Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bílý švýcarský ovčák
<< 1 ... 144 . 145 . 146 . 147 . 148 . 149 . 150 . 151 . 152 . 153 . 154 ... 222 . 223 . >>
Autor Zpráva
drakka
Člen
# Zasláno: 28 Led 2010 14:51
- Nahlásit

Pumpa
no ja nevim, ale Freya je v tomhle proste desny paradox. Je to vpodstate hroznej zavislak, vsude se mnou chodi doma, chce pozornost, takovej mamincin mazanek ) A venku, ale to bylo fakt od prvniho dne co ji mam, proste jako by ji nekdo vymenil

Pumpa
Člen
# Zasláno: 28 Led 2010 14:53
- Nahlásit

Montik

no právě, to znám. A žárlivec. Když ho skoromanža drží a já nedejbóže drbu třeba koťátko, to by se po.ral. Vzpouzí se, štěká vrčí, abych ho náhodou nevyměnila za kočku.

nejlíp, když mu dám obojek na krk si pověsim vodítko a pošlu psa na místo, jako že se obuju a tak. Dělá, jak žlutá zimnice. Se asi takhle vyzbrojim a pak půjdu bez něj...

Pumpa
Člen
# Zasláno: 28 Led 2010 14:55
- Nahlásit

drakka

Clarke je "walker"... babička má byt průchozí kolem dokola. Otevřu všechny dveře a chodím dokola, Clarke za mnou. Pak mně to neba, sednu si a Clarke chodí dál...
Nemusim venčit.....

Montik
Člen
# Zasláno: 28 Led 2010 14:57
- Nahlásit

Pumpa
to by čuměl.... To Lucky, když přijdu z práce, ta jako ví, že se jde ven a nedej bože, když se neoblíknu a nikam nejdem..to čumí a kňourá.....tak se začnu oblíkat a to se může zbláznit..Obojek většinou dávám až venku, jinak není možná... A s tím žárlením je to u nás úplně stejně.. Se muchluju s Monťasema on se najednou jako straeně nenápadně vobjeví a vtírá se tak,že Monty naštvaně odchází...

mrkni o stránku před, jsem ještě editovala...

Pumpa
Člen
# Zasláno: 28 Led 2010 15:01
- Nahlásit

Montik

no jasně, že měli... Clarke jako by si to uvědomoval, na vejšlapu šel, jak anglickej kočárovej, vysokým klusem. Dostal zatím pořádnou véču a řikal, že oslava bude lepší o víkendu, jelikož budou všichni doma....

Montik
Člen
# Zasláno: 28 Led 2010 15:03
- Nahlásit

Pumpa
sem si říkala....

tak všecko nejlepčí ke krásným 2. narozeninám!!!! Hlavně hodně zdravíčka a plný bříško..... A koukejte oslavu pořádně nafotit, ať z toho taky něco máme....

Pumpa
Člen
# Zasláno: 28 Led 2010 15:06
- Nahlásit

Montik

si piš, mami má nachystáno na dorta, to prý musí ona.(asi jí budeme muset vyrobit vnouče, aby přestala rozmazlovat psa ) No a bude spousta dárků, chlebíčky no prostě pařba....

děkujeme moc za přáníčko!!!

kalinka
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 07:32
- Nahlásit

Pumpa
Taky přejeme vše nelepší k narozeninám!!!!

[drakka
Jo Maggie je taky ráda, když může být s náma.Doma je úplně v klidu.Občas kraví,ale to asi každý pesan.Venku je taky hodná,ale jen do té doby než někoho vidí.Pak začne hned táhnout k dotyčnýmu.Může se uškrtit.Co pomáhá je ňamka a odvést pozornost,ale to je na chvilku.Třeba v autobuse mi to nedělá,tam je vzorná.Nebo když je někde hoodně lidí,tak si jich taky tolik nevšímá,ale když jdeme po poli a najednou v dálce vidí člověka to je pro ní něco.....Za zvířátkama zatím neutíká jen honí našeho kocoura.To má sice zakázáno,ale když je na zahradě na volno,tak nějaké zákazy jsou marné.Ona si teda chce s ním jen hrát,ale chudák kocourek už ví co by ho čekalo, kdyby ho doběhla....Tak doufám, že se časem trochu zklidní a kočky se jí nebudou tak bát.
Ona zas takový zavislák není, kldině si jde sama lehnou do kuchyně,ale když se zvednu a někam jdu,tak většinou jde zkontrolovat kam jdu a pak se zase vrátí na místečko.

A jak vás vítají pejskové,když příjdete domů?
Maggie má dva způsoby vítání.Jeden je sklopení uší a lehnutí na záda s vrtěním ocásku a pitvořením se na zemi))) Druhý způsob je, že vyskočí na člověka,také uši dozadu a vrtí ocáskem.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 09:41
- Nahlásit

kalinka

jo znám taky oba, dřív jsem si myslela, že je to problém, když si lehne na záda a stahne uši, ale už jsem poznala, že u běloušů to bude patrně normoš rekce, protože Clarke tak reaguje, když je línej, nechce se mu zvedat, hřeje se u krbu a tak, jinak vítá mohutnými skoky a ty uši budou patrně v rámci aerodynamického efektu....

Pumpa
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 09:43
- Nahlásit

kalinka

Clarke děkuje

kalinka
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 10:29
- Nahlásit

Pumpa
Clark nemá zač. Už je to velkej chlap.
To malá nás vítá na zádech téměř vždy. Právě jsem si říkala zda je to dobře nebo ne,ale vrtí ocáskem a chce podrbat. Není to strach.Ani by neměla důvod, protože nikdy vynadáno po příchodu nedostala.
Někdo mi říkal, že je to postoj psa, který ví, že přišel domů pán,ale to se mi nějak nezdá.....neříkal to odborníkTak se právě ptám jak to kdo má.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 10:30
- Nahlásit

kalinka

nevím,

co poradí ostatní?

Žemle
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 10:58
- Nahlásit

kalinka
Pumpa

Zdravím,

s tím ležením na zádech - mně zase říkali, že to je v zásadě správně. Pes se nebojí, ale naopak, a má radost ze setkání

drakka
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 11:23
- Nahlásit

kalinka
no freya teda vita normalne ze se pribehne podrbat, vrti ocasem, jako mala hodne skakala ale to jsem ji nastesti odnaucila, preci jen ma uz pres 30kg. ale jinak si leha na zada docela casto sama, treba kdyz se rano oblikam ze pujdem ven tak si kolikrat lehne na zada, vali se a kdyz ji podrbu na brisku tak je rada ) a vydava pritom takove ty rozkosnicke zvuky ))

Sibyla
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 12:04
- Nahlásit

Mě na zádech pes nikdy nevítal... ani nevypadal, že by se k tomu nějak měl... u mě spíš tak poskakuje okolo a nastavuje prdel na drbání... a chce mi olíznout obličej... a když se k němu nesehnu, tak si kvůli tomu vyskočí, ale tak, aby se mě nedotknul tlapkama... nebo jinou částí těla (nikdy na nikoho neskákal, tak jsem se aspoň nemusela trápit odnaučovánim.. ) Ale na záda si teda lehne hooodně málokdy, ale umí to na povel... Zatim jenom z lehu - že se překulí na bok... Jo a ještě u vítání musí mít vždycky něco v hubě... i kdyby to měl být list nebo kamínek a pak to v tý tlamě nadhazuje jako když se tim chlubí... A když nemůže honem nic najít, tak zmateně hledá co by si do tý huby dal a až když něco najde, tak pokračuje s vítánim...

Montik
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 12:25
- Nahlásit

Ahoj, Lucky vítá tak, že se celej úplně rozvlní, ztratí uši (asi vážně plemenný znak ) a taky musí mít něco v hubě..Úplně, jak píše Sibyla..pokud nemůže najít botu nebo tak, tak klidně list, noviny, kus čehokoliv..je to roztomilý.. Když se mu moc nevěnuju, tak na mě skáče, ale nijak extrémně... Jinak na zádech mě nevítá..Taky občas vystrčí bříško na podrbání, ale nejni to nijak časté..

kalinka
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 12:36
- Nahlásit

ono možná ty fenky to dělají spíše.Ona se válí na zádech skoro pořád a to ne jen v našem případě,ale u většiny lidí.Nejdřív se rozvlní, uši dozadu a pak šup na záda

Pumpa
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 10:44
- Nahlásit

Clarke lehne na záda, taky se u toho vlní a kope nohama a vrtí ocasem,a když se k němu sehnu a začnu ho drbat, tak mně začne do tý ruky jakoby kousat, ale ne silou,ale spíš tak jako šicí stroj, jede zubama...
Nebo, když přijdu a pozná, že se jde hned ven, sklopí uši a hopsá kolem mně, prochází mi mězi nohama, no prostě, oblíkání s ním trvá tejdny...

Lemonka
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 11:42
- Nahlásit

To mi při vítání máme taky bezušatou Jess. Skopí, padne na záda a paničko drbej. Občas mne oblízne. A ruce do tlamy taky bere, ale velmi něžně. A kníká. Teď už mnohem míň, ale prostě u toho "povídá"

drakka
Jess je stejná jak Freya. Taky nezávislák. A moc mne potěšilo, když jsi napsala, že už to utíkání a tak přešlo. Jen by mne zajímalo jak. Jestli trénováním poslušnosti nebo jen dostala rozum?
P.S. Mimochodem taky žereme slimáky

Clarkovi též přejem jen to nejlepší ke krásným druhým narozeninám. Pochlubte se pak fotečkami

Ještě ke kalince a Maggie. Ten pes se jí opravdu tuze nelíbil už z velké dálky a zvlášť když se k nám začal rychleji blížit. Taky si myslím nebýt té stříšky tak nevím kde bychom jí až hledali Ale Jess se jí líbila už od prvního mrknutí, to hned začala vrtět ocáskem, tak jsme byli moc rádi. Prostě potřebuje větší sebevědomí a zjistit, že i velký či aktivní pejsci jsou hodní.
Máte nějaký typ na fixování psa na sebe? My sice máme opačný problém, jenže ve finále je jedno jestli běží vpřed (Jessie) či zpět (Maggie), všude může být nebezpečí...

kalinka
Příště přijedete za námi a půjdeme na Bertramku. Tady psy znám skoro všechny a vím jaký jsou. Tedy všichni jsou hodní, někteří víc ohleduplní a míň aktivní. Tak můžeme socializovat.

drakka
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 16:35
- Nahlásit

Lemonka
ja jsem rekla ze uz je to lepsi, ne ze to uplne preslo porad mame ten problem se zveri, treba ted jak jsou vsude ve snehu stopy tak je to fakt tragicky, chodime hodne na voditku. ale je fakt ze ta kontrola se fakt zvetsila, ten prvni rok s ni jsem si pripadala jako bysme zily jen vedle sebe, ted uz mam mnohem lepsi pocit Jsem moc rada ze jsme zacly delat ty agility, myslim ze nas to docela sblizilo

drakka
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 17:06
- Nahlásit

jinak ted chodime takhle a je to prima

kalinka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 12:35
- Nahlásit

Lemonka
tak to vítání je u nás úplně to samé
Jo jo určitě vás přijedeme navštívit.To se nějak domluvíme v týdnu.Dneska snad už by mohl být ten cvičák.Pokud prý tedy nebude sněřit.
Včera jsme byli v Ďábličáku a bylo tam moooc psů.Měla jsem jí teda na stopovačce,takže nikam zdrhnout nemohla,ale u jednoho psa zase chtěla vzít roha.Ale za jinýma táhla jak splašená.Dokonce jsme potkali i jednu bílou roční holku.Ta slečna mě uklidnila,že jí taky strachem utíkala třeba pod zaparkovaná auta,ale že se to časem úplně vytratilo a teď se jí drží jako klíště a to se cvičákem začlali až někdy v půl roce.

kalinka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 12:39
- Nahlásit

drakka
taky bych jí potřebovala odnaučit skákání.Na nás tolik neskáče,ale na babičku s dědou dost a oni to berou s humorem a já jim nemůžu vysvětllit,že teď je to v pohodě,ale až bude mít 30 kg,že už to taková sranda nebude a to jsou prarodiče přítele a jsou úplně fit,ale moje babička už tolik ne a bojím se aby jí Maggie až bude větší neporazila.Jako když začne skákat tak jí okřiknua pak,když už neskáče,tak pochválím,ale zatím je to marné.Jo skáče na mě,když nesu kočku a to jí třeba 10x okřiknu a ona stejně po 11 vyskočí.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 21:43
- Nahlásit

Příjemný večer všem....
Tak jsme to oslavili... fotek habakuk, ale to připojení je na pěst, takže hned jak to napravím, budou i fotky....

drakka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 21:57
- Nahlásit

kalinka
mne se osvedcilo minimalni vitani, tzn. zadne jeeee, ahoooj, zadne cukrbliky a zacit hladit az kdyz se pes zklidni a druha moznost trvat na treba sedni...kdyz sedi, nemuze skakat

kalinka
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2010 07:23
- Nahlásit

drakka
jo tak já to babičce řeknu.U nás s přítelem je vítání na zádech.Vrtí ocáskem,ale leží na zádech pak třeba vstane a skočí,ale to jí jak říkáš, řeknu sedni a je klid,ale babička s dědou se klidně nechají poskákat.Musím jim to vysvětlit.

Ještě mám problém s vykaděním večer.Dávám jí najíst v půl sedmé.Potom většinou kadí v osm,ale pak před spaním tak kolem 11h nekadí a samozřejmě přes noc to nevydrží a ve finále většinu doma sní((( A to jsem s ní včera byla přes 20min a pořád jen něco okusovala, pobíhala,ale hovínko ani ťuk.Vzala bych jí mimo zahradu,ale většinou když jdu jen po vsi,tak se stejně vykadí až doma na zahradě.Jako nám to na zahradě nevadí.Sbíráme to hned jako venku.Jestli mám jinak uspůsobit krmení nebo venčení.

Barka
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2010 08:09 - Změnil/a: Barka
- Nahlásit

Nechcete usporadat nejaky sraz s prochazkou?

Montik
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2010 08:29
- Nahlásit

Barka
bych brala... jsem pro každou špatnost....

kalinka
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2010 10:51
- Nahlásit

možná bych se s malou taky připojila,ale nevím jak se bude cítit s tolika velkýma pesanama.Ale zkutit to můžeme.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2010 21:29
- Nahlásit

jůů, no tonejni blbej nápad... A kdy a kde, nějak to usnulo.....?

<< 1 ... 144 . 145 . 146 . 147 . 148 . 149 . 150 . 151 . 152 . 153 . 154 ... 222 . 223 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání