Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bílý švýcarský ovčák
<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 222 . 223 . >>
Autor Zpráva
Lemonka
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2010 22:50
- Nahlásit

Holky díky, já právě klasickej drátěnej nechci. Dle mého názoru je to "nebezpečná hračka". Víte jak to myslím...
My ho používáme jen v mhd, nijak jí to nevadí. Ale venku...
Kali, určitě zvykej. A košík rozhodně dávej minimálně v autobusech. Jestli budeš dělat zkoušky, tak hned u první ZZO je povinný.

A jak jste tedy dopadly na výstavě? Asi půjdeme na nějakou oříškiádu, abychom taky zazářily

Baico
budeme držet palečky

kalinka
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 09:06
- Nahlásit

Lemonka
Ahojky, jo jo určitě budu zvykat na košík.

My na výstavě nebyli, jen na svodu a dobré. Líbila se. Jen má trochu křivý zoubky,ale paní posuzovatelka říkala,že to možná může mít od toho kousnutí,tak se domluvím s veterinářem, zda je to možné a pokud ano,tak aby nám to napsal do papírů. U bonitace by mohl být problém. Jinak Magiie je takový mazel,že si u posuzování hned lehla na záda a chtěla drbat a mazlit se je to číslo,ale vše jsme zvládli v pohodě. A s těma zoubkama jí potrápili. Zkoumali je asi 3x.

Baico
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 09:56
- Nahlásit

Lemonka
Dle mého názoru je to "nebezpečná hračka".
Proč? Myslím si žeklasický dráťák s dobře zvolenou velikostí je to nejlepší. Je vzdušný, nehroží zapaření jako u plasťáků a vydrží psovi celý život. Nevidím na tom nic nebezpečného. Jen to, že si holt musíš dávat pozor, aby tě s ním pes nemajznul.

Lemonka
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 17:56
- Nahlásit

Baico: a to je právě ono. Když budu zvykat psa na košík, tak v parku, kam chodí i děti a vůbec lidi, je může pěkně majznout. Opravdu budu radši, když mne člověk seřve za to, že jeho dítě Jess oblízla než ohrožovala kovovým košíkem.

drakka
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2010 23:44
- Nahlásit

Lemonka
ja davam kosik jen do MHD, se zvykanim nebyl problem. dokonce bych rekla, ze freye kosik (drateny) vadi podstatne min nez tori, ktera mi ho omlacuje o nohu jakmile zrovna nejede v autobuse nebo v metru...

kuura
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2010 20:39
- Nahlásit

Ahoj všem

chci se zeptat, vy co máte pejska venku, jak velkou boudicku pro nej mate?

TomášW
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2010 23:26
- Nahlásit

kuura
čaues, z hlavy to nevim, zítra se klidně kouknu, ale v podstatě klasická na NO. Ty máš bilého? uka

all
huž mám teda košík, nevím jaká nakonec velikost, ale kolií byl malý, je rozhodně širší. Jo a je drátěný a moc se mu to nelíbilo...stál pod 200

kuura
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:58
- Nahlásit

zatim nemam, budu brat stenatko na zacatku leta tak chci mit vsechno pripraveny nez se k nam nastehuje, aby mel kde spinkat, ted je teplo, mozna tam s nim prvni noci budu spat ja, ale nechci aby chodil do baraku

TomášW
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2010 12:13
- Nahlásit

kuura
Já mám psa taky venku. Taky jsem ho měl v létě, resp. v září. První týden spal sám v pokoji v baráku(rozuměj řval), přes den jsme byli už pořád venku a pak prostě zůstal venku a tak si na boudu navykl(nemám kotec), že tam byl celý den. Vždycky když jsem přišel z práce, tak byl v boudě. Teď už tam je jen v noci. Každopádně připrav sousedy, že bude štěně a že může noci řvát, uvidíš, že si brzo zvykne. A doporučuju projet tady celou diskuzi, jsou tady řečeny věci, které v knížkách nejsou...

kuura
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2010 13:57
- Nahlásit

diky moc, ja se prave snazim to procitat co nejvic, chci na nej bejt pripravena, bohuzel bude trosku starsi nez se tu pise, ze se ma brat v 8-9 tydnu, ale ja ho budu mit starsiho, protoze predtim jedem pryc a nemuzu tu stene nechat samotny, to je jasny. kdybych ho mohla vzit sebou, bylo by to super, ale to nejde, tak bude proste o tri tydny starsi, ale pak zase budem mit cely prazdniny na to aby se otrkal a zvyknul si. Boudu uz sem nasla pro vlcaka, tak uz kreslim planky, shanim material o tom kotci uvazuju, rikam si ze je to mozna zbytecny, mame velikou zahradu, asi 3000 metru, tak proc by si tu nepobehal, ale zas si rikam, clovek nevi, kdy to muze potrebovat a je fakt ze mame blby vrata. Sou to jen vertikalni tyce a mezi nima je tak 30 cisel a tam stene proleze, tak aby mi chudak neutek do poli...prave bydlima za prahou a tady maj vsichni psi ze se clovek boji projit kolem, nevis jak ho naucit, aby nestekal na lidi za plotem?

Baico
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2010 14:02
- Nahlásit

kuura
A odkud budeš mít štěně?

TomášW
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2010 14:30
- Nahlásit

kuura
já chci, aby štěkal za plotem, takže tohle neřeším. Ikdyž jsem ho nic neučil, na psy štěká, na lidi jen podezřelé, ale pustí dovnitř každého. Stránku zpátky se to myslím řešilo. Já kotec stavím až teď, nikdy nevíš, kdy se může hodit...a jinak se po boudě koukni i na aukru. Vyjde to levně a jsou tam často i nové, protože to používají jako reklamu

kuura
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2010 18:11
- Nahlásit

TomášW: Ja vim, uz sem koukala po inzeratech, ale radsi si ji postavim, zateplenou...prace slechti a clovek ma pak lepsi pocit, kdyz to udela sam:) Kazdopadne to taky vidim tak ze kotec bude az bude vetsi, ted mu bude stacit ohradka:)

Baico: Já vim, že to tady zřejmě neni košer, všichni máte zřejmě s PP, ale na to já nemám peníze, nemůžu koupit psa za osm:), chcem ho jako mazla, na prochazky a tak, tak snad se zadari ferovej pesan...

Barka
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2010 23:14
- Nahlásit

kuura
všichni máte zřejmě s PP

bud v klidu, napr. tomasw ma taky bez pp.
jinak jsou tu opravdu vsichni "von".

Pumpa
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2010 23:19
- Nahlásit

kuura

nechci mluvit za nikoho, ale tady je to každýmu fuk

TomášW
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 06:56
- Nahlásit

kuura
Jasně, děláš dobře, aspoň si toho budeš víc vážit, když si to uděláš sama. Já mám bez PP, pokud pročítáš diskuzi, tak k tomu časem taky dojdeš jen musím ale říct, že s odstupem času a zjišťováním všho možného okolo psů mě teď lehce mrzí, že Neroš nemá ten cár papírů, protože ikdyž v té době jsem neměl výstavní, chovné, závodní atp ambice( né, že bych je teďkom měl), tak jsem si automaticky zavřel dveře..přemýšlej dobře. Každpádně můj Nero je blázen, aktivka, žádná uťáplina

Pumpa
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 08:57
- Nahlásit

TomášW

šak nemusí bejt jediněj, ne? Pořiď mu pp kámoše...

TomášW
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 09:35
- Nahlásit

Pumpa
nemysli, že jsem nad tím neuvažoval ale na to je zatím dost času. Mám doma matroš, na kterým je třeba makat a jak ho teď poslední dobou sleduju, tak to nebude jen tak mi se strašně líbí všichni ovčáci s uchama hore, NO, BOM, ČSV jsou krásní, ale kdo by to živil?

kuura
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 16:50
- Nahlásit

TomášW

no já to na výstavy vážně nevidim, to mě neláká ani trochu, s tim sportem je to fakt, ale to muzem delat i bez papiru a medaily dostane ode me ze sunky mozna jednou se poridi i druhej a ten uz bude s pp, ale zas aby to toho prvniho nemrzelo ze jo

Pumpa
jinak verim ze je to vsem jedno tak sem to ale nemyslela

kuura
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 17:12
- Nahlásit

a jeste se chci zeptat, je to velka chyba vzit si psika az v 11 tydnu??? chapu ze se mu bude vic styskat po mame, jaky to ma dalsi negativa?

vlkaga
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 18:25
- Nahlásit

kuura Ahoj nechci bejt protivná nebo aby to prostě nevyznělo blbě. Jen mi trochu vadí hlášky nemám osm tisíc abych si pořídila psa s pp. Já mám jen pocit, že o tom to moc není. On ten pes i pak dál stojí celkem dost peněz, tak jen že by to asi neměl bejt ten hlavní důvod...
No a k těm 11 týdnům, myslim, že spíš o stýskání po mámě je to o rané socializaci. Čím dřív tím líp
Ale Když vás čekaj 2 měsíce, budete mít na socializaci dost času... Až budeš mít chvilku pročti si příspěvky třeba když se tady začla ptát Lemonka, nebo já. A na většinu otázek ohledně štěnda najdeš odpovědi

kuura
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 21:06 - Změnil/a: kuura
- Nahlásit

vlkaga

Klidně bud protivna:) mame na to pravo jednou za cas vsichni. Ja to chapu, ze nekdo to tak nevidi, treba ani nechape... ja sem se rozhodla pro pejska a nejdriv sem si rikala z utulku, ale to je slozity, nikdy nevis, co pesan zazil a kdy se to v nem muze projevit. A pak sem zacla koukat po inzeratech a nasla sem stenatka bšo, mama bez pp, tata s pp. ja vim, ze nebude mit dolozeny puvod a po mame muze zdedit nejaky vady, o vzhledovy nejde, spis ty charakterovy, ale na druhou stranu, prece ho proto nezavrhnu. Ac se to srovnani bude zdat priserny, matky taky milujou svoje deti...casto na ukor vseho a je jedno co delaji, jestli kradou nebo fetujou. Vsechno se da korigovat vychovou a ja budu radsi kdyz budu moct pesanovi do zacatku poridit vsechno co potrebuje nez abych koupila pejska za statisice (pardon ten vyraz:)) a pak mu nemohla koupit poradny jidlo, postavit boudu a tak... omluv moji neznalost, treba rikam nesmysly. Ale snazim se myslet pozitivne a verit, ze i z pejska bez papiru udelam skvelyho kamarada. Protoze o tom to prece je, ne? kdybych si vzala krizence z utulku taky nebudu vedet co z neho vyroste. A kdyz se holky vdavaji, taky casto netusi, co se z jejich zlaticka vyklube:D ber to trochu s nadsazkou, ale asi tak nejak to citim ja...

Lemonka
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 21:20
- Nahlásit

vlkaga já otravuji furt

kuura také mám bez pp. leč jsem chtěla papíráka, to je ale věc jiná. mimo to jí mám až od 12ti týdnů. nějak moc se jí nestýskalo. měla jsem taky štěstí, že jsem nenarazila na poseru, byť nějaká extra velká socializace v původním domově moc nebyla. ale lepší si ho nechat v domě déle než ho šoupnout druhý den na zahradu, můj názor. mimochodem, ty chceš psa? a odkud ho budeš mít, znáš majitele?

Baico
kámoška donesla na cvičák košík, který je její feně vetší. takže máme doma přesně to co jsem původně nechtěla - kovový. ale aspoň je černý pogumovaný. a celkem sluší, to je fakt.

Holky, už jsme napůl dospělé, začaly jsme hárat

TomášW
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 21:26
- Nahlásit

Lemonka
obě dvě a najednou?

můj názor je takový, že každý si může pořídit psa jakého chce, ale nesouhlasím s jejich množením...toŤ tak asi vše

Pumpa
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 22:02 - Změnil/a: Pumpa
- Nahlásit

TomášW

obě dvě a najednou?

ty máš teda nápady ))

nesouhlasím s jejich množením.

to Tě móóc šlechtí
my měli taky návrhy na nevěsty, ale i když jsme pp, nemáme varle a to nezodpovědnost jako prase, takže i když je Medvjed takovej kusan, má smůlu...

kuura
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 22:14
- Nahlásit

Lemonka

já chci určo psa... majitele neznam, o vikendu tam jedu...je to kousek od zebraku podivam se jak zijou, jak se k nim chovaji, co jedi, kde spi a podle toho se rozhodnu. Zatim sem s pani jen mluvila, podle toho prd poznam

Ale kdysi dáááávno sme si vzali stene jezevcika, mel pp, ale chudak bydlel na takovym prisernym spinavym dvorku, blato, spina, tras se zimou kdyz sme si ho brali a prvni tydny se strasne bal myho taty. Myslim ze sme ho zachranili. Nakonec tatu zboznoval ze vsech nejvic, byl to perfektni pes a zustal s nama 17 let. Strejda zas ma z hospody stene, ktery chteli mistni opilci sezrat...krizenec labra a ridzbeka, na zadech ma poradny ciro a je to mazel nejvetsi myslim ze tezko poznas, co z toho pejska bude...

drakka
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 22:33
- Nahlásit

kuura
Ahoj,predne predesilam ze nemam osobne nic proti psum bez PP, doma mam krizenku NO z utulku a teda BSO s PP. A bez ohledu na to jak prima pes je moje krizenka, jsem fakt rada ze Freya je pes s PP. Nejen proto, ze ackoliv jsem s vystavama puvodne vubec nepocitala (na prvni jsme byly kdyz bylo Freye 2 roky), tak nakonec jsem si rekla ze je to minimalne zajimava psi i lidska zkusenost (mmch fura lidi co maji tyhle vorisky a cistokrevne bez PP se dneska aktivne ucastni ruznych voriskiad...to mi prijde trochu jako pokrytectvi pak). Ale docela se i ztotoznuju z celou tou filosofii chovu s PP (ne tedy s tim, jak to nektere kluby nebo jedinci vedou), tzn. chovat psy, kteri budou exterierove i povahove i zdravotne na vysi. A ackoliv jednotlive tvoje stene bez PP muze byt krasne, zdrave a povahove ok, urcite se to neda rict o vsech. Fura veci u psu je dedicnych. Rikas ze stene bude po otci s PP a matce bez PP. Tak to asi nebude nejake nechtene nakryti, to proste nekdo chce vedome mnozit jedince bez PP, tzn. s potencialnimi vadami vseho vyse zmineneho. A ty, tim ze si to stene koupis, je v tomhle jen podporujes.
Takze zaverem - drzim palce s novym prirustkem, at se vam spolu dobre zije. Neber tohle jako nejake zavrzeni, jen se nad tim mozna zkus trochu zamyslet a pohlednout na to i z jine strany...

kuura
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 22:43
- Nahlásit

drakka
Ja tohle urcite chapu, ale muzu te ujistit, ze ackoli mame velkou zahradu, psa mnozit nebudu:) kazdopadne, ano, oni psy mnozi, ale kdyz si ho nevezmu ja, tak bud zkonci v salamu a nebo nekde na vesnici u retezu, kde je i ta moznost, ze prchne a vyda se rozsirit svoje chybny geny. Pravdou je ze lidi maji taky spoustu chybnych genu a presto se mnozi, casto by se dalo rict bohuzel...mozna by i lidi meli mit pp a tim se tomu nevysmivam. Naopak si myslim, ze by to nebylo spatny, kdyby bylo jisty, ze nejsou pribuzny, nemaji nasilnicky sklony nebo nejsou uchylove. Ale u psu je to porad jednodussi nez u nas, protoze my lidi mame prece svoje prava:D tim jsem zabrousila nekam kam sem nechtela, ale to nevadi. Kazdopadne, kdyz uz jsou pesani na svete, prece ho nezavrhnu, naopak se postaram o to, aby se nemnozil a zaroven mu dam spoustu lasky:)

kuura
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 00:56
- Nahlásit

jo a jeste se chci zeptat, jak velky nahubek pro malyho pejska? nerikam dvoumesicni, ale tak ctyri pet mesicu??? jako na kokra??? kolii? nedokazu si to nejak predstavit, tak kdo mate zkusenost, tak napiste...

TomášW
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 06:44
- Nahlásit

kuura
DObré ráno...každopádně doporučuju vyzkoušet a podle toho koupit. Někdo tu psal, že má náhubek pro kolii, ale to je dospěly pes, my máme zas širší.

<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 222 . 223 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání