Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 603 . 604 . 605 . 606 . 607 . 608 . 609 . 610 . 611 . 612 . 613 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2013 10:07 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Zapoměla jsem ještě včera na tu mapu Tam kde je zelená vlaječka jsme zhruba bivakovali s tím, že od doby focení mapy, se to zaplnilo maringotkama stejně, jako na tom vedlejším ,,krku" a celý konec, zhruba čtvrtinu si dokonce někdo zabral a oplotil Což se mi na to, že je to všechno načerno, zdá k ostatním lidem bezohledné http://www.mapy.cz/#!x=17.407075&y=48.997424&z=17& l=15&rp=m&m=971MDxS7Y1KMK-JEJ748IxLrRtgQ8-7fhzAPGv gVHLvVxPJZqNh8iLq6r4YSKMz8e4HWiLJTTRYJ3HuPwRQ08PaI PNVE5SrFvJ-B9MeBUNY2HOmCaQt2oRK0eSqfmoOZ47PiAvPFED P0E16sJrQkOQIUJuOb4MR5fkyTqf5fS50H Ještě si to zmenšete a koukněte na celé Když jsme šli pak na tu obhlídku kolem, Worka běhal jak šílenec po všech těch okrajích, jak jsem to vyznačila Někde byli lidi s pejskama, tak zaběhnul i tam Tom říká: ,,on už je až hen na konci, je tam nějaký malý labrador a jééé, už tam ječí nějaké dítě" To jsme se nebáli, že on by někomu něco udělal - ani psu ani děcku, asi se jen leklo. Spíš jsme nechtěli, aby se lidi báli. Worka se za chvíli vracel a když jsme tam pak přišli, vrátil se tam po vodě znova a neříkali nic, nenadávali, spíš se smáli, jak tam lítá a jakože teda něco v té vodě hledá (vypadal u toho, jako by ztratil klíče )

Kessie
a tak je všude hrozně prachu a to máš vidět... do toho pár chlupů, každý druhý den už se to válelo v rozích... takový ten nakumulovaný prach - to mi vykládej, my tady v těch polích a bez deště, to je jen prach a prach (a ze čtyř chlupáčů jen chlupy a chlupy) přesně vím, o čem mluvíš A teď si představ, že by jsi to 14dní jen vytírala (což je jen přesouvání toho bordelu z místa na místo ) a nevysála

normálně si s Aronkem (to je dobrman od bráchy) vždycky v pohodě hráli, lítali spolu a tak a najednou letos (on k ní chtěl pořád čmuchat) na něho Kess pořád štěkala... ale ta mu teda nadávala... přitom hárat by měla až v říjnu...
- pokud to nepochopil a pořád se na ni pokoušel naskakovat, tak se nediv, že jí to lezlo na nerva Ale to oni si vyřídí po svém Kluci teďka zkoušejí na Dášu taky naskočit, ale ne pořád, jen jednou, dvakrát za dobu, co s náma obchází potok. Ona totiž zase asi už nějak pseudohárá (či bude) protože jim začíná vonět a všude ucvrkává (tak ať se nediví ) Ale ona se ožene a popoběhne a kluci ji nechají

worick
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2013 10:32
- Nahlásit

Evey
Doma neustále bojuju s místem, pár místností navíc by se hodilo, ale pak to uklízet, že ? - já si zase někdy říkám, na co nám tolik místností vlastně je? Ale tak, v podstatě je nevyužitý jen ten jeden dětský pokoj a jedna místnost ve sklepě - to jsou vyloženě jen skladiště a tam se neuklízí Už od našich jsem zvyklá na velký barák, kde se bydlelo jen v patře, a přízemí bylo jen velká hala, chodby, prádelna, sušárna a sklad...takže v celém přízemí se nebydlelo, jen se pořád dokola uklízelo což mně teda štvalo nebetyčně Zrovna jsme onehdá měli se švagovou na Tomově oslavě narozenin rozpravu o tom, že si může vybrat kterýkoliv z našich 5 WC protože my taky používáme (a tedy musím uklízet ) všech 5. Ona na to, že dva lidi a 5 WC?! To by minimálně tři zamknula a hotovo (je doktorka, na uklízení opravdu čas nemá...)

Evey
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2013 10:37
- Nahlásit

worick
podstatě je nevyužitý jen ten jeden dětský pokoj Ty máš dětský pokoj?

worick
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2013 10:38 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
Erwin si sundal ze stolu dva sáčky piškotů (po 120 gramech) a sežral je - sáček vzorně nechal. K tomu snědl vedle toho ležící jablko, taky si ho vybalil z pytlíku. - to jsme se zase nasmáli Hlavně to, jak to zajedl zdravým jablkem, aby to trochu vyeliminoval.... Včera mi sestřenka říkala, že jejich tlustá labradorka Lisa (budiž jim k dobru, že se snaží ji omezovat, jenže nemá pohyb ) sežere lautr všechno, ztláskala v zahradě všechny meruňky, okurky, trnky, teď začíná s jablkama - no to by naše psy absolutně nenapadlo Berry skoro nic: pár malin, Worka maliny, trnky, špendlíky (žluté trnky) meruňku - ale kousek, celé to rozhodně nesní...jablko nejí ani jeden, jen nastrouhané v jídle.

worick
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2013 08:05 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

A to by mně zajímalo, kde je teda i ten zbytek?? Ještě nějaké dovolené? MartinaBarney, LuckaM, Noemi...Strejda taky nějak nic, Tá tovi snad ještě bloudí po Francii...?
Pomalu začínám mít depku, že už bude po prázdninách...tudíž po létě Asi k tomu přispívá i to, že je dnes ještě zamračeno a brácha odjíždí zpátky do Prahy
Ale zase: mamce včera kontrola dopadla jakž takž dobře. Část štěpu na palci se sice nechytla, ale doktorka říkala, že už to nechají tak a počkají, co se ještě zacelí a když tak by tam ještě pak ,,přilepili" (mamka nevěděla, co si pod tím představit ) kousek kůže. Vytahala jí stehy. Na kontrolu zase tuším v úterý
Včera přeprchalo celý den, nic se nám nechtělo dělat (venku se ani nedalo), tak jsme jen v domku přebrali a do sklepa uklidili brambory. Úroda letos celkem slabá (bylo moc malých, ale zase nebyli nijak prožrané, ani nakažené) Loni bylo moc, to jsme měli 9 beden (těch umělých, na ovoce) letos 6. Ale nám to bohatě stačí, vyvaříme tak 2 Musíme letos, ale ještě dát mamce i bráchovi. Mamka sice měla v zahrádce pár zasazených, ale nenarostlo jí skoro nic

Kessie
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2013 08:26
- Nahlásit

worick - já mám letos opravdu bohatou úrodu rajčat... už jsem dělala i kečup, protože jsem to nezvládala jíst... a to mám jen tři keříky, ale teda tak obsypané snad nikdy nebyly...

Strejda - mám jeden takový dotaz ohledně falešky... kdy se to tak zhruba objevuje??? Mám podezření, jestli není Kesska taková "ubrblaná" kvůli tomu...taky pořád tahá prasátko a žabku... svoje dvě nejoblíbenější hračky... ale jinak mléčné žlázy v pohodě, ani je nemá nateklé... hárala na přelomu května/června...

worick
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2013 09:59 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Kessie
My máme rajčat asi 15keřů (a to si každý rok říkám, že na h...o toho každý rok tolik sadím ) Jenže vyseje se víc, jelikož nevíš, kolik vyleze, pak je ti to při přepichování líto vyhodit a nakonec ještě přijde tchýně už s velkýma rostlinama, že už to nemá kam dát a je jí taky líto to vyhodit Ovšem: rajčata nám vůbec nezrajou Asi proto, že jsme vybrali blbé místo Jabloně nějak vyrostly a už je tam přistiňujou Na jídlo nám to stačí a nic z nich já rozhodně dělat nemíním - to všechno tchýně, ale na to, kolik je tam pořád zelených...to zraje fakt minimálně. A na ta šílená horka, co byla S faleškou neporadím

worick
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2013 10:02 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
Ty máš dětský pokoj? - dva jeden je od začátku nechaný jako pokoj pro hosty (tam teď bydlím já ) a druhý je skladiště věcí, ještě ze zlínského bytu´
Nemáme na baráku půdu (kde se běžně skladuje) takže něco je v pokoji, něco ve sklepě...

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2013 10:39
- Nahlásit

Kessie
dotaz ohledně falešky...
To by teď byla asi tak ta doba. Ovčanda byla jen mazlivá. Sally je abnormálně mazlivá. Do boudy si nanosí všechny hračky a ještě něco ukradne. Pro pracovní rukavice chodím automaticky do boudy. Chce si nosit hračky na vycházku a chodí se s nimi chlubit.

Kessie
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2013 21:26
- Nahlásit

worick - co se těch rajčat týče, já jsem taky nemínila dělat nic víc, než je průběžně jíst... ale to se fakt nedalo... bylo to obsypané a pořád dozrávalo... proto, abych nemusela nic dělat, jsem si nasadila jen tři keříky... jenže pak mi to bylo líto vyhodit, že... tak jsem zkusila ten kečup, protože to máme rádi... Jestli se mi povedl, zatím nedokážu posoudit!

Strejda - děkuji za info... je to úplně to stejné... je období, kdy Kessku žádné hračky nezajímají... a z toho tak zhruba dva měsíce po hárání přijde období maximálního mazlinkování, neustálého brumlání a vytahování všech hraček, ovšem žabička a prasátko vedou... možná by se tím dalo i vysvětlit to neustálé štěkání na čmuchajícího Aronka... a přesně jak píšeš, Strejdo: Chce si nosit hračky na vycházku a chodí se s nimi chlubit. - a pomine to samo? Nebo děláte něco speciálního kromě toho, že jsem četla, že mám zabavit oblíbenou hračku, což mi přijde teda trochu nefér... na vycházky chodíme každý podvečer...

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2013 22:35
- Nahlásit

Kessie
tak jsem zkusila ten kečup
Ty dáváš do kečupu rajčata? To by se v Hamé divili.

děláte něco speciálního
Neděláme nic. Jen jí kropíme trávník, aby se mohla chladit. Ale to bychom v minulých vedrech dělali stejně. Hračky ji nebereme. Každá fena je jiná a každá to prožívá jinak. Konec poznáme, to se nedá přehlédnout. Sally vyvede mladé. Nejdřív spí sama na zahradě pískací lokomotiva, potom plastová kačena a postupně i ostatní.

worick
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2013 00:27 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Ty dáváš do kečupu rajčata? To by se v Hamé divili. -

Konec poznáme, to se nedá přehlédnout. Sally vyvede mladé. Nejdřív spí sama na zahradě pískací lokomotiva, potom plastová kačena a postupně i ostatní. -

Teď o půlnoci, jsem teda měla ale budíček! Rána jak z děla, vyletěla jsem půl metru nad gauč, vytřeštím oči a v kuchyni se svítí...myslela jsem, že Tom chystá klukům večeři a spadla mu poklice na dlažbu. Ten ale s nadáváním letěl do haly a ječí, že Gůča převrhla velkou skleněnou vázu (z Ikey) Naštěstí jen omlátila, už trochu omlácené silné dno (rohy), ale nerozbila se celá Byly v ní jen sušené kytky bez vody, takže byla lehká...

Kessie
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2013 06:12
- Nahlásit

Strejda - Ty dáváš do kečupu rajčata? To by se v Hamé divili. -

Sally vyvede mladé. - tak přemýšlím, jak to poznáme my, protože žaba i prase spí samo... - ale tak ono je to lehce poznat podle toho chování... ona je teď Kesska fakt taková "ubrblaná" - kdyby to byla ženská, tak by ji asi žádný chlap nechtěl... - si z nás právě dělali srandu, že se Kesska s takovou "nevdá"...
Nám je to jedno, my ji stejně nedáme a štěňátka bychom mít nikdy nechtěli, na to jsou tu stanice a spousta jiných trpících tvorečků... až tu nebudou důchodci, tak beztak nějakýho pejska z BSP v nouzi adoptujeme...

Evey
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2013 07:10
- Nahlásit

Kessie
A což zkusit sušená rajčata naložená do oleje?

worick
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2013 10:53
- Nahlásit

EveyKessie
A což zkusit sušená rajčata naložená do oleje? - no vidíš! Měla jsem lahvičku taky. Klidně i bez oleje. Teď je mám sáček z italské sýrárny...jenže já je vůbec ráda nemám, absolutně v ničem mi to nechutná Jen Tom si je občas do nějakých těstovin dá

Kessie
kdyby to byla ženská, tak by ji asi žádný chlap nechtěl.. - si z nás právě dělali srandu, že se Kesska s takovou "nevdá"... - přesně to by mně napadlo taky

Dneska s pištěním přiběhla Dášena a hned po mě skákala (a to jsem si zrovna dala čisté tepláky ) a smrděla jak tchoř Musela se někde oválet v nějakých sračkách Jsem jí říkala:,,fuj Dášeno, neskač ty čuně po mně, běž si skákat na kluky...." čehož jsem vzápětí litovala, neb pak smrděli i oni

worick
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2013 12:24
- Nahlásit

Děcka, vy co pečete játrovky....mám dotaz: vypékáte je nějak až jako na křupavo, aby byly jako by usušené, nebo je máte vlhké, vláčné...? Já je nechávala vlhké, neb kluci mi nic usušené (tvrdé) nežerou, ale pak mi plesnivěly, tak jsem to řešila tak, že jsem si je nasypala do sáčku do mražáku a pak si odsypala vždycky jen množství do pamlskovníku. Teď řeším, jestli je tedy nezkusit víc vypéct, aby byly jako ty sušenky...

Kessie
Včera sedím u compu a vidím Gucci jak metelí pod oknem s ptákem v hubě. Skřípala jsem zubama a ještě se koukala, jestli náhodou netřepe nožkama...nepřipadlo mi. Ta potvora záhadně rychle oběhnula celý barák a jelikož jim necháváme teďka v létě pootevřené vchodové dveře...najednou se rozlehne hurónský řev po celé hale(takové to divné mňoukání-kňourání, jako když se mrouskají kočky) až jsem nadskočila na židli Chvilku mi trvalo, než mi cvaklo o co jde...ale pak jsem vypálila, protože mi došlo, že toho ptáka přinesla až do baráku a hodlá ho tu zase porcovat Jak jsem zařvala, tak ho pustila a ptáček (malý vrabčák to byl) vletěl do kuchyně do okna...Gůča za ním Tak jsme se tam všichni třichvilku naháněli, až se mi ho povedlo vyfouknout jí ho před nosem a vynést ven. Byl dobrý, normálně uletěl Gůča nafrněná seděla a trucovala...a ještě dostala kázání o důležitosti ptactva pro naši zahradu a instruktáž k lovu myší

Evey
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2013 14:09
- Nahlásit

vy co pečete játrovky. Já jen tak "dogumova", aby to drželo pospolu. Potřebuji, aby to byla rychlá odměna, žádné extra kousání.
Vždy upeču, nechám zásobu na max. 2-3 dny a zbytek jde do mražáku.
a ještě dostala kázání o důležitosti ptactva pro naši zahradu a instruktáž k lovu myší A pochopila?

LuckaM
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2013 20:25
- Nahlásit

Ach jo, ujeli jste mi asi o deset stran! To už nemám šanci nikdy dohnat Jsem teď v jednom kole - učinili jsme totiž jedno velké životní rozhodnutí. Kupujeme dům! Takže lítáme mezi realitkou, bankou, pojišťovnou, katastrem....

worick
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2013 22:37 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

LuckaM
Kupujeme dům! - ha, to čumím ...a jsem ráda, že jsi se přeci jen ukázala A jakové máte požadavky...předpokládám kvůli Barneymu zahrada..A velikost? Netuším, jak je to u vás s cenama domů. U nás poslední dobou hodně frčí nakupování domů v dražbách...zabavených exekutory

Evey
a instruktáž k lovu myší A pochopila? - to ukáže až čas Ale myší je fakt nedostatek nevím, co se s nima stalo, jestli snad nedostaly nějakou myší morovou nákazu?!
Tom se smál, že Gůča je břichomluvec neb měla plnou hubu ptáka a přesto kvílela jak meluzína

Tá ta
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2013 20:27
- Nahlásit

Zdravíme vás opět všechny i s Barunkou!

Kessie
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2013 21:06 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

Tá ta - jéééé, to je nádheraaa... i když není Baru na té poslední fotce skoro vidět... Moc zdravíme posádku a jsou moc šikovní, že to tak zvládli! Teda a Baru je taky moc šikovná... Takovou dálku...
Mám takový skromný dotaz... Kess má teď taky lepší povoz... má pro sebe spoustu prostoru a tak i raději cestuje... hrozně ráda kouká na okolí a ostatní auta... jediné, co jí vadilo, když jsme jeli od našich a zůstali stát na nejznámějším parkovišti v republice - D1 - tak Kess vyštěkávala kamion, co zastavil za námi... - to se jí nelíbilo, jak za námi popojížděl... Jak často děláte zastávky? Kolik Barunka snese v autě... ptám se, protože jste přeci jen mnohem zkušenější a zcestovalejší než my, tak až vyrazíme do těch Alp, abych věděla... asi to člověk pozná, ale zase na druhou stranu, je lepší se i zeptat ostatních na jejich zkušenosti...

Janiii
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2013 21:13
- Nahlásit

Kessie
my cestou do Alp stavěli cca po 2 hodinách.

Tá ta
nádhera!!!

worick
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2013 00:01 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Tá ta
Jééé, no jak už píšou holky...nádhera a velká gratulace klukům, že to zvládli
I Barunka vypadá šťastně Taky...kolik českých pejsků má fotku zpod Eifelovky, že jo?!

Kessie
my cestou do Alp stavěli cca po 2 hodinách. - stavili jsme stejně jako Janiii, po těch dvou hodinách(cestou z Beskyd, či Jeseníků) Kluci když chrní doma u baráku, nezvednou se i delší dobu jenže v autě odmítají i ležet. Teda cestou z výletu, si tam většinou lehne ulítaný Worick a Berunka chudáček ne, aby se mu tam natlačil taky(místa je pro oba)...posedává a balancuje někde v koutku

Kessie
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2013 09:08
- Nahlásit

LuckaM - jé Luci, tak to je velké rozhodnutí... držíme pěsti, aby to všechno dobře dopadlo a už jste bydleli hezky ve vlastním... A trochu nám ho popiš nebo hoď nějakou fotečku... ať se můžu zase trochu rozplývat!

Kessie
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2013 09:12
- Nahlásit

worick - Tak jsme se tam všichni třichvilku naháněli, až se mi ho povedlo vyfouknout jí ho před nosem a vynést ven. Byl dobrý, normálně uletěl - tak tohle se mi opravdu nikdy nepodaří... já už jen vyhazuju zbytečně mrtvého ptáčka, naposledy to byl krásný konipásek ... a ať vysvětluju jak vysvětluju, Mikša mě nechce pochopit... opravdu jsou to pudy, protože hladem rozhodně netrpí...

Kessie
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2013 09:13
- Nahlásit

Janiii - moc děkuji za info... a za krásné fotečky... byla jsem nadšená... ještě napíšu víc v mailu...

Tá ta
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2013 12:53
- Nahlásit

Kessie
Janiii
worick

Děkujeme za pochvalu.
Kessie
Na cestování jsem koupil Barunce klec do auta.Poprve ji měla před měsícem do Itálie.Nejdříve se ji do ní moc nechtělo,ale dnes tam skáče úplně sama.Uvnitř je plastová vanička.Barunka tam má misku na vodu a i deku.Ani jednou tam nic neudělala a ani o ní za celou cestu nevíme.Kolikrát si říkáme,že jsme ji někde asi zapoměli.Autem můžu jet klidně jak dlouho chci a přestávky dělat podle sebe.Ta klec je taky dobrá i pro nás,můžeme ji klidně obložit bagaží a i něco dát na ní.Udělal jsem taky jednu fotku.Tak se podívej.
Jinak jsem měl tedy ještě na střeše box a dva držáky na kola zpět domů.

Jo a kromě jednoho protivného němce s autokaravanem,kterému nejspíš psi občůravají kola, jsme se nesetkali za celou cestu s negativní reakcí na psa.Spíše naopak.

Zážitků bylo mnoho.Tak alespoň za všechny pár fotek.
P.S.
Byli jsme rádi,že Barunka byla s námi!! Příště jede taky!!

URL

worick
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2013 14:29
- Nahlásit

Tá ta
Ta klec je taky dobrá i pro nás,můžeme ji klidně obložit bagaží a i něco dát na ní - to teda jo, Barunka vlastně ani nepoznala, že jede autem To naši kluci, mají pro sebe, celý velký ,,kufr" a ještě je pořád kontrolujem, jestli mají dost komfortu
Děkujeme klukům a celé rodině za krásnou fotoreportáž My byli jen v Paříži, Nice a pak jen přejezdy dálnicema přes...
Konečně vidíme i druhého syna...kluci se vám povedli, jsou fešáci oba dva No jo, to se nic neriskuje, když jsou hezcí rodičové....Mamce to vždycky strašně sluší úplně závidím, jak se hezky umí obléknout...to já jsem pořád jak hastroš

Tá ta
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2013 15:55
- Nahlásit

worick
to já jsem pořád jak hastroš

Žena říká,že si z nás děláš srandu.Prý jsi štíhlá a tobě by slušel i pytel na brambory.

Kessie
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2013 17:07 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

Tá ta - četla jsem, že v některých státech je klec vyžadovaná dopravními předpisy... určitě je taky bezpečnější, než jen pejsa v kufru... jen mám strach, že do takové klece by nám Kess určitě nevlezla... my máme takový ten postroj do auta, takže Kess oblečeme do šráků a připoutáme ji tak, jako poutáme sebe... máme teď prodloužený kufr... to jsme na minulém autě neměli - tak Kess jezdila na zadních sedačkách, ale nemyslím si, že by to pro ni bylo příliš pohodlné, protože si nechtěla lehnout... vždycky seděla a koukala z okna Teď chvíli leží a chvíli se kouká ze zadního nebo z těch bočních, prodloužených oken... co by člověk pro svého psího kamaráda neudělal, že?

Nádherný fotky, úplně jsem zavzpomínala na dobu před třinácti lety, když jsme takto jezdili s kámoši po západní Evropě... my tedy cestovali někdy autobusem, někdy vlakem a někdy stopem... akorát v té době nikdo z nás neměl digi foťák, bohužel...

A co se Má my a Radky týče... tak Má ma je moc hezká a elegantní paní a opravdu jí to vždycky moc sluší, to má Radka pravdu... nicméně... Radi, Ty jsi taky moc hezká a Tobě to taky vždycky moc sluší a moc hezky se oblékáš...

<< 1 ... 603 . 604 . 605 . 606 . 607 . 608 . 609 . 610 . 611 . 612 . 613 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání