Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 594 . 595 . 596 . 597 . 598 . 599 . 600 . 601 . 602 . 603 . 604 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Evey
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2013 14:57
- Nahlásit

worick
Chovat ptáka v kleci (či voliéře) kde se sotva trochu proletí, podle mne týráním je...nemluvě o výru za nohu Tady ty exempláře byly jistě zachránění po nějakém zranění apod.. Jsem ráda, že jsem je mohla vidět, v přírodě se ti to asi takto nepoštěstí. Jen si myslím, že tam bylo na ně moc rušno. Lepší by to bylo ve větším klidu mimo areál.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2013 16:11 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

dneska jsme vzali polední venčení směrem ke Grébovce. Hlavní ulice pod námi je rozkopaná, takže uličky starých Vršovic byly plné aut a provozu, musíme to vymyslet příště jinudy. A dole pod spořitelnou roste takováhle agave (Radko, teda já si to myslím, ale může to být něco jiného) a poprvé jsem ji viděla kvést. Zírala jsem. Klukům to bylo jedno.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2013 17:14
- Nahlásit

Evey
Nenarážíš doufám na naše zdravotnictví?!(taky bych se radši narodil v Londýně)
Pokud vím,tak nejsme v očekávání a bulvár mě vůbec nezajímá.
A to ani náš ani cizí.
Doufám, že jediný přírustky které budou,budou za rok u Barunky.
To bude teprve senzace.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2013 17:16
- Nahlásit

Kessie

Co to budujete?
Stavíte si rozhlednu,nebo řopík?

worick
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2013 18:40 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
není to agave ale juka, juka vláknitá celkem běžně pěstovaná zahradní rostlina. Mám je taky, ale ještě malé nekvetoucí exempláře...snad příští rok se taky dočkám květů. Mám je dole v té naší ,,jámě", kde je víc ,,bordelu" než kytek Ale někdy, někdy v daleké budoucnosti, se to tam snad povede zušlechtit Hodím sem foto
Agáve je ,,kaktus" a pěstuje ho celkem taky hodně lidí, mimo jiné i tcháni - jako přenosnou rostlinu. Květ má velmi impozantní, ovšem stejně jako u bromélií vykvete a zhyne - před tím většinou nasadí odnože http://www.biolib.cz/cz/taxon/id62395/

worick
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2013 18:43
- Nahlásit

Tá ta
Nevím, kdy ti odepíše Evey, ale určitě narážela na davy před porodnicí, čekající na zrození nového královského potomka

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2013 18:50
- Nahlásit

Vlčáček dostal tři plyšáčky - ježka, soba a malinkatého tygříčka. Vybral si soba, možná proto, že byl největší, a celé odpoledne tu s ním honí vodu. Sob bude za chvíli vypadat jak ti medvídci, co je Vlčáček zdědil po Sabinčiných štěňátkách...

Tá ta
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2013 20:05
- Nahlásit

worick
Já vím.Proto ten bulvár

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2013 20:24 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Dámy,

nabídla jsem šeltičce syrovou cibuli. Ta udělala držku "jsi blbá!?!" a rychle odklusla z dosahu. Tak jsem ji nabídla azylantíkovi Ríšovi. Ten povídal "fůůůůj" a odplížil se jak zpráskaný pes. Nabídla jsem ji Darečkovi a ten mi málem urval s cibulí i prsty. Pěkně si cibuli pohryzal a mlaskal jak bernardýn.
Mlaskání a chroupání (syrová cibule křupe, jak všichni víme) přilákalo zpátky šeltii a azylanta. A navrch ještě tu potvůrku buloovčáččí. Nabídla jsem cibuli mixuovčačky a ta říkala: "to je hrus, ale proč to Darek žere?" a trochu se odtáhla, ale zvědavě koukala.
Tak jsme udělali nové kolečky: šeltka, špiclík, ovčačka - ani prd, jeden z nich si nevzal. Načež Darek, který už nedočkavě hopsal na křesle, jak pérák, mi cibuli opět vyrval z ruky. Tak jsem natáhla ruku s dalším kouskem a Darek se o to rval, div že z křesla nespad. Ostatním to v zároveň hlavách pěkně šrotovalo.
Vzala další kousek a nabídla šeltičce. Ta si váhavě vzala. Po ní špiclík, i když se ksichtil. Pak ovčačka s tím, že kousek poodešla to nejdřív prozkoumat. Ale už to sežrali všichni. No, udělala jsem ještě pár koleček a holt je svatá pravda, že příklady táhnou. Už tu všichni moji psi, kteří byli zrovna vzhůru (páč velšanda to zaspala) žerou syrovou pálivou cibuli... Ještě, že mám toho Darečka.

Doufám, že cibuli psiska můžou. Opravdu to nevím. Ale dostali vždy jen kousek...

worick
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2013 00:32
- Nahlásit

Vlčáčková
Doufám, že cibuli psiska můžou. Opravdu to nevím. Ale dostali vždy jen kousek... - právě, že nemůžou Myslím, že způsobuje rozklad červených krvinek...či tak něco...určitě jsem tu někde četla, co všechno psi nesmí. Myslím ale, že to je všechno přehnané a přetažené někde z hysterické Ameriky, kde se to někdy stalo, nějakému psu, bůhví...co mu všechno bylo Nevěřím tomu ani za mák, stejně jako tomu, že pes nesmí hrozny a znám plno psů, co se jima doslova cpou

Jinak moc pěkný popis ale u nás by jsi s tím opravdu neuspěla Berry například, už tři týdny(od té háravky) nežere večer vařené a vůbec nepomůže, že Worka už jo...klidně mu to všechno nechá sežrat A to prosím je skoro jen čisté maso, bez zeleniny a bez příloh (abych se s tím nevyvařovala a nevyhazovalo se to) Koupila jsem levně kuřecí ořez, ale nebyl nejčerstvější, tak jsem jim ho rovnou obr kastrol povařila a teď to 4 dny dostávali..)

Neděláš konkurz na ředitelku brněnské hvězdárny??

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2013 09:02 - Změnil/a: MartinaBarney
- Nahlásit

Vlčáčková
Nabídla jsem ji Darečkovi a ten mi málem urval s cibulí i prsty
Barney sežere taky snad všechno, na co přijde, ale myslim, že z cibule by taky neměla úspěch stejně jako u worick
Doufám, že cibuli psiska můžou
Taky jsem kdesi četla, že cibuli by psi neměli. Co se týče těch hroznů (který by prý taky neměli), tak Barneymu stejně pár kousků dám, když koupím hrozny.

Tak Vás musím informovat jak pokračují ony práce u nás doma, který měla jistá firma přijet udělat ještě. Závěr je takový,dodělávky na našem baráku uděláme s přítelem svépomocí a na firmu XYZ kašlem. Trpělivost nám došla. Přítel si bere čtvrtek, pátek volno, tak se se do toho pustíme. A do konce července bude zahrada hotová a můžem konečně vyčistit bazén, at se taky trochu využije, když tu je.

worick
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2013 10:21
- Nahlásit

MartinaBarney
Závěr je takový,dodělávky na našem baráku uděláme s přítelem svépomocí a na firmu XYZ kašlem. - stejné, jako u většiny lidí co znám, včetně nás
Včera ráno jsem si při obhlídce položila klobouk na zídku a šla bez něj, neb spíše nesvítilo, valila se všude mračna. Když už psiska posnídala, tak jsem pojala nápad, že zkusím, jestli když jim řeknu, ať mi najdou klobouk, budou vědět co a budou hledat. Ono ho totiž mezitím sfouknulo na zem. Začali lítat sem a tam, jenže nevěděli, kde mají hledat, že tam, kde jsme předtím prošli. Trochu jsem je navedla, ale stejně jsem myslela, že místo klobouku hledají myš nebo bůhví co A najednou Worka vyběhne od vrbiček s kloboukem v hubě! Úžasný úspěch tak obrovské chválení a jak se přidal Berry, Worka žárlivec tradičně na něj vystartoval, tak k tomu ještě dostal přes čumák Zase mi něco přinese... A nakonec ho tedy ještě pusinkuju, jak je šikovný, on vyštěkne, hodí hlavou a zubama, jak měl tu otevřenou tlamu, mi rozsekne nos u oka a dolním zubem bradu Čárnu rukou, au...a zjistím, že mi fakt teče krev No nic hrozného to není: na bradě jen tečka, na nose půl centimetru čárka, ale asi mi to zmodrá To se zamejkapuje

O víkendu jsou u nás jako každoročně ,,Horňácké slavnosti" Kdo by chtěl na folklor, rádi vás uvidíme Viď Strejdo?

Strejda
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2013 14:18
- Nahlásit

MartinaBarney
worick
Závěr je takový,dodělávky na našem baráku uděláme s přítelem svépomocí a na firmu XYZ kašlem. - stejné, jako u většiny lidí co znám, včetně nás
Když se tady hromadily stížností na stavební a jiné firmy a Vlčáčková se učila bagrovat, chtěl jsem všem poslat jednu kapitolu z audioknihy Plachý milionář přichází. Potom jsem od toho upustil a nechtěl jsem spamovat. Vidím, že to budu muset udělat. Je to mp3 - snadno to přehrajete. Posílám to worick

Kdo by chtěl na folklor, rádi vás uvidíme Viď ...
Máme to rozdělené. Folklór a opery má na starosti moje žena. Nic neorganizuju.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2013 15:11
- Nahlásit

Byli jsme s Alfím na sonu a odběrech.
Vše jsme zvládli na podlaze, ale nechtějte slyšet, co vyvádí moje záda.
Sono: několik drobných cyst na prostatě, ta lehce zvětšená, ostatní vnitřnosti v pořádku
Krev: krevní obraz i jaterní testy v pořádku
Hlava na stranu je se vší pravděpodobností nakonec mrtvička, má povislý koutek ...
nasazeny léky na zmenšení prostaty, na prokrvení a zlepšení toho koutku, zítra budou rozbory moči, jestli tam je zánět, dostane ještě antibiotika.

Erwin je očipovaný, celou dobu vyšetřování Alfréda byl 40 cm ode mě a vyváděl. Žárlivka bláznivá

worick
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2013 17:14
- Nahlásit

Drakopes
Hlava na stranu je se vší pravděpodobností nakonec mrtvička, má povislý koutek ... - a jinak na něm nic nepozoruješ? Tak to je ještě dobré Na lécích už by měl být trvale, co tady měli někteří osobní zkušenost, mrtvice se často opakovaly Léky by to měly nějakou dobu udržet...a co si budem nalhávat...20ti se žádný berňák nedožije...
I s tou prostatou snad nějaký čas vydrží, jen aby se mu neucpal močovod...i u chlapů to má celkem pomalý průběh.
Erwin je očipovaný, celou dobu vyšetřování Alfréda byl 40 cm ode mě a vyváděl. Žárlivka bláznivá - ale nos rozseklý nemáš?!

Drakopes
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2013 17:48
- Nahlásit

ale nos rozseklý nemáš?!
nemám, jen mě záda bolí, ať se pohnu, jak se pohnu

a jinak na něm nic nepozoruješ?
já ho pozoruju furt, asi až příliš, jak se pohne, co dělá ... má zájem o ženské, žere, vyprazdňuje se, značkuje ... je mu jedenáct. Co víc mohu říci.

Evey
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 08:40
- Nahlásit

Drakopes
... má zájem o ženské, žere, vyprazdňuje se, značkuje ... je mu jedenáct. Co víc mohu říci. Ale vždyť to je přece úplně super ne? Veselte se, radujte se.
Až budu mít chvilku, tak pohledám kolika se dožil nejstarší BSP, aby jste věděli co musít trumfnout.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 09:05
- Nahlásit

. má zájem o ženské, žere, vyprazdňuje se, značkuje ... je mu jedenáct. Co víc mohu říci.
Ale vždyť to je přece úplně super ne? Veselte se, radujte se.
To je super! Říkám pořád mamce, když na to přijde řeč, že Barney tu bude min. do 11 let.

Dneska jsem čekala návštěvu - tátu s Martinou a malým Davídkem. Bohužel jsem měla včera 37,2, tak jsem to musela zrušit. Fakt jako naschvál. Těšila jsem se, že si trochu natrénuju, jak malýho chovat. Protože na poslední návštěvě u nich v Brně, mi Martina dávala malýho a já začala hysterčit, že nevím, jak ho chytnout. Teta s Martinou na mě, že to je jednoduchý - chyť ho pod hlavičkou a pod zadkem a je to. Jo, jasně, to se jim řekne! Navíc, už jsem malýho teda držela a on se začal vrtět a začal natahovat! V tom okamžiku já na Martinu, at si ho vezme. Ségra se mi začala smát. Nic pro mě, chovat plačící dítě. Neumím ho utěšit a trhá mi to uši.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 14:08 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

worick
Neděláš konkurz na ředitelku brněnské hvězdárny??

Vidělas "hvězdárnu" dnes? Už se to ani tak nejmenuje. Je to největší zdroj světelného znečištění na Kraví hoře. Co bych tam dělala? Pečovala o přírodovědný cirkus? Nene. Já si stavím na zahradě vlastní, kde se budu opravdu věnovat přírodě, fotit a pozorovat zákrytové dvojhvězdy, a brát lidi na podívání na skutečné objekty. Maximálně, to určitě, doplním snímkama z NASA. A hlavně budu mít klid a můžu si dělat jenom to své. Já si myslím, že každá hvězdárna by měla mít alespoň nějaký odborný program, který by prezentovala i lidem, nějaké skutečné pozorování. Jakékoliv, i v omezených podmínkách se dá aspoň něco dělat.

V Brně se svého času změnou ředitele zaměstnancům předělaly pracovní náplně s tím, že pozorování je jen součást jejich volnočasových aktivit. Kdo do té doby pozoroval (stejně to dělali nad rámec práce, ale částečně i v něm) se navíc najednou musel "prát" o čas u dalekohledu. Dokonce byly vyhlášeny konkurzy na pozorovací čas http://www.astro.cz/clanek/847, a to ještě prý bude jen za peníze. Jenže o placení času ve velkoměstě nikdo neměl zájem, tak to krachlo, pozorovatelům se dalekohled vzal úplně a udělal se z něho další dalekohled pro lidi. To už tam byly dva velké dalekohledy na paralatických montážích (nepřenosné) pro veřejnost a řada malých, přenosných. Tak prostě byl ještě jeden, no. Na hovno, podle mého názoru, ale asi byla potřeba se zbavit pozorovatelů, no.

Stejně tak byl vyhlášen konkurz na pozorovací čas u dalekohledu pobočky ve Vyškově http://www.astro.cz/clanek/848, kde nakonec došlo k tomu, že se Brno této pobočky zbavilo úplně celé.

Odborně nejzdatnější zaměstnanci odešli na univerzitu.

Myslím, že konkurz zase vyhraje Jirka Dušek. Možná se ani nikdo další moc hlásit nebude. To, co si asi předsevzal, dělá vcelku dobře, město mu dává těžký prachy, takže je asi spokojeno, a už je to jen a jen o komerci. Přijde mi, že asi bude spokojenost ze strany města, když mu to dají a poběží to ve stejných kolejích dál.

worick
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 00:55
- Nahlásit

Vlčáčková
Vidělas "hvězdárnu" dnes? - sim tě... někdy na základce Já to o konkurzu, četla někde v novinách, tak jsem si hned na tebe vzpoměla
MartinaBarney
Těšila jsem se, že si trochu natrénuju, jak malýho chovat. - no...nám se to rychle blíží, mimino se má narodit mezi 8-15.zářím...a doufám, že abych ho chovala, po mě nebude nikdo chtít

Já dnes měla fofry - krom toho, že já sama nemám, že nestíhám zahradu a milion jiných věcí kolem baráku....jsem musela mamce umýt okna, neb sama moc nemůže Nestálo by to za ty výčitky, co bych poslouchala do konce života Protože když já potřebuju s něčím helfnout, mamka mi vždycky pomohla. Nechápu ona má vždycky čas...Já sama asi okna na ,,slavnosti" umytá mít nebudu, protože to prostě nestihnu. Musím vyplet alespoň přední část zahrady, co je vidět z venku, s Tomem jsme stříhali habrové živé ploty(to jsou ty, jak se musí ze žebříku, měli být hotové před měsícem a budou asi za měsíc ) Dneska jsem přišla potmě a uvažovala, že bych se na to všechno měla ....z vysoka nebo to se mnou brzo sekne, aniž bych si užila trochu pohody S klukama jsem večer venku nebyla a Worka byl nafrněný....Měl totiž dneska s nima jít Tom a vykašlal se na to že má moc práce....
Strejda
jednu kapitolu z audioknihy Plachý milionář přichází - díkas, tohle mne fakt pobavilo je to naprosto přesné
Evey
a tobě díky za fotky.... to jsi fotila ty?? Taky by jsi mohla dělat fotoreportérku jako bokovku

Evey
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 06:16
- Nahlásit

worick
to jsi fotila ty?? Ale kdeže, to je od profi fotografa.

Kessie
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 11:13
- Nahlásit

Tá ta - Stavíte si rozhlednu nebo řopík? - Tyy jo, teda co je to řopík vím právě týden... je jich tady při jihomoravským pohraničí prý hrozně moc... náhodou jsem se o tom bavila se sousedem - neboť i vedlejší vesnice už byla německá, za okupace...
Kdepak řopík, Tá to, dělali jsme ze stodoly garáž a jelikož to bylo z kopečka, dorovnávali jsme šutrem... rozhlednu ani nepotřebujeme, protože ze zahrady, která je do mírného, ale táhlého kopce, máme nádherný rozhled do celé krajiny a Brno jako na dlani... škoda, že to nejde vyfotit... nebo já tedy nevím jak... aby to zprostředkovaně vytvořilo ten správný dojem, co mám já...

Kessie
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 11:14
- Nahlásit

Strejda, worick - moc hezká foto dokumentace... Krásný fotky!

Kessie
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 11:17
- Nahlásit

Drakopes - Alfíí je šikulka! často na něho myslíme...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 12:00
- Nahlásit

Kessie
Vy máte zahradu někde u Klajdovky, Medlaňáku nebo Ostopek? Nebo odkud ještě je vidět celé Brno?

worick
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 12:02 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Kessie
Tá ta
co je řopík jsem zjistila právě teď od vás dvou, respective od Peťky - jak to upřesnila, mi to došlo...že jsem to někdy slyšela U nás nic takového není, my jsme vždy byli hranice neopevněná... (proto nás Xkrát obléhali a vypálili už Turci )

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 12:04
- Nahlásit

worick
Já to o konkurzu, četla někde v novinách, tak jsem si hned na tebe vzpoměla
Naposledy mě hvězdárně nemile "překvapila" tím, že objednává Hvězdářskou ročenku aaaažžžž někdy. Ptala jsem se na ní opakovaně asi měsíc, jestli už bude, ale ne. Objednali jí tak, že byla až těsně před Vánoci. Takže já, která v té době lítám jak hadr na holi a ročenku jsem potřebuji mezi svátky, abych udělala pro lidi úkazy po 1. 1., jsem si koupila ročenku v knize ve městě (snad v jediný knize, ve které to měli). Protože hvězdárna má prostě čas! Kdyby ročenka nebyla, tak neřeknu. Ale ta už byla vydaná asi 2 měsíce...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 12:07
- Nahlásit

worick
Kessie
Můj táta před válkou dělal na ministerstvu, na ředitelství opevňovacích prací. Někdy kolem roku 1983 (plus mínus) k nám jezdil nějaký oficír a ptal se táty, co si z té doby pamatuje. Dal mu zato vojenskou mapu ČSSR, to jsem se pak měla čím chlubnit , protože tak přesnou mapu nikdo neměl. Nakonec vydal knihu, táta mi jí koupil k Vánocům, domluvil exkurzi u člena vojenské historie v Řopíkách u Landštejna a pak mě ZKOUŠEL z jednotlivých vzorů řopíků a jejich vybavení!!!

Evey
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 12:24
- Nahlásit

Řopík sem, řopík tam. Co to tedy přesně je?

worick
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 12:32
- Nahlásit

Vlčáčková
táta mi jí koupil k Vánocům, domluvil exkurzi u člena vojenské historie v Řopíkách u Landštejna a pak mě ZKOUŠEL z jednotlivých vzorů řopíků a jejich vybavení!!! - Teda ty dovedeš stále překvapovat Jsem netušila, v čem ještě můžeš být vzdělaná... Toho by se mohla chytit Noemi, ale je tuším na té dovče...Při návštěvě Lednice zpomínala, že se o bunkry a opevnění, taky někdo od nich zajímá
Můj táta před válkou dělal na ministerstvu - prosim tě, promiň mi zvědavost, ale máš (či měla jsi) tak staré rodiče?? (tady naše místní farářova žena, čeká 6.dítě ve svých 45letech, tak to ještě nemám promeškané ) Vždyť tobě ještě tolik let není...a to co popisuješ mi přijde spíše jako věk mé babči(a to jsem vždycky, narozdíl od kámošů, měla bábu extrémě starou ) teď se teda nějak nemůžu dopočítat, jak to doma máte? (což při mých matematických dovednostech není nic, až tak divného )

<< 1 ... 594 . 595 . 596 . 597 . 598 . 599 . 600 . 601 . 602 . 603 . 604 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání