Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 612 . 613 . 614 . 615 . 616 . 617 . 618 . 619 . 620 . 621 . 622 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Noemi
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2013 20:44
- Nahlásit

Co dáváte na klouby ?
Včera jsme byli na výletě na výstavě Zemědělec v Lysé nad Labem, jezdíme tam každoročně jak na jarní, tak i tu podzimní.
Vždy na podzim (a na stejném místě) tam byl stánek s doplňky a krmivem hlavně pro hospodářská zvířata (slepice, prasata, hodně koně), no a taky tam měli vždy kloubní výživu pro psy. Slušné složení za slušné peníze. Začátkem října jsem vždycky na Zemědělci koupila pikslu jen jako doplněk, další chondro měl v granulích. No a letos sice výstaviště s novou halou, nicméně množství stánku tak poloviční oproti normálu . Každoročně se nemůžeme vlézt cestou zpět do auta (tuhle jsme v Kia Picanto vezli 4 dospěláky a 4 stromy), no a letos jsme prakticky nic nekoupili...
Tím pádem ani tu kloubní výživu. Navíc už máme cca 3 pytel Fitmin Solution s králíkem, namísto Acany. NA jednu stranu je to asi krok dolů s kvalitou, na druhou stranu Bedřich přes léto JEDL granule s chutí (ne ve stylu "tak já si dvě zobnu, abych teda nechcíp hladem") a nevypadal jako z koncentráku (zhubnul také, ale né tak okatě). Jenže ten Fitmin je pro alergiky, takže tam nic na klouby není .
Blbý je, že ani netuším, jak se ten přípravek jmenoval...Prostě tam ten stánek byl každý rok...
worick
Doufám, že mně to bude takhle bolet jak kráva
Já jsem na marodce, od minulého týdne mě bolely zuby. Ve středu jsem byla na ORL i u zubaře, protože mě bolela celá čelist včetně zubů, které mám již mrtvé a není na nich nic, co by mohlo bolet...Podle ORL zánět dutin (antibiotika na 10 dní...), podle zubaře (včetně RTG) nic. Od čtvrtka jsem na tekuté stravě, z pátku na sobotu už jsem vůbec nespala. Ráno jsem jeli na toho Zemědělce, tak jsem si říkala, že přijdu na jiné myšlenky, nicméně opak byl pravdou... Takže jsme z Lysé jeli rovnou na Prahu na pohotovost. Na ORL mě poslali na rentgen a dutiny čisté jak lilium (můj ORL používá jen ty svítící trubice), nakonec mě poslala na neurologii. Tam zjistili, že mám bloklou krční páteř (jaké překvapení ) a od ní hýblý kloub na čelisti...Bolí to furt jak prase . Včera jsme myslela, že bude pohotovost č.3 směrem zubní. Vzhledem k tomu, že jsem z pátku na sobotu nespala vůbec a včera jsem se snažila od 8 a ni, pořád jsem bolestí budila Takže zítra razím ještě k zubaři....

Kessie
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2013 21:08 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

Noemi - dávám tak dvakrát do roka Aptus - Aptoflex... a to na jaře a na podzim do vyprázdnění lahvičky... pravda... stojí to přes 600,- je to na měsíc... ale pomohlo nám to, když Kesska rostla a měla panostitidu... určitě to není na nějaké akutní problémy, ale jako doplněk je to určitě super... mimochodem jsme to začali používat na doporučení zde přítomných... Áji Drakopesové, Radušky Worickové, atd.
- Co se zubů týče, ani mi nemluv... jednou za tři týdny mi opuchne levá strana obličeje, necítím nic, jen trnutí tím, jak mi pulzuje krev... píchá to až do hlavy a to mi, prosím, dorůstá už rok levá horní osmička... Ale nikdy by mě nenapadlo, že s čelistí může souviset bloklá krční páteř... díky za tip!

Worick - jak jste dopadli na vinobraní? A co Tvoje zranění? Přežilas? A kluci už jsou na tom lépe?

Drakopes - Áji, představ si, že budeme mít ředitelské volno a dokonce vůbec jakožto učitelé nebudeme muset do práce po podzimních prázdninách... Nechápu, jak se to mohlo stát, ale prostě budeme týden doma! Jupííí... To bude dlouhých vycházek s krasavicí naší chlupatou!

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2013 22:09
- Nahlásit

Ahoj všichni.

worick
Tom nadával, že mám už radši říkat, že jsou úplně hrozní Jenže to jsem nikdy nechtěla, aby se nás pak když jdeme, všichni nebáli
Čtu jen tak namátkově, ale tohle mě zaujalo. Já už jsem naopak ráda, když se nás bojí a vyhnout se nám zdaleka. Jenže psiska jsou hodní, těch se nebojí nikdo. Tak jsem zlá já a skutečně se mi podařilo hodně lidí odradit.

Co mamčin prstík? Určitě je za tu dobu zase o dost lepší, ne?

worick
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2013 08:16
- Nahlásit

Ahoj všichni, víkend byl náročný O to víc jsem ráda, když jsem tu teďka našla tolik příspěvků od vás Akorát teda Noemi to máš ale peklo Já mám nějak poslední dobou ten krk bloklý už asi 3 týdny, neotočím hlavou pořádně doprava, ale koukám že: zaplať pánbuh za to Já si myslela, že to máš od osmičky! To mne taky bolela celá čelist, dokonce i horní i dolní
Ne, ne, já chondra nedávám. Já totiž sama nějaké doplňky stravy neberu a nerada to dávám i psům...pokud není nutné. Snažím se to řešit vepřovýma nožkama...zatím. Když byli malí a panostitída u obou byla, tak jsem koupila pikslu nějakého chondra...už ani nevím, co to bylo (stálo to kolem 700Kč) a nakonec jsem ji po dvou letech vyhodila prošlou To jsem celá já Jediné, co dávám (občas) je chlorela (řasa) prý dobrá na zuby(kámen a zápach z huby tím spojený...mimo jiné)
Berrynek už skoro týden bez průjmu klep, klep - protože jsem včera uvařila nové jídlo...tak se uvidí
Zbytek víkendu popíšu pozděj, musím letět s klukama ven

Evey
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2013 11:07
- Nahlásit

Noemi
tam byl stánek s doplňky a krmivem hlavně pro hospodářská zvířata (slepice, prasata, hodně koně) nebyly to Biofaktory? URL
Já u nich nakoupila na Propetu v Brně, kde měli 1+1 zdarma. Podle ORL zánět dutin (antibiotika na 10 dní...) Takže jsi je brala vlastně úplně zbytečně ...

worick
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2013 12:21 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
Podle ORL zánět dutin (antibiotika na 10 dní...) Takže jsi je brala vlastně úplně zbytečně ... - ani nemluv... Mamka měla ATB napsled někdy před 20 rokama. Teď kvůli palci, následné plastice a nakonec ten blbý trn - bere už páté Ke všemu jí ten přišitý cancour pořád odspoda trochu hnisá, prostě se nechce asi přichytit na tu poškozenou kost. Minle doktorka v Brně, že výborné, hotovo a za dva dny tam mamce zase začal vytékat hnis Uvidíme co zítra (jedem vlakem) i ten píchlý prst. Ten neviděla od čtvrtka, co byl na převazu a bolí prý furt stejně Má ho celý zafačovaný na té dlaze. ¨
V pátek jsme byli s Tomem ve Veselí, on měl jednání, já si sjela do Strážnice do zahradnictví koupit nějaké vřesy na výzdobu před barák do truhlíku. Ještě to tam musím dneska vysázet. Zpátky jsem se zastavila u našich, protože přijeli brácha s malou, takna ně mrknout. Hanka už byla u kadeřnice, brácha jí umýval auto. A že večet má s kámošema naproti v hospodě oslavu Ely, pozval je na grilované koleno. Mamka, že budou s Hankou a Elou samy doma, tak že by jsme se mohli s Tomem přijít podívat a na dort, co jim mamka koupila na uvítanou. Přijeli jsme asi v půl osmé a Hanka s malou nikde, prý šla chvíli za bráchou do hospody ukázat malou (u nás je nekuřácká) Taky že má přijít s nějakýma dárkama sousedka, ale té, že zavolá, až přijdou. Sedíme tam jak kvaky, čekáme...a Hanka přijde v skoro ve 22h Jako, už jsem byla celkem nakrknutá, když věděli, že tam máme přijít my, hlavně ale měli nahlášenou sousedku, tak že nemají tolik slušnosti přijít brzo. A ještě z mamky vylezlo, že jí brácha říkal, že na vinobraní nemá jezdit, protože on měl na sobotu ukončení tenisové sezony se zabíjačkou a Hanka nepojede k nim domů, neb tam nikdo není, tak aby mamka s ní zůstala doma a na vinobraní nejela. Ještě tvrdili, že by do Skalice pak na chvíli přijeli. Ráno ovšem z mamky vypadlo, že teda nejede, ale ani nepojedou do té Skalice, neb Hanka by tam stejně asi netrefila (k vinohradům) a mamka ji teda nenavede, protože ta je schopná se ztratit i ve Velké a že je tam stejně zima...a že mám jít s ní sbalit tetě vajíčka, neb ani to jí nepomohli...tak to už jsem se ale děsně nakrkla a dořvali jsme se s mamkou jak sviňa - ta s brekem utekla, já nadávala celou cestu do Skalice...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2013 16:02
- Nahlásit

Noemi
Co dáváte na klouby ?
Já dávám hydrolizovaný kolagen. A ještě mám doma 2 balení Alavisu. Ale to Barneymu zatím nechci dávat, když s klouby problémy nemá. Přítel to totiž nakoupil Ronovi, jenže ten už bohužel mezi náma není, tak jsem si to vzala já.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2013 16:39
- Nahlásit

Co dáváte na klouby ?

Dávali jsme dlouhodobě AptusAptoflex, teď pro změnu dáváme Alavis5 - Alfíček to už fakt potřebuje.

Strejda
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2013 20:00
- Nahlásit

Máme divně chlupaté psy.
Sally ještě líná, tak ta má důvod ke své divnosti. Ale Neli už vylínala minulý měsíc, ale nějak nedbale. Na bocích jí zůstaly staré rousny a nechce si je nechat ostříhat. Asi si myslí, že jí to sluší.

Dotaz pro Evey
MartinaBarney píše: Ale to Barneymu zatím nechci dávat, když s klouby problémy nemá. Vadilo by to? Nemůže pes dostávat kloubní výživu jako doplněk stravy?

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 00:48
- Nahlásit

Strejda
Vadilo by to? Nemůže pes dostávat kloubní výživu jako doplněk stravy? Já jsem vyčetla v knížce Barf od Kateřiny N., že jako prevenci je vhodnější dávat ten hydrol. kolagen, když zatím pes nemá problém s klouby. Pokud už potíže jsou, tak pak kloubní výživu, která obsahuje ten léčivý prvek. Ale jakmile spotřebuju kolagen, tak nasadím i Alavis. Byla by škoda, aby prošel, když není zrovna nejlevnější.

Vzpomínám si, že jsem četla někde i takové názory, že třeba ani štěněti nebo mladému psu není potřeba dávat kloubní výživu, protože už je něco obsažené v granulích. Že je to někdy spíš zbytečné nebo na škodu?! Fakt netuším. Co byl Barney na granulích, tak jsem mu nedávala nic. Jakmile jsem asi v jeho 1,5 roce přešla na maso s přílohama, tak dávám kolagen aspoň.

Kessie
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 05:42 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

MartinaBarney - já jsem si to vzala jen svým selským rozumem... Kesska na jaře (tedy spíš jak začnou ty teploty hodně růst) docela hubne... tak aby se jí s tím, jak přestává žrát, neztratilo kromě vitamínů i něco jiného, tak dávám malou dávku toho Aptusu... a na podzim zase vidím, jak přibírá a protože je to podle mě zátěž na klouby, tak zase... možná je to úplně blbě, nevím... - ale vím, že se chondra mají vynechávat... moje babi už hůř chodí a tak ji na Vánoce a narozeniny celá rodina zásobuje chondrem (GS chondro +)... no a doktor jí přikázal vždycky po dvou měsících na měsíc vysadit (těžko říct však, jestli jí pomáhá fakt to chondro nebo jen ta víra v něj...)

Evey
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 06:58
- Nahlásit

Strejda
Máme divně chlupaté psy. To nejsi sám. Elza líná už několikátý měsíc! V létě vyházela všechnu hustou podsadu, což chápu. Nyní se rozhodla, že shodí dlouhé štětiny. To by mi taky nevadilo, ale proč je musí trousit neustále doma.
Včera nejspíš Michal zapomněl zavřít dveře do obýváku, což bylo hbitě využito k nocování na gauči. Signálem pro opuštění gauče bylo zazvonění budíku, prozradilo ji ovšem klapání drápů o plovoucí podlahu (byť se snažila velmi jemně našlapovat) a samozřejmě gauč plný chlupů.
Asi ji začnu vysávat URL

Ke kloubní výživě...
Nerozumím tomu, když jsem to před nějakou dobou pročítala, tak jsem ve finále zjistila, že tomu nerozumím ještě víc.
Jak je to s tou vstřebatelností kolagenu, MSM, chondroitinu...

Že je to někdy spíš zbytečné nebo na škodu?! Na škodu by u štěněte mohl být třeba doplněk, který je založen třeba na vápníku. Je třeba podívat se jaké to má složení.
Jiné látky se budou používat u štěněte, u mladého psa jako prevenci a nebo u psa, který má konkrétní potíže.

Musíme se zeptat někoho chytřejšího.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 11:50
- Nahlásit

Kessie
ale vím, že se chondra mají vynechávat Tak je to psané i na tom Alavisu. Užívat 3 měsíce a pak v roce 1-3x opakovat.

Evey
Je třeba podívat se jaké to má složení.
Třeba konkrétně Alavis, co mám doma: glukosamin sulfát, chondroitin, mikrokrystalická celulóza, kyselina stearová, oxid křemičitý, stearan hořečnatý. To jsme kupovali pro 8 letého psa, který měl artrózu. Když ty dvě balení pak dám Barneymu, tak mu to nijak neublíží, si myslím.

Na FB se diskutuje o tom, že bude uspořádán seminář s K. Novosádovou o krmení Barfem. Jeden seminář bude v Otrokovicích v listopadu, pro velký zájem se jedná o druhém termínu a to někdy v lednu v Brně. Cenu zatím nezveřejnili. Takže kdyby jste měli zájem, tak sledovat FB stránku BARFování nebo stránky www.manwe.cz Nebo se mě jednoduše zeptejte, co a jak. Já se zúčastním určitě, ještě se sestřenkou. Akorát zatím nevím, jestli pojedu do Otrokovic nebo do Brna.

Minulý týden jsem slíbila tátovi návštěvu. Od včerejška se přemlouvám, že bych tam měla fakt zajet. Moc se mi nechce totiž. Na druhou stranu, uvidím zase malýho brášku a chtěla bych Barneymu pořídit nějakou už použitou boudu. Tak by třeba mohl taťka přispět

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 17:24
- Nahlásit

Včera se tu byl podívat pán na Sárinku a přitom natočil Lumpíka, jak blbne a předvádí se. Dala jsem to sem: http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_13124_1.html#4 odtud se proklikáte na krátké video.

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 17:51
- Nahlásit

Evey
Asi ji začnu vysávat
Všichni moji psi měl k vysavači vztah jako chlap. Jak se ozval, znechuceně se odšourali. Moje sestra měla křížence z útulku, ten vysávání miloval. Jak slyšel vysavač, nastavoval záda. Hubici na luxování psa měli a snášely ji i kočky. Ty ovšem bez nadšení.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 19:26
- Nahlásit

Vlčáčková
Lumpík je pěknej lumpík A můj Barney je pořádnej lump! Dneska jsem se pustila do stříhání vrby na zahradě. To byl Barney ještě hodnej. Šli jsme na procházku a pak že teprve začnu uklízet ostříhané větve. Každá větev, na kterou jsem sáhla, tak se Barneymu líbila. Pak se mu zalíbil i černý pytel a už se ho snažil nakrývat. Hromada větví je ještě na zahradě, protože ten strom byl fakt košatý. Jsem zvědavá, jak bude zítra ráno zahrada vypadat...

Kessie
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2013 05:47
- Nahlásit

Evey - jak píše Strejda... ani Kesska, ani Mikša vysavač nemusí... jak začnu vysávat, zvířata nikde...a to máme ten tišší vysavač z nějaké řady "silence"... (dřív jsem si při vysávání mohla zpívat, nikdo mě neslyšel... teď se musím hodně ovládat)... kartáčování Kess vydrží, ale moc nemusí... líbí se jí jen kartáčování a hlazení pod krkem a bříška... Mikša se neúčastní rád žádného kartáčování... má rád jen mazlinkování... - takže tohle by u nás zřejmě neklaplo... i když jako nápad super... třeba by to stálo alespoň za vyzkoušení... díky za tip...

worick
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2013 08:11 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Vysavač u nás: povedlo se mi za ta léta vysvětlit Leonovi, že mopem ho fakt nezabiju jenom kolem vytřu. Gůči je to jedno, kluci jsou naučení, že když vidí, že vytírám, tak se klidí, aby nezavazeli Povel u nás na to máme:,,všichni ven, jde se bílit!"
Vysavač sice máme centrální, ale není to, že by člověk nic neslyšel, protože hluk dělá ten vzduch v hadici a možná se tudy trochu nese i od motoru...tak že hlukově to od normálního vysavače asi až tak velký rozdíl není (ale nemám možnost to porovnat) Kocour zdrhá v očích smrt, Gůči je to šumák. Kluci ani nevím, tuším u toho ještě ani nebyli rolleyes: Že by si někdo nechal vysát tělo o tom silně pochybuju
MartinaBarney
Každá větev, na kterou jsem sáhla, tak se Barneymu líbila. Pak se mu zalíbil i černý pytel a už se ho snažil nakrývat - to Worka dělá taky rád...tedy odnáší a okusuje větvičky či karton (pytel nenakrývá nikdo ) Když jsem si dělala předevčírem truhlíky před barákem, tak mi začal okusovat bobule hlohu, kvůli kterým jsem si ho na potoce nastříhala a večer už se ozývalo poštěkávání To je neklamná známka toho, že Worka vymýšlí kraviny a láká na to Berču, ať se přidá Jasně: ráno ty ,,kytičky" ze semeníků pivoněk vytahané...naštěstí nerozkousané...a ne teda všechny, jen dvě pak mu asi Berry vysvětlil, že to není dobrý nápad a panička bude řvát (panička už na ně za takové kravinky už dávno neřve )
Včera jsme byli s mamkou v tom Brně: tak píchnutý prst moc lepší není a ještě týden na dlaze, plastika prý bude možná ještě nějakou dobu trvat, než se zacelí i to, co trochu hnisá a tam už nemusíme stačí, když s tím bude jezdit tady u nás, na chirurgii do Veselí Konečně
Jo a v 7h vstanu a za deset minut tu začne nějaká přeháňka, ještě prší Koupání kluků se odkládá asi na neděli. To je jediný den, kdy na to bude čas..tedy vykoupat a zrovna výlet aby uschnuli(Tom se směje, že zrovna zaprasili ) Snad bude ještě hezky

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2013 11:22 - Změnil/a: MartinaBarney
- Nahlásit

worick
To je neklamná známka toho, že Worka vymýšlí kraviny a láká na to Berču, ať se přidá Není nad to mít raubíře doma Já jsem i onehdá mamce říkala, že bych stejně nechtěla psa, který by mě poslouchal na slovo a kdybych ho někam postavila, tak bych ho tam našla i za dvě hodiny.

Koupání kluků se odkládá asi na neděli. Tys myslím kdysi říkala, že je koupete doma ve sprcháči, že? Myslim Vám tam přišoupnu Barneyho, ten by potřeboval vykoupat taky. Za to léto zase zaprášenej až hrůza.

Už jsem tu jednou psala o tom jorkšírovi z naší ulice. Myslím naposled to, že mi označkoval kolo u auta. Tentokrát dávám majitelům poslední šanci.
Minulý týden tak stojíme s přítelem před barákem, najednou přiběhne jorkšír a začne si značkovat trávu. Tak říkám, že to je v poho, že tohle mi nevadí. Jen to dořeknu, začal tlačit... Samozřejmě majitelé nikde. O 3 později jsme toho jorkšíra chytli znovu u nás. Dávám jim poslední šanci. Ještě jednou a jdu je varovat A jestli to nepomůže, tak jim budu nosit nadílky na jejich trávník. A ne ty jorkšírovy, ale Barneyho. Možná se vám to může zdát přehnaný, ale když venčím psa na ulici, tak po něm uklidím. Stane se, že třeba pustím psa, on se proběhne a vy nevíte, že udělal bobek. Ale tohle je pravidelně! A když s ním jdou, tak to stejně neuklidí. Ani jedna z nich. Asi je to pro ně ponižující podle toho, jak se vždycky tváří...asi jako kdyby jim patřila celá ulice.

Evey
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2013 11:27
- Nahlásit

MartinaBarneyNa FB se diskutuje o tom, že bude uspořádán seminář s K. Novosádovou o krmení Barfem Klidně dej vědět až bude něco konkrétního.
Třeba konkrétně Alavis, co mám doma: glukosamin sulfát, chondroitin, mikrokrystalická celulóza, kyselina stearová, oxid křemičitý, stearan hořečnatý. určitě mu tím neuškodíš.

worick
,kytičky" ze semeníků pivoněk jak se množí pivoňky?

worick
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2013 13:26
- Nahlásit

Evey
Bylinné pivoňky(čínské)se množí dělením hlíz. Tohle
je z japonské dřevité pivoňky otevřený semeník s vypadanýma semenama už....a ty se množí roubováním na ty bylinné. Všude mi roste plno semenáčků, ale co a jestli z nich někdy bude...netuším. Rostou v kůře a tuším postupně zajdou, protože žádný nemá víc než 15cm. Musela bych je někam popřesazovat...a na to nějak nemám čas a místo Měly by vyrůst nějaké ty bylinné čínské, ale listy ty semenáče mají spíš jako dřevité japonské. Takže jsem z toho taky tumpachová...

worick
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2013 13:38 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

MartinaBarney
Tys myslím kdysi říkala, že je koupete doma ve sprcháči, že? - jo, jo, je na to stavěný, je bez vaničky, jen vykachlýkovaný, nízký práh, jen tam vejdou Posledně se jim ale moc nechtělo Berryho jsem tam musela vtlačit, Worinek s sebou mrsknul na záda u dveří a Tom ho tam musel donést
Podstatné jsou jen tyhle dvě látky: glukosamin sulfát, chondroitin zbytek je na tvorbu tablet. myslím, že chondrem se nepředávkuje - přebytky se vyloučí... stejně jako s většinou vitamínů rozpustných ve vodě. Horší je to jen jak psala Evey s vápníkem, bílkovinama a vitamíny A a E. To mi připomělo, že jak jsem se včera vrátila z cest, vymýšlela jsem co narychlo uklohnit k večeři a napadla mne kuřecí játra na pánvičku jen s chlebem...neměli jsme to minimálně rok. To bylo keců, co je tam tuku a nic jiného zdravého...Tak jsem Tomovi musela na NETu najít, jak jsou kuřecí játra nabitá vitamíny (krom toho tuku ) to čuměl...a už ani nefrflal Jo to jsem chtěla vlastně napsat: když ten Alavis máš, klidně ho zkrm. Ale jinak si právě myslím, že pokud krmíš BARFem tak, že tam má normálně kosti s chrupavkama (příklad: kuřecí skelety) tak právě žádné doplňky stravy nepotřebuje

Evey
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2013 09:30
- Nahlásit

worick
Takže jsem z toho taky tumpachová... tak já už teď taky

worick
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2013 10:47
- Nahlásit

Evey
A ty nějaké pivoňky máš? Bylinné nebo dřevité? Já právě oboje a na jednom místě. Na další místa už jsem teď vysazovala odděleně - na jedno dřevité, jinde bylinné.

Včera jsme šli bytovkama a šla s náma i Dášena. Takže Dáša s Berrym na volno, Worka na flexině. Potkáme známého a ten na mne vybafne, že to si teda troufám, mít je takto na volno, bez náhubku (je u nás ta nová vyhláška)...vysvětlovala jsem mu, že Dáša naše není a Berrynek je hodný, tak se do mně pustil, že mu někdo napadl psa a taky se majitel dušoval, že jeho pes to ještě nikdy, nikdy neudělal....Radši jsem šla, měl ,,naváto" a nebyla s ním rozumná řeč

Evey
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2013 11:23
- Nahlásit

worick
A ty nějaké pivoňky máš? Já, žádné. Jsem ani netušila, že se takto dělí.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2013 11:50 - Změnil/a: MartinaBarney
- Nahlásit

Takže pokud budete mít někdo zájem, tak přednáška o Barfu se uskuteční 11. ledna 2014 v Brně v 9:00.

Tady je info zkopírované z Facebooku:

Místo: Brno, Palackého 1 - 3, areál VFU, pav. prof. Klobouka

Chcete začít krmit pejska masem a nejste si jistí jetli to zvládnete nebo si jen upřesnit nějaké drobnosti.
Přednáška o BARFOVÁNÍ s Kateřinou Novosádovou, autorkou knihy BARF - krmení psa přirozenou stravou, vám s vašimi otázkami pomůže

Přednáška bude trvat cca 4 hodiny a délka bude závislá na počtu otázek a následné diskuzi )

Cena
400kč/člen KK VFU
450kč/nečlen KK VFU

Info a přihlašování na mailu: LukesovaKaterina@seznam.cz
Přihláška akceptována po uhrazení poplatku na účet: 670100-2208622131/6210, poznámka: Celé jméno + datum semináře

Počet míst je omezený!!!

worick
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2013 12:01
- Nahlásit

MartinaBarney
Víc by se mi líbilo, kdyby se tam nemusel člověk hlásit předem, ale přijel, zaplatil, vstoupil Vždyť já nejsem schopná plánovat věci týden dopředu, jelikož s Tomovou prací se to mění ze dne na den...natož tak na leden

worick
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2013 12:03
- Nahlásit

Evey
Já, žádné - nechápu, jak můžeš být bez pivoněk...

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2013 13:47
- Nahlásit

worick
- nechápu, jak můžeš být bez pivoněk...
Osobně na to nemám žádný názor, ale čubizny by s Tebou souhlasily. Tak rády v nich leží.

Evey
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2013 13:48
- Nahlásit

worick
nechápu, jak můžeš být bez pivoněk.. Kdyby jsi viděla naši zahradu tak by jsi toho nechápala víc.

<< 1 ... 612 . 613 . 614 . 615 . 616 . 617 . 618 . 619 . 620 . 621 . 622 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání