| Autor |
Zpráva |
Noemi
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2013 18:32
- Nahlásit
RIP židle
Ještě než se narodil brácha, tak jsme koupila sadu plastového nábytku-stůl a šest židlí, asi 9 let dobrý a za poslední rok a půl pomalu jedna za druhou odchází. Tak jsem dnes dodělala poslední . To byla rána, Medvěd se mnou nemluví
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2013 21:20 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit
Drakopes
Jasně.
Zkusil jsem seznam.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2013 22:07
- Nahlásit
worick
do Francie na kolech, nebo až po Francii na kolech a vaši s Baru, budou servisní vůz?
Do Paříže na kole naši nám dají náskok a pak budou plnit funkci servisního vozu a pojízdné peněženky
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2013 08:23
- Nahlásit
Michall
pojízdné peněženky
To je důležitá funkce.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2013 08:28
- Nahlásit
worick
Vůbec není s to pochopit,že musí tu ruku sledovat, ale čumí mi na ksicht, čumí mimo...
Tohle by naše holky nepochopily, tak to hrajeme jinak. Nevidí, kde je pamlsek, musí se otočit. Pak ho musí vyčuchat.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2013 11:46
- Nahlásit
Strejda
Asi bydlím blízko těch, co vidí Pálavu. Z jednoho místa ji vidím výborně.. - ty jseš .... Tohle nás dostalo
Pak ho musí vyčuchat. - to by bylo zase moc jednoduché, vyčenichají to hned
Drakopes
Erwin je totální pako. Když zjistí, že by bylo něco k žrádlu, tak všechny jeho mozkové buňky (má-li nějaké) splynou v jednu s jediným cílem ŽRÁDLO!!!
Ale jinak neumí se podívat, kam mu ukazuju, nedovede vůbec nic přinést, nechce se přetahovat o hračky - ale sim tě.... Erwín je ještě malý trouba, ale on se do toho dostane, až se uklidní, pochytá něco od Alfího, zbytek ho doučíte vy
Včera jsem pojala nápad, že brouzdání po potoku spojím s nákupem masa klukům, u řezníka. U tchánového jsme přešli přes lávku (fošnu) a šlapali po druhém břehu s tím, že Worka lítal do potoka, ale vzorně se vracel, protože si nebyl jistý, kam teda jdeme. V řeznictví byla fronta a já byla nervózní, protože bylo šílené vedro a kluci leželi před vchodem zapnutí ke stojanu na kola, se kterým v zimě Berča zdrhnul, jak někomu upadl hrec na zem... Štěstí, že alespoň byli za domem ve stínu. Všichni je chválili, jak jsou hrozně hodní. Já blbka nějak neodhadnula, že dotáhnout v igelitce 4kg masa v 35st, se celkem pronese a co 5 sec. jsem přehazovala igelitku s Workovým vodítkem z ruky do ruky, alespoň než dojdem vedle do vesnice na potok. Tam jsem ho odepnula i s rizikem, že tam vletí někomu na volně se pasoucí slepice Naštěsí zamířil hned do vody a tak jsem ho chválila, ať teda jde po vodě až po visutou lávku, po které přejdem na naši stranu, na tu silničku (cyklotrasu) Jenže to Woriček ne Objevil tam divokou kačenu, tak ji hnal až kamsi 100m po vodě nahoru (tam jsou právě ty slepice, co ho musím držet) ale byl zaujatý kačenou, která sedla, nechala ho doběhnout a pak letěla zase směrem po vodě dolů...k nám, co jsme stáli na visuté lávce a sledovali ho. Tak, že dobrá, půjdem po silnici on po vodě a vyzvedneme ho u splavu. Krásně to udělal, pochválím ho a on šup, oběhne splav a vletí dolů pod splav, kde zase může po vodě pokračovat 150m po další splav. Viděla jsem, že po silnici od nás se blíží auto a nevěděla, kde mám zrovna psa Ječím nic, poslouchám, jestli neuslyším zezdola od vody šplouchání...nic Hypnotizovala jsem auto a stála uprostřed cesty, abych ho zpomalila, kdyby ten jelit vyběhnul z křoví přímo na silnici...tam je to velké riziko není tam žádný prostor, snad jen, že většina lidí tam jede kolem 40km/h. Naštěstí se neobjevil, auto projelo a já začala teprve ječet a nadávat, kde je?! Do toho jsem zpátky od těch humen na druhém břehu, uslyšela řev psů, tak jsem se leknula, aby se tam po druhém břehu, po té cestě nevrátil a nehonil fakt ty slepice Šlahnula jsem tašku na zem, řekla Berčovi, ať hlídá a letěla zpátky k visuté lávce, že přeběhnu hledat ho. Uběhnu 10m, otočím se ještě na Berču, jestli sedí a vidím Worušu, jak se plouží zezdola po silnici k nám, mokrý a uštvaný jak blbec. Asi ještě pořád lítal sem a tam, někde po těch 150m potoka Vynadala jsem mu, že má přijít hned, když ho volám, ať tam nevyřvavám vynervnutá jak magor připla na vodítko a s brbláním smyčila zase psa s taškou domů. Naštěstí už jen asi 400m
Noemi
To byla rána, Medvěd se mnou nemluví -
Čéče, ty už asi někde běháš, ale nevím, jestli jste hry neměli změnit na nějaké vodní (je tam vůbec voda??) vždyť v tom horku zhebnete! Mamka volala, že se jede se sousedkou koupat a hotovo(ještě ráno mi volala, jestli nejedeme my a že když ne, jde dělat ještě jablkovou přesnídávku ) Byla jsem venku a jsem nalomená...ukecávám Toma ať jedem taky...jen mi je líto kluků, že budou muset vydržet celé odpoledne v tom vedru bez toho, aby s nima šel někdo na potok... Fakt Alenko nechápu jak to vydrží vaši kluci ve městě?!? Nebo kdo ještě nemá žádný potok??
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2013 14:06
- Nahlásit
Po delší době zase všechny zdravím. Jak přežíváte ty vedra? Nám včera konečně obložil bazén kamarád od přítele, tak jsme tam hned nalili chlornan. Takže dneska jsem tam už vlezla. Škoda, že se Barney nechce i zchladit bazénu. Tomu by to bodlo nejvíc. I když po něm trochu cákám vodou ze zahradní hadice, tak utíká. Ale v potoku, to on se rád ochladí. Tak aspon to.
V pondělí mě začal bolet zub. Prořezává se mi totiž osmička. Ještě to nebylo tak hrozný, tak jsem akorát chladila ledem. Druhý den to bolelo víc a taky i když jsem chtěla polknout. Na snídani jsem si chtěla dat jogurt s nakrájeným ovocem. Vyjedla jsem jen jogurt, protože mi nešla víc otevřít pusa, abych dokázala sníst kousíček jablka. Pořád jsem cucala kostky ledu, přidala jsem i ibalgin. Pomohlo to. Původně jsem si říkala, že ta bolest zase přejde, jako vždy. Ale večer mě to zase chytlo. Takže jsem začala uvažovat, že navšítívím zubařku. Další den ráno jsem nemohla zase otevřít pusu, jak mě ta dáseň bolela i samotný kousání jídla mě bolelo. Dostala jsem do sebe jen banán, který jsem si musela zmáčknout naplacato, abych ho dostala do pusy. Šup ibalgin, který už mi ani moc nezabíral. Ještě to dopoledne jsem valila k zubařce. Dala mi tam dren. Ve čtvrtek na výměnu a že uvidí, co s tím. Nakonec mi nařízla dáseň, dala mi tam další dren. A v září půjde osmička ven uplně. Bojím se jak nikdy, ale zatím je to ještě daleko. Hlavní ted je, že konečně zase můžu normálně jíst a nic mě nebolí už.
Příští týden jedeme na dovču do Rožnova p. Radhoštěm. Konečně vypadnu z Vyškova! Máme v plánu lanové centrum, Jurkovičovu rozhlednu bych chtěla vidět, další možnost jsou koloběžky na Pustevnách...Ale když vidím tu předpověď počasí, tak nevím, nevím.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2013 14:26
- Nahlásit
worick
Šlahnula jsem tašku na zem, řekla Berčovi, ať hlídá
Tohle udělat Erwinovi, tak všechno mase nese domů on - v břiše
jak to vydrží vaši kluci ve městě?!? - možná líp než venku, jsme doma nebo v Kapse. V Kapse po pár hodinách koukám po ponožkách a roluju dolu rukávy. Kluci tu spokojeně chrápou, takže večerní venčení nejsou uondaní horkem. A ráno jsme i v parku hodinku, dvě, venčící parta se schází už před šestou, takže i hafáci mají společnost, Erwin se vylítá ...
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2013 21:28
- Nahlásit
To je důležitá funkce.
jako generálnimu sponzorovi mi bylo umožněno zúčasnit se projektu.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2013 10:04
- Nahlásit
na severní straně ve stínu je dvacet osm stupňů
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2013 10:52
- Nahlásit
Tak u nás včera veselo... Ráno jsme vyrazili do krámu, při cestě zpět jsme natrefili na nějakého ultra ***. Odcházíme od krámu, Medvěda na krátkém vodítku a u nohy, šli jsme společně ještě s pánem, který má u nás ve vesnici chatu a má "Beržičku"(alias dámská varianta BSP). No a ke krámu přijel jakýsi postarší pán, otevřel kufr a z kufru vyrazil za námi na volno kokršpaněl. Nijak jsme to neřešila, ať se kluci očichají. Kokr to ovšem nevydýchal a s Medvědem se do sebe pustili . Držela jsem Medvěda na vodítku tak, aby kokrovi nic neudělal, pán si toho kokra nebyl schopen vůbec odlovit, evidentně se ho bál chňapnout, ale já fakt neměla sílu ještě na dalšího psa. Pán se ani neomluvil, naopak ještě prohlásil, že on teda neví, kdo si začal (podotýkám, že u nás je vyhláškou omezen volný pohyb psů). Medvíděti tekla krev z pusy, ale nevypadalo to na víc než škrábnutí. Až doma mu děda našel ještě škubu necelý centimetr pod okem, kdyby si toho všimla ve vsi, tak asi mám na kontě ublížení na zdraví já .
Děda mi samozřejmě nadával, proč jsem nenechala Medvěda, ať si to sám vyřeší, ale obávám se, že ty následné tahanice by za to nestály , byť mám psa pojištěného a na vodítku. Medvěd samozřejmě nechápal , celou cestu domů na mě koukal proč jsem naštvaná a jestli je to kvůli němu. Dnes ráno jsem viděla, že pán šel do krámu zase, kokr tam byl přivázaný, ale říkala jsem si, že už tu řešit nebudu...
Měla jsem v plánu nechat Medvěda úplně doma, kvůli tomu vedru, ale vzhledem k rannímu vývoji jsem ho vzala sebou na chalupu. Přeci jen je tam větší prostor na zahradě k vyblbnutí, 2 x jsme grilovali, tak byl spokojený. Do Dráňovic jsme tedy kromě mámy, táty a Medvíděte běželi všichni - dneska mám totálně dost
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2013 10:59
- Nahlásit
Drakopes
nakonec jsme se včera sbalili a jeli se koupat na štěrkové jezero přes to, že jsem nechtěla, že tam v sobotu bude nával. No byl málem jsme nezaparkovali, deka na dece, ale tak já plavu na druhou stranu a zpátky a uprostřed člověk nepotká skoro nikoho Bylo mi líto kluků, ale Tom zaplaval, sebral se a jel za klukama domů - zašel s nima na potok a pak pro nás zase přijel. Kolik je stupňů radši nezjišťuju, aby mne nekleplo V potoce ubývá voda rychlostí 5cm za den a jestli v úterý nezaprší, což dle předpovědi u nás, ani nevypadá, tak jsme zase v pr...
Dneska neplánujem, jen s klukama na potok a zalezlí u jezera za barákem. Dnes by jsme se tam ušlapali...
Michall
No Míšo nevim, na kdy to plánujete, ale jestli už teďka, tak dle předpovědi tam asi zhebnete Já bych v tomhle vedru na kolo nesedla, ani kdyby mi platili (ani kdyby to platil taťka )
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2013 11:03
- Nahlásit
Jo ještě jedna kočičí
Na chalupě máme nad takovým malým svahem vyrovnané fošny dřeva. No a koukám, Medvěd si hraje na gumídky a z toho svahu se snaží vyskočit na fošny. Nebylo mi jasné, co se mu událo, ale pak koukám, že na fošnách se rozvaluje kocour od sousedů a okázale psa ignoruje, protože moc dobře ví, že ze spodní strany na něj nemůže dosáhnout . Po asi třech minutách snažení konečně Medvíděti došlo, že to jde oběhnout a z vrchu z rovinky, kde už na kocoura dosáhne. Jakmile to oběhl, kocour během pikosekundy zmizel
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2013 06:50
- Nahlásit
woricka kde jsi byla?
Všude možně... ještě nemám stáhnuté fotky, tak alespoň takto...
URL
URL
URL
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2013 10:48
- Nahlásit
Noemi
taky jedna kočičí Ráno se zastavujeme u bandoga Arga s bullkou Májou. Mezitím tam Worka vlítne do vody a brodí sem a tam. Najednou štěkání a na kosa už to trvalo dlouho, tak jdu mrknout a za stromem se ježí černobílé koťátko, tak 3měsíční. Tak jsem ho odvolala a kotě vyběhnulo na strom. Odpoledne byla první Workova cesta do houští, jestli tam snad nenajde to kotě. Nic. Večer jdeme i s mamkou a Mandy, že nás vyprovodí k lávce (fošně) a půjdou po druhém břehu domů. Worka jde zase brodit a první jeho cesta do místa s kotětem. Workovo štěkání, nahlížím a stojí ve vodě. Tak jsem si říkala, že mu tam možná pod břeh vletěla ryba, potkam či snad ondatra. Když to trvalo, tak jsem přeběhla po lávce na druhou stranu a šla to zkontrolovat, na co teda štěká. Scházím tam po schodech co mají jedni sousedé k vodě a vidím, z potoka je vyvedená do L - ka trubka z čerpadlem (košem) na závlahu. Ještě si říkám: ,,snad to tele neštěká na to čerpadlo?" a přemýšlím, že tak blbý zase není, to nedělává...Sejdu až do vody za Workou a hodím okem co tam hypnotizuje. A ten osel řve na to kotě, které stojí po pupek ve vodě, předníma se drží té trubky od čerpadla jak tanečnice u tyče a bojí se pohnout, neboť Worka mu štěká do ksichtu z půl metru Seřvala jsem ho na ultimum, jestli není debil, že se kočinka mohla utopit, kotě jsem u toho vytáhnula a to se do toho dohnala ještě Mandy, co to tam máme? Jakmile ještě ta štěkla, tak jsem na ně zařvala tak, že metelili pryč oba
Evey
Všude možně... ještě nemám stáhnuté fotky, tak alespoň takto... - to jsi měla pojato tak jako na ,,duchovno": poutní místa a rozhledny
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2013 11:29
- Nahlásit
Michall - moc hezký fotky z Itálie... jste krásná rodinka a moc vám to tam všem sluší! Přeji šťastnou cestu do Francie... Paříž je krásná! Hlavně opatrně!
Tá ta - to řízení je u nás tak nějak norma... vyrostla jsem se svým starším bratrancem (musel se o mě chudák starat) v podstatě v garáži... zpočátku jsem byla jen doprovodný jezdec, ale když už něco dělám, tak chci pořádně a se vším všudy... ne jen tak napůl... takže proto i ten profesák... ale jde v podstatě o rodinnou firmu mého bratrance a jeho švagra (tedy manžela sestřenice) začali z ničeho a nyní mají velikou autodopravu... já jsem se tam pohybovala v době, kdy ještě neměli moc peněz na výplaty a tak...
Drakopes - včera v šest v podvečer u nás bylo ve stínu 37... uf, už je to úmorné... já to nějak přežiju... ale co důchodci, ti se sotva drží na nohou (ale ležet ve stínu je prostě nedonutíme a to si děda ještě sedne ve sklepě a dá si tam ten svůj alkohol...) a Kesska celé dny jen leží a hlasitě dýchá...
worick - teda, Berrynkovu výdrž s hlídáním masa a neochutnáním taky obdivuji... Kess je hrozně šikovná a dokáže spoustu věcí, ale kdybych jí nechala u nohou batoh plný masa, asi by to dopadlo dost bídně, byť by se určitě snažila jen hlídat... jde taky asi o to, že je sice prima, když jsou důslední páníci (i když... já zase asi tak důsledná nejsem), ale pak Kess něco dostane od důchodců, často od tety, když přijede na návštěvu... a je to...
- co nejdřív napíšu mailíka...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2013 11:31
- Nahlásit
Strejda - Asi bydlím blízko těch, co vidí Pálavu. Z jednoho místa ji vidím výborně. - - tak to mě taky dost pobavilo...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2013 11:33
- Nahlásit
Nevím proč, ale skoro týden jsem se sem nemohla dostat... myslím celkově jako na fórum... když už jsem se dostala a chtěla odepsat, absolutně mi to nebralo... takže jsem vždycky napsala příspěvek a klikla na poslat zprávu - a nic... poslalo mě to na úplně jinou stránku a zmizel i příspěvek... naštěstí jsem to nevzdala a dneska už to funguje!
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2013 12:38
- Nahlásit
Kessie
a to si děda ještě sedne ve sklepě a dá si tam ten svůj alkohol...
Třeba by stačilo přejít jen na něco lehkého - letního. Třeba pivo. Nejkvalitnější iontový nápoj, zdroj vitamínů a minerálů.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2013 13:05
- Nahlásit
Kessie
teda, Berrynkovu výdrž s hlídáním masa a neochutnáním taky obdivuji... - to u nás opravdu není problém, vepřové nožky ležely na sluníčku půl dne, než jsem se naštvala a hodila je uvařit na rosol Ale jak už jsem psala, garáž je otevřená celé dny, jsou tam pytle s granulema kočičíma i psíma, psí kokinka v igelitce...pytel Frolíků....a je ani nenapadne, do toho vrtat. Stejně tak můžu na stolíku nechat talířek s nějakým jídlem. To už spíš jde akčnější Woriček a očichává strká tam čumejz a trousí chlupy
Worka se teď v těch vedrech motá pořád po baráku nevím proč....mi tu chladněj vůbec nepřipadne Venku sice teplý, ale alespoň pofukuje...Ráno lehne do kuchyně a zmerčí na zemi větší hnědé saranče(koníka) Popojde k němu, strčí nos a saranče hups, skočí někde na něj Tak se vrtí dokola a snaží se ho sundat, různě chňapá...já si šla umýt ruce, že jdu snídat, přijdu a na zemi leží velká sarančí noha Nedorůstá jim to...třeba??
Včera kolem 17h bylo u nás 41st V noci přes třicet. Půl noci jsem měla všechny dveře v celém patře dokořán a u postele puštěnou na sebe velkou vrtuli...moc to nepomáhalo neb to ,,chladno" nebylo kde brát
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2013 13:42
- Nahlásit
Taky dobré místo na spaní. Hlavu si Erwínek opře až do záklonu a spí ...
Lara je po kastraci a dostala slušivý obleček (na účtu položka za 450,-). Vzor jsou psí tlapky, ptala jsem se, na pánskou variantu ..
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2013 14:08
- Nahlásit
Drakopes
Taky dobré místo na spaní. Hlavu si Erwínek opře až do záklonu a spí .. A má stejný polštářek jako já.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2013 22:50
- Nahlásit
Kessie
Jseš hodná.Děkujem.
Ještě nám dlužíš odpověď ohledně povolání č.1.Ale chápu,že to sem asi nebudeš chtít psát.
Taky by mě profesně zajímalo,jak se jmenuje ta bratrancova dopravní firma.(Stačí jedna věta do meilu.Pak vysvětlím)
Drakopes
Asi usnul u reklamy né?Přesně tohle znám.Taky se tak třískám...
worick
Já myslel,že už má Worka vztah ke kočkám vyřešený jako k plemenu.(Gucci-Leon)A minimálně je bude ignorovat.
O víkendu jsme s Barunkou byli u bratrance.Má kočku,která viděla Báru poprve,ale nebála se ji a neutekla před ní.
Naopak si lehla na zem a kašlala na Báru.
Ta byla úplně bezradná,proč ta kočka neutíká,když by měla.
Koukala na ní několikrát z půl metru a vždy otráveně odešla pryč. Má o čem přemýšlet.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 11:32
- Nahlásit
Tá ta
Já myslel,že už má Worka vztah ke kočkám vyřešený jako k plemenu.(Gucci-Leon)A minimálně je bude ignorovat.
O víkendu jsme s Barunkou byli u bratrance.Má kočku,která viděla Báru poprve,ale nebála se ji a neutekla před ní.
Naopak si lehla na zem a kašlala na Báru - odpověděl jsi si sám Kočka co leží, sedí a okázale si ho nevšímá...tu ignoruje i venku. Jinak by ji ale rád vyprovokoval aby zdrhala a mohl ji prohnat Ale nijak přátelský vztah nemá ani s našima kočkama, určitě se s nima nemuchluje, spíš je toleruje, bere jako součást rodiny. Pokud ho třeba Leon podleze pod břichem, tak na něj vrkne...ale to spíš proto, že se jich celkem bojí...teda jejich drápů (asi si někdy vyzkoušel ) Gucci se za ním lísat nikdy nepřijde, to spíš někdy Leon a Gucci chodí za Berrynkem, který před ní taky zdrhá
Čekala jsem, že sem někdo budete vypisovat, jak u vás bouřilo a říkala si, ať tu radši ani nic není, nebo bych snad už musela být sprostá... U nás jsou na místní předpovědi nahlášeny 2mm!! zatím od včera, respective ráno namrholil 1mm (slovy:jedenmilimetr ) Pomohlo by tak 30mm...
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 11:52
- Nahlásit
Čekala jsem, že sem někdo budete vypisovat, jak u vás bouřilo
Vyškovu se to včera uplně vyhlo. Tak jsme aspon pozorovali, jak se blýská v dálce. Hlavně, že jsem schovala všechny květináče do garáže, zavčas dala Barneymu a plně připravená na bouřku. Ono nic. Hodinu dost foukal vítr a pak i ten ustal. Dneska ráno chvíli pršelo, tedka tam snad trochu kape. Vzduch je venku lepší. Doma pořád ale horko.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 13:11 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
MartinaBarney
u nás už ani nekape vzduch se postupně ochlazuje i doma, i dyž pře půl hoďkou vysvitlo slunko...což mně čerti brali Teď je zataženo, ale dle radaru tu vlastně ani nic není...
Co zuby? Tobě se ta osmička teprve klube, že jo? To si celkem pamatuju, jak mne bolela celá čelist, úplně ztuhlá a zduřelá...Alespoň vidíš, jak je miminu, kterému se jich prořezává několik Pak si na to vzpomeň až budeš mít vlastní, nebo hlídat brášku...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 13:19
- Nahlásit
worick
Čekala jsem, že sem někdo budete vypisovat, jak u vás bouřilo
Bouřilo jak na konci světa. Ráno jsem kličkoval mezi nějakým nepořádkem (to je eufemismus, byl to bordel) ze sousedovy zahrady. Popadané stromy byly už na silnici odklizené. Ale bylo už po šesté - naštěstí jsem nemusel jet v noci. Elektrika nešla od 21:10 do 06:15 (přesně). Když jsem odjížděl, tak pršelo a holkám jsem nestál za to, aby vylezly z boudy. Bylo příjemně chladno. Teď už je všechno suché a vedro.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 13:55
- Nahlásit
Strejda
koleduješ si...budu hnusná Dobře vám nenažranci tak To pořád poslouchám: ,,šmarjá, máme povodně!"...u nás skoro nezaprší Po 3týdnech občasného deště, zase slyším...,,jéé, tady je ale hrozné sucho!" - u nás víc jak měsíc nekaplo a očividně dalších 5 dní nekapne Opravdu se nechci dožít opakování loňského roku Ten jeden milimetr je v pr......Tom už seče trávník Zahrada byla po letošní mírné zimě nepoškozená a jen vzkvétala, mrazíky to nezničili, ani slimejši to neožrali, kvetlo i to, co ještě nikdy Teď už všechno visí, některé keře už mají listy uschlé na troud (hortenzie) to samé polovina kytek (závlahy jsou jen na trávníky, zasáhne to jen sem tam nějakou část kytek) Lítala jsem s hadicí a přemísťovala rozprašovač, alespoň na ty nejakutnější. Jenže za chvíli nebude z čeho brát vodu Pak čtu na zahrádkářském, jak jim průtrž zničila úrodu v zahrádce...a celý rok vniveč. No jo, jenže mě to hnusné sucho furt....ničí práci za celé desetiletí - když vezmu v potaz, že např.odcházejí 12leté rododendrony Čert vem letošní zeleninu... Jo a jelikož vichr foukal stejně, přišli jsme o haluz jablek...prakticky půl jabloně se ulomilo
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 13:57 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
worick
Čekala jsem, že sem někdo budete vypisovat, jak u vás bouřilo Bouřilo, foukalo, pršelo, blýskalo se. Ráno všude větve, jeden vlak nejel, druhý mi ujel. Takže jsem se sem stihla kouknout až teď.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 14:01
- Nahlásit
worick
budu hnusná
Si buď. Máme jen vedro a sucho. Povodně nás naštěstí minuly.
|