Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bílý švýcarský ovčák
<< 1 ... 117 . 118 . 119 . 120 . 121 . 122 . 123 . 124 . 125 . 126 . 127 ... 222 . 223 . >>
Autor Zpráva
kalinka
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 12:42
- Nahlásit

Baico
a krmíš spíše sušeným a nebo nějakým masem, rýží, těstovinama...?vím, že mamka dříve pejskům vyvařovala,ale pak přešla jen na granule.
Jogurty a tak klidně může?Je něco co by bělásek vůbec neměl....

Montik
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 12:46
- Nahlásit

Baico
tak v prvé řadě gratulace

kalinka
já mám v autě takový ten potah, aby mi pes nezapadl mezi sedačky, mám krátkou feldu a hafani jezděj na zadí sedačce. Teď jsem Luckymu ještě pořídila pásy greendog a jsem o moc klidnější, když jedu, páč pes je v bezpečí..
Jinak co se granulí týká je to věčné hledání, každýmu psovi sedne něco jiného. Doporučuju, abys nejdřív krmila tím, co ti dá k mímu chovatelka. Když pak budeš nespokojená, tak pomalu přejít na něco jiného...Jinak rozdíl mez Britem a Brit carem je velikej..Koukni na složení, brit care je o třídu vejš, co se kvality týká...

Baico
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 12:46
- Nahlásit

kalinka
a krmíš spíše sušeným
99% krmné dávky tvoří granule. Jako pamlsky na cvičení používám sušené maso buď Jerky nebo jiné. Jednou týdně koupím v Tecku buď kuřecí krky nebo kostry a na večerní kmnou dávku jim to rozdělím. Když táta zabíjí králíky, tak Baico dostává syrové hlavy a jezevčík pánev.
Je něco co by bělásek vůbec neměl....
Tohle je stejný jako u všech psů, čokoládu, kořeněné věci a tak.

Montik
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 12:49
- Nahlásit

kalinka
hele, pokud budeš krmit granulema, tak bych jogurty a tak moc nedávala. Narušíš tak poměr Ca, což je pro mimi důležitý.. Počkala bych s tím, až mimčo povyroste.. (jako, občas mu pribiňáka dát můžeš, to zase neříkám, ale ne pravidelně, spíš s citem) Sem tam jí můžeš dát kuře s rýží a mrkvičkou, jako ne, že ne..I kousek masíka, pohoda, ale opatrně na rychlej růst.

kalinka
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 12:51
- Nahlásit

Montík

No právě chovatelka mi psala, že krmí Brti a nově Brit Care a když jsem koukala cenově,tak je to velký rozdíl. Nevím na jak dlouho třeba vyjde ten 15kg pytel....a samozřejmě chci pejskovi dopřávat to nejlepší.

S tím cestováním.Nerada bych právě pejska dávala do kufru. Člověk nikdy neví co se může stát a přeci jen je tam na ráně. Tak já se podívam na ty pásy.Díky za radu.

kalinka
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 12:54
- Nahlásit

Baico
A kosti rozkouše v pohodě?bála bych se, že mu někde něco uvízne. Kočce jsme jednou dali takovou tu plochou ramení kost a ona blbá to chtěla zhltnout a jak kousla tak se jí zasekla na patře.....naštěstí vše OK,tak se kostí docela bojím

Montík
jo takže když mu třeba jednou za 14dní dám pribiňáka tak ok...tak člověk pejskovi rád přilepší,ale chci něčím čím mu nezpůsobím problémy. A co piškoty? normálně? ale asi taky ne moc ne?kvůli cukru.

Baico
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 12:59
- Nahlásit

kalinka
Nerada bych právě pejska dávala do kufru
Tak mu tam pořiď přepravku. Já jsem limitovaná velikostí vozu.
A kosti rozkouše v pohodě?
Uplně v klidu, ale taky už je to velkej kluk. Ze začátku bych mu dávala kosti, o kterých víš, že nerozkouše. Hovězí morkový, vepřovou lopatku a tak. A by jí jenom ohlodával. Potom až bude větší, tak bych klidně dávala i ty kuřecí skelety a krky.

Baico
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 13:00
- Nahlásit

Montik
tak v prvé řadě gratulace
Moc děkujeme! Teď už můžu v klidu tvrdit, že mám pracovně upotřebitelnýho psa

Montik
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 13:06
- Nahlásit

kalinka
hele, brit care je rozhodně o hodně kvalitnější, tak jestli tím krmí chovatelka, tak v pořádku, krmila bych tím taky a uvidíš, jak jí to půjde k duhu.. Samozřejmě mluvíme o granulích pro štěňata velkých plemen.. hele, kosti....bacha na ně...Když už nějaké dávat tak jedině SYROVÉ!!! A jak píše Baico, jen ty, které nerozkouše.... a časem třeba i ty kuřecí krky. Ale dávej pozor, ať mu toho nedáš moc, páč kosti ucpávaj střeva, tak ať si nezpůsobí nějakou újmu... Proatě nejdříve pomálu...

kalinka
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 13:10
- Nahlásit

A na jak dlouho dospělému pejskovi stačí 15kg? nějak jsem ještě nekoukala na dávkování.
A těma co nerozkouše, ty už můžu od malinka?

Baico
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 13:14
- Nahlásit

kalinka
A na jak dlouho dospělému pejskovi stačí 15kg?
Nám stačí 15 kg na měsíc.
A těma co nerozkouše, ty už můžu od malinka?
Jo ale opatrně, spí jen jako hračku, ať si hlodá . Rozhodně bych to nebrala jako plnohodnotnou stravu. Já to klukum taky dávam jen jako zpestření.

kalinka
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 13:22
- Nahlásit

Baico

no jasný. Super tak díky za rady.Sice pejska ještě nemám(už se to blíží),ale ráda bych věděla dopředu co nejvíce

Baico
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 13:40
- Nahlásit

kalinka
Sice pejska ještě nemám(už se to blíží)
No to si pojedete do Slanýho To je 10 km od nás.

kalinka
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 13:56
- Nahlásit

Baico

jo jo.Ještě se pojedeme na štěndapodívat a 20.11. pro miminko
A ty jsi odkud přesně?

Baico
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 13:59
- Nahlásit

kalinka
A ty jsi odkud přesně?
Velvary

kalinka
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 14:38
- Nahlásit

Baico
jo jo to je kousek.No my bydlíme v Přezleticích.Těsně za Prahou.

Barka
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 15:24
- Nahlásit

kalinka

my mame sedana, takze cubis jezdi na ksirach na zadnich sedackach. zadnej problem s tim nema (teda pokud pominu to, ze nesnasi ksiry ). a ja krmim happy dog a vydrzi nam 15 kg na skoro 2 mesice, psici je 11 mesicu. Jinak jsem krmila i masem, zeleninou a prilohami, ale z duvodu nedostatku mraziciho prostoru jsem od toho na chvili upustila. ovsem docela se tesim az s tim budu moci zase zacit.

Fajka
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 20:12 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

Se omlouvám že se vám sem motám.. našla sem tohle:
http://www.zooliberec.cz/centrum-pro-zvirata-v-nou zi/__psi/strela/

třeba budete vědět kde se o něm zmínit jestli by si ho někdo nevzal

Pumpa
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 20:31
- Nahlásit

...že by byl po pár dnech z bělouše sebevědomý pejsek, po tom všem co popisují, se mi nějak nezdá.
Ale stejně mám chuť si ho vzít.... jsem se asi po....., to by mně doma asi nechtěli, prý jedno bílý pometlo stačí.....

Pumpa
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 20:34 - Změnil/a: Pumpa
- Nahlásit

kalinka

Čágo, je dobrý se ptát a vědět co nejvíc, ale nic se nemá přehánět, nejlepší je dělat všechno podle nejlepšího vědomí a vyjde to, to co Ti poradí ostatní, je správné, ale miminu to nemusí sedět a budeš tápat, ale všichni tady mluví rozumně a rozhodně bych si jejich rady pamatovala, i já pro ně chodím
Dědeček mi vždycky říkal:"psy můžeš chovat po celý život a vědět o nich všechno, ale až budeš v důchodu, udělají to, co bys nikdy nečekala."

Bibinka7
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 20:49
- Nahlásit

Fajka

Chudák... doufám že se ho ujme někdo, kdo mu bude rozumět, je moc pěknej! A taky by mu nevadilo trochu přibrat, nemít doma tři psiska, tak ho tu mám raz dva...

drakka
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 21:05
- Nahlásit

Fajka
krasny pejsek...skoda ze uz mam dve holky...fakt nechapu ze si nekdo da tu praci psa naucit povely, aportovat a pak ho v 5ti letech vypusti u utulku

jinak to vypada ze mi konecne schvalili chovatelskou stanici )) jen jeste nevim jak se jmenuje, pac si pro dobirku pujdu az ve stredu )

Fajka
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 21:28
- Nahlásit

Koukám že sem vás nahlodala
Snad si ho tu někdo všimne

Baico
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2009 08:08
- Nahlásit

Barka
ja krmim happy dog
Já taky. Ale beru tu řadu profi linie Sportiv 26/16. To je chovatelský balení 20 kg a vydrží nám asi měsíc a půl. Jsem s ním moc spokojená, psovi chutná, nerezne a ještě to mám za 850 Kč, což je podle mě super cena

Barka
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2009 11:06
- Nahlásit

Baico

Ja krmim super premium pro juniory. A taky nezloutne a chutna ji to. Slevu jsem mela taky, ale jenom na prvni pulrok. Pac Pentas tam ma registrovanou chovku a tak dostanes slevu kdyz tam vyplnis odkud mas stene. Ale ted uz to objednavam normalne, ale na netu se da najit levnejsi nez na jejich strankach a tak to je v poho
Vyjde me 15 kg zhruba na 1100 Kc.
Pak az prejdem na dospelacky krmivo, tak to je jasan levnejsi. Na tomhle rejzujou jak muzou

Barka
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2009 13:26
- Nahlásit

Pentas

koukam, ze u tebe to bude za chvili jak u Bilušky

kalinka
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 08:17
- Nahlásit

Pumpa
určitě budu dělat vše podle mého nejlepšího vědomí a svědomí) teda budu se o to snažit....,ale zkušenosti a rady jiných určitě můžou přivést i k lepšímu úsudku, než bych třeba měla já sama nezkušená)))

Já už se toho štěňátka nemůžu dočkat)))je to hrůza tohle čekání.....

Montik
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 08:56 - Změnil/a: Montik
- Nahlásit

To ALL

Kdo jedete do Letňan?? já jedu na kukajdu, tentokrát bez psů...

Baico
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 08:57 - Změnil/a: Baico
- Nahlásit

Montik
nepůjdeš se podívat do Letňan??
My půjdeme. Podle všeho tam bude zase dost našich příbuzných
A hlavně budu potřebovat koupit zase spoustu věcí, ještě nevim co, ale určitě to budu potřebovat nutně

Montik
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 09:02
- Nahlásit

Baico
tak to sme na tom stejně, jen já budu před vejplatou , takže nevím, nevím..ale vyhlídla jsem si pelech pro Luckyho (ten co má prodám, je naprd). Tak se tam chci hlavně podívat, jak to vypadá a tak.Ale určo tam neušetřim....

<< 1 ... 117 . 118 . 119 . 120 . 121 . 122 . 123 . 124 . 125 . 126 . 127 ... 222 . 223 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání