| Autor |
Zpráva |
Mary Lou
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2007 10:09
- Nahlásit
pigie
Je vidět, že opravdu musíme mluvit dlouho a vysvětlovat, neboť vcelku mluvíme o tomtéž (nebo téměř, neboť já nebudu a nechci dělat ani ten rukáv) ale znalost místních poměrů a částečně i řeči brzdí pochopení na obou stranách.
No, spanom bohom
Ne no spanom bohom, to je naprosto BĚŽNÉ doporučení v České republice na nápravu nevychovaného psa. Dokonce i někde tu na cz-pes jsem to v jedné dizkuzi našla, naštěstí to dva rozumní lidí utli. A nejhorší je, že má ta věta reálný základ. Pokud chci dělat obranu, musím se naučit psovi velet a to je základ úspěchu, neboť převážná většina problémů je z blbého velení. Takže úspěch se dostaví, bohužel i nevyzpytatelný NF. Neboť neznám NF, který by měl v pořádku sebevědomí, když jeho pán neumí velet. I když se to pán naučí, pes už to bude nadosmrti prověřovat. protože specifikum fundla je právě dlouhodobá paměť. Ovšem komu člověk s problémovým psem uvěří - dám ti dvě věty:
- přijďte na cvčák, naučíme PSA obranu a pes se zlepší
- vy blbě velíte, naučím VÁS velet a pes se zlepší
Ve většině případů ten pes je pro člověka přijatelnější, neboť mu nikdo netvrdí, že dělá něco špatně on, ale potvrzuje že špatně je na tom pes Zkušenost ovšem je, že pokud vezme majitel druhou variantu, už nikdy nebude potřebovat cvičák k výchově psa, ale zvládne to sám, protože se musí u toho naučit i psovi rozumět.
Vidíš a to je třeba
obidu sampiona a zastavia a fotia si tohto domaceho maznaka
Tady není co dodat, protože tuhle oblast ty těžko pochopíš, neboť máš psa vždy upraveného a pokud by nebyl chorý, tím šampionem by byl, což ty si zřejmě ani nemáš šanci uvědomit. Takže tvoje úvahy proč si fotí toho tvojho jsou z tvého úhlu pohledu neobjektivní. Víš já si tuto skutečnost uvědomila až jsme přivezli Pašu a doma jsme měli feňulku jako je Sany. Kdekoliv jsme zastavili, lidé neznalí plemene se doslova vrhli na toho velkého samce a tu drobnou fenečku brali s odstupem. Tehdy jsem se začala zajímat o původ a jak přicházeli do ČECH psi typu tvého Huga, pozorovala jsem kam cizí člověk jde jako první a vždy to byl pes typu "Hugo"
Moze byt akykolvek nadherny jedinec, ale ked na mna zavrci,
Naprostý souhlas
ked je niekto mimo standardu, alebo nie podla idealu, ale ma dobre srdiecko,
Opět souhlas, já jsem tu několikrát řekla, že chyby si přiznat neznamená přestat milovat, dokonce vždy jsem tvrdila, že to neznamená na ní přestat chovat, ale udělat vše pro nápravu
A co je pro mne důležité - neprodávat toto štěně člověku, který chce "vymetat" výstavy jako LUX, ale prodám jej tam, kde je láska a případně práce. Ovšem to je bohužel o někdy o penězích, někdy o svém egu, neboť řekni si že se ti to nepovedlo. Blbý, co?
jeho majitela isto zaboli,
Souhlasím, jen jsem se snažila vysvětlit podstatu, kde tyto věty vznikají. I já jsem prošla obdobím, kdy jsem každému majiteli štěněte říkala věty o tom, jak jejich zvířátko je krásné, milé a vše co chtěli slyšet. Oni v dospělosti psa zjistili, že není toto pravdou, že tam nějaký ( zdravotní, exteriérový...) problém je a jejich neštěstí se obrátilo proti mne. Totéž se stane, když jim to řeknu hned, jen se ta "zloba" obrátí proti mne hned, ale část z nich v dospělosti pochopí, že jsem měla pravdu a přijde. Musím popravdě přiznat že polovina z té části přijde proto, že je krapet "vyčuraná" a potřebuje radu, zda se s tím dá něco dělat. Vysvětluji to na sobě, ale takto jsme se naučili mluvit v klubu poctivě mezi sebou, nebo respektivě ne v celém klubu, ale ti, co se hodně stýkáme na ostatních akcích. Líp se ti cokoliv dělá, neboť si vytříbíš a já jak říkám vyhádáš svoje názory hned a tím pokračuješ rychleji dopředu. Takže například zatímco celá naše republika a část Evropy "vyrábí" irish spotting, my už řešíme, jak z toho jednou ven, neboť je nám všem jasné, že to bude jednou problém. A tak bych mohla pokračovat v mnoha dalších oblastech. Ať jsou to lokty, srdce, dnes začínáme monitorovat problém s natrženými či prasklými vazy.... Ovšem to s sebou nese i nepříjemnou stránku věci, která naštěstí u nás funguje, musíš o těch nemocech mluvit veřejně. Tím pádem je jasné, že každý využije možnosti prohlásit, že máš nemocná zvířata. Ovšem s tím rizikem do toho jdeme. A potom zažíváme paradoxy typu - "u nás je velké množství DKK" ano je, ale bohužel přišli ODJINUD, ale život není vždy spravedlivý. Naučila jsem se žít tak, že si vždy řeknu, z čeho budu mít čistější svědomí. JÁ ne ostatní, neboť sama k sobě chci být co nejúpřimnější
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2007 15:18
- Nahlásit
Mary Lou
Zkušenost ovšem je, že pokud vezme majitel druhou variantu, už nikdy nebude potřebovat cvičák k výchově psa
jj, presne tak. Ja som sla na cvicak ucit psa posluchat medzi psami, nie posluchat ako tak. O preciznost mi neslo, slo mi o to, aby ma posluchol medzi sukmenovcami. Do roka sme to zvladli, dokazali sme to, co sme chceli a teraz si cvicime len doma a pre radost
Víš já si tuto skutečnost uvědomila až jsme přivezli Pašu a doma jsme měli feňulku jako je Sany.
Nie, to nie je o tom. Aj ked ciastocne, ale toto nie je stranka veci, na ktoru som chcela poukazat. Mna skor prekvapi, ze ked vedla seba su dvaja psi typu "Hugo", tak napriek tomu, Hugo ziska obdivovatelov skor. Asi to bude tou jeho az prilis druznou povahou. Len neviem, ako to odhaduju ludia, co len obchadzaju.
tím šampionem by byl, což ty si zřejmě ani nemáš šanci uvědomit
Tomu moc neverim Uprimne, Hugo je krasny pes, aspon pre mna, ale jeho telesna stavba mi vzdy skor pripominala fenecku. Aj podla jeho vahovej kategorie je to skor fenka ako pes, ale za to bohuzial vdacime nasej chorobe v mladosti
neprodávat toto štěně člověku, který chce "vymetat" výstavy jako LUX, ale prodám jej tam, kde je láska a případně práce.
No, to je prave o tom, co sa komu paci... A myslim, ze buduci majitel, ak ma zaujem o vystavy predsa len trochu viac sa snazi prebit do problematiky. Mne to bolo naozaj suma fuk, akeho fundlaka budem mat. Nechcela som psa na vystavy a to chovatelka Huga vedela ako prve, lebo si pamatam, ze pri prvom rozhovore po telefone som jej to povedala. Chcela som spolocnika a toho si myslim, som si vybrala az prilis dobre. A Katka myslim tiez Zvycajne az neskor sa novacik rozkuka a zacne sa obzerat po vystavach
I já jsem prošla obdobím, kdy jsem každému majiteli štěněte říkala věty o tom, jak jejich zvířátko je krásné, milé a vše co chtěli slyšet.
V tom je ten problem. Ja nehovorim, co chcu pocut, ja to, co citim. Nikdy som sa netajila tym, ze sa mi pacia psi z jedneho vasho klubu, i z druheho. Tak isto, ako su psi ktori sa mi nepacia ani z toho, ani onoho klubu. Tiez tu na Slovensku mam favoritov a psov, ktori ma moc neoslovili. Ja vsak vzdy a predovsetkym vidim psa. Ak nemam moznost ho vidiet inak, len na obrazku, hodnotim podla vzhladu. Ak mam moznost ho spoznat, obcas stocim rozhodnutie a pes mi je ovela sympatickejsi.
Líp se ti cokoliv dělá, neboť si vytříbíš a já jak říkám vyhádáš svoje názory hned a tím pokračuješ rychleji dopředu.
S tymto suhlas a preto sa rozpravam s kymkolvek, kto ma chut diskutovat o nf.
|
Sylvadogačka
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2007 16:45
- Nahlásit
Ahoj, vzhledem k tomu, že jsem slušně vychovaná fundlandí holčička z dobré rodiny, tak se jdu představit! Jmenuji se Diamond For Sylva Of Apachee´s Home, ale říkejte mi Anetka. Narodila jsem se 28.8.2007 a přicestovala jsem včera ke své paničce z Rakouska. Tak už se moc těším, až poznám všechny čtyřnohé i dvounohé kamarády!!!
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2007 17:23
- Nahlásit
Sylvadogačka
Krásná holčička!!
all
Máte výsledky z Letňan? Nakonec jsem tam nebyla a jsem hroně zvědavá!
|
Mary Lou
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2007 17:55
- Nahlásit
Sylvadogačka
Tak tě Anetko vítáme na české půdě, ať jsi hlavně zdravá a šťastná. S kamarády se určitě brzy poznáš a poznáš tím pádem zač je toho loket! Ovšem dřív to pozná panička. Takže Sylvo, nejlepší jsou ořechy, protože TRPĚLIVOSTI budeš potřebovat - nevím jaké použít slovo, neboť hodně je málo. Tak se ukaž, děvče! A nezapomeň, každý diamant je krásný až po obroušení!!
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2007 18:06
- Nahlásit
rendik
Nakonec jsem tam nebyla a jsem hroně zvědavá!
Ty si tam nebola? No hanbi saaaaaa!
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2007 18:08
- Nahlásit
Sylvadogačka
Ta je nadherna. Nech rastie do zdravia a do krasy!
|
Mary Lou
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2007 18:20
- Nahlásit
pigie
Len neviem, ako to odhaduju ludia, co len obchadzaju.
Je to především řeč těla a potom oči. Tak jako lidé, jsou i psi komunikativnější než ti druzí. Mám na mysli řeč těla celkovou, ne tu co se prezentuje jako řeč těla - uši a ocas, to ne já myslím celé tělo v kontextu.
Tomu moc neverim vdacime nasej chorobe
Já jsem také řekla, kdyby nebol chorý. Jinak tomu můžeš věřit, za ty roky vím co mluvím a myslím si, že jsem docela pragmatik ne člověk podléhající bezhlavě emocím.
Ja nehovorim, co chcu pocut, ja to, co citim
Ale to je to, co právě je jakoby předmětem problému. My jsme napsali to co jsme cítili, samozřejmě v podtextu toho, co jsem ti vysvětlovala. Ale v tomto konkrétním případě někomu ublížíš, ovšem máš šanci, že někoho dalšího od toho zachráníš. Takže i já, resp. pár dalších rovněž říkáme to co cítíme a ne to co chtějí lidé slyšet. A ovšem to sebou nese problémy ve formě mezilidských vztahů.
ak ma zaujem o vystavy predsa len trochu viac sa snazi prebit do problematiky.
V tom se OBROVSKY mýlíš. Respektive někteří ano, ale bohužel se ptají třeba zrovna na nesprávném místě. Bohužel ve velké většině se neptají a vysvětluje jim problematiku jen chovatel. Mluvím ze zkušeností ze školiček štěňat, které pořádáme již 10 roků a většinou dvě do roka. Takže o nových majitelích něco málo vím.
Zkusím ti to napsat jako rozhovor:
- Koupili jste si NF na lásku nebo na výstavy?
- Na lásku, ale pár výstav zkusíme, protože otec/matka/ byla výborná, takže kdyby jsme s ním vyhrávali .....
- Na výstavy, víte on má otce šampiona a já jezdím po Evropě s ...plemenem a chci i s tímto
- A víte, že má ....strmé postavení zadních končetin....
- ale paní, on je krásný, to říkal i chovatel!
A tak bych mohla pokračovat. Proto je občas taková zloba, že chovatelé prodávají a inzerují a vychvalují, protože vždy se najdou tací, co jim na to skočí. A bohužel těch je většina, neboť když stojíš mezi těmi kuličkami, vystoupí emoce a štěstí a láska a .... odkýveš vše, i to co by jsi normálně neodkývala. Malokdo dokáže být u těch štěňátek "tvrďák" a chovatelé toho využívají, podle mého soudu zneužívají.
|
Sylvadogačka
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2007 18:26
- Nahlásit
GRATULUJI MÉMU SKVĚLÉMU PŘÍTELI, PETRU PODÁVKOVI A JEHO PŘEKRÁSNÉMU BLADHAUNDOVI COLLINOVI Z PODJEŘMANSKÉ SKÁLY (tituly: Bundessieger 2007, Vítěz Bloodhound clubu 2006,2007
Vítěz Speciální výstavy 2007, CAJC, 11x CAC, CACA, 2x r.CACIB, 5x CACIB, 5x BOB
2x BIG, 5.místo BIG atd.) K BRILANTNÍMU ÚSPĚCHU NA MVP V PRAZE-LETŇANECH O TOMTO VÍKENDU. KROMĚ SOBOTNÍHO VÍTĚZSTVÍ VE SKUPINĚ VI. SI PŘIPSAL NA SVÉ KONTO I TITUL ,,BOD" neboli VÍTĚZ DNE A DNES VYRAZIL OPĚT Z PARDUBIC DO PRAHY BOJOVAT O TITUL ,,BIS" .....!!! O TITUL ,,BIS" SOUTĚŽIL S BÍLÝM KRÁLOVSKÝM PUDLEM, KTERÉHO PORAZIL A TITUL ,,BIS" NA TÉTO VÝSTAVĚ ZÍSKAL !!!!!!!! A JE TO ÚSPĚCH ZASLOUŽENÝ...!!! Musela jsem se s vámi o to podělit, mám z toho strašnou radost. Nedávno Petrovi zemřel jeho starší bladík Ich. Artur z Podjeřmanské skály (znáte ho z titulních stran kynologických časopisů) a dnes dal Collinek do předvedení vše - i za Artura..Fotku ze dneška nemám, přikládám jednu z jiné akce.
|
Sylvadogačka
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2007 18:35
- Nahlásit
Mary Lou
Díky za přání! Trpělivost budu jistě potřebovat. Ale jsem překvapená, zatím se jako ,,Brežněvka"netváří, je strašně veselá, komunikativní, pořád ji mám za zadkem a já si v duchu blahořečím, že se snad stal zázrak a já budu mít malou závislačku Je hravá a temperamentní a moc šikovná! Čůrat už chodíme ven, sama si řekne. Jo a je neskutečně žravá (u nás jsou vlastně všichni hafani posedlí jídlem, takže vlastně nevím, čemu se divím Elza ji včera absolutně ignorovala a mě taky, byla jsem pro ni vzduch...Dnes Anetku hlídali naši a já byla s Pepou a s Elzou v Letňanech, ale jen na kukandu, nevystavovala jsem, takže měla Elzina program a zjistila, že nemá důvod k žárlivosti, že je stále ta první a milovaná (..zmeťour jeden hnědej...) a už s Anetkou po návratu domů začala blbnout a mlátit ji ,,něžně" uzlem s balónkem po kebuli...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2007 18:42
- Nahlásit
Mary Lou
Je to především řeč těla a potom oči.
Aj ja si to myslim. Jeho mimika vela ludi zaujme a myslim, ze je to aj o mne ako majitelke, ktora casto nevedome vysiela signaly ustretovosti
Ale to je to, co právě je jakoby předmětem problému. My jsme napsali to co jsme cítili, samozřejmě v podtextu toho, co jsem ti vysvětlovala
Ano, len predmet problemu vidim inde. Ja to totiz hovorim dotycnemu osobne, resp. ked som s nim v kontakte. A povazujem za trochu nezdvorile o nom pisat na strankach, kde dotycny ani nechodi.
Na lásku, ale pár výstav zkusíme, protože otec/matka/ byla výborná, takže kdyby jsme s ním vyhrávali
Toto je podla mna uuuplne prirodzene A skoro kazdy zacinajuci chovatel fundlaka takto rozmysla.
Na výstavy, víte on má otce šampiona a já jezdím po Evropě s ...plemenem a chci i s tímto
No, s tymto som sa nestretla a to je to, comu nechapem, pretoze takyto clovek by mal mat uz skusenosti, co zistit a koho si vybrat a ako...
Já jsem také řekla, kdyby nebol chorý.
No, ja som mala na mysli inu chorobu - dlhotrvajucu gastroentritidu, kvoli ktorej pravdepodobne telicko nedostavalo to, co by potrebovalo prave v case rychleho vyvoja - vo stvrtom mesiaci Jedine, co by som chcela vratit spat je prave toto obdobie a moct veci zariadit trochu inak
Malokdo dokáže být u těch štěňátek "tvrďák" a chovatelé toho využívají, podle mého soudu zneužívají.
Toto je o chovatelskej etikete, cize znova o ludoch...
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2007 19:01
- Nahlásit
pigie
Se stydim, fakt . Ale neni mi moc dobře, asi jsem chytla od ségry spálovej bacil nebo co to má, takže jsem včera jela domů, i když jsem původně chtěla v Praze přespat. A teď se nemůžu dopátrat výsledků...
|
Mary Lou
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2007 19:13
- Nahlásit
pigie
Ano, len predmet problemu vidim inde
To s tebou souhlasím, ale to je v tom prvním texte, který jsem ti vysvětlovala hned na začátku, proč a kde je pravděpodobné " jádro pudla". I mně mnohokrát ujelo něco, co jsem vlastně ani nemyslela, ale to je vždy neboť každý z nás je jen člověk a pokud se jsi ještě pod tlakem, je to hned. Pokud se to někomu nestalo, ať se mi přihlásí, smeknu, ale až si to ověřím.
Toto je podla mna uuuplne prirodzene
Tady jsem to špatně vysvětlila, tak jak jsi to pochopila to přirozené je, ale já jsem to bohužel myslela v rámci situace naší republiky.
Takže to zkusím jinak - PŘÍKLAD!!! - měla jsem na mysli štěně novofundlanda, kterého když viděli 3 poradci chovu z různých zemí a k tomu několik zkušených chovatelů, tak se vsázeli, zda je to howavart, kříženec nebo novofundlák. Byl to novofundlák a jeho matka vždy na výstavě dostala velmi dobrá, několikrát dobrá a jednou výborná, neboť rozhodčím byl chovatel, příp. přítel chovatele.
Jedine, co by som chcela vratit spat je prave toto obdobie a moct veci zariadit trochu inak
Takových chvilek je v životě člověka mnoho, některé horší, některé méně. Protože jsem jich měla ve svém životě opravdu hodně, snažím se právě proto žít podle toho svého "mít svoje svědomí čisté"
Co se týče Huga a jeho choroby, o gastroentritide jsem sice nevěděla, ale přesto si stojím za svým - byl by a ani by nepatřil do kategorie "hodně vyježděný" jen do Čech by jsi s ním momentálně nemohla, ale na Fed Cup ano.
|
Mary Lou
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2007 19:17
- Nahlásit
Sylvadogačka
Závislačku ti ze srdce přeji, i když z hlediska výchovy nevím, nevím, co je lepší Brežněvka nebo závislačka. Asi to vyjde na stejno.
|
Sylvadogačka
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2007 19:40
- Nahlásit
Mary Lou
Zatím na závislačku vypadá. Leží mi s hlavou na nohách a ani se nehne. Chodí se mnou i na záchod. S mopsínama i se šickama si bezvadně rozumí, žádná lumpárna jí není cizí Akorát s tím žužláním mého palce u nohy by mohla vydržet, až vymění zuby....Jaúúú!!!
|
Evik_Rony
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2007 19:51
- Nahlásit
Sylvadogačka
Blahopřejeme k přírůstku do tvé smečky a snad malou Anetku taky brzy potkáme a seznámíme se s ní Ať roste do krásy a moc nezlobí Všechny za nás podrbej Čauky.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2007 19:55
- Nahlásit
Sylvadogačka
Leží mi s hlavou na nohách a ani se nehne. Chodí se mnou i na záchod
take sme my nepoznali. Prvy mesiac sme netusili, ze mame doma stena Pri nas to spavat nechcelo, s nami to komunikovalo, len ked sa to jemu chcelo a to, ze prva noc od mamy by mala byt bolestna, o tom som mala iba nacitane Nevadilo mu, aj ked sme ho nechali sameho. Aj ja chcem zavislacka!!!
Drzim palce, nech sa "povede"
Mary Lou
tak se vsázeli, zda je to howavart, kříženec nebo novofundlák.
I pri takomto prvomajitelovi mi to pride prirodzene
jen do Čech by jsi s ním momentálně nemohla
Ale mohla, a naozaj by ma zaujimal posudok A nedavno som sa rozhodla, ze pojdem pozriet na zopar vystav, len kvoli posudkom, nie kvoli vitazstvu
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2007 19:57
- Nahlásit
rendik
Tak to sa rychlo uzdrav! Nech dlho tvojim milackom nechybas Vysledky sa asi tak skoro nedozvieme
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2007 20:02
- Nahlásit
pigie
Vysledky sa asi tak skoro nedozvieme
Už to tak vypadá... Obsazení tříd, to nám sem dali, ale výsledky nám očividně hodlají zatajit...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2007 20:11
- Nahlásit
Kdo mi to tu vysvetloval nedavno ty rozdily - landseer x fundlik - diky, dnes jsem pochopila Okoukla jsem si dneska landseery a jsou fakt trosicku jiny nez meda beda fundlik.
|
Sylvadogačka
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2007 21:15
- Nahlásit
Evik_Rony
Ahojky! Určitě se brzy uvidíme. Chtěla jsem jet do Olomouce, ale to nemá cenu, tak uvidím, možná pojedeme do Brna. Budu se moc těšit, až se opět setkáme! Pa pa
|
Aňulka
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2007 21:36
- Nahlásit
Sylvadočka
tak ti teď trošku závidím, ale nikomu to neříkej.Pšššššš. Ne toho závisláka (toho mám doma v plné kráse), ale to krásný mimi.
Já už chci taky moc, moc, moc.Jeden fundl je nuda.Snad se dočkám.
Jo a lepší než ořechy bude čokoláda.
Snad se taky brzy uvidíme.
Mary-Lou
tak co taky trochu závidíš, co??
Aspoň v tom nejsem sama.
|
Sylvadogačka
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2007 21:58
- Nahlásit
Aňulka
Nikomu to nepovííím, neboj Musím říct, že je kouzelná, jsem z ní nadšená! A má blahodárný vliv na moji osmiměsíční hnědou fundlandičku Elzu - normálně si začala hrát SAMA OD SEBE s míčkem na uzlu! To ji dříve samotnou nenapadlo, až teď!Takže tu s Elzou běhám jako magor, taháme se o uzel a malá Anetka z toho má hroznou srandu, lítá kolem nás jako stíhačka Nejraději běhá pod Elzou slalom, to jí moc baví. A když může přitom nahánět mopsice a tahat je za ocásek, tak je to teprve pro ni to pravé ořechové!
|
Mary Lou
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 09:43
- Nahlásit
Aňulka
No to víš že jo, a jak. Bojuje ve mně dobré já - Sylvě to chvíli přeji a pak se ozve závist a říkám si, já chci taky. Takže statisticky je chvíli Sylva dobrá kámoška, pak se změní v Xantipu, která má něco co nemám já. Navíc ta druhá kometa se ještě neozvala, takže nevím, zda Sylvu vůbec doženu. No to nevadí, ona k nám přijede a já (až si pohraji s mimčem) jí ten život dostatečně osladím. Ale nevadí, jednou bude líp a já jí ještě ukážu. A ty taky, ne?
rendik
Ty výsledky nejsou záměrem, my je opravdu zatím nevíme, neboť na tento typ výstav nikdo z nás nejezdí. Takže musíme bohužel počkat, i my.
pigie
Ale mohla, a naozaj by ma zaujimal posudok
Jistě mohla, ale zaleží na kterou výstavu, jinak mne také (ten posudek)
|
Aňulka
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 12:36
- Nahlásit
Mary-Lou
hm, Sylva nás předběhla a teď kdo z koho.Ty nebo já.A kdy přijede k vám, že by jsi ji zabavila a to mimi by se nějak nenápadně zatoulalo. Ale Sylvě to neříkej, pejsků má doma tolik, že to ani nepozná.
Platí ta středa??
|
1katka1
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 15:08
- Nahlásit
Sylvadogačka
Mary Lou
Lea_Gauni
Reakcia na Artemis Gomaru
Asi by som zacala najskor tym, preco je stale „vojna“ medzi klubamy rovnakeho plemena?? Je to vlastne cele o tom, z akeho klubu si clovek psa vybrerie bud z„moravkov“, alebo „prazakov“ myslim teda urcite viem, ze keby bola Artemis z „VASHO“ klubu ,nepisalo by sa tu takto o nej. Ti ludia, ktorí tu o nej pisu myslim, ze by si mali najskor „pozametat“ pred svojim prahom a potom nech sudia inych psov. Aj tak neviem ci vlastne maju „papier“ na to , aby mohli tak dokonale zhodnotit psa. Je to podla mna dost smiesne a hlupe, hodnotit stena(a trvalo ho odpisat), ktore je vo vyvine a prechadza zmenami, ale asi mozno nepoznaju rozpravku o skaredom kačiatku. Nepoviem, keby bola Artemis dospela fena, ale ved je to len stena!! Ako si ma clovek vybrat psa, aby vyhovel kazdemu (aby nebol hned na zaciatku zasypany kritikou)a hlavne, aby sa pes, ktoreho nadovsetko milujem nedostal do „vojen“, za , ktorych vobec nemoze?? Mojho psa budem lubit, aj keby nebol sampion, budem ho lubit kvoli tomu aky je a tazku kritiku na nho sa vzdy budem snazit nicit, pretoze je len moj a je jedinecny!! Pre mna dokonaly! (Nemam rada, ked niekto rozprava „o nas, bez nas“ a myslim, ze nie som jedina, ktorej sa taketo chovanie nepaci.)
Ozaj nechapem takych ludi, ktori by mali pomahat a podporovat, radsej znechutia cloveka, ktory nemal ziadne skusenosti a ktory len zacal, vy si vravite clenovia klubu, milovnici fundlakov?? To ked su vsade taky ludia to sa radsej clenkou nestanem! Taketo nieco by som Vam tiez dopriala, kazdemu z Vas! Bola by som velmi rada, keby ste aspon na par sekund porozmyslali tak, keby to bolo cele obratene , a vy by ste si citali namiesto mna vasu diskusiu,chcela by som vediet ako by ste sa citili????? Ked sme si Artemis kupili, nemala som plany chodit s nou na vystavy , ani ma to nenapadlo, ale ako sme boli na zopar vystavach, zapacilo sa nam, ale ked citam taketo veci, znechutenie prichadza hned. Myslim, ze sa tu zabuda na podstatu a to je nie je dolezite vyhrat, ale zucastnit sa!!
Mile damy, by si mohli pozriet AJ na nase posudky, ktore sme doposial dostali , myslim, ze su fantasticke , na to , ze si NEVYBERAME rozhodcov , aby sme dostali len dobre hodnotenie!!!!
PS- vy neviete ako mi to mate povedat?? Jednoducho, ale najlepsie je hovorit poza chrbat a dozvedat sa to od inych ludi je ozaj najjednoduchsie!!!
Jedna dobra rada pre Vas, ked ukazujete fotky, pozor, Kopirovanie fotiek je zakazane!!!
|
Mary Lou
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 16:08
- Nahlásit
1katka1
ze by si mali najskor „pozametat“ pred svojim prahom a
Zprvu jsem nechtěla reagovat, protože jsi plná zloby a jakýkoliv argument u tebe teď neuspěje a navíc logicky za ublížení se snažíš ublížit. Až někdy budeš klidnější, přečti si celou dizkuzi, třeba krapet pochopíš. Jen jediné ti chci představit a to je o tom pozametání :
Mary Lou - jedna fena dala ve vrhu samé DKK 0/0 a jednu 4/4, to samé udělala i po druhé, když jsme vyměnili psa. Už jsem na ní NIKDY štěňata neodchovala a ti, co měli ty 4/4 dostali finance na to, aby udělali pro štěně to nejlepší.
- černobílý pes, kterého jsme si dovezli, a byl první v republice vykázal PODEZŘENÍ na genetický problém a my jsme jej už NIKDY nenechali nakrýt fenu, byť to byl nádherný a žádaný jedinec
- fena, která měla poruchu štítné žlázy s námi žije doma, denně dostává mimo nejlepšího krmení za 30 Kč tablety, aby mohla žít plnohodnotný život a NIKDY mít štěňata nebude.
Lea Gauni - na doporučení veterináře nechala v 1/2 roce psa operovat, neváhala jet na nejlepší kliniku, přesto ji čekali ještě další dvě operace, stejně drahé a nevěděla, s jakým výsledkem, nezaváhala ani na okamžik a podstoupila to, jen proto, aby pes mohl žít plnohornotným životem
Sylvadogačka chovala před NF dogy a ZCELA dobrovolně nepustila na krytí psa, syna šampiona šampionů jen proto, že jen ona věděla o jeho genetické nemoci.
Děvče zlaté, až ti, co v tobě teď tu zlobu živí, tohle dokáží, bude na světě dobře. Bohužel se ti podařilo vyrazit zrovna tam, kde jsi se moc netrefila a jak už jsem řekla několikrát, bylo to napsáno sice nešťastně, ale nesměřovalo to k tobě, nýbrž k tomu, kdo ti to štěně vybral a doporučil.
A to, že ji máš a budeš mít ráda? TO JE NAPROSTO v pořádku, my ty naše miláčky milujeme rovněž a u spoustu z nich jsme se dobrovolně šampionátů nebo chovu vzdali, abychom netáhli něco dále a neudělali tak nešťastné další lidi.
|
Katy2
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 16:41
- Nahlásit
Povodně jsem tady nechtěla na nic z tého diskuze reagovat, ale nakonec mi to nedalo.
Skoro všichni se tady pobuřujete nad chováním Mgr. Blezlové, která kopírovala výsledy z výstav a neuvádí zdroj.
Já bych tímto chtěla upozornit především webmastra KNFP ČR, že by měl také dodržovat autorská práva. Jedná se o fotky, já osobně jsem žádné povolení k uveřejňování MÝCH fotek, MÝCH psů a především z MÝCH stránek nikomu, tzn. že ani VÁM nedala.
Tady se nad chováním Mgr. Blezlové všichni pozastavujete a přitom webmaster Vašeho (teda většiny, ne všech) klubu dělá totéže KRADE.
Mě nevadí, že v databázi psů KNFP ČR je foto mého psa, jen mi vadí, že se mě na použítí mé fotky nikdo nezeptal a sám si jí sprostě stáhnul.
|
Katy2
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 16:45
- Nahlásit
Mary Lou
u spoustu z nich jsme se dobrovolně šampionátů nebo chovu vzdali[i][/i]
Vy jste se možná vzadala, ale nějak to stále neumíte vysvětlit těm ostatním. Protože každý kdo koukne na stránky KNFP ČR a podívá se na vystavené krycí listy, tak sám uvidí, že se u vás běžne kryjí feny DKK 3/3, 2/2
|
Mary Lou
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2007 17:04
- Nahlásit
Katy2
Přečetl jsem si dizkuzi a tentokrát to nedalo mně:
To sice kryjí milá paní, vysvětlovat něco v demokratické společnosti neznamená NAŘIZOVAT, to je jejich právo volby, ale MY se alespoň za nic neschováváme, my s DKK kryjeme, ovšem za předpokladu, že MUSÍ majitel feny krýt s 0/0 po 0/0 rodičích. Navíc žádný genetik dodnes neřekl, že stupeň DKK se rovná počtu přenesených genů. A to jsem absolvoval několik těchto přednášek, kde jsem nikdy nikoho z Vás nepotkal. Zatímco u Vás v klubu mohou krýt pouze 2/2, takže když mají třetí stupeň, tak dostanou vyjímku jako GRANY z Horpu? Nebo ji dostane jen někdo? Nebo je to za zásluhy?
Mgr. Blezlové,
paní Mgr. se jmenuje Belzová, omlouváme se za komolení jejího jména.
uveřejňování MÝCH fotek, MÝCH psů
Vzhledem k tomu, že opravdu nevím o koho se jedná, nemohu sjednat nápravu, abych fotku vašeho psa nechal odstranit
Radek Fiala Klubový poradce chovu
|