| Autor |
Zpráva |
Baico
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 08:18
- Nahlásit
WiNNE
Hele ono fakt záleží na jedinci. Mám bráchu od fenky, co má Bibinka, je teda starší. Ale ani jak štěně nic nezničil, nic nerozkousal. I hračky mu vydržej, měním mu je až když opravdu špinavé. Jenom když mu je po mě smutno, tak si nosí po dvoře moje boty,ale nikdy je nerozkousal. Takže se ti může zadařit a takovýhle štěndo.
|
WiNNE
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 08:51
- Nahlásit
chy chy tak to by bylo fajne mít také hodné štěňátko nu nechám se překvapit
|
WiNNE
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 09:28
- Nahlásit
btw Baico myslíš si, že je to jenom prostě povahou hafíka? či je to i výchovou ? A kdyžtak jak jsi ty vychovávala hafánka k "poslušnosti" ?
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 09:39
- Nahlásit
WiNNE
myslíš si, že je to jenom prostě povahou hafíka?
Povaha v tom hraje roli asi velikou. Baico je prostě pohoďák od narození. Klidne poslušnej.
Ale abych nelhala, tak to první léto, co jsem ho měla doma ( narodil se v lednu), mámě očesal pár truhlíků, co měla po dvoře.
jak jsi ty vychovávala hafánka k "poslušnosti" ?
Pozitivní motivací a klidným přístupem. Pes musí mít důvod, proč tě poslouchá. Takže i když je nám už 3 a půl roku a máme složeno už několik zkoušek, tak nikdy nejdu na procházku bez pamlsků nebo balónku a stále odměňuju. Jako "trest" nám opravdu stačí přehlížení a ignorace. Důležitá je důslednost, když chceš, aby něco udělala, tak ať to udělá. Nedůslednost ti projde jednou, dvakrát, ale pak zjistí, že tě přečůrá a má tě za uchem. Bělouš má jedno velké plus a jedno velké mínus. Rychle se učí je plus a mínus je, že se rychle učí.Pak bude záležen na konkrétním štěndu, jaké si pořídíš a pak budeš podle toho ty obecné rady muset upravit na tvoje konkrétní štěně.
|
WiNNE
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 12:30
- Nahlásit
jj to je nejlepší způsob výcviku pomocí odměn tak se cvičí i policejní psi, kteří hledají například drogy. A hlavně četl jsem už nekolikrát, že tito hafani špatně snášejí tvrdé zacházení či fyzické tresty a já na to nejsem abych mlátil hafana přeci jenom jsou jak malé děti a ty bych také nikdy nemlátil. Nu já chci spíše klidnějšího hafíka přeci jenom jsem taky takej kliďas a myslím si, že si budeme dobře rozumět když si budeme hodně podobný. A neznamená, že když bude klidnější povahou, že by byl nějaký extra líný že ?
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 12:34
- Nahlásit
WiNNE
A neznamená, že když bude klidnější povahou, že by byl nějaký extra líný že ?
No tak to rozhodně ne. Baici je pohodář, ale lenoch to není. Má rád pohyb, bez problémů a bez jakéhokoliv tréninku jsem ušli na jaře 25 km, doprovází mě při vyjížďkách na koních, rád cvičí (má složených 7 zkoušek z výkonu) a miluje obrany. Lenoch to rozhodně není
|
WiNNE
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 12:47
- Nahlásit
Nu já když je venku hezky tak sem hodně často venku s kámošem. Chodíme spolu furt běhat k nádrži na zahradě u něho jsme furt chodíme po ciklistický co vede převážně přírovou je to hnedka vedle lesoparku ta ciklistická vede až ke koním. deně našlapeme hodně kiláků na tý nadži si vždy sednem a tak hoďku tam kecáme tam se taky muže ta naše sněženka vyblbnout pak chodíme přes "pole" dom (je to sicce pole ale je tam hodně široká uježděná cesta. takže když bude hezky tak převážně by byl hafánek venku
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 13:31
- Nahlásit
WiNNE
ahoj, tak já se taky přidám..Mám 2,5 letého bělouše... jako z nás si moc příklad neber, my jsme extrém ve všem... Tak za prvé, Lucky je děsnej aktivka..žádný ležení doma, chraň bůh...ale každej den musí běhat a zaměstnávat hlavinku, je to vo nervy, někdy,ale čím je starší, tím víc si dá říct, že i doma je to fajn (ale za cenu neustálého tahání hraček, pískání míčků, atd..) Jinak jsem chtěla jen upozornit, což ale asi víš, že na nějaké běhání a dlouhé procházkování si budeš muset minimálně rok počkat, až se dovyvinou klouby, a taky malej prcek ti nevydrží drandat někde celej den..;0) (i když Luckymu ani 3 hoďky venku jako mímu nestačili..:-D) Jinak já si ho brala pro mě v optimální době, měla jsem po šklole a hafo času..Ale já každýmu doporučuju, když si přiveze mímo domu, být s ním alespoň jeden týden doma..Aby se postupně naučil čistotě a hlavně být doma sám.. Nejde si přivézt štěně a hned na další den ho nechat 8 hodin doma..(jako jde to, ale podle mě to nejni správné...), no, abych tě krapet zastrašila (v dobrém ), tak Lucky dělala louže doma až do asi půl roka... bylo to na mrtvici, ale on byl prostě hroznej dobytčour..I když jsem venku jásala a chválila a bůhvíco, stejnak jsme došli dom a šup louže.. Žádný čuchnění nebo tak, jak se všude písá.... Byly to krušné časy... Jo a taky je to ničitel.. Poprvé, kldyž jsme ho doma nechali delší dobu (asi 3 hoďky, ale před tím jsme to samo trénovali), tak mi zničil dlouho pěstěnej bambus (Edit, sucítím s tebou:cry a hlínu roztahal po celémn bytě, včetně nové sedačky, na které jsou fleky dodnes.. No, pak jsem je nechávala zavřené v předsíni, kde jsem si říkala, že nejni co zničit a ejhle....bylo tam lino..už nejni...zdi jsou do půlky ohlodané, pelech rozcupovanej, zničil ještě takouvou palandu , na které ležel náš druhej hafan...naučil si otvírat dveře, takže zničil co se dalo ve 2 sousedních pokojích, když jsme na to přišli, muselo se vše zabednit, musí se zamykat, jinak odejde..No, aby toho nebylo málo, tak překousal telefonní dráty na net... přítel je asi 3x dokázal nějak poslepovat, na počtvrté už to nedokázal. .taky nám vyrval prahy a ze země (!!) vyrval drát s vysokym napětím..měl kliku, že si nekousl.. Ale můžu tě uklidnit, že už tak půl roku nic nezničil a to ho nechávám u našich i s kytičkama.. (ale teda s hrůzou.. :lol Jo, jak jsi asi poznal, mám pesany v bytě, úplně malým..psi můžou všude, spí s námi i v posteli (i když jsem původně byla proti...) I kdybych měla barák s obr zahradou, stejnak bych je měla u sebe doma..Takže přeju hodně štťastnou ruku při výběru...;0)
|
meduzka
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 14:04
- Nahlásit
Montik, Baico, WiNNE
Já bych řekla, že velikej a důležitej rozdíl mezi
JERRYM LEE a LUCKYM versus BAICO jen ten, že Baico vyrůstá na zahrádce, takže jen těžko něco doma zničí.
Takže já bych si troufla napsat, že truhlíky se tak trochu rovnaji našim kytkám v bytě. Má na zahradě určitě víc prostoru a víc možností. Ale možná se pletu. Baico je určitě kliďas, ale to Jerry taky neni nějakej magor.
Montik:
Děkuji, taky vím jak Ti je nemam lino na chodbě (nemůžu tu totiž nějak vypisovat všechno)
|
WiNNE
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 14:26
- Nahlásit
psychopaticčtí psiska tak to je haluz ten prah jak to kurňa dělaj ? sem přemýšlel že mu budu potají podstrkovat věci na zničení aby měl co cupovat co trhat co ničit ale snad když to bude fenička, že to nebude takej demolišnmen skusim jí obětovat nějaký plyšáky dřevěný bedny pytel s kamenama ať si ta moje holka má taky s čím hrát když už nejsem doma
|
meduzka
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 14:29
- Nahlásit
WiNNE
Tak taktik seš... Jen si nemysli, že jsem něco podobnýho nezkoušela... Nikdy se mi na to podstrčený nechytnul... Ale neptej se mě prosim proč, to netušim
|
WiNNE
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 14:29
- Nahlásit
Nu kkdyž už se jí nebude chtít ťapkat tak si klidně muže ustlat u kámoše na zahradě my tam stejně vždy posedáváme kecáme dlouho tak se mi tam hezky prochrupká pak se tam může aj etě prolítat a pak doma to zase určo zalomí když etě bude malinká
|
WiNNE
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 14:31
- Nahlásit
ty hafani určo dělaj naschvál musíš se před ním radovat z "nové" věci pěkně si jí tam položit někam kde bude mít hafík středně obtížný dosah aby to pro ni nebylo tak lehké šup a sem zvědavej co z toho zbyde
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 14:39
- Nahlásit
meduzka
že Baico vyrůstá na zahrádce
Nemáš uplně pravdu. První měsíc byl v bytě i na Bučině a v té době jsem studovala a měla jsem pronajatý byt v Praze, kde se mnou střídavě byl. Nikde nic nezničil. Nepadla mu za oběť ani jedna bota nic, a to jsem je před ním neschovávali. Má i plyšové hračky, nikdy žádnou nerozdrbal, ani jako štěně. Takže to asi tím, že bydlí venku a ne v bytě neni.
|
WiNNE
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 14:58
- Nahlásit
hmm tak to jsi byla pravděpodobně velice velice veliký LUCKER_:P nu taky bych to bral :P
|
Sibyla
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 15:01
- Nahlásit
Já měla štěndo v mym pokojíku akorát tu noc, co jsme si ho přivezli a nezničil nic a neudělal ani loužičku, a když jsem ho ráno vynesla ven, tak první co udělal, byla teda loužička... (když už si troufnul se ode mě vzdálit a našel trávník... )
A na zahradě vyloženě zničil snad jen kaktusy, což doteď nevim jak zvládnul..., a když už kaktusy měli tak velký trny, že mu to nešlo rozkousat, tak je nějak vytáhnul z květináče a rozkousal jim kořeny... jinak dostal nějaký boty na hraní a má je teda doteď... a nezničil ani boty co si tam někdo zapomene... ale rozkouše teda co najde igeliťáky nebo krabice od něčeho, jinak si nevzpomínam na nějakou škodu co by způsobil... akorát teda tam ještě někdo zapomněl nůž od krve, tak ho teda dokonale vyčistil, což je mi taky divný že se nepořezal a trochu okousal rukojeť...
Jinak občas se dostane domu a loužičky taky nedělá a to je nedělal ani ve voliéře, byl takovej čistotnej už když jsme si ho přivezli... takže co se týče jeho vyprazdňování, tak "žádnou školu" od nás nedostal...
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 08:43
- Nahlásit
Baico
tak zase na Luckyho obhajobu musím říct, že plyšáky, co kdy dostal má doteď, stejnak ani jakouoliv hračku nebo naší osobní věc nikdy nezničil, nepočítám nošení bot a čehokoliv,ale ty on nekouše...Takže on jen chtěl taktně naznačit, že by ten barák potřeboval renovovat...
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 09:03
- Nahlásit
Montik
Takže on jen chtěl taktně naznačit, že by ten barák potřeboval renovovat...
JJ, jsou to psi mnoha řemesel a umění. Lucky je zřejmě stavař, architekt a bytový disajnér
|
WiNNE
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 09:29
- Nahlásit
NEBO taky vedoucí demolice , jsou to tedy opravdu pěkný čísla
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 09:47
- Nahlásit
Baico
WiNNE
|
Bibinka7
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 10:03
- Nahlásit
Dorinka je také bytový disajnér, ale všechny skříně co máme okousané nové zatím kupovat nebudeme stačí že jsme si za půl roku s babičkou každá pořídili kolem pěti párů pantoflí a taky novou sedačku Okousaný kraje koberce jsme vyřešili kobercovou páskou a na vytahané polstrování postele takovou pěknou záplatu a nový přehoz přes postel. A taky jsem ráda že my zakořenily ty kousky kytek co se jim (v tom jela už i Rinuška) dostaly do parády, ale naštěstí to nebyly palmy, protože ty nám už zlikvidovaly kočky Jinak se pokouším založit zahradu, ale teď tak při těch likvidačních vzpomínkách přemejšlím jestli to má vůbec smysl, protože když se nám povede mít štěničky tak to asi všechno zařve co?!
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 10:16
- Nahlásit
all
konečně jsem aktualizovala stránky, tak se mrkněte na fotečky z agilitního tábora...;0) http://www.luckygrisom.estranky.cz/fotoalbum/agili ty/agility-tabor-heroltice-19_-25_7_-2009
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 10:32
- Nahlásit
Montik
Pani kolik to máte na ministerstvu dovolený, že stuhnete objet skoro všechny tábory
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 10:33
- Nahlásit
Bibinka7
když se nám povede mít štěničky tak to asi všechno zařve co?!
Musíš to mít vyřešený jako Eva, ne? Se inspiruj.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 10:36
- Nahlásit
Baico
hale, jen 5 týdnů..taky sem si tu dovolenou škudlila na léto.. a výcvikáč a agility daj dohromady jen 10, takže mi ještě něco zbýváá... )) Ale musím se krotit, páč než se naděješ, jsou tu Vánoce, že....:-/
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 10:44
- Nahlásit
Montik
Ale musím se krotit
My, co jsem ve zkušebce se krotit nemusíme . Ale naštěstí jem měla už po měsíce 1,5 dne a to jsem si vypráskla na Rakousko. Teď chci vydržet do září, protože to pak bude BBI v Dijonu a pak v říjnu světovka v Bratislavě.
|
Bibinka7
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 10:48
- Nahlásit
Baico
Musíš to mít vyřešený jako Eva, ne? Se inspiruj.
Ha ha jsem si všimla že každou chvilku zkouší sázet nové kytičky
|
Bibinka7
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 10:49
- Nahlásit
Baico
Ten Dijon ti závidím, já se tam nedostanu, ale našla jsem si alternativu v Polsku Ale Bratislavu berem útokem
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 10:54
- Nahlásit
Bibinka7
Ten Dijon ti závidím
Celkem neni co, jedu bez Baica. Francouzi závody vypasali je pro francouzský psy a ještě tam nesměj jednokulčáci. Tak prej dostanu Kokýna a budu ho předvádět na výstavě.
Ale do Bratislavy jedu i se psem, i kdyby jme tam měli jet vlakem, jezdí tam pendolino a je tam za 4 hoďky.
|
Bibinka7
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 11:13
- Nahlásit
Baico
dostanu Kokýna a budu ho předvádět na výstavě
No když ti to s ním tak dobře šlo v Rakousku, tak Francii zvládnete levou zadní
|