Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bílý švýcarský ovčák
<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 222 . 223 . >>
Autor Zpráva
Wajsik
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2009 09:45
- Nahlásit

Montik: Bude to pejsa, ale neni papirovy, ikdyz rodice jsou, nevim proc neni, nerozumim tomu, ale to mi neva.Jinak je z ostravy, ja jsem z f-m...mel by byt kratkosrsty, tak uvidime no...jo tak nejak jsem si to predstavoval s tou vodou, postupne, zacit v melke pekne..
Baico:Vycetl jsem ze by nemeli mi betakaroten, ale ten ve vetsine krmiv neni, takze to mi s vyberem moc nepomohlo, no uvidime, prolezu jeste ruzna fora..
Díkes

Baico
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2009 09:47
- Nahlásit

Wajsik
ikdyz rodice jsou, nevim proc neni, nerozumim tomu
To je jednoduchý, rodiče neprošli bonitací. Buď se jen "chovatelům" nechtělo, nebo mají nějakou vylučující vadu, buď povahovou, exteriérovou nebo zdravotní. Tak ti přeji hodně štěstí,aby to kdyžtak pejsa nezdědědil.

Wajsik
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2009 09:58
- Nahlásit

Baico
no mam ten pocit ze se jim zrovna nechtelo, matka byla v pohode, nebala se, nebyla agresivni, jmenuje se kasiopea, nevim jak dal a otec je z nejake chovne stanice u uherskeho hradiste, snad to bude v poho

Montik
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2009 09:59
- Nahlásit

Wajsik

betakaroten je ve všech krmivech, krom proformance (a možná i nějakých dalších, se v tom už tolik nevyznám)..takže to chce vyzkoušet, no..jinak až si mímo přineseš, tak bys měl krmit stejnou značkou jako chovatel,alespoň chvíli a pak postupně přecházet na nové granule...;0)

Baico
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2009 10:07
- Nahlásit

Wajsik
no mam ten pocit ze se jim zrovna nechtelo,
No uvidíš, držim palce, ať jste bez problémů.

Wajsik
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2009 10:08
- Nahlásit

Montik
jasnacka, s tim pocitam a neni ten betakaroten i pod nejakym jinym oznacenim? ptz ja ho na obalech tech granuli nikde nenasel

drakka
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2009 10:11
- Nahlásit

Wajsik
ahoj a vitej. s vodou mam podobnou zkusenost jako baico, moje psina se tam vrhla zcela sama v necelych 3 mesicich a hned zacla plavat a od te doby je voda jeji zivel. zrovna ted o vikendu jsme byli na zavodech v plavani, to sis urcite precetl )
s tim krmenim...moje zkusenost je, ze kazdemu psovi sedne neco jineho a krmeni po kterem jeden pes zustane bily druheho obarvi. takze to chce jen zkouset az si najdes tu spravnou znacku pro tveho psa a tvoji kapsu

jinak muzu se jen tak ze zvedavosti zeptat kolik te takove stene bez PP stalo? a proc sis poridil zrovna bez PP?

Wajsik
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2009 10:20
- Nahlásit

drakka
stalo me 4a pul a je to fakt z financnich duvodu...je mi 20, o vystavy zajem nemam, o vycvik ano, ale ne na vrcholove urovni

drakka
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2009 10:29
- Nahlásit

Wajsik
tak to drzim palce aby bylo stendo ok i po zdravotni strance, pac veterina dneska stoji sileny prachy

Baico
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2009 10:32
- Nahlásit

Wajsik
stalo me 4a pul
A vidíš "papírák" se dá sehnat i za šest. To už podle mě neni takový rozdíl.

Wajsik
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2009 10:35
- Nahlásit

drakka
Dík, verim ze bude v poho
Baico
Tak takovych jsem si opravdu nevsimnul, a to musim rict ze jsem dost hledal...

Baico
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2009 10:42
- Nahlásit

Wajsik
Tak takovych jsem si opravdu nevsimnul
No ono se vyplatí čekat a ptát se. Ale já teda jsem na cenu štěněte nekoukala (a to jsem tý době taky byla jenom student). Štěndo mi vybírala kamarádka, co se chovu psů věnovala a rozumněla tomu. Tak jsem si holt 4 měsíce střádala do obálky s názvem bělouš a bylo. A jsem spokojená. Pes je zdravej, má super charakter a cvičí.

drakka
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2009 10:42
- Nahlásit

Baico
ja myslim ze papirak za 6 je spis na ukor chovatele...at to pocitam jak to pocitam tak pokud clovek nechce vylozene doplacet na vrh tak 10tis. je asi minimalni cena ktera mi za PP stenda prijde normalni...preci jen ve vrhu jich byva 5+ a pokud maji vsichni dostat kvalitni krmeni, vet peci, hracky, vybavicku...a to ani nemluvim o tom case ktery jim chovatel venuje...tak mi to prijde jako fer cena...

Baico
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2009 10:55
- Nahlásit

drakka
ja myslim ze papirak za 6 je spis na ukor chovatele
No to je jasný, já dávala příklad, že se dá sehnat i za tolik.
A taky záleží kolik dáš za krytí. Když kryješ v zahraničí kvalitním psem, tak tě jenom to krytí přijde okolo 1000 euro plus benzín za dopravu, popřípadě ubytování, když druhý den překrýváš. Pa tu jsou veterina, vystavení papíry, přejímka vrhu. No a záleží i na počtu štěňat ve vrhu, čím víc, tím víc se ti náklady rozpočítají. Myslím si, že většina chovatelů se snaží alespoň zůstat na nule.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2009 15:31
- Nahlásit

zdravím všechny....

No, já jsem samozřejmně z výše uvedených rizik také pro papíráky, ale na druhou stranu, jeden náš kamarád bělouš, ze zahraničního krytí má těžkou dysplazii loktů a srdeční šelest, přestože rodiče prarodiče prapra rodiče a ještě minimálně deset kolen v rodu bylo stopro zdravých¨, s vynikajícími výsledky jak v chovu, tak i na jiných liniích.
Ale tomu se říká smůla....
Nehledě k tomu, že sestouplá varlata například, vám zaručí až když sestoupí.....

Wajsik

ale jinak přeji hodně zdaru myslím, že přehnané obavy nejsou na místě

meduzka
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2009 18:15
- Nahlásit

Wajsik

taky bych se nebála. Je spousta "chovatelů" co si berou štěňátka jako kamarády a do výstav (což je podmínkou) se jim nechce. Štěně může být naprosto zdravé.

Já měla bezpapírového NO, jeho máma dokonce papíry neměla taky a chodilo mu to krásně do jeho 12 let a nikdy nebyl větší problém s ničim. V 11 letech ještě lomcoval s figurantem na cvičáku. Měl srdíčko "bojovníka a kamaráda" a to je nejdůležitější.

Jinak samozřejmě taky přeju hodně štěstí

Wajsik
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2009 07:52
- Nahlásit

Pumpa
meduzka
Dík, vcera jsme se byli na stenata podivat a nemam obavy; ted i pri minule navsteve plno deti okolo, mamka si s nama chtela hrat v patek prijede na navstevu otec, skoda ze se nemuzu prijet podivat, slibili mi alespon fotky tessíííím seee

Baico
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2009 08:10 - Změnil/a: Baico
- Nahlásit

Pumpa
Nehledě k tomu, že sestouplá varlata například, vám zaručí až když sestoupí.....
Nebo si bereš štěně a varlata má dole a běhe 14 dnů jedno uteče a už se nevrátí . Příroda si dělá prostě, co chce. Ale z důvodů toho, že s PP má člověk jistotu, že si opravdu kupuje BŠO.
meduzka
do výstav (což je podmínkou) se jim nechce.
To jako myslíš, že všichni chovatelé trvají na výstavách? Tak to se podle mě docela pleteš. Žádný chovatel tě nemůže přinutit jezdit na výstavy když nechceš.
Vzhledem k tomu, že BŠO je úžasné plemeno, tak nechci, aby se dostalo do spárů množitelů a následkem toho byla populace BŠO promožená nestandartními zvířaty se spoustou exteriérových, zdravotních a povahových vad. Podívejte se, co se stalo třeba s retrívry.
Já sama jsem měla několik zájemců o krytí a nabízeli mi i dost peněz. A i když je Baico v povaze super, exteriér taky neni uplně k zahození, tak jsem odmítla, protože vím, že má dědičnou vadu, tak prostě krýt nebude.

meduzka
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2009 10:17
- Nahlásit

Baico:

Ty jo, já sem nesmim vůbec nic napsat, ty na mě prostě neustále útočíš
Psala jsem, že si lidi (napsala jsem chovatelé v uvozovkách, což už použil někdo přede mnou) berou štěňata jako kamarády a nechtěji s nima chodit na výstavy, protože je to nebaví a ti psi nemusí mít žádnou vadu.
Kde jsem psala, že chovatelé trvají na výstavách?? Já si brala papírovýho BŠO s původnim záměrem, že kdo ví, jestli bude chovnej, protože výstavy taky nejsou moje hobby. Takže se nepletu. Ani mě nebyla kladena žádná podmínka, že se psem musim na výstavu. Bylo mi jen řečeno, že by to bylo fajn. A ani jsem nedostala v balíčku ke psu přihlášku na výstavu třeba do Bratislavy. A taky budu krýt, až budu vědět, že je pes OK.

meduzka
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2009 10:19
- Nahlásit

Baico:

Výstavy jsou podmínkou pro uchovnění psa... teda ale jsem v tom sakra blbec, takže se možná zase pletu

Baico
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2009 10:28
- Nahlásit

meduzka
Výstavy jsou podmínkou pro uchovnění psa
To jsi předtím vynechala to pro uchovnění psa , tak jsem to pochopila špatně.
Myslím si, že u nás nemá BŠO takový těžký podmínky k uchovnění. Stačí ti absolvovat 2 výstavy (nezáleží na výsledku) a udělat rentgeny loktů a kyčlí. Nic jiného nepotřebuješ, když pes odpovídá standartu a samo rentgeny jsou o.k.
Proto můžu vyskočit z kůže, když čtu inzerát prodám štěňata BŠO bez PP, rodiče neuchovněni pro neúčast na výstavách. Ty dvě výstavy snad neni takovej problém odběhat.
Já bez s bez PP chovem prostě nesouhlasím a nikdy nebudu, protože to plemeni prostě ubližuje.

Montik
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2009 10:51
- Nahlásit

Baico

tak pod tohle se můžu podepsat.... Dvě výstavy, rtg a svod s bonitací...to přeci nejni takovej problém....a kdo říká, že je to hrozný lítání a moc peněz a zabytečný....tak by mě pak zajímalo, čím jsou ta štěňata krmena, když majitelé nemají ani peníze na uchovnění... Jako tohle mi vždycky dokáže tak zvednout mandle....

Baico
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2009 11:08
- Nahlásit

Montik
hrozný lítání a moc peněz a zbytečný
Nevím kolik stojej rentgeny, já je nechat nedělala, protože u nás to bylo fakt zbytečný (ale asi kdyby byl nějaký problém, tak už se to asi ve 3 a půl letech projevilo). Ale když počítám ten zbytek tak 2x výstava, když trefíš první uzávěrku tak tě poplatky vyjdou na 1600 -1800 Kč plus benzín, svod + bonitace je 200+500 Kč. Takže se člověk v pohodě vejde do 3000, což se je rozloženo do min doby rok a půl, neni zase tak strašný. ALe jak říkám, nevim kolik stojí rtg a vyhodnocení.

meduzka
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2009 11:24
- Nahlásit

Baico:

Jojo, vyjádřila jsem se v tom příspěvku výš blbě, vypadly mi tam ty slova. Promiň.
Chápu to, že to plemeni ubližuje, ale jsou i takoví lidé. Možná mají i hodně peněz, ale chuť do výstav prostě ne. Pak fenu jednou nakrejou, protože se řiká "že se to má" co je na tom pravdy taky nevim a štěňata jsou na světě...

Ale úplně jsme sklouzli od tématu:
Já jsem jen Wajsikovi chtěla říct, že ty štěňata můžou bejt zdravý. Protože muj předchozí pes taky byl a neměl PP. Vydržel víc než současní přešlechtění ovčáci... což je zase jiná věc a zase tim nechci říct, že by se měli množit psi bez PP. A nelituju, přestože neměl průkaz, nebyl horší než ti ostatní...původně ho měli sežrat na místním fotbalovym hřišti... Ty dvě stovky mi stály za to. Neměl papíry, ale ten osud by si nezasloužil...

A ještě, bohužel ne všichni mají Tvojí povahu, takže tak nebo tak... je těžké udržet chov jen papírových psů.

(P.S. Rek taky nikdy štěňata neměl)

Montik
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2009 11:31
- Nahlásit

Baico

hele, rtg mi vyšly asi na 3300 za lokty i kyčle..Vyhodnocení pak stojí myslím 550,- za kyčle a tak nějak i za lokty.... jako, je to docela pálka, ale za to,že dáváš psa do chovu zdravýho to, si myslim stojí a hlavně, je to jen jednou za život..Já, ač nemůžu mít chovnýho psa, tak jsme si rtg udělat nechala, abych věděla, že můžeme dělat vše naplno...A nechala jsem to i ofiko vyhodnotit, ať to mám černé na bílém... Jo abych se taky pochlubila, tak o Luckyho sperma měla už taky zájem nějaká bílá bez PP...tak jsem jí poslala někam...

Baico
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2009 11:34
- Nahlásit

meduzka
je těžké udržet chov jen papírových psů.
To jasný. Ael dokud bude poptávka, bude i nabídka.
že ty štěňata můžou bejt zdravý
Můžou, to máš pravdu. Mám jezevčíka bez PP, je mu 12 let, celej život nebyl nemocný, až teď ke stáru nás trošku trápí zuby a špatně slyší. Ale jezdí s námi na cvičák a chuť a zákusy by mu mohli zavídět i někteří ovčáci.
Můžeme si jenom gratulovat, že jsme měli štěstí, které se nemusí opakovat.
bohužel ne všichni mají Tvojí povahu
Máš pravdu. Tenkrát vím, že ten pán našel někoho jiného a štěňata pak prodával. Mě tvrdil, že fena nei chovná, protože se jim nepovedlo udělat pořádně rentgen. V inzerátu bylo, že rodiče nebyli uchovněni pro neučást na výstavách....

Montik
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2009 11:38
- Nahlásit

meduzka

my to nemyslíme špatně, taky jsme měli ovčouna bez PP a taky byl až do stáru zdráv....A taky neměl štěňata..ale o to jde..když už si pořizuju psa bez PP, tak bych měl být natolik soudný(á), že se na štěňata vyprdnu..Jako ty, v F1 generaci (tzn. první štěňata po psech s PP ale oba neuchovněný) můžeš mít OK,ale jak to pude dál?? to už nevíš..Když se to bude dál množit, tak se tam můžou vyskytovat neskutečný věci..a když to nenecháš zjistit (rtg přeci stojí moc peněz, pes ani moc nekulhá...) a vesele si to kryješ dál...tak pak jsou ti další majitelé chudáci, páč je veterina vyjde na hrozný prachy, nemluvě o chudákovi psovi, kterej tím akorát trí... A už do toho nechcu víc zabředávat..

Baico
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2009 11:43
- Nahlásit

Montik
Já, ač nemůžu mít chovnýho psa, tak jsme si rtg udělat nechala
Já ne. Všici sourozenci jsou nuloví a Baico problémy nemá, metrovku lítá jak rogalo, přejde i koňskej parkur, tak to neřeším. Kdybch ho při nějaký příležitosti měla v narkóze, tak ho vyfotíme, ale nechce se mi do v našem případě zbytečný narkózy.
Ale jinak jestli dobře počítám, tak veškeré věci potřebné pro uchovnění tě přijdou okolo 8000, v průběhu zhruba dvou let. To vychází 333 Kč na měsíc Tu celkovou cenu máš spátky cenou za 1 krytí

Baico
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2009 11:47
- Nahlásit

Montik
ale jak to pude dál?? to už nevíš
Máš pravdu. Nehledě na to, že když dáš dohromady dva bez PP rodiče, tak nevíš jestli to náhodou nejsou příbuzní jedinci. Nemáš žádnou evidenci, nic. V nejhorších případech se může stát, třeba že je to otec na dceru, nebo brácha na sestru. A to pak může být vrh k pohledání, protože to jsou spojení, která se experimentálně využívají ke zjišťování genetických vad. To pak může být docela masakr.

Wajsik
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2009 11:48
- Nahlásit

Montik
jaktoze lucky neni chovny?( mam prectenou celou diskuzi a nevybavuju si, ze by mel nejaky problem...) btw ja samozrejme psa nepustim k chovu..

<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 222 . 223 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání