| Autor |
Zpráva |
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2013 17:00
- Nahlásit
Kessie
spávala s námi na chodbě a trčících drátech od elektriky i miminka vlaštovek.
Doufám, že dráty nebyly zapojené a že Vám po sežehnutí ptáčků nepadali pečení holubi, teda vlaštovky, přímo do huby.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2013 17:04
- Nahlásit
Jinak dneska večer se dívejte na oblohu, páč bude co? No maximum meteorického roje Perseid. A to příhodně večer, nikoliv až k ránu, jak je u zajímavých jevů obvyklé. (Nebo dokonce ve dne, kdy není nic vidět!)
Informace k tomu ZDE.
Více Perseid nasčítaných na jeden obrázek pomocí dlouhého času zachytil Fred Bruenjes 11. 8. 2004. Na fotografii je vidět, jak meteory jednoho meterorického roje vycházejí na obloze z jednoho místa.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2013 20:58
- Nahlásit
Vlčáčková
ještě dotaz k té vaší stránce ISS je opravdu myšleno ISS - tedy vesmírná stanice? To je to, co vídáme přelétat a mysleli jsme si, že je to prostě,,nějaká" družice?
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2013 23:06
- Nahlásit
Vlčáčková - po sežehnutí ptáčků nepadali pečení holubi, teda vlaštovky, přímo do huby - - a Ty bys zapojila elektřinu, kdyby Ti trčely dráty jen tak ze zdi??? - ale jinak super dedukce ... už jsem na oblohu byla koukat... ale bylo tam hodně mraků... jdu to omrknout ještě jednou...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2013 23:29 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Vlčáčková
Tom mi tvrdil a taky jsem si to pamatovala, že ISS vidíme lítat vždycky z východu Byla jsem kouknout, jak psala Kessie mraky byly, ale byla vidět krásně, jak prolítala mezi a fakt: ze západu To se nějak mění tím, jak se země otáčí? Tohle už je na mne složité, si představit...
Kessie
Vlčáčková
a Ty bys zapojila elektřinu, kdyby Ti trčely dráty jen tak ze zdi??? - jóó holka, běžná praxe Dala bych krk z to, že to tak někde máme Ale bývají na tom ty ,,čokoládky"
Zrovna tu čtu o těch vlaštovkách a v baráku jsou pootvíraná francouzská okna, takže zvířectvo tudy volně putuje Najednou uslyším Guccino kňouráním a než mi to stihnulo docvaknout, tak Tomovo:,,ježíši, co to máš?? Doprčic ptáčka, no nenos ho sem...šmarjá, ty tele on je ještě živý!!Pomóóóc, pojď si s ní hned něco udělat, ona sem donesla živého ptáka!" Vyběhnu z pracovny, Gůča v hale u komína hrdě ukazuje dřepícího orvaného mladého drozda Nevím, co a jak mu bylo, nebylo na něm, krom pocuchaných peříček a orvaného ocasu, nic vidět, tak jsem ho drapnula a vynesla ven, schovat do vrbiček. Gucci se tvářila zklamaně, že jsme to náležitě neocenili
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2013 09:14
- Nahlásit
worick - co se ptáčků týče, stane se párkrát za sezónu, že Mikša taky nějakého donese... ale většinou svůj záměr uskutečňuje v noci, takže já už jen ráno z trávníku uklízím mrtvolky... Tohle mě štve... když přinese ptáčka, tak nechválím, za myšku ano... ale jestli to Mikša chápe nebo si z toho něco vezme, tak o tom opravdu pochybuju... u nás to naštěstí nikdy nebyla vlaštovka či co podobného, ale taky drozdi nebo špačci a párkrát taky malí kosi... nevím, jak Mikšu převekslovat jenom na myšky a pavouky...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2013 09:40 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
worick
SS je opravdu myšleno ISS - tedy vesmírná stanice?
Je. Obíhá sama kolem Země. Všechny umělé družice (i ta přirozená) obíhají kolem Země, která je v ohnisku elipsy, po které družice obíhají. Některé obíhají stejně rychle, jako se Země otočí kolem své osy, a ty pak vypadají, jakoby stály na místě. A je pravda, že tyhle stále visí nad jedním bodem povrchu Země, ale to neznamená, že v prostoru stojí.
Nebeská mechanika je sviňa hnusná, nic si nedělej z toho, že Ti to připadá složité. Já tomu nerozumím, ač z toho mám zkoušku.
ISS vidíme lítat vždycky z východu
No to ztuha. Ze západu, ne? Země se otáčí kolem osy od západu na východ, proto se nám hvězdy jeví vycházet na východě a zapadat na západě. A družice obíhají souhlasně se směrem otáčení Země, protože kdyby lítaly opačně, tak by to nejspíš nikdo nezaplatil. Při tom pohybu se totiž pracuje právě s tou nebeskou mechanikou a když by se šlo proti otáčení Země, tak by Země tak brzdila tu družici, že by ji museli pohánět palivem. Souhlasně s jejím otáčením to lítá více méně samo.
hrdě ukazuje dřepícího orvaného mladého drozda
Kočka pitomá, co? Má granule, kapsičky, konzervičky a ještě potřebuje orvat drozda! To je prostě o tom, že dravce lov baví. Příroda není taková selanka, jak se někteří lidi domnívají. Zvířata jsou také krutá, jako člověk, akorát na rozdíl od něho to nejsou tak hnusní sadisti a devianti.
Kessie
a Ty bys zapojila elektřinu, kdyby Ti trčely dráty jen tak ze zdi??
Jááá? Klidně!
Včera se ukázalo, že mi začal blejskat a probíjet vypínač bojleru. Moc fajn. Dělal mi to opilec a po pravdě, dodneška mám nepříjemný pocit, že je někde něco blbě a vyhořím kvůli tomu. Zásuvky se hejbou, některé blejskají. Fakt peklo. Ovšem než jsem přišla na to, jak to s ním je, tak to nějaký čas trvalo. Angažovat jeho na práci byla chyba, ale stalo se, no.
Jinak já jsem včera neviděla jedinou Perseidu. Ne proto, že by bylo zataženo, ale proto, že to byl převelice náročný den (viz částečně témátko o špicech). Měl tu probíhat úklid 3 dospělých lidí, což tedy skončilo naprosto katastrofálně a byla jsem tak vypsychlá (stejně jako psi), že jsem po ukončení úklidu (na kterém jsem mimochodem nemohla udělat vůbec nic) jela relaxovat k Enince. A Eninka svítí jak v Las Vegas a není od ní vidět pomalu ani Měsíc. Ale fakt je, že jsem ani neměla snahu se jít dívat, byla jsem ráda, že jsem ten den přežila bez mrtvice.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2013 10:58
- Nahlásit
Vlčáčková
Jinak já jsem včera neviděla jedinou Perseidu - jsme na tom stejně Já včera o půlnoci chvíli stála v bakonových dveřích a čučela, že když má padat 80 za hodinu, tak snad alespoň jednu uvidím Ani prd a byla mi zima, tak jsem se vztekala, že se tady týdny šíleně peču a s nadšením bych spala na terase a číhala....kdežto teď kosa jak kráva a nechtělo se mi ven ani náhodou
Obíhá sama kolem Země. Všechny umělé družice (i ta přirozená) obíhají kolem Země, která je v ohnisku elipsy, po které družice obíhají. Některé obíhají stejně rychle, jako se Země otočí kolem své osy, a ty pak vypadají, jakoby stály na místě. A je pravda, že tyhle stále visí nad jedním bodem povrchu Země, ale to neznamená, že v prostoru stojí - ano, tohle bych ještě chápala, akorát nevím, co to minule letělo z toho východu na nějaký severozápad a vypadalo to stejně jako tedy nějaká družice - jen bod co letí a nebliká...
Jdu si ještě přečíst ty špice
Kessie
co se ptáčků týče, stane se párkrát za sezónu, že Mikša taky nějakého donese... ale většinou svůj záměr uskutečňuje v noci, takže já už jen ráno z trávníku uklízím mrtvolky... Tohle mě štve... když přinese ptáčka, tak nechválím, za myšku ano... - nevím čím to, ale myši došly Možná je taky vyhubilo to vedro a sucho, ale je jich minimum. Letos se objeví myška opravdu velmi sporadicky (myslím mrtvolka) zato ptáček minimálně 3x týdně Minulý týden to právě byla i vlaštovka, což jsem se nervnula Všimnuli jsme si, že mají výcvik pití za letu z jezera a poznali jsme to podle toho, že nalétávaly pitomě - napříč proti baráku a na pohodlně na délku Jedna i trefila okno, naštěstí jen líznula a letěla dál (snad už poučená) No a další nejspíš nepoučená ho asi trefila pořádně a Gůča ji sebrala, protože jinak oni vlaštovky nechytí.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2013 11:39
- Nahlásit
worick
že když má padat 80 za hodinu, tak snad alespoň jednu uvidím Ani prd a byla mi zima, tak jsem se vztekala, že se tady týdny šíleně peču a s nadšením bych spala na terase a číhala....kdežto teď kosa jak kráva a nechtělo se mi ven ani náhodou
Tomu se říká zákon schválnosti. Možná jsi koukala špatným směrem. Pozorování meťasů je fajn. Nejlepší je vzít karimatku, spadák nebo dečku, polštář pod hlavu...
z toho východu na nějaký severozápad
Letadlo nebo UFO.
Jdu si ještě přečíst ty špice
Zase tak moc toho tam nepíšu, napsala jsem to do mailu, protože veřejně to nechci tam moc probírat. Ale včerejší den byl fakt peklo a přelomový den, od kterého to tady budu dělat odlišným způsobem a s odlišným cílem.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2013 15:43 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
Vlčáčková - peklo a přelomový den, od kterého to tady budu dělat odlišným způsobem a s odlišným cílem. - já sem na jiný téma už nechodím, neboť na to nemám vůbec čas... a v podstatě po pravdě o to ani nestojím... jsem ráda, že jsem náhodou objevila tohle téma a že jsme se tu tak hezky sešli... takže co se pekla a tak týče se asi nikdy nedozvím a fakt se nechytám... stalo se něco vážnýho? a klidně taky můžeš použít mail... Radi Worick ho má, ať to tady nemusím psát...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2013 16:55 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Vlčáčková
Kessie
Zase tak moc toho tam nepíšu, napsala jsem to do mailu, protože veřejně to nechci tam moc probírat - já se taky nechytám jen předpokládám, že se to týká vašeho sdružení - jak máš ty stránky? Vlčáčková ale asi nemá maila na mně...toho má určo černej čaj, takže když písneš jí, dá ti maila na mne a když písneš mně, dám ti maila na Kessie To je jak o ,,Kohoutkovi a slepičce"
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2013 17:00
- Nahlásit
Hahaha. Nechcete rovnou Vy napsat na můj mail?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2013 08:32
- Nahlásit
O jakém pekle je tu řeč?
Já měla včera den plný adrenalinu. Ránu jdu na vlak, v nejtemnějším místě, kde není vidět na krok, se asi 5 metrů ode mě stala v lese vražda nějakého zvířátka. Řev to byl neskutečný. Tipuji zajíc x liška. Měla jsem pocit, že se mi taky něco zakousne do nohy.
Cesta z práce v autě kolegy v prvních 30 metrech téměř 2 kolize s bezohlednými řidičem lesácké Tatry a poté dodávky, které se nějak nechtělo dát přednost.
Doma jsem si pak odřela ruku o plot.
A finále bylo večer, kdy jsem šla s Elzou krátkou venčící procházku. Zpoza rohu na nás vyběhla řvoucí a útočící jezevčice. Elza si to nenechala líbit, takže jsem měla co dělat ji udržet. Slečna hulákala na jezevčici - zcela bez efektu, pak si ji odlovila, načež se jí zase vysmekla a běžela se znovu zasebevraždit přímo pod Elzu. Následoval tedy druhý, už úspěšný pokus odlovu, při kterém slečně upadl ručník z hlavy. Stála tam s ní ještě druhá slečna se šeltií, která mě po divadle způsobně pozdravila. Dotázala jsem se jestli jsou všichni OK, po kladné odpovědi jsem pokračovala dále. Mě se nikdo nezeptal, klepala jsem se ještě dalších 10 minut a mám spálené ruce od vodítka.
Elze jsem ani neřekla, že je kráva, protože netuším co vulgárního jí ta jezevčice stačila říct.
Uvidíme jestli bude ještě nějaké pokračování, otec slečny je známý rapl, několikrát vykázaný z domu za násilí.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2013 09:14
- Nahlásit
Evey
netuším co vulgárního jí ta jezevčice stačila říct.
Nejspíš že smrdí po kočkách, ne?
otec slečny je známý rapl, několikrát vykázaný z domu za násilí.
No, pak nemá být jezevčice agresivní.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2013 09:41
- Nahlásit
Strejda
netuším co vulgárního jí ta jezevčice stačila říct.
Nejspíš že smrdí po kočkách, ne? To minimálně.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2013 21:19
- Nahlásit
Evey
asi 5 metrů ode mě stala v lese vražda nějakého zvířátka - z toho by mi bylo šoufl celý den
A finále bylo večer, kdy jsem šla s Elzou krátkou venčící procházku. Zpoza rohu na nás vyběhla řvoucí a útočící jezevčice - no koukám, že jsi měla tentokrát ty....jeden ze ,,supr dnů", kdy jsi si vyžrala všechny průsery světa
Strejda
otec slečny je známý rapl, několikrát vykázaný z domu za násilí.
No, pak nemá být jezevčice agresivní. - přesně....to se pes ani nemůže chovat jinak
My byly dneska s mamkou na kontrole v Brně...vlakem Vlakem jsem jela cca po 10letech....mamka tak po 20 Neuměly jsme si ani koupit jízdenku A v Brně....sedláci ve městě pořád jsme se museli někoho ptát: kterou tramvají, jakový lístek, kde je Semilaso, kudy na Berkovu ulici, kudy k Vaňkovce.... Ale neztratily jsme se Mamka nedopadla nejlíp, štěp na palci jí hnisá Vyčistila jí to, dostala další antibiotika po dvou tabletách najednou a na kontrolu zase v úterý.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 09:02
- Nahlásit
BRR, to je po ránu už zima, co?
U nás 9 st. V zimě při těchto teplotách nosím zimní bundu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 11:09 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
Byla jsem venku až v devět a na teploměr jsem ani nekouknula. Vystrčila jsem se ze dveří a na nátělník! přihodila ještě triko a říkala si, že mi v tom asi bude i horko Nakonec jsem v teplákách pod kolena a triku s 3/4rukávy klepala kosu, ruce jsem měla jak led, protože potokem jdem ve stínu. Byla jsem ráda, když jsme odsud už vylezli na kopeček do polí
To samé čera: plela jsem na sluníčku a bylo mi i vedro. Přijeli tcháni, že vezou s Pekárny nějaký řez a mám jim k němu uvařit kafčo. Sedli jsme za barák na molo. Za chvilku sem si byla dát tepláky, následně k nim bundu. Tchánům jsem rozdala naše mikiny a za chvilku se taťka šel schovat do bazénu, kde je těch třicet Do večera jsem už ,,nerozmrznula" S klukama na prochajdu už jsem radši vyrazila rovnou v mikině, i když do kopce jsem ji pak sundala
Dášena bude hárat, či skorohárat kluků očichávání se zintenzivňuje Kdyby to zůstalo jen v tomhle stavu (jako že: tohle už je všechno) byla bych fakt ráda
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 06:56
- Nahlásit
Dášena bude hárat, či skorohárat kluků očichávání se zintenzivňuje Kdyby to zůstalo jen v tomhle stavu (jako že: tohle už je všechno) byla bych fakt ráda
Na naší ulici stále bydlí jezevčík ze statku. Zdálo se mi, že má hlad, ale ta potvora mlsná nežere granule. Tak ať si chodí na večeři domů, když mu u nás nechutná.
Něco u nás dělají zedníci a on je k nám nechce pouštět. Nějak moc se tu roztahuje.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 08:42
- Nahlásit
worick,Strejda - s neodbytným psem naštěstí zatím žádné negativní zkušenosti nemáme... ťuk, ťuk... když Kesska hárá, tak z toho byl špatný jen sousedovic Venda, ale ten už je za duhovým mostem... a přestože se občas dostal na naši zahradu, na dvorek se dostat nedokázal... navíc, taky to byl jezevčík, drsnosrstý... a miloval spíš mě než Kess... Pejsek z druhé strany je takový kříženec kdoví čeho... a ten se velkých psů bojí, i když s Kess si vyměňují pesemesky u plotu...
Když Kess hárá, chodíme ven opravdu až za tmy, abychom minimalizovali setkání s jinými pejskaři a máme takový volnější procházkový režim... nechodíme tak často... je to takový třítýdenní období klidu... Kess je taky taková víc unavená a pořád pospává...
Dneska hodláme Kessku vykoupat... což u nás bohužel nelze pod sprchou, protože tam Kesska nevleze (úspěchem je máchání se v potoce po paspárky), takže napustíme vaničku s teplou vodou... nebo ve vedrech necháme vaničku na sluníčku a pak Kess hrncem poléváme a po částech šamponujeme a smýváme šampon... náročná procedura... Doufám, že pak konečně začne pouštět ty chlupy, protože doposud opravdu nic...
Vlčáčková - napsala jsem na mail, co jsem tu našla ...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 10:27
- Nahlásit
Kessie
Dneska hodláme Kessku vykoupat... - já nevím.... už jsme letos koupali dvakrát, tak to nechci přehánět, ale Berunka smrdí jak tchoř. Worka taky trochu...se mi zdá, ale Berunek hrozně. Jestli je to tím, jak se pořád máchali v potoce (i když, tam byla voda ještě dobrá) nebo prostě že byli pořád takoví zapaření..Nebo jak se posledně posr...z toho zkysaného jídla Pořád dumám, jak ho ,,jen tak nějak" vyčistit, provonět aby se nemusel celý máčet. Nemáte tipa??
Dneska Worka už na Dášu naskakoval, ale ona nadšená nebyla, tak to utnula Včera jsem do půlnoci ještě pekla psí sušenky dle tohoto receptu: http://neviditelnypes.lidovky.cz/mlsotnik-psi-suse nky-0tk-/p_zviretnik.asp?c=A090204_214719_p_zviret nik_dru
Pekla jsem je už asi 5x a klukům (i ostatním pejsanům ) chutnají. Přidávám tam tu slaninku, ještě ,,provensálské koření" i trochu natura vegety Ze sýrů (jelikož pravidelně navštěvujem italskou sýrárnu) dávám všechny okoralé zbytky.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 10:57
- Nahlásit
worick
Včera jsem do půlnoci ještě pekla psí sušenky dle tohoto receptu Tvůrkyně receptury je asi vegetariánka ne? Prej slanina vyrobená ze sóji...
Na mě tedy málo masa a moc práce. Vyválet, nakrájet... zlaté játrovky.
Nemáte tipa??
Jestli nepomůže vyčesání, tak fakt nevím.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 14:59 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Tak tady ráno spisuju ještě, že jsem poslala alespoň tady ten první a prásk...vyletí elektrika
Evey
Jestli nepomůže vyčesání, tak fakt nevím. - ne-e nepomůže Momentálně odkvétá kuklík a řepík, kluci jsou po každém vyjítí ven, obalení milionem kuliček, takže češeme denně (alespoň nahrubo)
Tvůrkyně receptury je asi vegetariánka ne? Prej slanina vyrobená ze sóji... - kozeno né, tuším Američanka, nebo minimálně Češka, dlouho žijící v Americe...tudíž zblbnutá Šak už jsi viděla masové sušenky?! Máš slané, či sladké ale zrovna masové...no to nevím. Tyhle jsou přece sýrové! a slaninka je tam na mňamku Jasně játrovka je jednodušší, vždyť jim to taky střídám...právě, aby se jí nepřežrali, jako náš soused (mamčin) On je cvok a jí tím způsobem, že co má rád, to mu musí vařit žena denně, ne-li několikrát denně. Dokud se toho totálně nepřejí a pak nastupuje něco nového, lepšího a tak pořád dokola Příklad: 14dní jí jenom jablkový štrůdl, pak třeba 3týdny smažák, pak třeba měsíc kuřecí prsíčka ve smetanové omáčce, pak zase měsíc Marlenku z Tesca...ale opravdu mezi tím nic jiného Teda vlastně: prokládané minimálně krabičkou cigaret denně. Je mu 50let.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 18:15
- Nahlásit
Erwin si sundal ze stolu dva sáčky piškotů (po 120 gramech) a sežral je - sáček vzorně nechal. K tomu snědl vedle toho ležící jablko, taky si ho vybalil z pytlíku.
Byla jsem pryč 10-15 minut. Vzhledem k tomu, že Alfík ležel na stejném místě víceméně ve stejné poloze, se obávám, že to mladej všechno sežral sám ...
Bude bez večeře
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 20:36
- Nahlásit
worick - nevím, jestli to pomůže nějak dlouhodobě, ale Kess vždycky krásně voní, když ji před procházkou postříkám rozmarýnovým výluhem proti klíšťatům... voní pak ještě celý den... Co se klíšťat týče - letos jich buď nebylo, nebo ten rozmarýnový výluh s octem společně s kůrou Áji Drakopesové (dva pangamíny k snídani) funguje báječně... ani Kess, ani Mikša už neměli dlouhou dobu klíště... a my naštěstí taky ne... ťuk, ťuk...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 20:42 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
Kesska dneska zvládla dlouhatánskou procházku dopoledne a odpoledne byla koupačka... je to vždycky hooodně náročná procedura... ale za odměnu bylo uzené ouško, tak se na nás Kess dneska ani nezlobila... a jaká je krásně voňavá a nadýchaná... my jsme ji letos koupali hned ze začátku léta, jak začalo vedro...tuším už někdy v květnu... no a touhle dobou taky vždycky koupeme, začnou pak vypadávat ty starý chlupy... Já myslím, že by stačilo koupání i jednou ročně... ale Kess už taky moc nevoněla...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2013 10:00
- Nahlásit
Co to je toto?
Copak jste dělali o víkendu, že tu není ani řádek?
Já makrely, musím se pochválit, moc se povedly. Poté jsem chtěla nechat vysušit tyčky na kterých byly napíchnuté, že je vyčistím na příště... No, Elza byla jiného názoru, žádné příště už s těmito tyčkami nebude.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2013 22:09
- Nahlásit
Evey
Co to je toto?
Copak jste dělali o víkendu, že tu není ani řádek? - hrozné có?! Alespoň vidíš, jak mi je, když si tu kolikrát spisuju je pro sebe Tak já měla zase blázinec, jelikož u nás bylo pokračování Slavností - u nás je to totiž od jisté doby rozdělené na dva víkendy. Začalo to už v pátek srazem heligonkářů a Pepíčkem Zímou, v sobotu běžný folklor a v neděli jsme odpočívali a čučeli na atletiku Ne, že bych se něčeho z toho tentokrát zúčastnila: nahlásila se sestřenka, co je v Brně, že by se snad konečně mohli někdy s rodinou podívat k nám....takže já čtvrtek, pátek plela jak divá a v sobotu až do 16h uklízela pořádně celý barák (já vím, píšu to sem vždycky, jako by nikdo jiný neuklízel ) jenže u nás to odbordelizovat - to je nadlidský výkon Kluci ve vedrech byli neustále napakovaní v celém přízemí, nevysávalo se asi 14dní (doufám, že to Tá ta nečtou ) všude po stěnách pavučiny a všechno posr...od much takže já i umývala některá okna, lustry a i zdi A k tomu dveře, protože nevím z kterého důvodu, byly všechny zamatlané No a v neděli jsme si dali oraz, Tom řekl, že už prstem nehne nacož volal brácha, že by jsme měli odvézt jatelinu, co ve čtvrtek posekal. Tak jsme to dělali dneska přes poledne Včera večer jsme ještě museli k nim, poblahopřát jeho Hance k svátku Dneska u toho vození jateliny nás brácha navedl, že by jsme se mohli jet vykoupat tam, jak jezdíme na to štěrkové koupaliště, ale vedle do Uherského Ostrohu, kde je jezero asi tak 20x větší, ale oficiálně je tam koupání zakázáno, neb se tam normálně stále těží. Nevím, kde se tam onehdá brácha vzal, ale byl tam taky poprvé v životě (je to od nás 15km ) a byl úplně v úžasu - prý kam se hrabe Jadran Že tam lidi už všude dokola mají na černo maringotky a že se tam může koupat i s pejskama. Tak nás ukvokal, vzali jsme i mamku s Mandy a vážně: nádhera Teď myslím tu vodu. Okolí je samozřejmě neupravené, vedle tráva a lány, teď už posekaného obilí. Ale lidi si tam i ty břehy zvelebují. Nechápu, co za magora to celé řídí a proč se z toho neudělá normální rekreační zóna. Tady v okolí nic jiného podobného není. Hodím vám sem mapu No, tak jsme zaparkovali, šli kousek pěšky k takovým ponechaným ,,krkům" a tam k jedné chatce, která vypadala momentálně opuštěně, jsme se ,,nakvartýrovali" na břeh. Kousek dál ještě na druhé straně toho ,,krku" chlapi kameny vyskládávali (zpevňovali) břeh u další maringotky. Worka na ně chodil načumovat. No ten byl u vytržení Pustila jsem ho z vodítka, jelikož z toho ,,krku" neměl velice kam utéct, i kdyby odsud vyběhnul až na to vedlejší pole, tak to bylo uzavřené Moravou a podél až do vesnice to bylo pár km - to on by zase nešel. Navíc kolem pořád trajdali lidi na kolech (asi k těm dalším chatkám) takže ani žádná zvěř ze vzdáleného lesíka se tam nevyskytovala. Lítal neustále v té mělké vodě podél břehů, kde mu do nějakých vodních rostlin skákali žabky a i rybky, tak lítal na naší straně, kde jsme se koupali, na druhé, kde ti chlapi zpevňovali a dokonce! Dokonce jsem ho přitáhnula do vody a pak ještě jednou i brácha a Worinek poprvé plaval!!! my jsme s bráchou zaplavali a pak jsme šli ještě všichni po břehu kousek dál, kolem jezera, aby jsme se podívali, jak to tam všude vypadá. A Worka - ten prostě vůbec s náma nešel po cestě, ale vletěl pod břeh (většinou to byly břehy takové ty podemleté, urvané) a po tom mělkém kraji a ještě v blátíčku a chaluhách brodil a brodil. To Berunek, ten si jen občas smočil paciny, stejně i Mandy. Bylo totiž sice takové pošmourno, ale strašně dusno. Když viděl, že Worka i plave, s vrtěním ocasem doběhl ke břehu, že on taky...a když jsem připlavala, že ho nalákám...pro jistotu zdrhnul na trávu za Tomem Worka lítal skoro 3h v kuse jak šílenec, vůbec nás nevnímal a myslíte, že byl nějak nadělaný?? Já myslela, jak bude vydováděný a prdlajz! Za chvíli se doma oklepal a už ňurkal, jestli se přece jen ještě někam nejde Večer kolem 20h se přiblížila nějaká bouřka, začalo trochu pršet, napršelo asi 1,5mm Snad ještě něco přijde...i když u nás hlášeno spíš není
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2013 07:29
- Nahlásit
worick
uklízela pořádně celý barák Doma neustále bojuju s místem, pár místností navíc by se hodilo, ale pak to uklízet, že ?
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2013 08:13
- Nahlásit
worick - taky jsem nakukovala a říkala jsem si, co se to děje, už jsem včera držela telefon, ale říkala jsem si, že počkám a napíšu, jestli jste OK až dneska večer, jestli se neozveš!
Já už frčím do práce... Tak je mi hrozně smutno, že tu nebudu s Kess celý den... Mikša ten mě oceňuje jen večer po jídle... To se přijde pomazlinkat, ale pak mizí... byli jsme na pár dní u našich... i s Kesskou... včera spala od té doby, co jsme přijeli (bouřka - nebouřka) asi až do rána a ještě dneska vypadá unavená... pořád se něco dělo... moc pejsků, moc lidí... jenom teda... normálně si s Aronkem (to je dobrman od bráchy) vždycky v pohodě hráli, lítali spolu a tak a najednou letos (on k ní chtěl pořád čmuchat) na něho Kess pořád štěkala... ale ta mu teda nadávala... přitom hárat by měla až v říjnu... nebo na konci září... on se teda fakt nechoval jako gentleman, ale Kess zase byla až moc fajnová... Aron si ani nedovolil na ni skočit... a ona pořád štěkala... pak už štěkala i když se jen přiblížil... tak nevím, co si o tom mám myslet.. je fakt, že psy zná jen malé - tady z okolí a fenky známe i velké, ale ty jí nevadí...
Co se toho úklidu týče... jak jsem byla doma, uklízela jsem 2x týdně všechno, protože sousedi něco staví a v obci se dělají nové chodníky (takže od šesti rachot jak hrom -- to jsem si o prázdninách odpočala a vyspala se!!! ) a tak je všude hrozně prachu a to máš vidět... do toho pár chlupů, každý druhý den už se to válelo v rozích... takový ten nakumulovaný prach...
|