Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Novofundlandský pes
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 31 . 32 . >>
Autor Zpráva
Katy2
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2007 21:11
- Nahlásit

Mary Lou

podle mého výkladu se naučila měřit a hlavně sehnala posuvnou míru
Váš výklad jsem myslím pochopila dobře, jelikož byl srozumitelně napsán. Posuvnou míru shodou okolností máme, nevím zda takovou jako vy, ale i tou naší jsem se pokusila fenku změřit.
chcete hádat se?
Hádat se opravdu nechci, jen mě Váš názor na tyto míry opradu zajímal. A stále zajímá.
Jsem ochotna pouze věcně diskutovat.
Já taky
Pokud Vám to pomůže - máte nádherné štěně, ovšem já bych si jej nepořídila.
Děkuji za pochvalu, i když vím že není upřimná.

pigie
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2007 21:15
- Nahlásit

Mary Lou
Ta citlivost mě dostala
Ibaze to nepisala Katka... Ta v tej diskusii do dnesneho dna vobec nevystupovala

1katka1
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2007 11:42
- Nahlásit

Sylvadogačka
Reakcia na Artemis Gomaru.
Ako ma OPAT zacat??Ja, ze nechcem nieco pochopit?? No nemyslim si , pretoze vy nechcete pochopit mna, a stale hovorite uplne o niecom inom ako ja.
Dobre zacnem ZASA to iste, co sa tyka toho, ze mi opisujete standart novofundlanta, neviem , kde som Vam spominala, ze chcem, aby ste mi tak dokonale opisali ako ma vypadat novofundland, ale dobre ked sme pritom, zacnem. Nechcem Vas urazit, ale myslim, ze novofundlandov, chovate este kratky cas na to , aby ste ma poucali, prepacte ked som Vas urazila , ale je to ako vy vravite moj osobny nazor. Ale dobre, ked sa tu rozprave o tom standarte ja som si nasla tiez nieco a bola by som rada, keby ste si to pozreli tiez, je zaujimave, ze sa to odlisuje od toho obrazka ako ste mi poskytli vy. - Cerpala som zo Studie novofundlandana. – Pozrite si prilohu
1, fotky , ktore ste tam dali, su uplne zlee, pretoze psi tam nestoja tak ako by mali, a ked ste nenasli ziadne ine, radsej ste ich tam ani nemali davat, pretoze takto je to pre mna bezpredmetne....
2, ako vy hovorite , ze ani jeden nesplne standart novofundlanda, tak preco maju fantasticke vysledky doposial?????
Viem, ze v ich posudkoch nie je nikde napisane, ze nespadaju ako vy hovorite do standardu novofundlanda. Brutus na svoj vek, je krasny mohutny pes, na to, ze ma teraz tolko rokov kolko ma a sama som bola svedkom ked nie jeden rozhodca bol z bruta ocareny, a dokonca k nim patril aj Americky rozhodca.
3, A aj preto hovorim, ze preco by nemohla ist v slapajach svojich rodicov, ked ako vy hovorite, nie su v standarte, ale co je zaujimave vysledky fantastickeee. Takze neviem teda ako si to mam vysvetlit.
4, Ako mozete posudit, podla jedneho stenata, ktore ste videli raz ako 4 mesacne, ze cely vrh je na nic? Hm, je to velmi diskutabilne, to co vravite....
5, Co sa tyka Artemis , ZNOVA opakujem boli sme na vystavach a ani raz sme nedostali do posudkov, to co vy vravite, ze nie sme standart novofundlanda ,( keby sme v nom naozaj neboli, tak si myslim, ze by nas rozhodca aj tak ohodnotil, ale nestalo sa tak)a to ako vravim zase, ze neboli sme len s „nasimi „ rozhodcami, ako je to potom mozne????
6, Hm, kratka srst?? To tam nebolo spominane , myslim ze bolo, a bolo to myslene celkovo nie len na hlavu. Ako zase hovorim,, ze sa neukazuju fotky take ktore su nove, ale stale sa tu ohana starymi fotkami, ked bolo stena „vylinane“.
7,Preco ked sa hodnotil vrh, hodnotil sa tento vrh, ked este nikto nevie aky vyrastu s nich dospelaci, nepozerate sa na vrh, ktory bol uspesny , ale len ten ako vy vravite „zly“
8, Med lizat??? HM, zase hovorime uplne o niecom inom. Ja hovorim, ze keby som bola clenkou Vasho klubu, tak by sa takto o Artemis nerozpravalo , bezomna a ja si stale myslim ze je to tak. Priznavam mozno , ze by ste mi to povedali voci zoci, ale nie cez diskusne forum, ktore si citaju vsetci , predsa si nebude „ohovarat“ vrh, ktory sa nepodaril, ked viete, ze si to citaju aj „iny“
O tom to cele je. A teraz mi povedzte , ze nemam pravdu?? Aj tak Vam v tomto neuverim....
9, nehovorim, ze kritiky neprimem, primem zatial z tazkym srdcom, ale dobre je to Vas nazor, ktory je podla mna neopodstatneny. A najviac ma zarazilo to, ze vy ste mi povedali, ze vy mi chcete vlastne pomoct, ktitikou ??? Podla mna toto je uplneeee smiesne, lebo keby ste mi chceli pomoct kritikou tak, mi ju poviete voci zoci a nie tak, ze clovek o tom nevie.
10, No ako ste ukazali standart novofundlanda, suhlasim s pigie, to nie je mozne, aby taky pes bol, presnyy......
11, Viete co bolo najzaujimavejsie, ze o Artemis sa mohlo rozpravat ked som tu nebola, ale uz ked sa pozadujem nejakeho vysvetlenia, tak to sa moze riesit uz len email, a telefon, je to nespravodlive....tak toto uz nebudem rozoberat....respektujem teda.
12, Vela skutocne vela ludi zabuda na pojem „nie je dolezite vyhrat, ale zucastnit sa“ A viete co ma hneva najviac?? To, ze ked clovek vidi , ze prichadza konkurencia, uz sa im to nepaci, a hladaju vsetky mozne chyby na psovi.
13, Pozor ja nehovorim, ze klub, od ktoreho mam Artemis mi hovori , ze je to najkrajsie stena !! Boze teraz sa tu prekrucame , ze ktory klub co hovori, je to uplne smiesne, aj ten klub, od ktoreho mam Artemis je tiez ja si myslim taky, ze Vam bude len rozpravat , o tom, zem moj pes je dokonaly urcite nie , samozrejme hovoria tak isto, chyby ,ktore maju a mozu zlepsit, takze toto je smiese a tiez Vam mozem povedat, ze som bola toho svedkom ...
14, Vsetko je to tu o tom, ze z akeho klubu si clovek psa vyberie. A taktiez o vkuse co sa komu paci, nap. Mne sa paci Artemis co nie je vo vasom standarde no ona nie je –-no to jej hned musime vysvetlit co a ako a tak je to aj naopak.... Ja si myslim, ze som sa rozhodla spravne, a keby sa mi teraz naskytla taka moznost, urcite by som sa vratila za mojimi chovatelmi, ktory su uplne fantasticky a Artemis by som si zobrala aj 10000000000000000 krat .
15 ,Beriem samozrejme Vas nazor, ale ako vravim, je pre mna neopodstatneny kvoli veciam , ktore som Vam tu uz velakrat napisala.. Takze debatu povazujem za ukoncenu, lebo ja sa tu citim ako papagaj a hovorim to fakt uz naposledy...Kazdy ma svoju predstavu ako ma vyzerat spravny fundlak , takze ako vravim touto diskusiou nedojdeme na koniec mohli by sme debatit dlhe hodiny a aj tak nedojdeme k nicome, lebo ja mam svoju pravdu a vy yase svoju....
Ps- Takze dufam, ze sa Mary lou pozerala na ifaunu, a myslim si, ze to co tam hladala urcite nenasla – myslim adresovane z mojich ust, a dufam, ze dodrzi svoje slovo, ktore mi dala.
Dakujem - Katka

Sylvadogačka
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2007 14:38
- Nahlásit

1katka1
Milá Katko, Váš příspěvek je obdivuhodně dlouhý, docela Vám závidím Váš čas. Já nemám už chuť ani čas vysvětlovat Vám, o co tu šlo a o čem jsem už psala hodněkrát. Máte pravdu v tom, že fundláky mám krátce, ale možná už nyní o nich vím více, než Vy se svým hádavým a uraženým přístupem budete vědět za 10 let! Jentak mimochodem, na kolika výstavách jste se svou fenou byla? A byla jste už v zahraničí? Jestli ne, tak vřele doporučuji.
Katko, nezlobte se na mě, ale chtělo by to z Vaší strany také trochu pokory a naslouchání od fundovaných lidí (nemyslím tím sebe), kteří Vám mohou být v zasvěcení do života s fundláky nápomocni. A ti lidé na této diskuzi jsou! Přeji krásný zbytek dne! Sylva

Mary Lou
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2007 18:55
- Nahlásit

Pro všechny

Mám pro Vás bomba zprávu, jak pan Ronald Horn, tak i pan Fred Bock potvrdili svoji účast na 2. Newfoundland FED CUP. Je to super, budeme mít opět rozhodčí, kteří jsou zároveň i dlouholetými a špičkovými chovateli v Americe. Já už se těším a doufám, že si toho užiji víc než letos.

Lea_Gauni
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2007 20:16
- Nahlásit

Mary Lou
No a věčný šťoura našel toto:
pan Ronald Horn - kennel Misty Mtn's (zatím jsem nenašla webovky)
pan Fred Bock - kennel Minnemato Newfoundlands http://www.minnematonewfoundlands.com/

1katka1
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2007 23:00
- Nahlásit

Sylvadogačka
Máte pravdu v tom, že fundláky mám krátce, ale možná už nyní o nich vím více, než Vy se svým hádavým a uraženým přístupem .....Zase zle pochopene, porovnavala som Vas s chovatelmi, ktory chovaju dlhsie a preto sa mi zda, ze ste len "novacik" a to uz seba ani nespominam a ked mam ja porovnat seba s Vami, tak ano samozrejme viete viac, ja to nikde nepisem, ze som zabehnuta
Urazena a hadava vobec nie urazena, a ja sa tu s Vami nehadam, ale diskutujem
Katko, nezlobte se na mě, ale chtělo by to z Vaší strany také trochu pokory a naslouchání od Nooo a preco si myslite , ze som tu?
No a este posledna vec Ja nehovorim , ze s Artemis bude sampion, moze, ale nemusi byt, to ja zase netvrdim a hovorila som to aj Anulke treba dobreee citat

A teraz ma zaujima nieco ine, myslim, ze mate dogu, chcem sa opytat, co s nimi cez zimu , ked maju kratku srst?? Mavate ich vnutry???Este pred chlpacami som tiez tuzila po doge, ale bolo mi tak povedane , ze cez zimu nemozu byt vonku. Ako to teda je?

Sylvadogačka
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2007 23:27
- Nahlásit

1katka1
Můj poslední dogáček Jch. Arney Sylvadog Bohemia mi zemřel ve věku 5-ti let dne 20.4.2007. Tudíž už žádnou dogu nemám..
Co se týče jejich ubytování v zimě: jsou chovatelé, kteří mají dogy celoročně venku v zateplených boudách, u mě tomu bylo však jinak. Celoročně bydleli s námi doma a měli neustálý přístup na zahradu a několikrát denně pochopitelně procházky Zimu stejně jako já neměly rády a někdy byl docela horor přesvědčit je, aby se do toho ošklivého počasí šly alespoň vyčůrat. Můj Arney by nejraději v zimě chodil ven v kulichu..
Neodpustím si ještě říci, že doga je ÚŽASNÉ plemeno, ale jsou na tom hodně špatně po zdravotní stránce... Z tohoto důvodu jsem s jejich chovem skončila (Arnýskova maminka Champ. Gwynet ze Staré CIanky - Elza se dožila necelých 4 let, jeho sestra Audrey 2 a půl let a on 5-ti let...) No, tak jsem si zase alespoň zavzpomínala..Takže ještě jednou k Vašemu dotazu: dogy mohou být celoročně venku, mají-li zateplenou boudu, ale já bych je nikdy venku neměla, dle mé vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že doma u krbu se mnou se cítily moje dogušky nejlépe

pigie
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2007 06:41
- Nahlásit

Mary Lou
No tak to sa tesim. Uz teraz Este keby som mala tu istotu, ze naozaj budem moct ist

Sylvadogačka
Kratky vek bolo to, co mna odradilo nadobro od vlkodava (ale spolu s fundlakom ). Dogy su nadherne, ale von by som ich ani ja nenechavala. Moj ujo mal dvoch boxerov, dozili sa velmi kratko a myslim, ze to vonkajsie byvanie im podstatne skratilo zivot.

I moj pes, ktory by mal byt do nepohodlia je tak rozmaznany, ze sa rozvaluje v perinach a je spokojny. My kvoli nemu celu zimu udrzujeme max. 18C Aby mu nejake chlpy zostali Ja zase pravidelne pocuvam, ci dalsieho psa si zase do bytu zaobstaram take tela. A ja pravidelne odpovedam, ze jasne

A jedna moja spomienka na Fed Cup. Nie kazdeho z "rodiny" to bavi, ale vydrzia to so mnou

Mary Lou
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2007 11:25
- Nahlásit

pigie

Este keby som mala tu istotu, ze naozaj budem moct ist

To já nemám taky, bohužel, ale pevně věřím a cvičím a doufám, že tam příští rok budu a navíc tam snad budu jako platný člověk a ne jak loni, že jsem bohužel viděla strašně málo a ještě jsem měla pocit, že jsem na přítěž těm ostatním. Ale přesto jsem strašně vděčná, že jsem to vůbec viděla. Já totiž o takové výstavě snila od roku 1995, kdy jsem poprvé viděla dánský GOLD CUP a zcela mě uchvátil. Už tehdy jsem toužila tuhle krásu přenést k nám (nebo k vám - to je mi defacto jedno)
A myslím, že se to podařilo, alespoň podle ohlasů. Už tam v neděli jsme tam seděli s těmi co odjížděli až v pondělí a oni to hodnotili jako super a i ostatní ohlasy, včetně toho NEWF TIDE byly pro nás velice příznivé. Takže teď mi nezbývá než pilně cvičit, abych byla v červenci super.

Lea_Gauni

Co ty šťouro? Já to nemůžu najít rovněž, sedím a čučím do toho jak do bolavý.... podle mne by měl být v Minesotě, ale to mi nefunguje, tak to prohlížím pomalu od západu k východu.

Sylvadogačka
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2007 17:16 - Změnil/a: Sylvadogačka
- Nahlásit

Mary Lou
pigie
Lea_Gauni
Ahojky! Přišla jsem se na vás jen na skok mrknout, Pepa totiž montuje kuchyňské skříňky, tak se ,,kochám", je to lepší než Pat a Mat Už mu teče i krev! Ale jen trošku...Ne, musím ho pochválit, je docela šikovný, když se snaží.
Já už se na FED CUP taky moc těším! Elinka bude asi v mezitřídě a Anetka buď v dorostu nebo už v mladých.

Evik_Rony
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2007 18:53
- Nahlásit

Ahoj všichni.

Tak jsme vyšli v dalším časopise, asi předposledním. Ještě by to mělo být v psovi přítel člověka, tak uvidíme

Evik_Rony
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2007 18:56
- Nahlásit

Tohle vyšlo ve světě psů

Evik_Rony
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2007 19:13
- Nahlásit

Lea_Gauni

Blbne mi pc a celý net, nejde mi tam ta fotka vložit. Mám ji na FTP, tak kdybys měla čas, zkus to tady vložit prosím Díky moc, ahojky.

Lea_Gauni
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2007 19:44
- Nahlásit

Evik_Rony

Evik_Rony
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2007 20:07
- Nahlásit

Lea_Gauni
To je přesně ono. Díky. Zkouším zprovoznit pc, zatím se mi to trošinku daří, ale nechci to zakřiknout

Aňulka
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2007 21:49
- Nahlásit

sylvadogačka
jéééé,: vždy když si vzpomenu na tvého Pepu musím se zasmám.Mám pořád před očima ten jeho výraz jak si utopil ty drahé boty v mazlavém bahně.Ale zase byl obětaví a určitě tě má hodně rád.Tak ho pozdravuj a podbej holky chlupatý.

pigie
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 07:12
- Nahlásit

Evik_Rony
Tebe to ale ide Len tak dalej

My sme sa uz konecne rozhybali a zaciname sa znovu pomalicky davat do kondicky. Konecne nechodim po sidlisku a kazdu minutu nehovorim pomaly. Ja ani neviem, ako som prezila tie abstinencne priznaky dlhych prechadzok a na tie si este budeme musiet chvilku pockat. Ale lepsie nieco ako nic

Evik_Rony
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 08:32
- Nahlásit

pigie
Ahojky,no díky,překvapilo mě, že to otiskli všude, kam jsem to poslala, to jsem teda nečekala
Je moc dobře, že už je Hugoškovi lépe a že už může na procházky trošinku delší Moc vás zdravíme a přejem hezký den všem

gracie
# Zasláno: 25 Lis 2007 16:17
- Nahlásit

ahojte,

pigie, preco nemozem otvorit tvoju stranku? by som rada mrkla na aktualne fotos.

uff, ako som rada, ze sa ma diskusie o vzhlade netykaju.

inak este k tym obranam. ja si este pamatam casy, ked sa na sk cvicila voda a pigie, je to fakt pre psa zmatok, voda a cakajuci (bez makcena) kriciaci figurant. ovela lespie reagovali psy, ktore nic take, ako rukav nepoznali.

a preco necvicite zachranu? napr. podla ipor. ci na sk sa to nerobi? musis byt rovno zachranarom?
begleithundeprüfung a obedience je urcite aj pre nufaky, nie je tam obrana. skladat skusky mozes aj u nas

no musim ist, maly ma hlad

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2007 08:16 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

gracie
Tu su skusobne poriadky platiace na SK
http://www.nemecky-ovciak.sk/modules.php?name=News &file=article&sid=47
IPO-R ma prave to nesenie psa, ktore proste nezvladnem uz hned v zakladnej skuske. Obeidance pochybujuem, ze sa cvici, ked tak, tak sa mozno s tym zacina. Pred troma rokmi urcite nebolo, ked som zacinala so psom cvicit ja. A to prve neviem, co mas na mysli.
Dalsie NSPZP tiez ma proste nesenie psa, nakladanie na korbu a pod. Nic oficialne neviem o tom, ze by na SK bolo, co by sa s tym psom dalo robit.
Skusky skladat u nas mozem, ak najdem niekoho, kto ich moze poriadat a ak najdem dostatocny pocet psov, pretoze aj to niektore skusobaky vyzaduju... Vobec to nie je jednoduche a poviem ti pravdu, uz som to vzdala. Ale najma kvoli tomu, ze psa uz ziadnymi cvikmi, kde by si mohol poskodit trapit nebudem. Naposledy na cvicaku, este v prvom roku na uzkej 20cm lavicke drizdol na zem, bola to nehoda - zle upevnena doska, ktora pod jeho vahou povolila a z celej vysky mi spadol na chrbat... Ale pre jeho nohy uz to proste nie je nic, coby som od neho mala vyzadovat. Takze my si teraz len kondicne plavame (teraz ani to nie ) aportujeme a to je cele. Obcas si s nim zacvicim poslusnost u nas na luke, aby "nezabudol" a sme spokojny. Teda, ja ani moc nie, mala som ine plany, ale zase nerobi mi problem prisposobit sa zdraviu psa
A dufam, ze pri dalsom sa pomery trochu zmenia a bude s kym cvicit a skladat skusky

Pozdravuj maleho Je nadherny

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2007 21:22 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

A este sa tentoraz ja pochvalim. Hugo sa zase tkvie na posteri casopisu Zivot so psom Vzdy ma to mooooc potesi. Tentokrat sme vyhrali aj sutaz

A prave citam v tom casopise aj o obeidance, ktory prave moj "matersky" cvicak skusa rozbiehat. A zase sme mimo, pretoze skok cez prekazku necvicime

Evik_Rony
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2007 22:15
- Nahlásit

pigie

Zuzi tak to je super, že je Hugo zase na plakátu. Napiš mi číslo toho časopisu, ať si ho můžu koupit, ten minulý mám doma
P.S. A dej nám tady ten plakát

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2007 23:14
- Nahlásit

Evik_Rony
Dik. Je to Zivot so psom cislo 18. A je tam tato fotka:

Evik_Rony
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2007 20:20
- Nahlásit

Ahoj všichni, kde jste že tady už tak dlouho nikdo nebyl? Asi všichni sháníte vánoční dárky a nemáte čas.
Já jsem na nemocenské, takže mám od práce klid, a jsem doma s Ronym
Jo pigie, ten časopis jsem sehnala, tak už mám plakát Huga doma

Mějte se všichni moc a moc krásně a ozvěte se!!! Ahojky Eva a Rony.

pigie
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2007 18:16
- Nahlásit

No, ja teda darceky este ziadne, priznam sa. Ale uz mam z toho nervy Musim sa polepsit. Hugo si uziva volneho pohybu a ja som rada s nim. Dnes "socializoval" jedno steniatko, ktore ho cakalo a straaaaasne sa na neho tesilo z dialky, ale ako isiel blizsie, tak sa zacalo scvrkavat a ked prisiel, tak zacalo jacat od strachu, este ani u neho nebol. Ale nakoniec premohlo strach a sa pekne zoznamili. Som bola rada, ze majitelka nepresla s nim na rukach okolo, ako jej kamaratka s westikom, ktory bol pripraveny Huga zozrat

Evik_Rony
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2007 22:45
- Nahlásit

pigie

Tak s tím westíkem jsi mě pobavila. My jsme měli veselo doma,přišla na návštěvu totiž jedna známá, která má jorkšíra. Rony byl nadšený, že má "něco malého na hraní", ale jorkšír se mohl zbláznit jen se na něj Rony podíval. Naštěstí Roňas pochopil, že by ho nemusel zašlápnout hned při první návštěvě, tak si raději lehl a pozoroval ho zdálky.
A tady jedna fotečka pro pobavení

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2007 06:55
- Nahlásit

Evik_Rony
Vogo aky sob, som sa nasmiala. Minuly rok, ci kedy rendik mala odfoteneho takto Kima. Ja zhanam take svetielkujuce parozky, co som kedysi videla v Kanade, bolo to super. Chcela som Huga zhovadit, zatial sa mi to nedari

Inak, s tymi malymi plemenami je to bohuzial kruty fakt a kazdodenna realita Ja toho psa obdivujem, ze este ziadneho nezakusol, pretoze psi su absolutne neovladatelny a ked zacne dorazat taky smetacik chrchlajuci a aj kusuci!, tak to vidim niekedy uz len tak, ze svojmu psovi fandim, aby si s nim zjednal poriadok. On je bohuzial taky dobracisko, strasne dlho vydrzi tie potvory obskakujuce okolo seba znasat. Minule skakal okolo neho jeden JRT dlho, cakala som na nasich, bolo to asi stvrt hodiny - 20minut. Mne uz sli bubienky prasknut, majitel mi len rozpraval, ze oni sa rozpravaju a hraju... Zrazu z nicoho nic po tych 15 tich minutach sa Hugo otocil na toho psa stekajucemu za jeho zadkom, urobil proti nemu buf a mali sme ticho Pes padil za majitelom, ako mu nozicky stacili a na Hugovi bolo vidno, aky je spokojny sam so sebou

Takze my si strasne vazime, ked niekto ma maleho psa a slusne vychovaneho.

Evik_Rony
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2007 21:37
- Nahlásit

pigie

To víš,jsem doma tak jsem se snažila ho vyfotit,sice to dalo práci,protože se to Ronymu zrovna dvakrát nelíbilo, ale nakonec si dal říct
S těma malýma pejskama,to máš pravdu,je s nima vždycky zážitek,když je potkáme.Nejvíc asi u obchodu,kdy Rony leží a čeká až přijdu a vedle uvázaný malý "trhač" se může zbláznit. Po mém příchodu se na mě Rony podívá tím stylem že proč mi to tak dlouho trvalo a kdo má to štěkání pořád poslouchat,na psa se ani nepodívá a kráčí opačným směrem, no herec
Posílám fotku s naším kocourem Maxem, malým provokatérem

pigie
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2007 06:51 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Evik_Rony
Tak teda Max provokatersky nevypada teda

Ja som vcera zistila dve veci, ze koniec rozmaznavaniu psa, nastoli sa opat tvrdy rezim. Tento tyzden sa mi uz po treti krat rozbehol za uplne cudzim clovekom stylom, prisiel som ta pozdravit, pohladkaj ma, ja ta za to oslintam... Hanba. Ked sa to stalo druhy krat, pricom druhy krat bola noc a pan nic netusiaci venciaci svojho pidipsika zostal prekvapeny mojim psom, ktory sa rozbehol, akoby nevidel rok stareho kamarata - nastastie sme to so slusnostou uhrali a ujo bol veeelmi mily. Ale moj pohar trpezlivosti pretiekol na druhy den, kedy si zase vybral za obet dalsieho pana nic netusiaceho prechadzajuceho cez venciacu luku... To som ho potom privolala, usadila na frekventovane miesto a mala som moznost vidiet, ako ho mykalo vitat KAZDEHO prechadzajuceho. Neviem, co sa s nim stalo, ale akoby sa odblokoval - pred par mesiacmi sa zas bal starsich panov (nechcel sa im nechat pohladkat ani na ich vyzvy neprisiel)- presne takych ako teraz vyhladava. Ja som myslela, ze ked uz ma tri roky, uz mame s takymito opickami pokoj a pozrite, ako so mnou toci. To, ze sme ho rozmaznali tak, ze ktokolvek ho oslovi, to je kamarat na maznanie, ten kto ma psa, ku ktoremu moze je kamarat na maznanie o tom radsej ani nehovorim, ale to si skor naucili ludia, kedze ja som introvert, ktory nerad ludom hovori, aby si toho psa nevsimali Tak a teraz rozmyslam, ci je to tym jeho 2 mesacnym oddychom po operacii, kedy mal mozog vymyvany kratkymi prechadzkami v blizkosti panelaku, alebo ci mu naozaj hrablo

A skoro som zabudla na tu druhu vec. To, ze pes s nami spi v posteli je normalne. Ale dnes som sa prebrala na to, ze mam akesi "tazke" nohy. Kedze sa nedokazal napasovat vedla nas, tak proste si lahol k noham, co pri jeho velkosti znamenalo, ze ista cast jeho tela musi byt aj na nasich nohach. Tak som sa zobudila na to, ze mi nedokrvuje lavu nohu, na ktorej nas dudusko mal polozenu hlavu Je to proste milacik, hajzel jeden

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 31 . 32 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání