Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bílý švýcarský ovčák
<< 1 ... 144 . 145 . 146 . 147 . 148 . 149 . 150 . 151 . 152 . 153 . 154 ... 222 . 223 . >>
Autor Zpráva
grooggy
Člen
# Zasláno: 21 Led 2010 18:42
- Nahlásit

TomášW
Totiž rozdíl ve štěkání u akit je ten, že akity neštěkaj :-D Maj to i popisu povahy, takže byl vůbec úšpěch ho to naučit :-D

TomášW
Člen
# Zasláno: 21 Led 2010 19:13
- Nahlásit

grooggy
jo tak to jsem nevěděl

Pumpa
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 10:11
- Nahlásit

tak nák včera přišel vetamix, jsem nadšená z hovězího neb jsem ho ještě neměla a pejs taktéž. Vždycky, když to přijde, děsně se těšim na večer, až budu krmit, jsem praštěná...
překvapilo mně, jaký je ten pětikilovej válec velkej, asi jsem si to nedovedla představit...

Montik
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 10:26
- Nahlásit

Pumpa
Nám přišel vetamix v pondělí..Objednávala jsem i pro kámošku a můj obr mražák to nepobral, tak to přítel zahrabal do sněhu (hned v úterý jsem jí to vezla). Ale jelikož je hlava děravá, zapomněl na to a pustil pesáky na zahradu..no, co myslíte?? Zmizelo jedno balení drůbeží s mrkví a jedny dršky Sem myslela, že ho zabiju... Ale psáci přežili, takže dobrý.
Jinak nejhezčí je podle mého hovězí hrubomleté a hovězí směs.... a taky se vždycky těším, až jim to naservíruju...

Žemle
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 10:30
- Nahlásit

Pumpa

jsem nadšená z hovězího neb jsem ho ještě neměla

fakt? Noo o nic jsi nepřišla, já ho mám ráda jen v polévce

Žemle
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 10:31
- Nahlásit

Montik
Pumpa

jste mě pěkně nahlodaly , budu to muset asi taky zkusit

Žemle
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 10:38
- Nahlásit

Montik

Ale jelikož je hlava děravá, zapomněl na to

Když zase tak často nezahrabáváte, tak se tomu ani nedivím
Hlavně, že jsou psi v pořádku

TomášW
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 10:39
- Nahlásit

děcka, mám luxusního doktora. Za očkování proti vztekline 105 Kč, za Meloxicam 140 Kč, které jsem u sebe minule ani neměl...nádhera

Montik
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 10:41
- Nahlásit

Žemle
no jo, no, ale na zahradu se taky nepouštěj... Prostě shoda náhod, no.. Hold pak byli bez večeře, šmejdi

jste mě pěkně nahlodaly

jen směle do toho...

Pumpa
Člen
# Zasláno: 23 Led 2010 10:23
- Nahlásit

Žemle

no, tohle do polévky nevim, teda, ale je fakt, že vonělo pěkně...

lidi, možná tuhle adresu znáte, takže nepřinesu ni novýho, ale našla jsem docela dobrou veterinární kliniku nebo poradnu nebo jak to říct, vzpomněla jsem si na Nera od Tomáše, když jsem pročítala stránky o psincovým kašli...
tady: http://www.mvdrzahradka.estranky.cz/

Žemle
Člen
# Zasláno: 23 Led 2010 11:01
- Nahlásit

Pumpa

...nee, tohle fakt ne. Bylo to myšleni jinak

Pumpa
Člen
# Zasláno: 23 Led 2010 11:08
- Nahlásit

Žemle

já vím, jen ně tak napadlo, že mi teď přišly křidýlka a byly tak pěkný a pěkně vyskládaný v pytlíčku, že bych je hned hodila na gril

TomášW
Člen
# Zasláno: 25 Led 2010 07:40
- Nahlásit

čuste, tež je u vás taková kosa? v noci jsme měli 17 a půl a teď píšou že v Ostravě je - 22...Neroša jsem teda nechal venku, vypadal, že o té zimě asi neví nebo co...

Žemle
Člen
# Zasláno: 25 Led 2010 07:55
- Nahlásit

TomášW

nó, člověk by řek, že u nás na Vysočině bude taky taková kosa, ale není. Teploměr ukazuje ,,jen" -10. Ale strašně fičí vítr, a silnice jsou pořádně namrzlý. Vezla jsem malýho do školy a v zatáčce si se mnou auto dělalo co chtělo. Ukočírovala jsem ho - jak jinak .

A pesan taky spokojenej, jen doufám, že těch -24 co hlásí, u nás nebude...

TomášW
Člen
# Zasláno: 25 Led 2010 07:58
- Nahlásit

Žemle
No se nedivím, že u vás fouká, tam fouký vždycky ne? a ten vítr je fakt humus. Koukal jsem na net a ta kosa je fakt jen tady u nás nahořevpravo. čím jsme si to zasloužili, netuším

Pumpa
Člen
# Zasláno: 25 Led 2010 13:18 - Změnil/a: Pumpa
- Nahlásit

Na jindřichohradecku, hlásím, mínus sedm a fouká vlezlej fítr. Je to děs.
Dnes Clarke doslova přech.al sousedivic Bobíka, jelikož přiběhl k plotu a sotva doběhl, byl tam Bob a musel si to označit, jakože je zahrada jeho, natož to Clarke jako správný větší samec přeznačil, ale bohužel ch.al tak dlouho, že to i Bobíka přestalo bavit, a když už mu to o metr dál teklo pod nohy, znuděně odešel....
Clarke se v takovým marastu nerad zdržuje venku. Sotva jsem ho vyšťouchala, aby se vyčural...

Montik
Člen
# Zasláno: 25 Led 2010 13:40
- Nahlásit

Pumpa
tak to Lucky je happy, že je zima...je ještě víc akční, než normálně.... Já sem zmrzlá jak ho*no a on je nadšenej....

TomášW
Člen
# Zasláno: 25 Led 2010 14:06
- Nahlásit

pro nefejsbukovce

Pumpa
Člen
# Zasláno: 25 Led 2010 15:07
- Nahlásit

TomášW

jééé, kde jste vzali sluníčko? Tady nebylo ani nepamatuju.

Clarke jako taky zimu může, ale jinak, když se jde jenom čurat a je vyhřátej, radši by puk, než aby vylezl ven...

TomášW
Člen
# Zasláno: 25 Led 2010 17:39
- Nahlásit

ty jo, tak neroš bilý leží a spí přes den na sněhu, tady kousek naměřili minus 24 a je happy. proto je taková kosa, že je tak jasno, jinak tu byla lehce inverze a na lysé bylo jen minus 8

Lemonka
Člen
# Zasláno: 26 Led 2010 23:07
- Nahlásit

nejnovější fotečky: http://www.facebook.com/album.php?aid=28574&id=136 6002023&l=37ce2cdcde - s kalinkou a Maggie

Barka
Člen
# Zasláno: 27 Led 2010 12:23
- Nahlásit

Lemonka
pekny fotecky

my byli minuly patek s novym kamosem taky na prochajde:
URL

jako bylo to docela o kolena. vyhejbat se tem dvema torpedum byla trosku fuska. panicce dogaka se to jednou nepovedlo a pekne ji smetli (lovila zrovna zabery )
ale odnesly to popraskany tlapky....ten led je strasne ostrej.

Montik
Člen
# Zasláno: 27 Led 2010 12:28
- Nahlásit

Barka
ale odnesly to popraskany tlapky....ten led je strasne ostrej

jj, Lucky, jak běhá v těch polích a tak, tak má sedřený ty postranní polštářky..ale jemu je to evidentně jedno..ono taky jak to řešit, když ten zmrzlej sníh je úplně všude, no....Leda chodit po cestách na vodítku a to s Luckym opravdu neeeeeeeeee..

kalinka
Člen
# Zasláno: 27 Led 2010 13:35
- Nahlásit

jsme si právě s Mončou(Lemonka) říkali proč má Jess trošku tlapky od krve a ono to bylo tím ostrým sněhem. Maggie má asi ještě ťapky né tolik ošlapané,tak jí nepraskají

Ale mám dotaz. Stalo se mi, že Maggie strachy utekla ode mě a schovala se pod takový malý přístřešek. Běžel totiž na nás pes a já než zareagovala,tak malá už neslyšela neviděla a pádila pryč. Je to normální a nebo se vždy jdou schovat k vám? udělala mi to od toho pokousání poprvé a i poprvé se tak strašně lekla.Přitom pes byl daleko, když začala utíkat.Pak jí teda dohnal pod tím přístřeškem a ona strašně kvičela přitom ten pejsek byl hodný,nic jí nedělal a ani neštěkl.Pak teda jsem jí vytáhla a když už jsem na toho pejska mluvila a i na něj sáhla tak už si ho šla taky očuchat,ale pořád štěkala.No a jdeme dál a tam jiný pes, taky velký a ona vůbec nic...naopak pořád za ním chtěla,tak já nevím.Bojím se jí na volno pouštět i když normálně mě docela i poslechne,ale v tomto případě opravdu vzala roha.Nevím zda se s tím dá něco dělat.Jak jí naučit, že u mě se má schovat.

kalinka
Člen
# Zasláno: 27 Led 2010 13:39
- Nahlásit

Barka
krásné fotky.V tom pohybu jsou ty psi boží

Montik
Člen
# Zasláno: 27 Led 2010 13:44
- Nahlásit

kalinka
nemá v tobě důvěru..tu musíš postupně vybudovat.. prostě jí musíš ukázat, že máš na to jí ochránit...Chce to čas, je ještě malá... Prostě, kdykoliv bude nějaké nebezpečí, pro ní, schovni si ji za záda a pejska k ní nepouštěj. (nebo člověka..) dělej to vždy, když vidíš, že se k Vám blíží nějaký pes a ona je z toho špatná..prostě si stoupni před ní a nenech toho psa k ní dojít... pak, když uvidíš, že by jí to zajímalo, nech toho druhýho hafana,ať jí očichá,ale máš jí pořád pod nohama, aby měla jistotu...ale pořád tam seš ty, takže kdyby se jí to nelíbilo, tak musíš zasáhnout.... Ona se časem naučí, že když je nějaké nebezpečí, TY jí ochráníš.... Chce to trpělivost a oči na šťopkách....

kalinka
Člen
# Zasláno: 27 Led 2010 13:56
- Nahlásit

Montik
no jenže v tom případě jí nemůžu pouštět na volno téměř vůbec.já jí teda pouštím jen na místech kde vidím do dálky a většinou stejně na stopovačce,ale když se honí s pejsou,tak se do ní akorát oba zamotají,tak to jí většinou pustím no... toto jsem totiž vůbec nečekala jelikož do té doby za každým psem moc chtěla,takže teď si na to musím dát větší pozor.
No před lidma jí chránit nemusím))) naopak.musím jí odnaučit skákat na všechny.Miluje všechny lidi.Ještě jsem se nesetkala, že by se nějakého člověka jen koutkem oka bála.Hned začne tááááhnout jak blázen a nedá si říct jen když je utahaná,tak dá ze 70% lidem pokoj.

TomášW
Člen
# Zasláno: 27 Led 2010 14:03
- Nahlásit

kalinka
Ahoj, Nero to dělal taky- jakmile pes běžel na něho tak se otočil utíkal a řval. Ale když byl pes daleko, tak strašně moc chtěl za ním. Teď už se nebojí, nějak zmachrovatěl, však od někoho beztak dostane do držky přešlo ho to samo, ale nevím jestli na tom mám nějakou vinu já, ať už jsem mu ukazoval, že ten daný pes je ok nebo jsme chodili( a pořád chodíme) kolem psů za plotem u nohy. Já ho teda mám na volno, přivolání teď tak 60- 70 %, začíná na mě srát puboš jeden. Včera mu bylo poprvé zima na tlapky, bo jsme blbli na rybníku. Jinak pohodka, je venku a je spokojený a já tež. Musím koupit náhubek a činku, bo je třeba cvičit aport, cvičák zrušen do konce února. Čussssss

Montik
Člen
# Zasláno: 27 Led 2010 14:15
- Nahlásit

kalinka

v tom případě bych faakt zamakala na přivolání....aby jsi se nemusela bát jí popuštět.. to zaprvé..jinak pokud už takhle zdrhá, tak bych zamakala a snažila se,aby se ten pes k ní vůůbec nedostal...Nebo když už se k ní dostane, tak se postavit před ní a psa odříznout...nevím, jak moc je to možný, ale prostě musíš se snažit jí být za každou cenu oporou...

kalinka
Člen
# Zasláno: 27 Led 2010 14:18
- Nahlásit

TomášW
jo takže je to normální a on se pak sám zastavil?já mám teď o ní větší strach po tom co se stalo,takže moc na volno není.Jako na zahradě samo,ale venku tolik ne.Mám jí na stopovačce a občas jí pustím,ale bojím se no ona právě zatím za každým táhla a já se vždy na dálku ptala zda je ok a pokud ano,tak jsem jí nechala a když ne,tak jsem si jí stáhla,ten dotyčný svého taky a obešli jsme se.Sice Maggie moc moc za pejsou chtěla,ale měla smůlu. Takže mě tato její reakce docela překvapila.Běžela a ani se neohlédla a nevím kam by až utíkala, kdyby tam ta chovka nebyla.Toho se bojím, že uteče někam hodně dalko,kde už třeba budou auta nebo tak.Sice když jí pusím tak je to hoodně daleko od aut,ale i tak má mety a kdyby chtěla tak tam doběhne....no u nohy ještě necvičím, protože zatím táhne i na vodítku i když se to lepší každý den. Až půjde na vodítku normálně,tak zkusím u té nohy.No u nás byl cvičák zavřen do teď,tak jsem tam pořád volala a paní mi řekla,že snad v neděli už bude,tak doufám doufám, protože ta ho potřebuje jako sůl-I když jí teda doma cvičím,ale cvičák je cvičák

<< 1 ... 144 . 145 . 146 . 147 . 148 . 149 . 150 . 151 . 152 . 153 . 154 ... 222 . 223 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání