Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bílý švýcarský ovčák
<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 222 . 223 . >>
Autor Zpráva
Montik
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2010 13:44
- Nahlásit

pro pobavení..
http://www.gamedesign.jp/flash/chatnoir/chatnoir.s wf

Pumpa
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2010 19:36
- Nahlásit

TomášW

hele Ty na mně moc neplaz, páč na tom budeš patrně podobně... hihi, eště Ti budeme strouhat mrkvičku.. :P

to je spolek, medvědi, žraloci.......

vlkaga
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2010 14:43 - Změnil/a: vlkaga
- Nahlásit

TomášW
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 11:18
- Nahlásit

Hojte, chcu se zeptat, jaký přípravek proti klíšťatům používáte? Jde mi o to, ať je to odolné proti vodě. Letos jich je nějak moc, už i já jsem jedno měl po x letech...na cvičáku říkali, že lepší jsou to vodičky a spreje než obojky, ale do vody ne...tak nevim teďkonc, dík

Dines
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 11:22
- Nahlásit

TomášW
Sice nemám švýcara, ale já používám spot-on - konkrétně ExSpot, protože ho mají u nás v lékárně - není špatný ani Duowin (stejná účinná látka) - a od známých máme ozkoušené obojky - Scalibor - ty jsou super a fungujou, ale já je na pudly dát nemůžu kvůli chlupům

TomášW
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 11:24
- Nahlásit

Dines
a fungujou i po koupání? A jsou i na velké psy?

Dines
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 11:28
- Nahlásit

TomášW
Nevím na co se konkrétně ptáš - ty spot-on vydrží maximálně ty 4 týdny co mají psané, a jsou poměrně drahé - jedna pipeta na 15 kg za stovku. Ale na vodních psech mi účinkují ty tři týdny spolehlivě.
A ty obojky by voděodolné být měli a účinnost cca půl roku

Žemle
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 11:46
- Nahlásit

TomášW

Ahoj, mně se nejvíc osvědčil právě tento http://www.spokojenypes.cz/antiparazitika-pro-psy- pinzety/scalibor-antiparazitni-obojek-pro-psy-65-c m?id=19390

TomášW
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 11:51
- Nahlásit

Dines
no chtěl bych něco, co nejlépe vydrží celou sezonu, ať se o to nemusím víc starat a ať to vydrží koupání v rybníce, několikrát do týdne...

Dines
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 11:57
- Nahlásit

TomášW
Podle mě by mohl ten Scalibor vyhovovat - pokud teda nemáš výstavýka kde by byla problém s chlupy

TomášW
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 12:34 - Změnil/a: TomášW
- Nahlásit

Dines
vyýstavy se nás netýkají, tak dík za info, začnu sondovat kde to mají
Edit: Žemle, no krása, ani nemusím nic hledat, dík!

Dines
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 12:52
- Nahlásit

TomášW
Měli by ho mít snad i na všech veterinách - pokud s vámi pes nespí v posteli,tak by přicházel v úvahu i obojek Kiltix - ale ten údajně prvních pár dní trochu smrdí...

TomášW
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 13:32
- Nahlásit

Dines
pes je furt venku. Jen nevím jak s těma kočkama, máme totiž kočku doma a chodí i ven, tak aby jí nějak neublížilo...

Dines
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2010 13:43
- Nahlásit

TomášW
Pokud se nechodí se psem mazlit, nespí mu stočená na krku a neožírá mu obojky, tak by to snad mělo být OK - chce to se poptat na veterině no...

TomášW
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 20:28
- Nahlásit

ještě něco: jak ho naučím, aby byl ostřejší hlídač než vypadá, pokud to jde?dneska nám tu vlezli cizinci a on nic a taky by mě zajímalo, jestli s ním nějak můžu pracovat na odvolání od zvěře, když kolem nás doslova běhají zajíci a srnky a on je na vodítku a moc je chce díííkes

Barka
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 15:24
- Nahlásit

TomášW
ostřejší hlídač
nevim.....na to sis mel poridit mozna jine plemeno?

odvolání od zvěře
co na to rikaji u vas na cvicaku?

TomášW
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 18:52
- Nahlásit

Barka
jen jsem se ptal, jestli to jde, takže to nejde? Já toho psa žeru, je úpe fajný, jen jsem dostal zjebane, že k nám vlezli 3 cizí kluci, tak se ptám...
A s tou zvěří; na cvičáku nám jen řekli, ať si dáváme bacha, protože už byl zastřelen pes letos a ta situace, kdy byl na vodítu a kolem nás srnky, zajíci a bažanti se stala teprv včera, cvičák byl v neděli...
Jo jinak dneska zakousl sousedům slepici, ale nejpravděpodobněji to byla její smůla, protože se nějak dostala k nám. Moc se mi nechce věřit tomu, že by se tam dostal, bez pírka ji dostal k nám a ješt za sebou zametl stopy...

Žemle
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 20:01
- Nahlásit

TomášW
dneska zakousl sousedům slepici - její chyba, to je jasný...znáš tu pohádku o Maxipsu Fíkovi? ,,nehoň ty slepičky, jsou hloupé" a on na to:,,no právě"

Lemonka
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 22:01
- Nahlásit

TomášW
chodíte na obrany?

TomášW
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 22:49
- Nahlásit

Lemonka
no nechodíme právě, je to jaksi zdlouhavé, až prý bude zvládnutá poslušnost...je to u každého jinak
Žemle
soused říkal, že ji asi chytnul přes nějakou díru v plotě a protáhnul k sobě, hajzl, pak se poblil z toho peří, dobře mu tak
:-D

Lemonka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 00:38
- Nahlásit

http://www.facebook.com/album.php?aid=34047&id=136 6002023&l=d22771221b fotky z hor

TomášW
tak tedy s tím nesouhlasím. na základní obrany alá šupák, syčák, kousání do peška a nejlépe v kruhu s jinými psy bych začala hned chodit. jak dlouho tam vůbec chodíš?

všichni
co používáte za koš?

TomášW
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 07:53
- Nahlásit

Lemonka
No fotky super Nero bude mít 9 měsíců, chodíme tam od posledního očkování, takže cca půlroku, s tím, že v zimě toho moc nebylo...se kdyžtak koukni wwww.cvicak.daraskar.cz

Baico
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 08:07
- Nahlásit

Lemonka
kousání do peška a nejlépe v kruhu s jinými psy bych začala hned chodit
Já zase nesouhlasím s kruhovkou. Ta každému psu vyhovovat nemusí ( a u běloušů je takových psů hodně). Základem je v začátku rozvíjet kořistnický pud, a to může člověk i sám doma, kdy se se psem přetahuje. Ale to nemá s honěním zvěře vůbec nic společného. Baico začal kousat jakože doopravdy, když mu byl rok. Nyní máme složené ZM, ZVV 1, ZPU 2 a připravujeme se na IPO 1 a ZVV2. Bělouš je pozdnější, takže když s obranama začne později, nic se nestane.
TomášW
jak ho naučím, aby byl ostřejší hlídač než vypadá, pokud to jde?
Máš štěně, bělouš dospívá nejdřív po třetím roce života. Nemůžeš po něm v 9 měsících chtít, aby hlídal, to je blbost. Věnuj se mu tak, aby z něj dorostl sebevědomý pes a ten si časem začne svoje hlídat.
Co se týká honění zvěře a slepic. Venku na procházce ho nenech ani se dívat, jak zvěř běží. Okmžitě upoutej pozornost na sebe, nejlépe povelem fuj a pak hne ke mě. Stejně tak se slepicema, kočkama. Trénuj na vodítku, přijdeš např. mezi slepice, pes vyrazí, aby je honil, ty důrazně zavelíš fuj a drbneš vodítkem, aby jsi to zdůraznil. Lovecké pudy je důležité zatrhnout hned v počátku, protože jinak si zaděláváš na velký problém.

Barka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 08:11
- Nahlásit

TomášW
souhlas s Lemonkou.
s temi obranami nemaji pravdu.
ja chodim od 4 mesicu a od zacatku delame obrany.
a to jsme poslusnost nemeli veskerou zadnou.
i u tech obran se poslusnosti uci. zvedaji mu sebevedomi a to je docela dulezity pro tohle plemeno.

s tou zveri me radili bezet za ni do poli a az ji dozenu, tak vejprask (hlavne ne rukou). a nevolat ji pritom, protoze by si to mohla spojit s privolanim = vejpraskem. a pak kdyby nepomohlo tohle, tak elektriku.....

Barka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 08:22
- Nahlásit

Baico
s tou kruhovkou mas mozna pravdu, ale na me tomas pusobi, ze vubec nevi, co do obran vsechno patri. jinak teda neha nemela s kruhovkou nejmensi problem. vse co se tyka obran ji desne bavi. zatim stale kouse jen na riditka, protoze jsme mely pres zimu pauzu. takze to zadny spech urcite neni.

Baico
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 08:27
- Nahlásit

Barka
s tou kruhovkou mas mozna pravdu
Vím to, protože s tím mám zkušenost. U dost psů je v kruhovce problém v tom, že se soustředěj na ostatní psy a ne na figuranta. Podle mě není ze začátku nad individuální trénink.
s tou zveri me radili bezet za ni do poli a az ji dozenu
No tak to je nad moje fyzické síly neb nejsem Usain Bolt
Lepší je to vůbec nedopustit a hned v zárodku lovení zvěře utnout.

Montik
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 08:51 - Změnil/a: Montik
- Nahlásit

Baico
navazuju na to, a hned v zárodku to utnout.. S tím souhlasím, bohužel, podle toho, co Tomáš psal, už začátky prošvihli a teď maj sakra velkej problém.. Jinak psa bych teda nehonila....
Ad obrany. S kruhovkou taky nesouhlasim, zrovna pro Luckyho by to nebylo, zkusili jsem jednou a ještě teď odstraňujeme následky. ALE!! S obranou bych klidně začala od štěňátka, jde jen o hru, rozvíjení kořistnickýho pudu...To vše ale pouze indivindi. myslím, že není problém se s figurantem domluvit..

TomášW
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 08:52
- Nahlásit

Baico
Jo to je fakt, že na to hlídání má ještě času dost. Ohledně té zvěře, zkusím to fuj, to mě nenapadlo, dík. Já nevím je normální, že reaguje na povel ke mně, ne s intonací rozkazu, ale takové výzvy, která víc upoutá jeho pozornost?
Barka
No taky bych ho nedohnal v přímém běhu, ale když jsem ho pak chytil, tak dostal výprask

No a celkově on se sebevědomím problém nemá, má až dost, je j ak z divokých vajec, takže ho akorát musím důsledněji usměrňovat. U nás na cvičáku to není tak, že já bych si rozhodl, že obranu chci nebo nechci dělat. Nejdřív musím projít základním půlročním výcvikem(což je víceméně jen poslušnost) a potom (pokud mám dle výcvikářek vhodné plemeno) jdu dál (obrany- kousání, revíry, težší poslušnost atd...). Holka s čavačkou je tam rok a půl a ikdyž by ji revíry bavily, jen protože má tvrdohlavého pastevce to dělat jen tak nebude....

Barka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 09:02
- Nahlásit

TomášW
tak to bych tam nechodila. to mi prijde divny. tam asi nefunguje indivindi pristup. jinak by se venovali i te cuvacce.
ja jsem ji nedohonila v primem behu, ale samozrejme kdyz se vracela. me to pomohlo. a od zacatku povel na zver proste neplatil. a rozhodne jsem psa v polich nemela na voditku.

Montik
Baico
a ikdyz s kruhovkou nesouhlasite, tak ja mam opacnou zkusenost. podle me hodne zalezi na figurantovi. a tech dobrejch, je tu sakra malo.

TomášW
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2010 09:12
- Nahlásit

Děvčata nezapomínejte, že mám psa bez PP, nemám nějaké zkouškové ambice, jen jsem se zeptal jestli to jde aby byl víc hlídač a Baico mi to řekla. Mi cvičák vyhovuje už i z těch titulů, že to mám 20 minut pěšky a je skoro zadarmo. Ovládat psa mě to naučí a když něco navíc, tak budu akorát rád.

S tou zveří souhlas s Barkou, chodili jsme od mala navolno, nejřív šel odvolat v poho i proto, že se třeba leknul, když 3 metry od něj něco vystartovalo, to se až teďkom chová jak bígl, ale má utrum, chodíme na vodítku no, nehcu o něj přijít

<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 222 . 223 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání