| Autor |
Zpráva |
pigie
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2008 07:17
- Nahlásit
Mary Lou
S tou DBK je to fakt zahada, pretoze Hugo ma teda tazku DBK, ale chodi lepsie nez niektori dvojkovi ovciaci. Ja som kedysi nazor na DBK mala taky, ze takeho psa treba setrit, aby sa mu klby este viac neznicili. Ale potom som zisila, ze psi, co aktivne nieco robia chodia ovela lepsie, nez ti, ktorym sa tie nohy setria. A tak som si povedala, ze Hugo bude zaberat tiez. A ono to je fakt, ked ma kondicku, tak so vsetkym je na tom lepsie, v zivote by som nepovedala, ze taky pes moze proste napr. tak vytrvalo plavat ako Hugo. Nie je na rychlost, ale vo vytrvalosti by som si ho kludne trufla postavit na startovaciu drahu zo zdravym psom a ocakavala velmi dobre vysledky. DBK je fakt svina, pretoze zalezi, ako sa s nou dany pes vysporiada. Pes s tazkou DBK moze prezit lepsi zivot ako pes s DBK 2/2.
Ale sledovat sa to podla mna vzdy oplati, tych vyskumov uz bolo niekolko a myslim, ze kazdy preukazal, ze cim viac jedincov s 0/0, tym viac potomkov je s 0/0.
Bela
Dik, je super Len u nas pri podliezani dochadza k nechcenemu nadvihovaniu mojej osoby Hovorim si vzdy, ze som mala byt este vyssia a moja teta, ta ma uplnu smolu, lebo nosi sukne a Hugo ju naucil, ze pri nom, treba drzat nohy spolu, lebo pri svojej 156cm vyske to nedopada dobre, ked sa Hugo rozhodne "zatancovat"
|
Mary Lou
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2008 12:03
- Nahlásit
pigie
co aktivne nieco robia to je pravda, ale má to ještě moooc dalších aspektů. Musí být ve vyváženém poměru minerály - či-li strava. Námaha nesmí být z více stran - resp. vynechat strmé svahy, schody atd. Je toho víc, ale jinak souhlasím, když se pes osvalí, vydrží kyčle daleko více. Jinak dochází ještě k artrofii svalů a jsou tam vlastně problémy dva.
Tady je teď boží dopuštění, bouře, kroupy, vichr - no potěš.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2008 13:53
- Nahlásit
Mary Lou
Vyvazenie stravy je problematika sama o sebe, do toho sa moc pustat ani nechcem. Ale predpokladam, ze psa niekto nekrmi chlebom a vodou, ako obcas byva zvykom. Cim viac o DBK viem, tym viac mam pocit, ze sa o nej dokopy nic nevie.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2008 13:55
- Nahlásit
pigie
Len u nas pri podliezani dochadza k nechcenemu nadvihovaniu mojej osoby
tak to musi byt pohlad pre bohov. predvedies?
Mary LouNámaha nesmí být z více stran - resp. vynechat strmé svahy, schody atd
napr. ani pohyby, kde pes musi prudko zsatavovat, otacat sa v behu a pod a se velmi neodporucaju
pri DKK sa okrem plavania ako pohybova aktovita najviac odporucaju dlhe prechadzky prirodnym terenom (mierne kopceky a tak )
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2008 13:59
- Nahlásit
Bela
On ti to predvedie aj sam. Staci jedno nepozorovane priblizenie a uvidis
Bela
kde pes musi prudko zsatavovat, otacat sa v behu a pod
Jo, jo. Preto musim obmedzovat i jeho oblubeny aport na suchu Po nom mi obcas zacne krivat
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2008 14:03
- Nahlásit
pigieaport na suchu
presne to
chudatko Hugis
Staci jedno nepozorovane priblizenie a uvidis
tak to sa k nemu musim niekdy prist nepozorovane priblizit
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2008 14:11 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Bela
tak to sa k nemu musim niekdy prist nepozorovane priblizit
Nie, nie, to on sa nepozorovane priblizi
chudatko Hugis
jake chudatko? Ja mu ten aport aj tak hodim, len proste nie 30x za sebou Mimochodom, do petrzalky sa nechystas v blizkej dobe?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2008 14:12
- Nahlásit
pigieto on sa nepozorovane pribliz
prosim ta, ako sa moze nepozorovane priblizit velky cierny medved?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2008 14:13
- Nahlásit
pigieMimochodom, do petrzalky sa nechystas v blizkej dobe?
ked sa dohodneme, tak sa budem chystat
abo dojdite vy na nasu luku na DD, ak by sa vam chcelo odtrepat sa na veternu horku
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2008 14:21
- Nahlásit
Bela
veternu horku
nepoznam veru. To je kde? DD skoro vobec nepoznam, tak skus nejake vyraznejsie orientacne body By sme sa mozno mohli dohodnut na buduci vikend Ked ja som handicapovana, vies? Ja som Tesaka este nazivo nevidela, ty uz Huga ano
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2008 14:30
- Nahlásit
pigie
Ked ja som handicapovana, vies? Ja som Tesaka este nazivo nevidela, ty uz Huga ano
tak s tym musime jednoznacne nieco urobit
pisnem ti na ICQ
|
Mary Lou
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2008 14:37
- Nahlásit
Bela
prosim ta, ako sa moze nepozorovane priblizit velky cierny medved? můžem tě ubezpečit, že velice lehce a hlavně lstivě, je to totiž ve většině případů velká, přemýšlivá mrcha
pigie
Cim viac o DBK viem - to je svatá pravda, náš klubový ortoped vždycky po nějaké přednášce, kde je DKK si povzdechne a řekne, že má někdy obavy, že někdo přijde na to, že DKK je od blech. Je fakt, že můžeš dnes dělat jen vše pro čisté svědomí.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2008 15:44 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Mary Lou
velice lehce a hlavně lstivě
suhlas! To lstivo vyuziva hlavne pri muzoch, kde vie, kam ma cumakom stuchnut, aby ich prestalo zaujimat, ci im oslinta gate
že má někdy obavy, že někdo přijde na to, že DKK je od blech
Ja zase zacinam mat obavy, ze to fakt nebude vobec dedicne
|
Mary Lou
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2008 16:06
- Nahlásit
pigie
Ja zase zacinam mat obavy, ze to fakt nebude vobec dedicne - tak on to právě myslel.
Já zase mám pocit, že geny tam roli hrají, ale daleko víc tam hraje celkový život toho psa. Mám na mysli činnosti a věci, které se příliš vzdalují nebo nerespektují přírodu.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2008 17:41
- Nahlásit
Mary Lou
Mám na mysli činnosti a věci, které se příliš vzdalují nebo nerespektují přírodu
Tak to chcem vediet, kde som ja spravila chybu...
|
Mary Lou
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2008 18:40
- Nahlásit
pigie
To se možná ani nikdy nedovíš, vždyť spoustu věcí děláme s nejlepším vědomím a pak se nad tím jednou pořádně zamyslíme a zjistíme, že děláme takovou blbost, která je až do nebe volající. A někdy zase myšlenka nepřijde a my svoji "svatou" pravdu táhnem na své káře dál. Ale pravda je, že všechno chce svůj čas.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2008 20:37
- Nahlásit
Mary Lou
Nie, nie. Ja presne tusim, kde sa stala chyba a to je mozno este horsie...
|
Mary Lou
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2008 10:19
- Nahlásit
Tak jen něco pro potěchu, nevím jestli o nich víte, já myslela, že znám všechny shopy a tento mi nějak unikl. Proto, kdyby náhodou byl nový, sem raději dávám odkaz:
http://www.artsigns.it/PAGINE/ANIMALI/Pagine%20Can i/RazzeCani/Newfy.htm
|
Lea_Gauni
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2008 13:38
- Nahlásit
Mary Lou
Znám už nějakou dobu, italská chovatelská stanice Coral's Cape má na svých stránkách odkaz na tenhle shop.
Líbí se mi tahle cedule - do auta ideální
|
Mary Lou
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2008 13:50
- Nahlásit
Lea_Gauni
Ještě tam ovšem chybí kousavých, protože ten puboš nám minulý týden nadělal v autě škody víc jak za 3000.- Kč.- I když je pravda, že stačí to stupidní, taky to obsáhne svoje.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2008 00:19
- Nahlásit
Mary Lou
protože ten puboš nám minulý týden nadělal v autě škody víc jak za 3000.- Kč
Na toto som sa vzdy pripravovala, ze kolko skody nam narobi v byte Hugo. Myslim, ze jeho skore su jedny uplne nove sandale, ktorym uhryzol pracky a to vobec nebolo v stenacom veku. Uz mal asi rok A inak nic, mam divneho psa.... Aj ked fakt musim povedat, ze ta materska s nim bola asi za tym, pretoze doteraz mam pred ocami, ako zacal obhryzat nohu od stolicky a ja som povedala fuj. Tak presiel na druhu nohu, zase fuj, tak na tretiu, zase fuj a ked aj pri stvrtej padlo fuj, tak odvtedy nozicky od nabytku zostali nedotknute Keby som s nim nebyvala doma, tak by si asi na nich a dalsich veciach pochutnal
|
Mary Lou
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2008 10:27
- Nahlásit
pigie
Na toto som sa vzdy pripravovala - i já, vždyť nemáme prvního puberťáka, ale s ní je to opravdu těžké. Já si moc pochvalovala, že téměř nic doma nezničila, ale jí vždycky jako kdyby "ruplo" v tý její rakouský palici a teď udělám něco, aby jste věděli! Takže teď, v jejím roce a půl máme období denně těžkého kousání v autě čehokoliv, jen ne hraček. A je jí úplně jedno či tam jsme či ne. Na fuj reaguje naprosto precizně, ale právě teď jen v tomto okamžiku (podotýkám, že reagovala na fuj normálně), mám někdy pocit, že tu její druhou pubertu ve zdraví nepřežiji. Už jsem jí dnes vyhrožovala, že 18.30 odjíždí autobus do Lince, že jí tam posadím a zavolám, ať si pro ni přijedou. Je to jednodušší než když ji ublížím nebo zkolabuji.
|
Lea_Gauni
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2008 11:09 - Změnil/a: Lea_Gauni
- Nahlásit
Mary Lou
Neposílat autobusem, ještě by vystoupila na jiné zastávce a co potom se ztraceným pubertálním Brežněvem
Pro všechny
Teď jsem na jiné diskuzi narazila na zajímavý odkaz.
http://jalostus.kennelliitto.fi/frmEtusivu.aspx?La ng=en
Je to oficiální databáze finského kennel klubu, kde můžete najít jakéhokoliv registrovaného psa ve Finsku, jeho výsledky zdraví, výstav, závodů, zkoušek, potomstva, jsou tam opravdu všechny výsledky z Finska (i ty špatné), takže se tam lze leccos dozvědět o zdraví v dané línii.
Já už se tam rochním, takové informace můžu v jakémkoliv množství
|
Lea_Gauni
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2008 11:27
- Nahlásit
A tady je nějaký finsko-český slovníček
http://fi.euweb.cz/
kdyby někoho zajímalo, jaké barvy mají fundláčci, protože barevný piktogram mají jenom pro černou a hnědou, jinak to mají finsky.
|
Mary Lou
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2008 12:28
- Nahlásit
Lea_Gauni
Tak tu máš ještě Francii: htttp://news.news.free.fr
|
Lea_Gauni
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2008 13:19
- Nahlásit
Mary Lou
Tu už mám, chodím tam koukat jenom na výsledky výstav, protože ta jejich databáze je, co se informací týče, ještě horší než naše. Je postavená na výsledcích výstav (zvíře v katalogu=zvíře v db) a občas se tam objeví např. jména celého vrhu ...(předpokl. že je tam chovatel sám pošle, aby je zapsali do db). Kdežto ta finská je vlastně něco jako naše plemenná kniha, informace tam zapisuje přímo finský kennel klub.
Jinak na zdravotní výsledky zejména amerických psů chodím ještě sem http://www.offa.org/
|
Mary Lou
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2008 13:32
- Nahlásit
Lea_Gauni
Měla jsem tam chybu: newfs.news.fr - to už je dobře
Jo, je to slabší, ale on to dělá Papin sám, asi jako koníčka, protože mám dojem, že teď už nechová, jen se asi baví
Na tu offu chodím občas, ale málo
|
Lea_Gauni
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2008 09:23
- Nahlásit
Pro zvědavce rozpis na MVP Praha, rozhodčí je Ing. Luděk Novák
pes
dorost
3119 *NĚMCOVÁ ILONA, KOLÍN 5
mladých
3120 Hacklebery Fin z Horpu
3121 Aaron Gomaru
mezitřída
3122 Garfield Duck od Trojské skály
3123 Caesar Jess Black Denis
otevřená
3124 Fabricius od Trojské skály
3125 Presley od Jihlavské brány
3126 Back To Emotion of Apachee's Home
3127 Artur Monteka
šampionů
3128 Skipper's Impress You
3129 Darés od Trojské skály
3130 Artuš z Hlubočinky
fena
dorost
3131 Essy-Jess Faundland
mladých
3132 Hany od Trojské skály
3133 Anne Mary Gomaru
3134 Hillary od Trojské skály
mezitřída
3135 Dorka z Kazničovské hůrky
3136 Gerda od Trojské skály
3137 Connie Jess Black Denis
3138 Anie Black Koralle
3139 Goldie od Trojské skály
otevřená
3140 Odry Lou Triladé
3141 Greya z Horpu
3142 Rania Triladé
šampionů
3143 Nausie od Štiky
3144 Anater Dolní chalupy
|
Mary Lou
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2008 10:23
- Nahlásit
Lea_Gauni
Dost drsný, uvidíme, jestli bylo kuřátko, jak už jednou slyšel v Brně.
JInak mě už trne, stále ještě neháráme a čas se nám dobře posouvá. Když to tak bude pokračovat, vezme to akorát jarní i podzimní sezónu naplno.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2008 21:42
- Nahlásit
Mam otazku. Kolko z vas ockuje proti borelioze? My ideme buduci tyzden na rocne preockovanie, lebo situacia je u nas s kliestami hroziva. Tak by ma zaujimalo, ako je to u vas.
|