Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Novofundlandský pes
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 31 . 32 . >>
Autor Zpráva
Fík
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2007 19:29
- Nahlásit

Sylvadogačka
Hele já tam, ale dřív jak v půl páté nebudu, jdu do práce, než přijdu, vyzvednu pséky a dojedu do Kobylis....,
co v sobotu, to by bylo možná schůdnější

PS. jdeš na výstavu do Letňan?

Lea_Gauni
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2007 09:04 - Změnil/a: Lea_Gauni
- Nahlásit

Nějak nám to tady usnulo, nikde nikdo...

Praha už má na stránkách rozpis kruhů a já jakožto dítko zvídavé jsem si zase udělala seznam, jak to asi bude v Praze vypadat

Psi
Puppy
3637 Indy Indiana Jones od Trojské skály (Petra Rážová)

Mladých
3638 Bond z Luční cesty
3639 Damián z Kazničovské hůrky
3640 Grizzly od Trojské skály
3641 Geronimo od Trojské skály
3642 Gero od Trojské skály
3643 Hacklebery Fin z Horpu

Mezitřída
3644 Come On Let's Go of Apachee's Home
3645 Fabricius od Trojské skály
3646 Caesar Jess Black Denis
3647 Fripp z Brumovského panství
3648 Artuš od Janova hradu

Otevřená
3649 Albert od Třebízské skály
3650 Artur Monteka
3651 Farao z Horpu
3652 Enndy Braun od Trojské skály
3653 Presley od Jihlavské brány
3654 Ollymp od Jihlavské brány
3655 Dumas od Trojské skály nebo Bad od Trojské skály
3656 Back To Emotion Of Apachee's Home

Šampiónů
3657 Dustin Maceška
3658 Skipper's Impress You
3659 Baltic Storm's Glad Gremlin
3660 Egebaek's Indian Charlie
3661 Darés od Trojské skály

Feny
Puppy
3662 Ilda od Trojské skály (Markéta Kubištová)

Dorost
3663 Ariel Scheena Verpi
3664 Baffy Beys ze Slezského panství
3665 Baby Ariela ze Slezského panství
3666 Athéna Gomaru

Mladých
3667 Hany od Trojské skály
3668 Goldie od Trojské skály
3669 Holly Austeen z Horpu
3670 Gera od Trojské skály
3671 Newf Mermaid Felicia
3672 Hanny Black Queen z Horpu
3673 Gachona od Trojské skály

Mezitřída
3674 Floo Braun od Trojské skály
3675 Alma Velvet Solaris

Otevřená
3676 Angelika Black Nezkrotná Markýza
3677 Antoanet Queen Nezkrotná markýza
3678 *Meiere, Litva
3679 *Macek
3680 Rania Triladé
3681 Adéla od Třebízské skály
3682 Granny z Horpu
3683 Gaya z Horpu
3684 *Van Damme-Van Bosije, Holandsko URL
3685 Kiss Me Kate vom Riesrand
3686 Ornella Mutti Triladé
3687 Fionna z Horpu

Mary Lou
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2007 10:58
- Nahlásit

Lea_Gauni

No to je nářez ta Praha, je mi líto Klemensa a toho Poláka
asi se budou divit i ušima.

pigie
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2007 13:56
- Nahlásit

Koooonecne som si dnes kupila faunu a bolo to Aj my chceme ist na skusky

Lea_Gauni
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2007 14:25
- Nahlásit

pigie
Aj my chceme ist na skusky

No máte šanci příští rok, měly by být zkoušky zase v září na poslední klubové vodě

Evik_Rony
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2007 15:08
- Nahlásit

pigie

Budeme jenom rádi, když přibudou další lidé a hafani. Začni shánět to auto, ať můžeš přitet

Sylvadogačka
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2007 17:16
- Nahlásit

Mary Lou
Čauky, hele, posuzují ti, kteří myslím, že asi posuzují, viď?...
Jestli ano, tak to bude mít asi Klemens hodně zkaženou náladu, až Darés porazí Skipperse... On mi přiveze malou Brežněvku, nevím, jak to udělat, nechci si to posuzování nechat ujít, ale s prckem mě dovnitř asi nepustí - leda že ji Klemens dostane spolu s ostatníma přes přejímku. Doufám, že z toho nebude v takovém šoku, že se nerozhodne mi ji nakonec nedat, až tu uvidí tu reprezentaci. Naskakuje mi husí kůže, když si představím, jak Skipper´s stojí vedle Darése a zadává se pořadí....

Mary Lou
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2007 17:18
- Nahlásit

pigie

Potěšilo mě, že chceš dělat vodu. Mám strašně ráda, když se najde pro každého fuňu práce a voda je nejlepší. Víš já hrozně miluju, jak oni to berou doopravdy,
Začni shánět to auto
to bych až tak nebrala, dá se to udělat i tak, že přijedeš do nejbližší vlakové stanice a někdo pro tebe zajede. Jen těch báglů budeš mít více.

pigie
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2007 18:59
- Nahlásit

Mary Lou
Diky za ponuku, ale s Hugom sa vlakom dost bojim. Nie, zeby to on nezvladol (aj ked tych skokov do vlaku sa bojim tiez), ale kedze byvam v meste na svoju adresu a psiu som si toho vypocula uz dost. Sme sa to snazili uz urobit tento rok tak, aby som sa na vodu dostala, bohuzial sa nepodarilo. Tak cvicime len doma pre radost a je mi velmi luto, ze Slovaci ziadne vody nerobia

Ja tiez rada pozorujem, ako sa z mojho psa vo vode stava adrenalinom nabuchana potvora, ktora je schopna stipnut najlepsieho kamarata do kozucha, aby mu NEZAVADZAL a NEROBIL BLBOSTI, ked ON PRACUJE!!! A pritom je to uplne nekonfliktny pes, ale ak je obtazovany hrou vo vode, tak si aj zavrci, vidi iba aport a mna Harava fena mu moze chodit popred nos Zlati nadherni psici, si neviem predstavit, ze by som niekedy mala ineho

Mary Lou
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2007 19:31
- Nahlásit

pigie

Slovaci ziadne vody nerobia

Oni vody dělali, dokonce my jsme se to od nich učili a naše první fena měla udělané zkoušky u Slováků. Ale jak už to mezi lidmi bývá, po prvních úspěších vyrostlo mnoho chytrých a chytřejších a oni to neustáli a rozpadli se na dvě skupiny a poté obě dvě zanikly. Totéž se stalo i u nás.
Jenže před několika roky jsme se znovu do toho pustili a znovu vyrostlo mnoho moudrých a znovu se to rozpadlo . To co odešlo od nás se ještě dále rozpadlo ....
Stejná situace je v kolébce vodní záchrany, ve Francii. I zde je dnes voda na dvě části a ta část, která odešla od původní party cvičí i čivavy. Ten stav nám popisovala po Fed Cupu v Břeclavi rozhodčí (bývalá manželka presidenta vodní záchrany) a říkala, že je to děs běs.
Pro mně je důležité, aby fundlák pracoval, ale na druhé straně nemám ráda naučené cviky, nýbrž rozvíjení jejich přirozených schopností, jenže to je cesta delší a náročnější. Při klasickém výcviku vidíš úspěchy dříve, ovšem bez návaznosti na sebe a pes jakoby přestane ve vodě využívat svých přirozených schopností, ale čeká na povel, který splní, mnohdy precizněji než ten, který pracuje s námi. Ale znovu - ať pracuje, to je nejdůležitější.

pigie
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2007 20:08
- Nahlásit

Mary Lou
Ibaze u vas je stale dost ludi na to, to ozivit. Co som sa pytala ja, tak nik zaujem cvicit na vode nema

Ked sme pri tych cvikoch. Napadla ma jedna otazka, ktora mi nejde celkom do hlavy. Moj pes rozlisuje, co je hodne "zachranenia" a co nie. Zacal to robit tento rok a dost ma tym stval. Co urobilo velky splachot to isiel okamzite "zachranovat", ale za palicou, ci malym kamenom sa len obzrel, obcas ani to nie. Okrem toho je zmagoreny ponaranim a hladanim veci pod vodou. Ak ho vsak pre ten predmet vyslem, tak ide v tom smere, ale obcas sa robi, ze ho nevidi a hlada nieco poriadne, co by mi mohol doniest ako ulovok... Som z neho obcas bezradna. Ale ja som tvrdohlavejsia ako on, takze ziaden aport sme este nestratili, aj ked zopar krat sa nam uz stalo, ze sa prizerali ludia, ako pes kruzi okolo lopty a ponara hlavu pod vodu a tvari sa, ze tu loptu priniesol uz vela krat, teraz mi prinesie nieco ine

Mary Lou
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2007 20:39
- Nahlásit

Sylvadogačka

Hlavně mu vysvětli, že se má zeptat než pošle přihlášku, ale husí kůži mám taky

Mary Lou
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2007 20:49
- Nahlásit

pigie

Někde úplně hodně vzadu jsi mu k tomu (naprosto nevědomky) dala zřejmě podnět. Navíc asi není hlupák, protože pokud jsem ti dobře rozuměla, on se obzerá za malým kamínkem. Ale jak má zachraňovat malý kamínek? A v zápětí říkáš

Okrem toho je zmagoreny ponaranim a hladanim veci pod vodou

tam bych viděla trošku problém, zřejmě se snažíš ho upoutat malými kamínky, ale víš ono je to o tom, že když nepochopí (a nejen štěně) co po něm chci, chtě nechtě, bars i v novembri musím do vody za ním a nemohu ze břehu. Tam mu potom vysvětlím co vlastně jsem chtěla. Byli jsme několikrát i v zimě ve vodě, když ta první feňulka neposlechla, tak jí připomenout, že i ve vodě jsme větší a šikovnější než ona. Když jsme to pochopila, raději jsme v zimě neupevněné povely nevydávali.
Ono to moje psaní je asi zmatené, ale musela bych Hugoše vidět na živo a pak věřím, že to společně dokážeme během víkendu odstranit nebo nastartovat cestu k odstranění.

pigie
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2007 21:20
- Nahlásit

Mary Lou
No, problem je v tom, ze objavil nadheru ponarania a po nicom inom netuzi. Len mat hlavu neustale pod vodou (danu vec aj tak nikdy nevytiahne). Ovela viac z nadsenim vystartuje po niecom, co zmizlo pod hladinou, ako potom, co na nej plava. A pozor! Ja povely nevydavam. Ak vydam aport, pes prinesie, co chcem. Ja chcem, aby veci robil, pretoze ich chce, nie pretoze ho k tomu nutim. Obcas napr. v zaujeme upevnenia jeho zdravia ho musim donutit k niecomu, k comu sam od seba chut nema. Napr. velmi rad stoji pri brehu, hladi na mna a caka na aport. Ale ja potrebujem, aby aspon par sto metrov zaplaval. Preto bol vedeny kamienkami, ktore ho uputavali a ktore nasledoval a snazil sa ich hladat. Nikdy to vsak nebolo robene s vacsimi predmetmi a napriek tomu velke ale lahke predmety ignoruje. Svoj ucel kamienky splnili. Naucil sa plavat rovnomerne velmi dlhe vzdialenosti.

Minule leto som mala problem ho vobec dostat z brehu do vody, pretoze chcel neustale aport, bolo jedno aky. Tento rok chcel tiez aport, ale uz nie len tak hocijaky.

Inak, kamienkovu metodu som potom vymenila za inu. Nechces plavat? Z vody von. A pustila som ho do vody o par metrov dalej atd. Pokym nepochopil, ze kym sa bude len mocit pri brehu, tak z nej bude odvolany. Zvycajne pri druhom - tretom pokyne, ze moze znova do vody, sa uz vybral absolvovat svoju pravidelnu trat.

Okrem toho , mame to nestastie, ze nemame miesto vhodne kupania pre oboch. Bud len pre psa, alebo len pre ludi...

Myslim, ze by nam obom hodne pomohlo, keby sa na nas pozrel niekto skuseny

Mary Lou
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2007 10:45
- Nahlásit

pigie

Co je obrovsky pozitivní, je vidět, že je blázen do vody, jen se v dobrém úmyslu nadělali menší chyby, ale to zřejmě je jen o tom, najít na něj trik, jak mu to vysvětlit, o ničem jiném to nebude. Víš klidně mu házej ty aporty i ze zdravotních důvodů, ničemu to neškodí, jen musíš vzít v úvahu to, že NEBUDE vynášet aporty na břeh, ale může jej předat tam kde dosáhne. To je z toho důvodu, aby netahal mokrý, či-li těžký zadek z vody a tím nenamáhal kyčle.
A s tím koupáním, já nevím, jaká je tam teď situace, ale jezdili jsme u vás plavat ke slepému ramenu Dunaje, kdybys měla zájem, zjistím ti kudy se tam jede, dnes už si to nepamatuji, ale tam to bylo super. Lida

Mary Lou
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2007 12:10
- Nahlásit

Lea_Gauni

Ahojky mám trochu možná hloupý dotaz. Byla jsem se podívat na stránkách Pražáků a tam jsou výsledky z Hannoveru, jako autor je uvedena Mgr. Soňa Belzová, ale já mám pocit, že to jsou normálně ukradené naše stránky, jen jsou změněny barvy. Protože vím, že toto je tvoje práce, ptám se ¨- mám pravdu, opravdu je to ukradené od nás? Je to tvoje práce a naše databáze? Víš ona je členkou obou klubů, takže bych ráda věděla, zda to hraje i na obě strany nebo to někdo jí podvrhl.
A nevíš co na to autorské práva? Já se v tomto moc neorientuji Lida

pigie
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2007 12:32
- Nahlásit

Mary Lou
Dik, ale na jednom slepom ramene teraz sme. A viem asi presne, ktore mas na mysli. To, z tej strany od mesta. To je pre nas daleko. My mame nase rameno asi 5 minut od domu pesi, nevyhoda - kupe sa len pes

Tie aporty su OK, len myslim, ze to vytrvalostne plavanie je pre neho lepsie. A uz si aj zvykol. To rameno je dlhe a uzke (cca 15m siroke). Preplava v pohode aj 1.5km. Teraz to bude ovela menej, lebo zase stratil kondicku

Lea_Gauni
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2007 13:00
- Nahlásit

Mary Lou
Ahojky, taky jsem to ráno viděla a nestačila jsem se divit. Když si odmyslíš jinou barevnost jména psa a třídy, tak je to dokonalá kopie výsledků výstavy, která je zveřejněna na klubových stánkách KNFP. Slečna Mgr. Soňa Belzová neuvedla ani skutečného autora ani zdroj, odkud stránku s výsledky výstavy sprostě okopírovala, navíc se ani nenamáhala výrazněji změnit design (grafickou úpravu) prezentace výsledků této výstavy, případně doplnit chybějící údaje.
Nejsem proti opisování výsledků jakékoliv výstavy z jakýchkoliv stránek, jelikož je to pouhé šíření informací, ale krást něčí často i několikahodinovou práci tak jak je zveřejněna, je opravdu sprosté.

A co na to autorský zákon? Nejsem sice právník, ale...
§2 Předmětem práva autorského je dílo literární a jiné dílo umělecké a dílo vědecké, které je jedinečným výsledkem tvůrčí činnosti autora a je vyjádřeno v jakékoli objektivně vnímatelné podobě včetně podoby elektronické, trvale nebo dočasně, bez ohledu na jeho rozsah, účel nebo význam ...

Dle mého názoru se autorské právo nevztahuje na výsledky výstavy jako takové, jelikož je to jen informace a nelze je v žádném případě považovat za tvůrčí činnost autora. Stránku s prezentací výsledků výstavy naopak lze považovat za tvůrčí činnost autora (získání informací, grafická úprava), proto bylo dle mého názoru toto právo porušeno.

Co se týká naší databáze a jejího využití
§91 Do práva pořizovatele databáze, která byla zpřístupněna jakýmkoli způsobem veřejnosti, nezasahuje oprávněný uživatel, který vytěžuje nebo zužitkovává kvalitativně nebo kvantitativně nepodstatné části obsahu databáze nebo její části, a to k jakémukoli účelu, za podmínky, že tento uživatel databázi užívá běžně a přiměřeně, nikoli systematicky či opakovaně, a bez újmy oprávněných zájmů pořizovatele databáze, a že nezpůsobuje újmu autorovi ani nositeli práv souvisejících s právem autorským k dílům nebo jiným předmětům ochrany obsaženým v databázi.

Zde je dle autorského zákona vše v pořádku, pokud se s informacemi uloženými v naší databázi nakládá tak jak je uvedeno výše.

paces
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2007 16:01
- Nahlásit

Jo, blahoslavení chudí duchem...atd.
Proč se zbytečně rozčilovat? Spíše to svědčí o stavu jejich klubu a lidech, kteří jsou jeho členy. Bohužel v mnoha případech i našimi, no co dělat... Snad se to někdy změní. Musíme doufat.

Mary Lou
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2007 18:15
- Nahlásit

Lea_Gauni

Díky za odpověď, i když mě moc nepotěšila. Slečna má zřejmě představu, že si může ukrást cokoliv a odkukoliv. Víš, z mého pohledu se mi to jeví, že by mi vůbec nevadilo, že rozšiřuje výsledky výstavy, vždyť o to nám všem přeci jde, zveřejnit co nejvíce informací, ale hrozně mě vadí to její smělé : autor Mgr. Soňa Belzová,to já potom považuji za krádež a ne za rozšiřování informací.

Mary Lou
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2007 18:23
- Nahlásit

pigie

Na zátěž je to vytrvalostní plavání sice lepší nebo spíš jednodušší, ale pokud to bereš jako rehabilitaci, jsou dobré i aporty, zvláště pokud ho baví, jen znovu opakuji, pozor na výstup na břeh. Podle Francouzů to ani pes udělat nemusí!
Držím pěstičky a snad se potkáme příští rok někde u vody.

Jo a prosím tě, pokud se mu snížila kondice a budeš s ním plavat ještě teď v zimě - nevím jestli to víš, ale energetický výdaj 10 minut plavání se rovná 10 km chůze. Začni tedy ve studené vodě tak, jako kdyby jsi začínala od začátku, jen nabírání kondice pak může jít rychleji, ale to už jistě poznáš.

Sylvadogačka
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2007 18:44
- Nahlásit

Mary Lou
paces
Lea_Gauni
Ahoj, tak jsem se podívala na ty výsledky ,,autorky" Mgr. Belzové uveřejněné na stránkách Novofundlandklubu ČR a rovněž jsem se nestačila divit..Porovnala jsem s výsledky uvedenými na našich klubových stránkách a na první pohled je to do očí bijící jasná kopie.. Paní (slečna) magistra dle mého názoru postrádá základy slušnosti a pojem ,,autorská práva" zřejmě v dobách vysokoškolských studií nezaslechla. Podepsat se jako autor pod něco, s čím nemám společného více než-li kliknutí na klávesy CTRL+C, se mi jeví přinejmenším trapné. Myslím, že většina z nás by se k takovému ubohému kroku nikdy nesnížila.

pigie
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2007 21:03
- Nahlásit

Mary Lou
jj, na to si vzdy davam pri dlhsej pauze pozor. Prve plavanie je vzdy len par minut a postupne predlzujeme. Zvycajne sa to dotiahne na cca 35-50 minut, ktore si urcuje pes sam. Dokedy ho to este bavi.

Este by som chcela vysvetlit prosim to s tym aportom. Co presne znamena odovzdat. Moj pusta aport ako kedy. Niekedy hned ako sa dotkne dna, aport pusti, otrasie sa a podla toho, co po nom chcem ho vytiahne az na breh, alebo si idem pren do vody ja. Niekedy sam aport dotiahne az na breh. Ale to je ako hod mincou, nikdy neviem, co spravi.

paces
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2007 22:47
- Nahlásit

Sylvadogačka
Zde se ovšem jedná o jasnou chybu v interpretaci Mgr. Tato zkratka ne vždy musí znamenat magistr. Někdy mám spíše dojem, že znamená Magor. Tak jako případě madam B.

pigie
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2007 05:48
- Nahlásit

paces
aj ja som Mgr.

pigie
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2007 06:02 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Takto vypada Hugo, ked pride bez aportu, lebo ziaden nebol:

A toto je jeho ocakavaci postoj, kedy uz panicka konecne pochopi, ze mi to ma hodit

A tu je moja snaha zufalo zachranovat rybicky

Mary Lou
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2007 08:51
- Nahlásit

paces

Zlato, i já jsem Mgr, to není o titulu, ale o svědomí.

pigie

Hugo zřejmě pouští aport kdy jemu se zachce, ale on by ho měl pustit na tvůj povel. Snaž se vydat povel pusť těsně před tím, než poznáš že jej chce pustit a jako odměnu mu jej zase vrať, buď jako práci - či-li s novým povelem přines nebo jako hru na pohrání si u břehu, to už záleží na tobě. Pokud by náhodou byl problém s povelem pusť (nepředpokládám) tak klasický systém - povel pusť, ukázat piškot, pustí dát piškot a k tomu OBROVSKÁ chvála. Postupně sílu chvály mohu zmenšovat. Vždy ale musím mít zpočátku na paměti, že aport je jeho úlovek, či-li dává mi jej, protože si je jistý, že jsem natolik spravedlivá, že mu jej nakonec půjčím.

Mary Lou
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2007 08:53
- Nahlásit

pigie
Takto vypada Hugo, ked pride bez aportu, lebo ziaden nebol:

vcelku lehce se dá v jeho očích přečíst informaci, co si myslí o tvé inteligenci lida

pigie
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2007 10:30
- Nahlásit

Mary Lou
vcelku lehce se dá v jeho očích přečíst informaci, co si myslí o tvé inteligenci
jo, jo. A ten pohlad vidavam veeeelmi casto a nie len pri vode

Pust povel pozna. Aport na susi zvlada uplne bez problemov, predpisovo. Vo vode pusta, ako hovorim, ako sa mu zachce. Ucim ho vyjst z vody a pustit na povel, ale je strasne roztekany, lebo by sa mohlo stat, ze sa mu ta voda vypari asi

Mary Lou
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2007 10:39
- Nahlásit

pigie

Asi jsem to řekla příliš nejasně, NENUŤ ho pustit aport až vyjde z vody, nýbrž povel usť mu dej klidně v době, kdy dosáhne na dno a stojí. Vzhledem k jeho DKK není dobré jej tahat s aportem z vody ven, jdi mu klidně naproti do vody (to je blbost, teď v novembri, co?)

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 31 . 32 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání