Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bílý švýcarský ovčák
<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 222 . 223 . >>
Autor Zpráva
Baico
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 09:17
- Nahlásit

TomášW
(pokud mám dle výcvikářek vhodné plemeno)
Změň cvičák, tohle je blbost. Cvičit obíhání maket je taky jen o poslušnosti, je to jen jiný typ překážky než skokové, či kladiny.

No a celkově on se sebevědomím problém nemá, má až dost, je j ak z divokých vajec
Nepleť si sebevědomí s temeperamentem. To je celkem rozdíl.
Vzhledem k tomu, že lovecká vášeň se už v něm probudila, musíš hlídat a zakročt včas, aby neměl šanci lovit, a to jak slepice, tak zvěř venku.

Dines
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 09:25
- Nahlásit

TomášW
Já teda nemam bělouše, ale k tomu hlídání mě něco napadlo, a snad to není úplná blbost - většina psů štěká - a většina štěká když je vzrušená, něco che a pod.
Já bych učila aby štěkal na lidi za plotem - třeba tak, že si za ten plot stoupneš ty, s nějakou hračkou, pesana rozdráždíš až začne štěkat a skákat a plot - a pak mu tu hračku hodíš .... tohle několikrát zopakuješ, až mu secvakne za co tu hračku má - pak bych tam poslala třeba manželku, souseda a pod.... prostě aby si zvyknul, že když je někdo za plotem, tak má štěkat aby dostal hračku.....
Otázka je, jestli ti pak nebude vadit, že štěká na každého za plotem

Montik
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 09:28
- Nahlásit

Barka
ehm.... ikdyz s kruhovkou nesouhlasite, tak ja mam opacnou zkusenost. podle me hodne zalezi na figurantovi. a tech dobrejch, je tu sakra malo
s tím souhlasim, ale s kruhovkou to nemá zase moc společnýho... Jasně, dobrej figurant je základ, ale právěže, většina těch dobrejch (co jim jde o psy, myšleno na každým kusu jim záleží, nejde jim jen o psy, kteří budou vyhrávat výběráky), tak kruhovku moc nepoužívají.. Já nevim, pro některý psy, kteří např. mají malej zájem o kořist to může bejt super, vydráždí se, páč to vidí u druhýho psa.. Ale takovýto miliarda psů v kruhu, figurant kolem sebe mává peškem, kůží... to mi je proti srsti... Prostě individuální výcvik se nedá nahradit... To´t můj názor. Ale estli Vám to pomohlo, tak ejn dobře. Já bych se psem už do kruhovky nešla...

TomášW
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 09:32
- Nahlásit

Baico
nějaké znaky dobrého sebevědomí? nebojí se žadných zvířat, lidí, míst, ani nových ani starých...lezl by klidně i po stromě kdyby to uměl...je to sebevědomí?
Dines
Ale on štěká za plotem(hlavně teda na psy), ale když se někdo chová divně( třeba beží nebo jede na kole),tak i na lidi..jen prostě za plotem, vevnitř se okamžitě vetře nebo si chce hrát

Baico
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 09:35
- Nahlásit

podle me hodne zalezi na figurantovi
Barka
U kruhovky záleží na psovi a dobrej figurant to pozná, proto když to psovi nevyhovuje, tak už ho do kruhovky brát nebude.
Baico taky s kruhovkou problém neměl, al jeák říkám jsou psi jako je Lucky, kterým kruhovka absolutně nevyhovuje.

Barka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 09:46
- Nahlásit

TomášW
hele, ja mam psa s pp a taky nemam ambice zkouskovy. co pujde, to pujde a lamat pres koleno se nic nebude. ale ty obrany ji bavej, poslusnost moc ne, protoze ta nebavi me. ale na takovej divnej cvicak bych asi nechodila.....

Barka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 09:49
- Nahlásit

Montik
Baico
tak ja jsem chodila do kruhu kde bylo tak 5 psu. a i tam zalezi na figurantovi, jestli se dokaze stat zajimavym pro toho psa vic nez pesani ostatni. a i v tom kruhu slo o ind. pristup. NO vedle nehule klidne pleskal po cumaku aby ho vydrazdil, kdezto na belouse by si tohle nikdy nedovolil.

vlkaga
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 10:01
- Nahlásit

Ahojte všichni,
já bych ráda s Jukinou zkusila obrany, nevíte o nějakym dobrym figurantovi v Praze na individuálky, nebo někde směr sever od Prahy? Nemáme vůbec žádné zkušenosti, tak bych ráda úplně od začátku.
Jen tak na okraj, Jukina zase hárá, takže to vypadá, že hárání každé tři měsíce bude náš standart

Baico
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 10:03
- Nahlásit

vlkaga
nebo někde směr sever od Prahy?
Jestli si ze Zdib, tak proč nezajedeš k nám? Bibinka k nám taky jezdí.

Montik
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 10:35
- Nahlásit

vlkaga
já vím o dobrým figurantovi v Radotíně, ale to máš asi vcelku z ruky...

Baico
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 10:47
- Nahlásit

Montik
Jinak už se narodily, je jim přes týden. Už se těším, až ho budu mít doma

Montik
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 10:58
- Nahlásit

Baico
tak super!! a máš už nějakýho vyhlídlího?? Ty jo, ti závidim, ale já bych to nedala, bych se z toho při Luckyho temperamentu musela zcvoknout...

Barka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 15:09
- Nahlásit

Baico
a mate uz nejake fotky?

Baico
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 07:12
- Nahlásit

Barka
Montik
Tady jsou:

To jsou kluci, ze kterých si budu vybírat.

Barka
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 08:25
- Nahlásit

Baico
to jsou krasny krysicky.
to vybirani ti teda nezavidim.....

Baico
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 08:36
- Nahlásit

Barka
to vybirani ti teda nezavidim.....
Já už mám asik i vybráno. Ale záleží jak se to vyvrbí dál.

Montik
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 09:09
- Nahlásit

Baico
počkeeej, jako faakt?? A podle čeho sis vybírala?? (nebo jinak, jaký typ psa si chceš vybrat??). Předpokládám, že něco jako je Baico, ne?? (nebo něco temperamentnějšího??) já sem hrozně zvědavá....

Baico
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 09:12
- Nahlásit

Montik
počkeeej, jako faakt??
JJ, už asi ano.
A podle čeho sis vybírala??
Podle hlavy . Má velkou a širokou hlavu

Gerda
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 09:31
- Nahlásit

Baico
Podle hlavy . Má velkou a širokou hlavu
ten první zprava? Už se na ně těšííííííííím na muclíky!

Baico
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 09:34
- Nahlásit

Gerda
ten první zprava?
JJ, přesně ten

vlkaga
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 11:44
- Nahlásit

Baico no ty jsou boží .-) a jak se bude jmenovat?

vlkaga
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2010 11:48
- Nahlásit

Jestli si ze Zdib, tak proč nezajedeš k nám? Bibinka k nám taky jezdí.

Já si musím udělat řidičák ale už se chystám, tak snad do léta bych měla mít hotovo... Tak pak bysme se přidali

Lemonka
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2010 01:47
- Nahlásit

Baico
samozřejmě jsem nereagovala na zvěř nýbrž na cizí lidi v zahradě

Jistě, že kruhovka nemusí být dobrá pro všechny psy, ale když to člověk párkrát nezkusí a případně i nejen ve štěněcím věku ale i u pubertáka či později, tak nemůže soudit a tvrdit, že pro to není vhodný. A v případě Tomáše a Nera nezkusili díky špatnému figurantovi obrany vůbec. Názor, kdy člověk (a navíc co by měl mít hafo zkušeností a praxe) hází psy jednoho plemene do jednoho pytle, je špatný. To, že máme bělouše ještě neznamená, že máme ňoumíky. Souhlasím, že by Tom a jiný měli kořistnický pud zkoušet již doma od mala formou hry. Já se třeba s Jess tahala málo o provaz a pod a je to znát, i v tom, že skus máme slabší. Tome, každý pes může mít kolik zkoušet chce (obrazně řečeno), to, že nemáme papíráky ještě neznamená, že nemůžeme dělat zkoušky poslušnosti. Papíráci jediný co mají či můžou mít navíc jsou úspěchy z výstav. Nejdůležitěšjí jsou ale životní úspěchy

Lemonka
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2010 02:03
- Nahlásit

Jinak naše zkušenosti s obranama jsou takový, že je děláme asi tři měsíce jednou týdně, Jessie je dnes už/teprve 11 měsíců. U nás funguje individuální přístup i kruhovky. Co se kruhovek týká, tak Jess zajímají psy ze všeho nejvíc, bylo a je to vidět i na poslušnosti - přivolání, kdy vždy si chtěla jít hrát a poslušnost byla v řiti. Né, že by ostatní psy všichni poslouchali vždy a hned, to ne, ale její rituál oběhnout všechny psy měla jen ona. Moje chyba, ale to je teď vedlejší. U kruhovek to bylo taky tak. To jen když přišel figurant vyloženě k nám tak jako že si s ním bude hrát a tahat se o tu věc. Později začala reagovat i když byl figurant vedle u psa s psovodem. Teď už občas až často i když je dál. A tak jsme byly i pochváleni, že na dvě flegmatické slečny z nichž jedna je bílá princezna jsme celkem dobré;)

Neznám Luckyho, přístup na cvičáku ani co vše a jak moc jste na obranách zkoušeli, nebudu soudit, každý má své zkušenosti a své názory.

vlkaga
Můžeš zkusit Jinonice. Nemůžu vychvalovat, jiný cvičák jsme nezkusili, ale rozhodně nejsou špatný. Teď k nám nově začal chodit pán s bulíkem, asi osm měsíců. Hafan naprostý nezájem o obrany, o tahání a kousání čehokoli, jen se mazlit a tulit. Díky individuálnímu přístupu, tréninku a i kruhovce je s každou lekcí znát pokrok kupředu a to tam byli jen třikrát či čtyřirkát.

Lemonka
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2010 02:13
- Nahlásit

Ještě ke kruhovkám a tak... Není to jen na figurantovi, aby první lekci poznal ať už při individuální obraně či kruhovce, že pes nebude dobrý. A není to jen o psovi jaký je (plemeno, povaha, sebevědomí, temperament..), ale i a to hlavně o psovodovi. Když psa nebudeš dobře povzbuzovat a chválit, tak nebude dobrý obranář (nejen to). Né bělouš.

Lemonka
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2010 02:14
- Nahlásit

Broučkové, co prosím používáte za ten koš, košík, náhubek? Který vám a hlavně hafíkům vyhovuje?

P.S. Baico, krasaveček, všichni jsou ňuňatý))

ketty
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2010 07:43
- Nahlásit

ja byla vcera na navsteve za takovimdle belousem (teda ne jen za nim)

Pumpa
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2010 08:10
- Nahlásit

ketty

jeje, ten je spíš černej....

ketty
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2010 08:17
- Nahlásit

Pumpa
no jooo noo nejni na anglickem travnicku a nespi na polstarich tak

jinak jestli chces juknout tak muzes tu vic fotek a nekde je i belejsi a sou tam i psici myvalovi ..si mozna nezaregistrovala odkaz vcerejsiho vyletuu miho
http://larysekpitbul.rajce.idnes.cz/setkani_listic ek_v_malem_formatu/

Žemle
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2010 09:27
- Nahlásit

Lemonka

co prosím používáte za ten koš
Já jsem psovi pořídila tento, ale ještě jsme ho nepoužili. Už nevím jakou máme velikost, vyzkoušela jsem ho psovi v obchodě, na netu raději nekupovat, protože nemusí sedět.

http://www.akva-exo.cz/detail/pro-psy/nahubky/plas tove/2620/

<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 222 . 223 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání