Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Novofundlandský pes
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 31 . 32 . >>
Autor Zpráva
Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 12:57
- Nahlásit

Lea_Gauni
Taky se rada necemu priucim - jak se pozna landseer od cb fundaka? Je to v jen v hlave? - co jsem si vsimla, tak NF ji maji cernou, landseeri strakatou? - nebo i v necem jinym? Oboji mi v tomhle barevnym provedeni prijde hooodne podobne!

Mary Lou
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 13:03
- Nahlásit

Mar

Ahoj, chtěla bych doplnit k těm barvám ještě důležitou informaci - oni mohou mít ještě barvu tzv. recesivní to znamená, že její předpoklad nesou v sobě a to je věc docela složitá. Takže pokud spojuješ dva jedince, je dobré něco vědět o genetice barev.

A ty máš nějakého ňufu?

Mary Lou
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 13:05
- Nahlásit

Fifi

Je to v barvě, resp. v rozložení, v hlavě, v kostře a její stavbě a v povaze. Ale pozor špatný landseer a špatný fundlák jsou mnohdy od sebe k nerozeznání.

Lea_Gauni
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 13:05
- Nahlásit

Fifi
Největší rozdíl je ve stavbě těla, v hlavě a povaze.
Landseeři by měli být vyšší, mají delší nohy, jinak formovanou hlavu . Povahově mi přijdou hlídací narozdíl od fundláků.
Barevně se také od sebe odlišují, u landseerů by se neměla objevovat černá barva na nohou, krku, hrudi a břiše.

Mar
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 13:06
- Nahlásit

Mary Lou
ne,vubec ne (teda jo,ale ne fundláka ) jenom znám jenom černý (a teda upřímně se mi i nejvíc líběj černý) - a živě tak ajko blíž jsem viděla ve svym životě snad jenom 2 - huga od pigie a jakousi fenečku co si s ní ten muj pes te´dko hrál - fenečka je ještě štěně....jenom mě zajímaly ty barvy.....ten strakatej je takovej "divnej" - nebo spíš takovej nezvyk...tak proto sem se ptala...

Lea_Gauni
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 13:07
- Nahlásit

Mary Lou
Tož tentokrát jsi byla rychlejší

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 13:10 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Lea_Gauni
Barevně se také od sebe odlišují, u landseerů by se neměla objevovat černá barva na nohou, krku, hrudi a břiše.

Takze u landseeru prevazuje bila, kdezto u NF je to naopak? A s tou hlavou jsem se teda sekla nebo ne?
Ad kostra - me to prijde medved jako medved.

Lea_Gauni
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 13:12 - Změnil/a: Lea_Gauni
- Nahlásit

U landseeru převažuje bílá, u fundláků by měla převažovat taky, ale není to tak striktně dáno.
S hlavou je to tak, že i landseeři i fundláci můžou mít na černých hlavách bílou lysinu.

Lea_Gauni
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 13:18 - Změnil/a: Lea_Gauni
- Nahlásit

Pro srovnání
fundlák

landseer

Lea_Gauni
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 13:25
- Nahlásit

Snažila jsem se najít nějaké barevně srovnatelné, ale černobílého fundláka s tak velkou bílou lysinou se mi najít zatím nepodařilo

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 13:30
- Nahlásit

Lea_Gauni
Diky za srovnani, utvrdila jsem se v tom, ze bych je proste od sebe nepoznala.

Lea_Gauni
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 13:33
- Nahlásit

Fifi
Tak doporučuju řídit se zásadou, když to má dlouhé nohy a je to hodně bílé s pár černými fleky, tak to ASI bude Landseer

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 13:40
- Nahlásit

Lea_Gauni
jasny. To ja jen ze zvedavosti, kdyz brouzdam po vystavach, tak se snazim uhodnout plemeno. Tak budu zase za blba a radsi se panicka zeptam.

Lea_Gauni
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 13:57 - Změnil/a: Lea_Gauni
- Nahlásit

Fifi
No pokud to bude výstava v ČR, tak máš velkou pravděpodobnost, že to bude landseer, černobílých fundláků je tu strašně málo a těch, co by byli hodně podobní landseerům (hodně bílé, pár černých fleků) ještě míň.

Mary Lou
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 15:46
- Nahlásit

Fifi

Neboj, za blba budeš u těchto zbarvení vícekrát. Stáli jsme v Tulnu s naším černobílým NF a kolem jde nádherná černobílá fenečka- hrneme se k ní a dáváme se do řeči. První otázka, jak jste dopadli na výstavě - známka dobrá, což nás trochu zarazilo a už jsme se chystali divit, když nám došlo, že jdou z výstavního kruhu a přitom BOB už byl vyhlášený. Slovo dalo slovo a my jsme potkali a přepadli špatného landseera. Od té doby mluvíme a ptáme se hodně opatrně.

Evik_Rony
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 18:43
- Nahlásit

Ahojky,

tak jsem se koukala, že některým "autorům" se asi pohlo svědomí a už to opravili, že je to převzaté z našich klubových stránek.
No zázraky se asi ještě dějí

pigie
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 18:57
- Nahlásit

Evik_Rony
No, ja na zazraky neverim

paces
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 19:47
- Nahlásit

Evik_Rony
No jen tak to není, zde si počti:

Vážený pane já rozhodně z vašich stránek nic nekradu, výsledky z obou výstav jsem dostal od přímé účastnice obou výstav Mgr. Soni Belzové
a pouze jsem je publikoval. a již jsem autorství opravil. Rozhodně nemám zapotřebí něco krást z vašich stránek.

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: webmaster KNFP ČR <tpac@telecom.cz>
> Předmět: Novofundlandklub ČR:
> Datum: 05.11.2007 16:42:38
> ----------------------------------------
> Tento e-mail byl zaslán prostřednictvím kontaktního formuláře na stránkách
> http://www.nfk.cz.\n\nE-mail zaslal uživatel:
> webmaster KNFP ČR <tpac@telecom.cz>
>
> Vážený pane, poku již "kradete" z našich stránek, uveďte laskavě dobře
> autorství:
>
> KNFP ČR

paces
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 19:51
- Nahlásit

Takže se nic nekrade, neděje a vše je vlastně OK. Tohle slyším denně z televize. Tak proč se vlastně pořád divím? Asi to je zcela normální. Jsou tací, co si dají práci a jsou tací, co jim tu práci zcizí a ještě se drze pasují na autory. A není to jen o vykrádání webu. Je to o zcizování myšlenek, které posléze jsou publikovány jako vlastní nápady. To je opravdu hrůza!

Evik_Rony
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 19:53
- Nahlásit

paces

Hmm,

takže zázraky se nedějí, no mě to bylo trochu divné.

paces
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 20:00
- Nahlásit

Evik_Rony
Ty jsi si fakt myslela, že se hnulo svědomí? Komu? A kde?

pigie
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 20:22
- Nahlásit

Ja som Vam to hned vravela Mimochodom, ja by som kontaktovala tu pani Sonu, kdezto ako administrator naozaj nemusim patrat po zdroji. Zdroj by mal uviest autor, v tomto pripade Sona.

paces
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2007 08:53
- Nahlásit

Tak už u nás chumelí. Jen aby to nebylo jako v té povídce o hromadách sněhu......

gracie
# Zasláno: 6 Lis 2007 11:23
- Nahlásit

ahojte, aj my sa pridavame k priaznivcom nufakov. pozeram, ze ste naplanovali buduci fed cup. super, pojdeme mrknut, co sa chova v cz/sk.

pigie, to vyzera nadejne tento raz

pred vianocami uz bude hugino behat? mozno to stihneme aj skor. ja som sa este tej idey stretnutia nevzdala.

pigie
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2007 11:55
- Nahlásit

gracie
aaa, mlada mamicka si nasla cas Ako sa ma mladenec? Ved mi posli nejake to foto
No, Hugo uz by mal byt schopny pobehovat koncom tohto mesiaca. Takze pred vianocami uz by mohol byt ok. Aj ked dnes nam ukazoval, ako paradne vie skakat a urobil v kuchyni skok na akusi handru, pricom to neustal a zase kriva. Uz ho mam chut pribit k zemi o nozicky a chvostik Budem moc rada, ze sa stretneme a na Fed Cup na mna pozeral Stano ako blazon, ci mi nesibe, ked chcem po nom, aby vzal nieco na vedomie, co bude o pol roka

Mary Lou
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2007 15:15
- Nahlásit

všichni

Tak jsme chytli inzerát o prodeji dvouleté fenky s PP po hnědém otci. Paní nevěděla téměř nic, nejprve nám vysvětlila, že kluby jsou na nic, je prý lepší chovat bez klubu, pak nám řekla, že si máme za 2 týdny, neboť ona neví, jestli jí fenu nenakryl nějaký pes a jestli tím pádem nezabřezla, ale prý to nevadí, vzali bychom si ji klidně po štěňatech, protože ona to hovado nemá kam dát.

Síla co? Pak se nám podařilo z ní vytáhnout, že je to 2letá fena po Brutusovi Laboma a nějaké Severozápadní cestě (ta prý je již po smrti) Takže já jdu do análů a pokusím se zjistit, co by to mohlo být a vy přemýšlejte, zda by se nedala fenečka někam uprdelčit.

Mary Lou
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2007 15:21
- Nahlásit

všichni

S největší pravděpodobností je to "A" vrh Monteka od pí Vopatové.

Mary Lou
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2007 15:55
- Nahlásit

všichni

Tak ještě jednou, podle telefonu je to přímo pí majitelka CHS Monteka, to by znamenalo, že si nechala feňulu po Kiki Severozápadní cesta, z "A" vrhu. Na stránkách je vidět, že již NF nechová (i když Praha ji uvádí), má tam asi 3 plemena, ale ve vyhledávači to vyplivne plemen neurekom. Zřejmě pí zkouší, co bude výnosnější.

paces
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2007 16:21
- Nahlásit

Tak to je fakt SÍLA! To jako Vopatová osobně "nemá to hovado" kam dát?!! Proboha proč si teda pořídila NF? To není, DOUFÁM, členka našeho klubu, že ne?! To je z pražského klubu, že?

Sylvadogačka
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2007 16:36
- Nahlásit

Mary Lou
Tak to je teda síla, co tady čtu s tím přístupem majitelky chov. stanice Monteka...Takoví lidé by snad měli mít tak akorát plyšového nebo porcelánového psa, ne?

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 31 . 32 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání