| Autor |
Zpráva |
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 12:40
- Nahlásit
a to někde jde? je to směsice čísel a písmen a mám stím taky poněkud problém.....
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 12:49
- Nahlásit
Pumpa
kynologicka diskuze->preference( je to skoro nahore)
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 12:51
- Nahlásit
Jůůů super, děkuji....
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 13:14
- Nahlásit
Pumpa
nejni zac, si musime pomahat
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 13:18
- Nahlásit
kdo se chystate v listopadu do letnan?
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 14:15
- Nahlásit
drakka
my.. na kukandu, samozřejmě
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 14:52
- Nahlásit
TomášW
tak to musím hned Clarka nafotit a vložit sem nějaké aktuální foto
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2009 16:07
- Nahlásit
Montik
ja bych sla prave taky, ale asi bez psu, jen pokoukat a nakoupit
|
Barka
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 07:38
- Nahlásit
ja bych sla taky jenom na kukacku bez psa.
ale je to jeste docela daleko.
myslim, ze vlkaga by mela vystavovat.
|
Barka
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 07:41
- Nahlásit
Pumpa
ta fotka je uzasna
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 08:12
- Nahlásit
Lidi ten muj pes je jak z koncentraku zere vsechno s chuti, davam mu mam pocit o neco vice nez je napsano na granulich a to nekrmim jen jima. pridavam maso, vejce, vlocky, testoviny, ryzi...pes je venku a krmim porad 3x denne, myslite ze mam pridat tucne vyrobky jako skvarky, sadlo atp??
|
Barka
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 09:02
- Nahlásit
TomášW
ja nevim, aby se ti po tom neposral.
tuky jsou pro psa hodne dulezite. co takhle treba tlusty maso misto sadla ?
me muzou nakrknout s tim masem pro psy. Koupis hovezi a je skoro cely libovy, ze prej lidi to tlusty nechteji a radsi davaji pejskum libove masicko.
A nebo zkus mlety maso pro psy. to by melo bejt tucny taky a jeste by tam mely byt namlety vnitrnosti.
A taky bys mohl krmit i vickrat denne? Vzdyt to je jeste mimino ne?
Netusim. Ja byla rada ze jsem mela Něhu hubenou. Ale je fakt ze je to psik pokojovy a tak nepotrebuje na zimu nabrat tolik jako venkovni pesove.
Jo a jinak ji krmim dost a hubena je porad. Prej to ma po sve mamce.
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 09:26
- Nahlásit
Barka
no ma 3 mesice, krmil bych i 4x denne ale jaksi to neni v mych moznostech, davat mu pravidelne dejme tomi co 3-4 hodiny. Na granulich je napsano 150-210 g denni davka, ja davam tak 250 akdyz ma maso, tak je toho teda vice. A neni to treba normalni ze je to takova vyzle, ze spotrebuje hafo energie na rust a vyvin, ze nabere a zhrubne az pozdeji? Nehcu nic zanedbat, taky jsem ale nekde cetl, ze kdyz se dava malemu hodne, tak se mu roztahne zaludek a v dospelosti je z nej ziravina, by me zajimalo co je na tom pravdy...
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 09:35
- Nahlásit
TomášW
hee, já být tebou, tak to neřeším..štěňata maj bejt hubenááááááá...když budeš mít tlusťocha, tak si akorát zeděláváš na problémy s kloubama a celkově s kostrou..Já bych ho nechala tak, jak je, krmila dál, tak, jak krmíš a kdyby se to horšilo nebo něco, tak bych asi změnila granule a zašla na veterinu...Ale pravidlo zní, lepší hubený štěník, než vyžranec...
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 09:43
- Nahlásit
Montik
Asik mas pravdu zdravy je, tak radsi nebudu hledat problemy tam kde nejsou. A pokud budou tak je budu resit az budou....
|
Barka
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 09:44
- Nahlásit
Montik
no to je pravda, ale jestli bude v zime venku, tak by uplna vyzle bejt nemel ne?
nemyslim, ze by mel bejt vyzrana koule. to urcite ne.
ale jestli mu jsou treba trochu videt zebra, tak to asi nebude do mrazu dobry.
ale jako ja fakt nevim. tohle resit nemusim, pac mam bytaka a jemu zebra trochu videt jsou.
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 09:46
- Nahlásit
posudte sami:
(toho bordelu si nevsimejte:P spravujem barak )
|
Žemle
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 10:28
- Nahlásit
TomášW
taky jsem pořád řešila jestli nemáme psa moc hubenýho , a to máme dlouhosrsťáka... - pokud máš přece jen pocit, že to není ono tak zajdi k vetovi. Ale podle fotky bych řekla, že hubený neni.
Pumpa
tak kde máme ty fotky?
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 10:35
- Nahlásit
TomášW
hele, klid, podle téhle fotky hubenej opravdu není... je to ještě mímo a ti prostě bývají hubenější, pokud ho teda něko nevycpává jako husu...Do zimy ti začne přesrsťovat a sám začne nabírat, jak bude venku pomalu chladněji a chladněji... Já mám sice taky byťáka,ale vím, o čem mluvím.. Počkej, až se začne vytahovat do výšky, pak teprve bude jako lunt, bude to ze dne na den, prostě se vytáhne bude vypadat jako z Dachau... Ale pak to dožene... Jo a chce to hlavně zateplenou boudu, to je jasné...
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 10:40
- Nahlásit
Montik
zateplenou mam, to je jasne, mam kratkosrstaka, dokonce jsem ho uz presvedcil aby tam spal, totiz docela dlouho trvalo ucpat vsechny mozne ukryty kde se porad tlacil a spaval ale jak ho rano budim snidani u boudy, tak kdyz tam strcim ruku, ma tam teplicko, tak uz snad pochopil
|
vlkaga
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 11:38
- Nahlásit
ahoj,
my jdeme do letňan vystavovat, jsem na to celkem zvědavá, je to náš první pokus, a myslim, že těch několik minut než nás z kruhu vyloučej bude docela zábavnejch, snažíme se nějak připravovat ale moc nám to nejde. Alespoň jsem nechala Yukině ostříhat drápy, tak už se jí tolik nerozjížděj prsty od sebe , vůbec si je totiž neobrušovala a na svodu to ohodnotili jako dámičkovskou manikůru. Když to tak po sobě čtu, zjištuju, že je příspěvek trošku na přeskáčku, tak snad se v tom vyznáte. U nás je teď trošku smutno, Yuki je v pořádku, ale máme doma ještě 12-ti letýho NO a vypadá to, že nám brzy umře, nikdo sice neví co mu je ale vypadá to na nádor... Přestal ze dne na den slyšet, jenom leží a spí, hrozně hubne i když žere a je dost apatickej a Yuki u něj sedí, kouká na něj, kňučí a mručí, vylizuje mu uši a neví, co si o tom má myslet, nějak nechápe, že si s ní nechce hrát...
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 12:02
- Nahlásit
Žemle
jééé, dočkej času, jsem v pracovním nasazení, tak o víkendu
TomášW
Takovej byl Clarke taky a nezdá se mi, že by ho to poznamenalo v dospělosti...
štěňata jsou vyzáblá, mají víc pohybu všechno je zajímá, všude vlezou. Navíc všechny výživný látky jsou v tomhle věku na stavbu všeho. (kosti svaly šlachy smysly apod) Pro organizmus je to náročný období, jelikož se nesmí nic zanedbat. Připravuje se na to být velký pes a to dá zabrat. Jestli je vitální, lítá, evidentně mu to nezpůsobuje problém, myslím, že nejni co řešit.
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 12:56
- Nahlásit
TomášW
podle me vypada uplne ok, sice nemam zkusenost se psem venku pres zimu, ale myslim si ze to bude dobry. Kazdopadne pokud mu nejak vyrazne nelezou zebra, nema propadly boky a vylezly panevni kosti, tak bych to neresila. Freya byla taky hubena a i ted je dost stihla, ale imho u velkeho psa lepsi stihly nez moc mohutny (a pak mit problemy s kostmi a klouby)...
vlkaga
to je mi moc lito a co rika veterinar?
|
vlkaga
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 14:37
- Nahlásit
drakka dal na výběr ledviny - ty to nejsou, moč je v pořádku, otravu - krev je v pořádku nezvrací ani nemá průjem, nádor - na ten to vypadá, rychle ztrácí na váze i když nemá žádný výdej energie, nebo mrtvice, jenže po té by se zlepšoval, což se neděje. Tak si vyber . Bohužel diagnostických metod u psů moc není, když nepomůže moč a krev, tak už toho moc nezbývá...
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2009 19:57
- Nahlásit
decka se prave ted musim pochlubit normalne nerousek udelal prvni a nejdulezitejsi krok nauceni se k noze udelal takove ctvrt posunuti zadku, takovou pochvalu jeste nezazil, ho zeru cokla jednoho
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2009 20:54
- Nahlásit
zdravím...
tak dávám nějaké ty fotky...
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2009 20:56 - Změnil/a: Pumpa
- Nahlásit
No nejsou k sežrání, kluci moji?
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2009 21:00 - Změnil/a: Pumpa
- Nahlásit
jůůů, už jsem na to přišla, jak to otočit... hihi blondýna, no...
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2009 21:06
- Nahlásit
...a jinak jsme byli dnes na cvičáku, Clarke byl šikula, jenom máme problém, a to takový, že miláček nechce kousat do figuranta, do hadru, do peška, prostě do ničeho.... nevíte, jak na to?
|
Žemle
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2009 22:15
- Nahlásit
Pumpa
fotky krásný , Clarke krásný
S tím kousáním ti neporadím - Eggy když byl poprvé kousat tak mu to šlo moc dobře (to v Chlístovicích u Romana P.). Ale u nás na cvičáku taky nechtěl, ale to jen proto, že jsem to s ním zkoušela po cvičení, a on už toho všeho měl plný kecky...takže únava...
|