidi přesvědčit o své pravdě.
Co je ovšem důležitější je, že ty se na to díváš z hlediska DKK, např. Aňulka se na to bude dívat z hlediska DLK, já z hlediska vazů, srdce...atd a naráz zjistíš, že každý z nás má jiné priority a vždy jsou podle toho s jakým problémem se setkal. Pokud by jsi vyhověla všem, obávám se, že by jsme to plemeno museli odstavit. NF netrpí pouze DKK, tu třeba já vidím jako menší problém než DLK, neboť o DKK něco víme a sledujeme ji, DLK nedělá téměř nikdo, či-li je ta nemoc skrytá a nepodchycená.

no, snad sa toho dozijem

to je to, co ti závidím

metody penn hip

do toho já osobně vkládám hodně naděje, i když zase to nebude samospasitelné. Vzhledem k právnímu řádu NIKDY nepřinutíš všechny štěňata k absolvování tohoto vyšetření. A pokud budeš mít vyšetřenu jen část populace, zase dojdeš k té samé situaci - budeš DKK mírnit, ale ne odstraňovat. Navíc i tato metoda není vzhledem k DKK 100%.

importovanych jedincov s 0/0 (a cistym rodokmenom

To je technicky nemožné a neproveditelné. Je to zhruna 3 roky zpět jsem hledala psa, který by měl 4 generace předku čisté. Našla jsem jednoho ve Švédsku, 2 v Americe a jednoho tuším v Portugalsku. Ani u jednoho jsem se nedopátrala všech sourozenců a dokonce ani neměli vypátrané sourozence čisté. Přidám-li k tomu požadavek DLK, srdce... a to už nemluvím o barvách nebo exteriéru.

Katy2
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2007 11:39 - Změnil/a: Katy2
- Nahlásit

Mary Lou
Hnědý je tady teď Benny Jess Black Denis, ale je po německém psovi, o jehož sourozencích a dětech my nevíme téměř nic. Po sestře jeho matky jdou pěkné lištičky.

Mohu se Vás zeptat, kterou sestru myslíte? Zda myslíte mou fenu Lenny od Celpaku, tak by mě zajímalo podle čeho soudíte, že jdou z ní pěkné lištičky? Podle fotografii? Nebo jste všechny její potomky viděli v reálu? Mimochodem, jsou ještě všichni dost maldí, na to aby bylo možné soudit co z nich vyroste. Myslím, že vaše závěry jsou předčasně unáhlené.

Mary Lou
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2007 11:50
- Nahlásit

1katka1

JE TO OPRAVDU NAPOSLEDY KDY SE TO ZNOVU POKUSÍM VYSVĚTLIT, není to o tom, že nechci diskutovat, nýbrž z mého pohledu jsi vmanévrovaná do něčeho, co není až tak životní tragédií.

ked ste sa tu bavili o Artemis bezomna

My jsme se původně NEBAVILI vůbec o Artemis, nýbrž o hnědém krycím psovi pro nějaké Němce. A protože Sylva měla doporučit toho psa, dali jsme jí typ, co po něm jde, nešlo jen o Artemis, ale i o jiné psy, a Artemis byla použita jako příklad. Či-li kritika byla namířena proti spojení ne proti Artemis. A věř, že kdyby jsi byla členkou klubu, tak jak jsi položila otázku, řekla bych ti již v Bratislavě, aby jsi do budoucna nečekala v Evropě žádné zázraky. Ale pořád nechápu, jak je to spojeno s láskou? Já mám svoje zvířata ráda, ať jsou nebo nejsou šampioni.

A jak je to s tím o nás bez nás. Milá Katko, polož si ruku na srdce, vydejchej a přečti si všechny Novofundlandy na ifauně a pokud tam nebude vůči našemu klubu ŽÁDNÁ pomluva o nás bez nás, slibuji, že s tebou budu diskutovat i této věci dále, i když si myslím, že v době, kdy máš téměř pubertální holčičku a potřebuješ výchovu, prevenci ohledně nohou a spoustu dalších věcí, bylo by pro tebe daleko potřebnějších informací.

pigie
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2007 11:52 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Mary Lou
jj, treba ist po vsetkom. A je to hodne caste, preto tie podmienky... Ja tiez nevidim problem, preco nezaviest pravidla pre DLK i srdce. Len ... Je to tazke a ja som plna idealov, viem... Ale nemyslim,ze by sme plemeno museli odstavit. Len pri DBK je dost stupnov na to, aby sme to mohli obmedzit a nie len to, co pripusta FCI. Ja DLK mam urobene tiez a kazdy pes bude mat. Tak isto, ako s novym stenatom pojdem na penn hip... Rozmyslala som o tom, ze ci penn hip by sa nedal robit cez klub. V podstate by to chcelo sponzorov a robit to pod zastitou klubu (vacina, co chce chovat sa do klubu hlasi)... Nic nie je 100%, ale rada by som nieco preto robila.

S tym psom mas pravdu, len som myslela, ze ak je v zahranici, lepsi pes, zdravsi, ako mam ja, tak radsej si vezmem toho, nez brat do chovu stenata po psoch s vysokou DBK... Ibaze to uz chce prave to, co novomajitelia nemaju, znalost problematiky. Takze je to taky nadherny kruh... Ja som pri vybere psa tiez hrabla naslepo, islo mi len o "cisty" rodokmen, pricom cisty neznamenal 0/0, ale prave aby som aspon na papieroch nevidela 3/3 a uz 2 by bolo pre mna vela...

Mary Lou
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2007 12:00
- Nahlásit

Katy2

Myslím, že vaše závěry jsou předčasně unáhlené

Milá Katko, za dvacet let mně prošlo rukama opravdu velké množství štěňat, abych si troufla odhadnout, jak štěně bude v dospělosti. A co se týká těch lištiček, to je opravdu můj názor, který Vám nevnucuji, ale vím, co ti Němci požadovali za psa.
A navíc pokud by i moje oči nebyly ty pravé, existují koeficienty, které se počítají z měření a určují ten ideál, od kterého se má standard odvozovat. Není nic jednoduššího naučit svoje oči podle těchto koeficientů psa posuzovat. Nadělá se méně škody než když je posuzován jen subjektivně.

Mary Lou
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2007 12:05
- Nahlásit

pigie

ze ak je v zahranici, lepsi pes, zdravsi, ako mam ja, tak radsej si vezmem toho, nez brat do chovu stenata po psoch s vysokou DBK

plný souhlas, ale nemůžeš to nařídit všem, ale já bych postupovala stejně, ovšem víš stejně třeba s Marjánkou jsem dopadla jak hubkař, měla 3 generace čisté, v 4 generaci něco málo, jinak neudáno a bum, v mládí porucha štítné žlázy, genu valgum, coxa valgum, těžká artroza a už to jelo. Tělíčko je živý materiál, kde se zdravím nebudeme mít jistotu nikdy, ovšem to neznamená, že můžeme množit problémy!!!

hagyna
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2007 12:07
- Nahlásit

Mary Lou
můžu se zeptat, proč by Katka neměla čekat nějaké zázraky? co je na ní špatného? myšlím, že Artemis bude mohutná a kostnatá fena, možná s trochu horší kvalitou srsti (hnědý otec x černá matka), neslintající a pěknou hlavou. třeba se mýlím, ale nepřijde ma jako paskvil, že to tak musím nazvat jediný problém by mohl být v budoucnu DKK, ale Brutus dává celkem zdravé jedince. díky za odpověď, já nerýpu, jen mě to zajímá. ráda se přiučím

Katy2
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2007 12:10
- Nahlásit

Mary Lou
A navíc pokud by i moje oči nebyly ty pravé, existují koeficienty, které se počítají z měření a určují ten ideál, od kterého se má standard odvozovat.

Mohu teda poprosit o koeficient pro půl roční štěně. A návod jak tento koeficient vypočítat.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 31 . 32 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání