| Autor |
Zpráva |
Lea_Gauni
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2007 21:08
- Nahlásit
Sylvadogačka
Pěkné jméno, jsem zvědavá, jak na ni budeš volat. Gertrůda je pěkné
|
Sylvadogačka
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2007 21:46
- Nahlásit
Lea_Gauni
Hmm, to by bylo fakt originální...:-/
Uvidíme. Dostala jsi ten mail s překladem? Poslala jsem to i Radkovi a Lídě v kopii.
|
Lea_Gauni
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2007 08:15
- Nahlásit
Sylvadogačka
Mail s překladem jsem dostala, i ty další dva, děkuji moc.
|
Mary Lou
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2007 08:28
- Nahlásit
Lea_Gauni
Je to Thorin, najdeš ho na stránkách u Tineke
Sylvadogačka
No vidíš, ani to jméno nebolelo, Lida
|
Mary Lou
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2007 08:44
- Nahlásit
Lea_Gauni
Jo, ještě jsem zapomněla - díky za tu Nitru, nás sice potěšila, ale rozhodčího neznáme, takže suď Bůh.
|
Lea_Gauni
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2007 09:37
- Nahlásit
Mary Lou
Dík, já věděla, že jsem ho už někde viděla, ale nemohla jsem si vzpomenout kde
A co budoucí Brežněvka? Už jste psali do Rakouska?
|
Lea_Gauni
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2007 11:33
- Nahlásit
Mary Lou
Trochu mám pocit, že tady trpím samomluvou , ale našla jsem něco, o co se musím podělit.
Našla jsem rodokmen štěněte jednoho dlouholetého chovatele:
štěně je černé s bílými znaky, matka i otec štěněte jsou černí, ALE rodiče matky HNĚDÁ x černá, rodiče otce ČERNOBÍLÁ x černá.
Jak tohle může někdo dát dohromady, to je mi záhadou.
|
Mary Lou
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2007 12:41
- Nahlásit
Lea_Gauni
Promiň, ale my jsme byli mimo, natáčeli jsme relaci do radia, takže vše vypnuté.
Do Rakouska jsme nepsali, o malých víme, ale "mamka" se o čemkoliv baví až to má 14 dnů, do té doby nemá smysl cokoliv po ní chtít
Jak někdo může dát něco takového dohromady? Víš těm lidem je to jedno, někdo tomu nerozumí a udělá to z neznalosti (byť je dlouholetý) a někdo zase takovým tím způsobem, vždyť co ono se to narodí s určitou barvou, ale co to nese je jim jedno, oni dělají problém jiným ne sobě.
Znám jednu chovatelku, která takhle sice postupovala záměrně, ale ta po celou dobu spolupracovala s genetikem a dělala DNA barev u štěňat. Lida
|
Lea_Gauni
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2007 12:50
- Nahlásit
Mary Lou
Budete v rádiu - kdy a kde?
No mě ta barevná kombinace spíš pobavila než udivila, protože pan chovatel chová už třetí abecedu (víš koho myslím ) a jeho paní se podílela na krásných malůvkách křížení barev a pak vyprodukujou něco takhle barevného.
Řekla bych, že noví majitelé ani netuší, co si koupili.
|
Mary Lou
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2007 12:59
- Nahlásit
Lea_Gauni
Tak jsem koukala, kde jsi asi byla a pokud jsem se trfila, je to ještě horší, než jsi popsala. Rodiče otce je černobílá v recesivě, ale také cca 3 generační recesiva šedé. Je mi vcelku líto majitelů štěňat, protože bez DNA barev nebudou vědět vůbec nic a až se jejich miláčkům budou rodit štěňata, tak mohou jen uzavírat sázky, jaká barva vyjde. V každém případě by tam měl být u některých ( cca1/3) irrish spoting Lida
|
Lea_Gauni
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2007 13:07 - Změnil/a: Lea_Gauni
- Nahlásit
Mary Lou
Trefila ses, ze strany otce černobílá a šedá, ze strany matky hnědá. To jedno štěně, co má bílé znaky, bych řekla že má irrish spoting (vypadá podobně jako holky od Irči, akorát má ty bílé plochy mnohem menší).
|
Mary Lou
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2007 13:24
- Nahlásit
Lea_Gauni
To byl přímý přenos na country radiu, a kdy budou mít reprízu nevím, další pokračování je 21.11.2007. Víš to je taková relace, kdy my odpovídáme na dotazy posluchačů.
Těch nových majitelů je mi taktéž líto, ale bohužel, teď mají miláčky víceméně na mazlení. Víš horší je to s fenami, na těch někdo odchová a po mně potopa. Co bude spoting, prodá na zahrady a ostatní prodá, aniž by musel přiznat barevný problém. U psů se to snad časem prolátne, nebo po prvních štěňatech a bude vymalováno. Nebo DNA - DNA - DNA však víš a pořád dokola. Lida
|
Lea_Gauni
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2007 14:51 - Změnil/a: Lea_Gauni
- Nahlásit
Mary Lou
No právě, někteří se budou potom divit, co se jim narodí. Ať hledám, jak hledám, tak DNA testy na šedou barvu u fundláka dělají pořád jenom v Kanadě.
Pro všechny
Něco pro potěchu oka - video z Westminster show 2007, pokud jste ještě neviděli
URL
|
Sylvadogačka
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2007 18:32
- Nahlásit
Lea_Gauni
Ahoj Leni, nemáš zač Hlavně, aby to pomohlo!!!
Westminstr jsem viděla už před několika dny, nádhera, jako vždy. A šicunky jako z porcelánu (asi doma nemají fundláky, kteří je pravidelně převalují v hubě a slintají jim pod mašličku...)
Ale dogy a mopsíky máme hezčí my tady. Ty co byly tam, by u nás dostaly možná tak VD...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2007 19:26 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Lea_Gauni
Mary Lou
Ja som zistila, ze niektori ludia pochopit genetiku tak lahko nedokazu a tym sa naozaj tazko vysvetluje preco toto nie a toto ano. Nam zostava sa spolahnut len na rodokmene Ak sa to robi miesanie farieb cielene a zodpovedne, klobuk dolu!
A ta cena za ten test v Kanade zas nie je taka strasna Horsi by bol ten kurier, co sa tyka ceny
|
paces
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2007 20:01
- Nahlásit
pigie
Pozor klamání - píše Mary Lou a sedí u Pačesa - pokud dělají barvy cíleně, opravdu klobouk dolů, ale zde jsou namíchány 4 barvy a ještě k tomu naprosto nelogicky, takže majitelům nebude zbývat nic jiného než doufat, že problém není zrovna u nich nebo opravdu podstoupit všechny čtyři testy a pak už zůstane nebezpečím jen ten irrish spoting. Lida
|
Mary Lou
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 14:42
- Nahlásit
Lea_Gauni
Vzpomínka na léto
|
Lea_Gauni
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 16:12 - Změnil/a: Lea_Gauni
- Nahlásit
Mary Lou
Přidám další vzpomínku na léto, takovou soukromou
|
Lea_Gauni
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 16:19 - Změnil/a: Lea_Gauni
- Nahlásit
A ještě jednu vzpomínku, na Nera a na Gauniškův první sníh. (Booby ho uvidí letos taky poprvé, jsem zvědavá, jak se jí bude zamlouvat)
|
Sylvadogačka
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 18:22
- Nahlásit
Ahojky, mám prosbu, poraďte mi, jedni chovatelé z Německa shánějí pěkného a zdravého HNĚDÉHO psa na krytí! Víte o nějakém zajímavém tady v ČR? Děkuju!
...a taky pár vzpomínek na léto...
|
Evik_Rony
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 19:02 - Změnil/a: Evik_Rony
- Nahlásit
Taky se s Ronečkem připojujeme ke vzpomínkám na léto a na super dovolenou
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2007 04:28 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Ach leto, mne je za nim celkom smutno. Hugovi ani nie
Spravne "zapodbrindakovany" fundlak
Jedna, ktora vyslovne hovori o tom, aby sme si nemysleli, ze nam nahodou patri
A posledna bude mokra
|
Evik_Rony
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2007 05:36
- Nahlásit
pigie
Tak tou posledí fotkou jsi mě pobavila, ta nemá chybu
Taky jsi měla noční? Já taky, ale naštěstí se mi blíží konec a konečně je předemnou volno, hurá
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2007 07:16
- Nahlásit
Evik_Rony
Nie nemala, ale ja som ranne vtaca a prerabame kuchynu, tak sa neviem dockat. Dnes nam nahodia nove okna
|
Mary Lou
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2007 09:46
- Nahlásit
Sylvadogačka
Bohužel, tři požadavky je moc, musí chtít u nás hněděho nebo pěkného nebo zdravého. Při troše dobré vůle by jsme skloubili dvě věci,ale tři už ne.
Hnědý je tady teď Benny Jess Black Denis, ale je po německém psovi, o jehož sourozencích a dětech my nevíme téměř nic. Po sestře jeho matky jdou pěkné lištičky.
Možná by se něco našlo černého s hnědou vlohou nebo hnědý Beethoven a Brutus Laboma, ale napřed se podívej na jeho dceru - Artemis Gomaru. Viděla jsi ji u nás na fotce, pokud si vzpomeneš.
|
Lea_Gauni
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2007 10:24 - Změnil/a: Lea_Gauni
- Nahlásit
Sylvadogačka
Artemis Gomaru
URL
|
paces
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2007 16:21
- Nahlásit
Dejte mi Zabora a uvidíte, jak vypadá PAN PES!
|
Lea_Gauni
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2007 16:24
- Nahlásit
paces
Tady ho máš
|
Sylvadogačka
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2007 17:15
- Nahlásit
Mary Lou
Lea_Gauni
Čauky, toho hnědého Black Denise jsem jí poslala, ale ne že jí ho doporučuju, jen kontakt na Denisovovi. Tu Artemis Gomaru si pamatuju, to je něco.... Ale myslím, že oni nebudou mít zájem přišlechtit si do chovu retrívra... Jen nevím, jak jim mám sdělit, že tady u nás jim asi pšenka nepokvete...
|
Mary Lou
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2007 17:28
- Nahlásit
Lea_Gauni
Jen tak pro zajímavost - víš, že ty pomíchané barvy u toho zkušeného chovatele jsou navíc ještě z krytí potomkem psa, kde kryje své feny i majitelka Zabora? Na to už se nedá opravdu co moc říci. Kážem vodu, pijem víno a zdárně již mnoho let "spravujeme" český chov Lida
|