Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bílý švýcarský ovčák
<< 1 ... 144 . 145 . 146 . 147 . 148 . 149 . 150 . 151 . 152 . 153 . 154 ... 222 . 223 . >>
Autor Zpráva
Montik
Člen
# Zasláno: 20 Led 2010 14:58
- Nahlásit

Pumpa
ahoj, estli můžu doporučit, mazat, mazat mazat!!! Dobrá je na to měsíčková mast nebo i obyčejná kalciova..nebo mi byla doporučena ondřejová mast, ale nezkoušela jsem..

Baico
Člen
# Zasláno: 20 Led 2010 14:59
- Nahlásit

Montik
a jakej prosímtě kupuješ??
Ten zásadně nakupuju v akci Naposledy jsem kupovla Franz Josef za 98 Kč půl litru.

Baico
Člen
# Zasláno: 20 Led 2010 15:00
- Nahlásit

Montik
estli můžu doporučit, mazat, mazat mazat!!!
Jo výborná je i konopná mast, ta pomáhá mámě i uklidnit lupénku.

Montik
Člen
# Zasláno: 20 Led 2010 15:01
- Nahlásit

Baico
ty vole!!!! já ci taky nějakou akci!!!!

Pumpa
Člen
# Zasláno: 20 Led 2010 15:03
- Nahlásit

Montik

a Lucky je kraťák ne?, má ty otláčky?

je to děs, jak nám ty čoklisti dávaj zabrat....

Pumpa
Člen
# Zasláno: 20 Led 2010 15:05
- Nahlásit

Baico

Franc Josef, dělá docela dobrý, kvalitní olivy, tak to by mohl bejt taky dobrej
vcelku nic nešidí....

Montik
Člen
# Zasláno: 20 Led 2010 15:05
- Nahlásit

Pumpa
jj, kraťák.. Otlaky má, ale dost se mu to mění..někdy je má víc, jindy zase míň...Tak mažu...Páč, kdo maže, ten jede!!

Pumpa
Člen
# Zasláno: 20 Led 2010 15:10
- Nahlásit

Montik

to je fakt, taky pojedu, aby se to alespoň zlepšilo....

grooggy
Člen
# Zasláno: 20 Led 2010 21:12 - Změnil/a: grooggy
- Nahlásit

Ahoj, chtěla jsem se zeptat na povahu BŠO... Totiž chtěla bych si pořídit štěndo s mému psovi (asi fenku). V mém okolí ho nikdo nemá a tak se nemám koho zeptat... Má povahu opravdu skoro stejnou jako NO? Totiž s mou Akitou se věnuji sporotvní kynologii, ale není to ono

drakka
Člen
# Zasláno: 20 Led 2010 21:44
- Nahlásit

grooggy

nema a kdo tvrdi ze jo tak nikdy nemel nemeckyho ovcaka )

drakka
Člen
# Zasláno: 20 Led 2010 21:48
- Nahlásit

grooggy
kdyztak jestli si chces o BSO neco precist tak muj pohled na tohle plemeno (neosobuju si rikat ze znam vsechny psy atd.) je tady URL

grooggy
Člen
# Zasláno: 20 Led 2010 21:49
- Nahlásit

drakka
Kdybys to měla porovnat... Já vim, že to není jednoduchý, ale chtěla bych vědět so čeho asi tak pudu (jestli to štěndo dopadne)
Totiž měli jsme kokra, ČV, bulmastifa, ruskýho teriera, bulteriera, buldoka a teďka mám americkou akitu Taková smečka plná exotů :-D A teďka mi zbyl jenom akiťák a u babičky ten bulík a je to tu takový smutný... A bšo se mi líbí jak vzhledem tak povahou (akorád, že na webu kde maj štěňata asi nikdy neuvidim něco negativního o plemeni :-D)

grooggy
Člen
# Zasláno: 20 Led 2010 21:51
- Nahlásit

jé bylas rychlejší. hned se tam juknu

drakka
Člen
# Zasláno: 20 Led 2010 22:02
- Nahlásit

grooggy
tak ja jsem se snazila nahlidnout na BSO jak z pozitivni tak i negativni stranky tak jsem zvedava na tvoje reakce

grooggy
Člen
# Zasláno: 20 Led 2010 22:23
- Nahlásit

drakka
Tak jsem to četla a překvapená nejsem (mám doma Akitu-tam sem byla zezačátku trochu překvapená-vraždí kočky )
Je dobře, že nemá povahu jak NO (já si o nich totiž myslim, že neumí moc samostatně myslet-omlouvám se všem majtelům NO)
Hlavní je, že se obecně snáší s ostatníma psama. Na vrcholový výkony ve sportovní kynologii zvyklá nejsem a tak mi vadit nebude, že nebude mit zkoušky na výbornou A přístup k výcviku asi bude stejnej jak u Bodieho-chcíli cvičit a pak se jít bavit (jelikož nemá rád balonky, tak si jde hrát se psama)-Když ho to ultra nebaví, tak začne "pískat" a to vim, že je na řadě přestávka :-D (teda on bude cvičit dál, ale opravdu znuděně ) A o sobě tvrdim, že trpělivost mám-štěkat na povel se mi Bodie naučil až po 3 letech a i s bulmastifem jsme složili ZVV2- a to byl výkon :-D

drakka
Člen
# Zasláno: 20 Led 2010 22:27
- Nahlásit

grooggy
prima, myslim si ze po zkusenosti s Akitou nebude BSO zadny sok ) kazdopadne nevim jak jsou na tom akity ale podle me jsou BSO fakt hodne fixovani na rodinu, takze je dulezite je v te boude nenechavat moc samotne, proste aby meli pocit ze jsou fakt soucast rodiny

grooggy
Člen
# Zasláno: 20 Led 2010 22:39
- Nahlásit

drakka
Je to bouda s volnym přístupem po celym pozemku, takže tam furt někdo lítá (mám 2 mladší sourozence). Bodie je taky extrémně fixovaný na rodinu-neustále šmíruje oknem a když ho třeba zavřu do kotce tak štěká... Je to závislák :-D Nudit by se štěně nemuselo, protože by bylo venku ještě s jednim psem (to Bodie byl taky-vyrůstal venku s tim bulmastifem a doma byl kokr, ale bulmastif umřel před 2,5 a kokr asi před 2 lety a tak je tu trochu smutno. Pravda je, že se k nám na zahradu občas dostane záhadnym způsobem sousedovic bígl a jezevčík tak je pak hnedka vidět, jak bodie dostane infaltilní náladu a jde se s nima honit a válet )
Hlavně potřebuju něco co pořádně hlídá-stačí aby to štěkalo a vzbudilo mího psa :-D ... Bodie sice pěkně hlídá, ale začíná trochu lenivět a vyspávat :-D s jelikož se u nás trochu krade, tak by se hlídání (nebo aspoň funkce budíku) šikla :-D

TomášW
Člen
# Zasláno: 21 Led 2010 06:58
- Nahlásit

grooggy
Ahoj, opravdu jsou jiní, ale je fakt, že se to dost různí. Já mám dost sebevědomého hrdinu, žádný nervák, akorát je citlivější na bolest...za plotem štěká jak divý, ale naštěstí si všichni myslí, že by kousnul- vůbec, olízal by..a má půl roku. Doporučuju přečíst celou diskuzi mám krátkosrsťáka a zatím je furt venku, bylo - 15° a v pohodě. Všechno je v diskuzi. Jo a naučit se štěkat na povel nám trvalo týden v 9 týdnech věku živý je taky dost, někdy až moc, včera mi převrhnul popelnici a minulý týden rozkousal násadu na smeták

TomášW
Člen
# Zasláno: 21 Led 2010 07:06
- Nahlásit

drakka
ty jo, přsně takovou stránku jsem hledal, musím to dát přečíst přítelkyni, ona má čuvače a pořád si mě dobírá( sppíš teda Nerušu), že je to kňučka atd, pořád ho chytá za kůži, že si musí zvyknout...konečně to snad pochopí

Baico
Člen
# Zasláno: 21 Led 2010 07:30
- Nahlásit

TomášW
pořád ho chytá za kůži, že si musí zvyknout...konečně to snad pochopí
Doufám, že se neurazíš, ale přítelkyně je tak trochu blbka. ubližovat štěněti, aby si zvyklo. Bělouš má dobrou paměť a až dospěje, tak by se jí to taky mohlo vymstít.

TomášW
Člen
# Zasláno: 21 Led 2010 07:45
- Nahlásit

Baico
já se neurazím, kolikrát jsme se kvůli tomu pohádali...jako dělá to spíš ve hře. prostě nemůže pochopit, že když její fenku zvednes za kůži do vzduchu a je ticho, tak to musí mít každý pes stejně. Furt jí říkám, že každý pes je jinačí. Ona je v těchhle věcech dost zvláštní

Baico
Člen
# Zasláno: 21 Led 2010 07:52
- Nahlásit

TomášW
prostě nemůže pochopit,
Jak nemůže pochopit, tohle se prostě nedělá. Neřeknu dítě, ale dospělej člověk. Co na tom nechápe? Asi bych jí taky ve hře jen tak tahala za vlasy, ať si zvykne.

TomášW
Člen
# Zasláno: 21 Led 2010 08:04
- Nahlásit

Baico
Argumentuje tím, že tohle mu můžou dělat (naše?) děti, tak na to musí být zvyklý, aby je nepokousal. tahání za ocas, za čumák atd...já jsem ho taky otravoval, ale dost jinak teda a jen u žrádla

Baico
Člen
# Zasláno: 21 Led 2010 08:12
- Nahlásit

TomášW
Argumentuje tím, že tohle mu můžou dělat (naše?) děti
No tak to je poměrně špatný argument, protože pes si bude pamatovat, že mu ubližovala ona. Štěně musí mít jen pokudd možno pozitivní zážitky s dětmi, se psy. Jen tak z něj může vyrůst sebevědomé zvíře, které nic nerozhází. Takhle Ti z Nera vypěstuje neurotika, kterej bude očekávat bolest, jen co se k němu někdo přiblíží a může se už předem začít bránit. V lepším případě se bude společnosti lidí vyhýbat.

TomášW
Člen
# Zasláno: 21 Led 2010 08:16
- Nahlásit

Baico
tohle jí řeknu, dík. naštěstí je nějak moc sebevědomý, ale to se teďkom v pubertě může zmenit, je tak? doufám, že ne, je to blázen totiž je ale nějaký magor, když mu veterinář měřil teplotu, tak řváál, jak kdybyho vraždili, pak jak ho ošahával tak též kňučel. Jsem si teda myslel, že už tam pak nebude chtít chodit, ale chyba lávky..zítra jdem zas

Baico
Člen
# Zasláno: 21 Led 2010 08:26
- Nahlásit

TomášW
Jsou to prostě cíťové, to prostě tak jě. Některej víc, některej míň. Nerovy reakce na "bolest" jsou prostě normální. Každopádně už jí nenech, aby mu ubližovala, ani v legraci.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 21 Led 2010 12:08
- Nahlásit

Celý jsem to nečetla, tak budu možná někoho papouškovat, ale bělouši nejsou cíťové, ale bělouši jsou děsný cíťové. Hodně si pamatujou a když se jednou v něčem zklame, těžko se to potom rovná. Jejich dušičku bych přirovnala ke koňské duši, strašně moc vydrží, ale všechny šrámy v ní napořád zůstanou a pak se promítají do očí. A potom v těch očích člověk vidí všechny svoje nedostatky, špatné nálady a netpělivost, nedejbože surovost a špatnou péči....

Pumpa
Člen
# Zasláno: 21 Led 2010 12:09
- Nahlásit

drakka

no ne pani..... to je dost, že se taky ukážete...

Pumpa
Člen
# Zasláno: 21 Led 2010 12:12
- Nahlásit

TomášW

tak to máš kliku, Clarke to pochopil po hodně dlouhý době až někdy v roce. Je takovej, že ho něco učíš, nechápe, nechápe, já nerva, ale nedávám nic znát, nechápe, nechápe, najednou cvak!, a je to jako kdyby to znal už půl roku....

TomášW
Člen
# Zasláno: 21 Led 2010 12:20
- Nahlásit

Pumpa
štěkat bylo první co uměl(ne, že by toho teď uměl moc), akorát ze začátku u toho skákal ja debíl chcu ho naučit nosit aport, akorát jsem lemra, nechce se mi lítat se stopovačkou já mu vždycky něco hodím, on pro to letí jak raketa a jakmile je u toho tak se na mě podívá a čeká co hodím dál...ale za to si můžu sám, párkrát jsem ho chtěl uběhat tak jsem vzal dvě hračky a postupně je házel a ho to moc bavilo, to není na aport good, to je tak na dogfreesbe(což je jeho nej hračka)

<< 1 ... 144 . 145 . 146 . 147 . 148 . 149 . 150 . 151 . 152 . 153 . 154 ... 222 . 223 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání