Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 594 . 595 . 596 . 597 . 598 . 599 . 600 . 601 . 602 . 603 . 604 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2013 14:33
- Nahlásit

Kurňa, celé Slovensko poseto bouřkama a sune se to pomalu k nám. Taky nahoře na severu - nad Prahou, se vám jedna plazí, ale u bouřky člověk nikdy neví, co to udělá, jak se to mikne...

Strejda
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2013 14:54
- Nahlásit

worick
Kurňa, celé Slovensko poseto bouřkama a sune se to pomalu k nám.
Počasí stojí za prd. Na Internetu byla anketa, kdo za to může. Výsledky: 1. komunisti, 2. Václav Kalus, 3. globální oteplování.

Včera jsme šli na Michala Prokopa - open air kultura. Dvě věci kromě muziky mne zaujaly. 1. Počasí asi ovlivňují politici, protože od 15:00 nespadla ani kapka. Michal Prokop si to prostě zařídil. Ewa Farna radši ani nepřijela. 2. Kousek od nás seděl krásný berňák a pozorně naslouchal. U pomalých písniček chtěl drbat.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2013 14:59
- Nahlásit

worick
Taky nahoře na severu - nad Prahou, se vám jedna plazí
Nestraš!!! Holky dneska jezdí a plavou kolem Terezína. Kromě toho už žádnou další vodu nepotřebují ani ty řeky ani spodní voda, že jo!

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2013 22:34
- Nahlásit

O víkendu prý budou silné bouřky. No jo, no, déšť jsme tu už dlouho neměli, že? Hrozí opětovné zvědání hladiny řek. Tím se odkládá úklid některých postižených zvířecích útulků, nemá smysl uklidit to, přes co se nám možná zase přelije voda...
Jak je u Vás?

worick
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2013 23:12
- Nahlásit

Vlčáčková
Jak je u Vás? - dneska pěkně, polojasno 24st, všechny bouřky zůstaly na Slovensku Z toho plyne, že jsem makala jak Bulhar a přišla jsem domů po 21h...respective: připlazila se Náladu mi spravil gulášek, co jsem uvařila k obědu a fotbal. Škoda, že jsem celou druhou polovinu zaspala
Vloni jsem kvůli suchu a úpalu, nestříhala krušpánkové koule. Už jsem se do nich dala, ale je to peklo - zase jim dát tvar koule je málem nadlidský úkol. Úplně se ,,rozkotily" (teď mi to nemyslí a nemůžu najít zpisovný výraz )
Strejda
Včera jsme šli na Michala Prokopa..Dvě věci kromě muziky mne zaujaly. 1. Počasí asi ovlivňují politici, protože od 15:00 nespadla ani kapka. Michal Prokop si to prostě zařídil. -

2. Kousek od nás seděl krásný berňák a pozorně naslouchal. U pomalých písniček chtěl drbat - a holky nebyly?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2013 23:40 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

worick
Tady Sluníčko skoro celý den. Teď v noci jel kamarád fotit kometu, ohon má až k Polárce. Ta kometa. Já dřepím doma. Jsem nevyspalá z toho, jak se snažím holkám v terénu pomáhat po netu s povodněmi. A neúčtuju a neúčtuju. Bude z toho průser, to je jednou jasný. O víkendu využiju to mizerný počasí, co má být tak, že se od účta nehnu. Teda krom zítřejší veteriny (dnes se mi podařilo odebrat psovi moč až 20 minut před zavřením vet. v Brně, takže jsem to tam nestihla). A v neděli akorát naložím do nějaké dodávky věci pro sklad, co ho máme v Dobřichovicích pro "plaváčky". A jinak účto a účto. Fuj.

Závidím Ti tu práci na zahradě. Mě tu stojí stavba plotu kvůli tomu dešti. Takže ani ti psi nemůžou být venku, nemůžu mít ani otevřené dveře ven bez obav, aby se něco nestalo, když půjde někdo se psem kolem. Ty máš tak krásnou zahradu, vždycky jen zírám. To musí dát strašně moc práce.

Kessie
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2013 08:57 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

Vlčáčková - ahoj, našla jsem na facebooku, že organizace, o které tady někdy píšeš, taky pomáhá zvířatům v zaplavených oblastech... mohla bys nám tu, prosím, napsat (nebo zkopírovat) jak to funguje... respektive, kam mám co dodat... říkala jsem si, že objednám nějaké granule a třeba i další věci a zaplatím je a nechám je prostě poslat na určitou adresu, kde bude potřeba... myslím, že je to logisticky nejjednodušší, ne? Zase je fakt, že pokud je někde voda a potřebují tam jídlo, balíček jim stejně nedorazí... já nerada posílám tak nějak povšechně peníze... člověk nikdy neví, kam opravdu jdou... lepší je taková ta přímá pomoc...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2013 10:17
- Nahlásit

informace klidně sem ... myslím, že to bude zajímat více lidí

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2013 10:29 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Kessie
Ahoj.
Zkopíruju Ti, co tak porůznu dávám na net, aby si toho lidi všimli. Ale týká se to toho, v čem se angažujeme my. Tak pokud bys chtěla hledat někoho jiného, to už Ti asi nepomůžu, protože mám celkem dost práce a plnou hlavu toho svého. Holky jezdí po Praze a okolí a já se snažím propagovat sklady a možnosti jak pomoct. Spojili jsme se dohromady s dalšími sdruženími, každý má jiné možnosti, takže se dobře doplňujeme.
Například jedno má techniku, kterou ani neumím pojmenovat, hlavně tedy čluny a do zatopených oblastí, kam nelze autem, jezdí na lodích. A starají se nejen o útulky, ale i o koně, ovce. Některé z oblastí odvezli na těch člunech, jiné tam nechali a navezli jim žrádlo. Vozí i do obcí a lidi, kteří byli rádi, že tam dovezl někdo jídlo jim, prý byli nadšení, že si někdo vzpomněl i na jejich zvířata. Podpořil se útulek Řepnice, který je úplně odříznutý vodou a musel během jednoho dne nabrat 60 psů, buď "připlavaných" nebo které tam lidi dali sami, když se museli evakuovat. A říkali, že někteří ti psi od majitelů v hrozným stavu! Včera byli v Terezíně a okolí.
Dneska se mělo jít uklízet, ale nakonec se nešlo, protože hlásí bouřky a prý se znovu asi bude zvedat hladina. Takže to nemá cenu. Uklízet se tedy bude později. Doufám teda, že ta předpověď se sekla a že už nepřijde nic. Útulek v Ústí nad Labem je naštěstí na Mariánské skále, tam voda nehrozí, to by se Labe muselo ještě aspoň o 20 metrů zvednout. Ale praská ve švech. A útulek v Děčíně snad zatím taky OK, co se týče vody. Pro útulky se hledají dočasky pro pejsky, protože ty staré vychované dávají do dočasek, aby mohly nabrat ty nové, o kterých nic neví.
Takže ten text, tam máš asi komplexní informace:

Povodně zasáhly nekompromisně a rychle. Situace se mění doslova z minuty na minutu! Občanské sdružení Beky se snaží pomáhat zvířatům, které se díky povodním dostala do nouze.
Aktuální dění se snažíme zaznamenávat zde:
http://www.pesnastope.cz/povodne2013seznam/

Přehled odkazů a letáčky ke stažení jsou uloženy zde:
http://tyrana-zvirata.blogspot.cz/2013/06/financni -materialni-pomoc-pro-zvirata.html

Nejaktuálnější informace a prosby o pomoc se snažíme dávat na facebook sem:
https://www.facebook.com/pesnastope

Občanské sdružení Beky uvolnilo transparentní účet pro finanční příspěvky, které budou dále putovat do útulků, jež jsou aktuálně v přímém ohrožení a po opadnutí vody do útulků, které byly zasaženy povodněmi, tedy do oprav, do doplnění zásob krmiva a dalších.
Na transparentním účtu budeme moci sledovat nejen kolik peněz se již vybralo, ale také kolik peněz kam šlo.

Č.účtu: 2200403591/2010
v.s.: 130601
https://www.fio.cz/scgi-bin/hermes/dz-transparent. cgi?ID_ucet=2200403591

Zpětně můžeme vystavit na dary potvrzení pro daňové účely. Pište si o ně na beky@pesnastope.cz

Zároveň tvoříme seznam sběrných míst, kam můžete vozit deky, krmivo, věci pro zvířata - jak kočky, tak psy, případně i koně. Odtud se buď hned nebo po opadnutí vody navezou věci do útulků.
Sběrná místa najdete na události
https://www.facebook.com/events/162794013892105/?f ref=ts
Zde jen výběr dvou nejdůležitějších:
Dobřichovice, PSČ 252 29, Palackého 453, Ganesha; tel. Martina 603 172 875
(krmení, deky, desinfekce, čistící prostředky, ochranné pomůcky)
Praha 8, PSČ 182 00, Pod sídlištěm 10, tel. Tomešová 724 013 539
(desinfekce, čistící prostředky, ochranné pomůcky)

Finance z účtu budou určeny také pro jednotlivce, které zasáhla voda a oni se nemohou postarat o svá zvířata, musejí je dát do dočasných péčí.
Hlásit na sběrná místa se můžete buď do komentářů nebo na mail beky@pesnastope.cz - vypište město, nejlépe přesnou adresu plus telefonní číslo, kde vás můžeme kontaktovat.

Zároveň prosíme všechny, kteří se chystají na nějakou akci - na příklad na převoz, na který budou chtít přispět, aby nám předem napsali a zároveň si uschovali doklady, které budeme proplácet.

Ohledně dočasných péčí se můžete registrovat na dočasky.cz, kteří koordinují dočaskáře a nabízejí je útulkům http://www.docasky.cz/ Registrační formulář zde: http://www.docasky.cz/co-jsou-docasky/registracni- formular

Přímou pomoc s úklidem – tedy brigádníky – registruje a organizuje Nadační fond Pes v nouzi, který má nejlepší přehled o tom, kde je to nejpotřebnější. Informace na info@pesvnouzi.cz.

Všem ochotným lidem, kterým není lhostejný osud zvířat při povodních a chtějí pomoci, velmi děkujeme za jakoukoliv fyzickou pomoc, nabídku převozu věcí, materiální nebo finanční příspěvek.

Nějaké fotografie z terénu zde:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.58536312 1503797.1073741833.570852179621558&type=1
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.58628488 8078287.1073741838.570852179621558&type=1

Letáčky ke stažení zde:
http://4.bp.blogspot.com/-fNFe3vgRPkk/UaymwTSm6rI/ AAAAAAAAGsE/c8ZGJmEa_CM/s1600/Letacek-povodne+2013 .jpg
a zde
http://1.bp.blogspot.com/-WlxNqfWV618/Ua_g6HF-BHI/ AAAAAAAABMs/AIiC6fzjgSE/s1600/Letacek-povodne+2013 +material.jpg

Tady se například veze žrádlo koňům evakuovaným na hradbách terezínské pevnosti

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2013 10:31 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

PS: sběrná místa máme i v Brně. Zítra zrovna jede dodávka z Minské do Dobřichovic. Ten dobřichovický sklad vyhovuje svojí polohou a velikostí a obsluhou lépe než pražské sklady.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2013 10:37
- Nahlásit

PS č. 2: založila jsem si tu témátko Občanské sdružení Beky, kam dávám informace. Ty, co jsou výše, jsou tam taky - rozpuštěné do x příspěvků. Tak když by se Vám chtělo, můžete tam občas mrknout.

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2013 16:32
- Nahlásit

worick
- a holky nebyly?
Nebyly. Nevěděli jsme, že tam bude ten fešák.

Kessie
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2013 10:11 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

Vlčáčková - děkuji, tolik informací jsem ani nečekala...
V pondělí posílám balík... něco už jsem dala, něco ještě dokoupím... zkusím ve škole zapojit i děcka a poslali bychom něco do toho skladu ještě přes týden...

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2013 17:39
- Nahlásit

Neli má narozeniny

Drakopes
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2013 19:46
- Nahlásit

Strejda
naši pánové srdečně Nelinku pozdravují

worick
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2013 21:58 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Omlouvám se, nějak jsem tu nebyla ani včera a dnes až teďka Včera jsem se přes samou práci nedostala ze zahrady dřív jak po 21h...to jsem ale opravdu málem přilezla po čtyřech....já prostě když začnu, tak nevím kdy přestat Bylo strašlivánsky dusno, ze Slovenska se tlačily bouřky, ale lízlo to hranice, bylo to prakticky už nad náma...ale my nic No, jak tak koukám na tu hrst krup, co někdo drží ve zprávách...taky dobře
Dneska samá návštěva, šla jsem jen kolem poledne vyplet truhlík před barákem a jak jsem šla pro koš, tak jsem vyplela půl zahrady...dvě hodiny jsem plela kde co a truhlík jsem začala ve chvíli, kdy zvonila mamka. Že mi trošku pomůže, ohnula se k tomu a došlo jí tak zle, že jsem myslela, že budu volat ,,rychlíka"...vypadalo to i na infarkt Když to s ní neseknulo dočista, dala jsem jí acylpyrin a čekaly jsme, co bude a pomalu se to upravilo...tak nevim Budu mít nervy nechávat ji samotnou doma Bylo právě taky strašně dusno, stejně jako včera 34st! (ovšem ve zprávách se dozvíme, že na Moravě může být až 24st ) Fakt nekecám, teploměr byl ve stínu a viděl to i kámoš, co byl na tenisu...respective mi to hlásil, když si celý říčný přišel ke studni doplnit vodu.
Strejda
Neli má narozeniny - jé, tak to gratulujem, Nelinka je už taky velká holka...panebože toto letí si pamatuju, když jsi psal, že máte prcka doma
Aha a zapoměla jsem se zeptat, co mají holky v těch miskách za dobrotu??
Drakopes
celý den chodí Tom hlásit, že bouřky přes celé Čechy - tak jsme při obědě řešili vás, jak leží Alfí v posteli se sluchátkama a ručníkem

Kessie
Peťi a ty jsi posílala nějaké ty čistící prostředky nebo i granule? Nebylo by lepší jak jsi psala, nebo někdo zaplatit to a nechat poslat rovno do toho skladu? A nevím, jak je to s tou váhou, protože pošta si od toho pak bere hodně...myslím, když posšlu pytle granulí: psi, kočky, koně...tak je to na váhu hodněVlčáčková
prosím, prosím vím, že nemáš teď na blbosti čas....ale jak to řeší ostatní?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2013 22:11
- Nahlásit

Kessie
děkuji, tolik informací jsem ani nečekala...
To víš, já jsem megaloman.
poslali bychom něco do toho skladu ještě přes týden..
Díky.

worick
ale jak to řeší ostatní?
Jestli myslíš s věcmi, tak často to vozí do nějakého blízkého skládku k tomu určenému (to znamená k někomu domů, kdo je ochotný přes to pár dní skákat, a pak to odeslat větším autem dál).
Dneska jelo auto pro věci do Brna. Na Minské u jedné slečny se naložilo částečně, já mu na pumpu k D1 dovezla celou Fábku combi narvanou až po střechu a pak ještě se stavovalo ve Velkém Meziříčí. A nepobralo všechno, takže bude brát příště. Tak pokud budeš mít cestu do Brna, můžeš věci hodit tam do Brna, do Dobřichovic to dostaneme zase hromadně za pár dní.

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 06:14
- Nahlásit

worick
co mají holky v těch miskách za dobrotu?
Narozeninový dort. Tvaroh, puding, piškoty.

Kessie
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 07:00
- Nahlásit

Strejda - opožděně se přidáváme ke gratulacím a přejeme hlavně pevné zdraví!

worick - do balíku jsem myslela deky, prostěradla a čistící prostředky, granule poslat přímo do skladu, balík by vyšel na šílenou hromadu peněz...

Vlčáčková - mohla bys mi, prosím, poslat třeba na mail, adresu té paní nebo slečny na Minské? počkej... nějak to vymyslím - napíšu Ti zprávu na fcb, ju?

Tá ta
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 07:53
- Nahlásit

Dočítám po víkendu diskusi a Strejda
gratuluji také.Dort 1***Sám bych ochutnál....
Ale asi by se to u holek nesetkalo s pochopením...

V sobotu byly ZOPky.
Barunka mi neudělala ostudu a ani svému plemenu.Miluji ji!!
Při závěrečném hodnocení rozhodčí řekl ,,berňák-nejlepší pes zkoušek"(chodili jsme navíc i mimo zkoušky ukončovat sérii)

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 08:52
- Nahlásit

Tá ta
berňák-nejlepší pes
To tady víme všichni. Je dobře, že to chápe i odborná veřejnost.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 10:05 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Tá ta
Čtu u Strejdy citaci: berňák-nejlepší pes a říkám si: "jo jo, dobrej vtip na finanční úřad". Už jsem z toho účta úplně zblblá!

Kessie
napíšu Ti zprávu na fcb, ju?
Nic nepřišlo.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 12:39
- Nahlásit

Hlásím návrat do reality. Víkendové slavení mi dalo zabrat. Možná jsem i ráda, že to je zamnou V pátek jsme byli na návštěvě u táty v Brně. Bráška povyrostl trochu. Martina mi dokonce nabízela, jestli si nechci vyzkoušet přebalování. Ne, děkuji mnohokrát! Prý, že mě to zachvíli taky čeká a že už mám na to věk! Večer pak začala mamka s tím, že už se těší na vnoučátko! Co s tím sakra všichni mají, že mám na to věk a že mě to zachvíli taky čeká! Tyhle kecy mě začínají otravovat. Vždyt já teprve dokončila školu a oni by mě už hnali do děcka. Navíc jedno už mám - je chlupatý, má 4 nohy a ocas. Je roztomilé a vždycky s dobrou náladou! Tak!

Strejda
Dodatečně přejeme Nelince všechno nejlepší a hlavně zdravíčko! Barney měl narozky minulé pondělí (4 roky). Ale já měla před státnicema, tak jsem neměla čas dělat dortíček. Koupila jsem mu aspon vepřové koleno.

Evey
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 12:49
- Nahlásit

Strejda
Neli má narozeniny Elza gratuluje, dar nepošle, je strašně lakomá.
MartinaBarney
Co s tím sakra všichni mají, že mám na to věk a že mě to zachvíli taky čeká! Tyhle kecy mě začínají otravovat. Připrav si odpovědi předem. Buď si jistá, že frekvence se začně s každým rokem navíc prudce zvyšovat.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 13:52
- Nahlásit

Evey
Buď si jistá, že frekvence se začně s každým rokem navíc prudce zvyšovat. To se mám na co těšit.

Vybírám šampon pro Barneyho. Samozřejmě na netu milion pět druhů. Tak se chci zeptat, jaký používáte vy?

Evey
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 14:00
- Nahlásit

MartinaBarney
Tak se chci zeptat, jaký používáte vy? Tak já neporadím. My koupeme tak max. 1 x ročně a to si naředím můj šampon.

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 14:17
- Nahlásit

MartinaBarney
Tak se chci zeptat, jaký používáte vy?
Postupně to, co jsme někdy dostali jako cenu útěchy na závodech. Teď došlo na Fitmin.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 16:53
- Nahlásit

Evey
My koupeme tak max. 1 x ročně a to si naředím můj šampon.
Taky koupu 1x ročně. Takže právě nechci kupovat nějaké velké balení, protože to pak většinou můžu vyhodit.

worick
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 21:38 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

MartinaBarney
Tak my používáme tento http://www.zoopotreby.cz/47-Bio-groom-Extra-Body-S hampoo
Měli jsme i tenhle, ale smáli se nám, že smrdí jak ovce http://www.exo-eko.cz/Sampony-pro-psy/BIO-GROOM-PR OTEIN-LANOLIN-SHAMPOO

Evey
Co s tím sakra všichni mají, že mám na to věk a že mě to zachvíli taky čeká! Tyhle kecy mě začínají otravovat. Připrav si odpovědi předem. Buď si jistá, že frekvence se začně s každým rokem navíc prudce zvyšovat. - byli jsme u kmotři a ta se ptala: .,,a vy Rady co, vy zůstanete jen u těch pejsků?" A mamka:,,já ji nenutím, když vidím, jak k tomu nemá vztah..." Tak to jsem se musela smát, že je prdloch...jak by mne tak asi chtěla nutit? A ještě k tomu 40letou babu! Samozřejmě se jen blbě vyjádřila, myslela tím, že mne neukecává...

Celý den v zahradě, ode dvou tu byla brigádničit i mamka, skončily jsme v 19h, vyprovodili jsme ji až po lávku a šli naproti nahoru k větrolamu a pak vesnicí zpátky. Worka lítal jak pako (na flexině samozřejmě ) Už na tu nožku jen trochu napadá, ale teď jak lítal, se mu sem tam podlomila na výmolech tak, že i spadnul na bradu Domů jsme přišli v 21h. Už na potoce nás lapnula Dáša a šla s náma úplně celý okruh

Když vidím ta bouře přes celou republiku a nás se týkají i ty pře půl Slovenska, je pozoruhodné, ž se nám opravdu zatím všechno vyhnulo. Pršelo ve vedlejší vesnici (dolní) u nás nic. Teď už to vypadá, že nás něco trefí

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 23:56
- Nahlásit

Kessie
Sběrné místo: MINSKA 9, Žabiny, tel. 605711154
Nebo potom ještě se můžeme domluvit nějak spolu na předání z auta do auta.

<< 1 ... 594 . 595 . 596 . 597 . 598 . 599 . 600 . 601 . 602 . 603 . 604 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání