| Autor |
Zpráva |
Evey
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2013 12:55
- Nahlásit
Strejda
Jeseníky - plán B Vrať se k plánu A.
Psi musí zůstat doma. A ptal se jich někdo?
Možná by pomohlo, kdybychom ji ostříhali jako ovci. Stříhání ovcí je na programu cca 13:30.
Do té doby jí omezíme sociální kontakty jen na nejotrlejší milovníky psů. Já jsem otrlá.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2013 14:02
- Nahlásit
Strejda
Psi musí zůstat doma. - To je ale škoda, konečně by jsme poznali holky zoči-voči
Do té doby jí omezíme sociální kontakty jen na nejotrlejší milovníky psů - to my ale jsme, pro psy vydržím všechno ale chápu, že jít s takovým psem do hospody nelze Kluci jsou taky smraďoši, smrdí jak capi kvůli té háravce Dnes mi přišly šampony, tak snad stihnem před cestou vykoupat. Woriček je ale už teďka poloviční ...to je hrůza, jak vylínal, tak je jak kostrounek
Ale pokoj měl předsíň s dlažbou a tam by se psi pohodlně vešli a mohli by tam mít vodu. - kluci vůbec nejsou zvyklí spát někde v domě...a nikdy ani nespali jinde jak doma Oni by asi nevydrželi a nervozně chodili sem a tam, hlavně Woriček. Já jsem říkala, že první přespání budem muset vyzkoušet někde poblíž a v nejhorším se sbalíme a pojedem domů
Včera jsem jela sama na kole od mamky(poXletech mám spravené kolo, tak jsem testovala, jestli to ještě zvládnu a nezabiju se ) a potkala jsem berňáky Alfa a Ivanu. Nevím kolik je Alfovi let, ani jsem ho doteď takhle z blízka neviděla, ale vypadá dost sešle A má velký hotspot na rameni přední packy a říkali, že pořád leze do potoka a hotspoty má celé léto...každoročně
Ivana je jak bečka, nemá pas, je tlustější než Berunka
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2013 14:13
- Nahlásit
Evey
Psi musí zůstat doma. A ptal se jich někdo?
Popravdě neptal. Jsem ze staré školy, narodil jsem se před vynalezením demokracie. O caniskracii ani nemluvě.
Stříhání ovcí je na programu cca 13:30.
No to teda nevím, jak by dopadlo. Naše hysterka se nenechá ani oskenovat (od rozhodčí na zkouškách). Ale možná by se ráda rozvalila ovčákovi - střihači v náručí. Kdyby ho mohla olizovat na celé hlavě, tak by to možná šlo.
Já jsem otrlá.
Tady jistě všichni. Ale když se jdu zeptat do hospody, jestli tam můžu přivést metrák psů, tak mě někdy odmítnou. Kdybych řekl, jak smrdí, tak zůstaneme o hladu.
worick
konečně by jsme poznali holky zoči-voči
Třeba to vyjde jindy.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2013 20:50
- Nahlásit
Dneska jsme byli s Alfrédem na 11leté prohlídce. Chtěli jsme ho zkontrolovat, přece jenom už má problémy.
- lehce drží hlavu na bok - žádné znaky mrtvičky, oči čisté, uši v pořádku. Možnosti buď něco roste v hlavě, nebo zánět středního ucha, nebo taky nic. Uvidíme, jestli se to nebude zhoršovat.
- funí - srdce buší zcela v pořádku, v pořádku i tepově. poslech v pořádku. Tak si prostě funí.
- těžce se zvedá, tahá zadní nohy, jedna noha -vypadá mohutněji - prohmatání a prokroucení obou nohou neukázalo žádné rozdíly, páteř je v oblasti kyčlí lehce asymetrická, což odpovídá věku. Změnili jsme chondroprotetika.
- prostata nenahmatatelná, domluvené sono na příští týden + odběry.
Váží 43,5 kg.
Takže shrnuto - vypadá dědek dobře V parku skočil dolu z metrové zídky. Proč ne, že?
Erwin celou dobu řval v čekárně, kam že jsem odešla. Ten má 47 kilo, zastřihli mu horní drápky, příští týden ho očipují.
Konec hlášení.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2013 21:44
- Nahlásit
Drakopes
Takže máš jistě radost né?!
Super a gratuluji.
Barunce se udělal na konci ocasu zálomek.(nikdy ho neměla a do všeho mlátí ocasem,tak proč né)
To byla moje první domněnka a nevěnoval jsem tomu pozornost.
Potom jsem ji to za nějaký čas pořádně prohlédl a zjistil jsem,že je to bulka velikosti hrášku a je plná hnisu.
Takže 2x denně čistím a natírám Betadinkou.
Netuším příčinu.
Uvidíme dál...
P.S.
Starší syn se dnes vrací z Tunisu.Tak na něj čekáme a těšíme se.
Sedím na terase s Barunkou,strká mi stále do ruky a dělá překlepy.
Teď se naštvala a s funěním odešla.
Jsem k ničemu...
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2013 21:47
- Nahlásit
Drakopes
těžce se zvedá,
To jsme ted řešili u přítelova ridgebacka (8 let) Rona. Taky už si hůř lehá a zvedá se. A jsou dny, kdy z ničeho nic začne kulhat na nohu. S těma nohama už je to tak dýl, tak jsem přítelově mamce doporučila, at začnou dávat aspon něco na klouby. Objednávám jim Alavis. Minulý týden mi ale přítel říkal, že to kulhání bylo tak silný, že musel Rona odnést ze zahrady až do ložnice (sám by tam nedošel). Trochu jsem pátrala po netu a tipovala bych artrózu - alespon tomu všechno napovídá.
U Barneyho jsem si pro změnu všimla, že na předních tlapkách, jak má horní polštářky, tak mu jakoby slézá to typické zbarvení (povrch) polštářků. Vypadá to zase na nějaký ekzém. K vetovi zatím nepoletím a budu mu to potírat koloidním stříbrem. Snad to zabere.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2013 00:58 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
- lehce drží hlavu na bok - v jeho věku bych řekla, že to bude od páteře
- funí - srdce buší zcela v pořádku, v pořádku i tepově. poslech v pořádku. Tak si prostě funí. - Berunek funí jak lokomotiva...a to zdaleka není v jeho věku
V parku skočil dolu z metrové zídky. Proč ne, že? -
aby ti ukázal, že je naprosto fit a nemusíte ho tahat po doktorech
Tá ta
Potom jsem ji to za nějaký čas pořádně prohlédl a zjistil jsem,že je to bulka velikosti hrášku a je plná hnisu. - od klíštěte....něco si tam píchnula...snad to bude dobré Berunek onehdá pořád šilhal po ocase, že tam něco má...tedy šilhal, ale mi to nedocvaklo pak skočil a ňafnul se za konec, že jako jsem úplně blbá a ,,něco tam má!" 1cm od konečku měl takovou...já nevím...bouli, zatvrdlinu...nevěděla jsem od čeho. Na druhý den se to opakuje a já pořád:,,jo, já vím, něco tam máš, ale nevím, co to je...." Když pořád nedal, chytím znova špičku, škrabu mu tu bouli zhora, vypadalo to třeba i jako štípanec...a nějak mne konečně napadlo, přejet po tom konečku i zespoda a ono bylo dole, prakticky na špičce, úplně malé klíště
Starší syn se dnes vrací z Tunisu - teď už je určitě v pořádku doma?! Synovec je od pátku v Egyptě
Dneska den debil Byla jsem s mamkou na převazu, ve Veselí na chirurgii. Jely jsme tam v klidu, tedy hlavně já, protože říkala, že ji to ani moc nebolí...bere antibiotika..Vyšla z ordinačky, bledá jak stěna, že musí hned na rentgen, protože jí to hnusně hnisá a hlavně se doktor zhrozil jak to, že ji ti blbci v nemocnici neposlali zrovna na rentgen, když pořád tvrdili, že mají obavu, aby nebyla zasažená kost??! Na rentgenu to naštěstí dopadlo dobře Ve zprávě je napsáno, že: kost není nekrotizovaná, jen jsou na ní patrné stopy po zasažení proudem...Takže jí vystříhal mrtvou tkáň, vyčistil a ve čtvrtek to má rozbalit a koupat v řepíku, v pátek s tím dojet zpátky na kontrolu. Tak budeme doufat, že se to zklidní
Přijedu domů a tam psiska tvářící se jak ,,boží umučení" Tom je měl na starosti se všema ,,ranníma procedurama" a pochopitelně s nima neobešel potok Tak jsem se pak kolem 16h sebrala že to s nima obejdu místo rána, alespoň se zchladí ve vodě(u nás vedra a vedra a už zase třetí týden ani nekaplo ) Projdeme kolem dvojich puštěných slepic, Worka v pohodě - dlabe na ně a já dumám, že snad konečně dostal rozum a už ho nezajímají Když už jsme byli až u lávky, tak mne napadlo, že sice nemáme ani obojky, ale vemem to ještě kousek níž, k mamce nahlídnout, jestli není s Mandy třeba v zahrádce..Přijdeme tam a byla Pustila za náma ven Mandy a ti lítali s Workou kolem plotů, provokovat známé pejsky a přes potok, protože tam byli v zahradě JRT Keysii a Lucky. Worka ovšem zmerčil sousedovi volně se pohybující slepice, tak zrovna nabral za nima. Když jsem viděla jak vypálil, bylo mi hned jasné proč, i když jem to přes stromy na břehu neviděla. Rychle jsem přeskákala po kamení za nima na druhou stranu a viděla, že před sebou žene slepici. Vynadala jsem mu do blbců a tak ji obešel a letěl zase kousek nadole. Tam slepice už nejsou, tak se vrátil a zase nahoru a pod břeh k vodě. Najednou řev slepic očividně tam ještě nějaké objevil tak já s řevem za ním (bylo to tak 50m) a to už vyběhnul od vody a slepice ticho. Nahlížela jsem do křoví k vodě, kde je nějaká slepice a viděla jsem tam jednu dole v křoví...a nehýbala se Nelezla jsem tam, bylo to neschůdné a teď budu čekat, jestli sousedé přijdou s tím, že jim chybí nebo našli mrtvou slepici Třeba tam jen čučela? Worku jsem seřvala a zahnala zavřít k mamce do zahrádky. Sedíme tam asi 10minut a jdou kolem Gogoši, že vedle do hospody na zmrzku. Tak jsem jim říkala, že jak půjdou zpátky, jdeme s nima domů. Mezitím ještě přišla sousedka s jorkem Duffym. Zpátky se tam Gogoši chvilku zastavili, tak jsme tam rázem měli 5psů Mandy s Workou utekla nahoru k lávce k brodu, tak mamka se sousedkou a Dafčou šli pomalu za náma taky. My se tam s psiskama zatím brodili, pak přebrodili na náš břeh a že jdeme už k domovu. Jak to Worka zjistil vypálil potokem nahoru...což jsem jen tušila, protože byl fuč, ale k cestě ani dole zpátky k mamčinu neproběhnul a Mandy se (místo na druhý břeh po lávce za mamkou) rozeběhla taky směrem nahoru. Já volala střídavě na Worku a na Mandy - Worka, ať se ukáže a Mandy vrátí k mamce. Berry stál jak zařezaný a koulel očima, což se mi ani trochu nelíbilo Pak uvidíme Worku, že se vrací zhora po cestě za náma...a jednoho souseda, jak stojí a kouká za ním To už jsem věděla, že je zle, že jim tam určitě honil slepice Přišli jsme tam a pán, že byl v kůlně a slyšel řev slepic, tak vyběhnul a načapal ho. A já:,,ježíši, on ji zabil?!" A pán:,,no, nevím, někam zalezla..." Tak jsem mu řekla, že kdyby bylo po ní, nebo ji museli zabít, tak se má ozvat, že ji samozřejmě zaplatím... Během jedné prochajdy, dvě slepice!!! Já myslela, že ho přerazím...no, bylo mi spíš líto, že se tak dlouho choval úplně bez problémů a najednou jak magor a ještě taková ostuda po sousedech... Zítra půjde za trest celou cestu u nohy Já mu dám... A já budu obcházet sousedy a zjišťovat, jak je to se slepicema...
MartinaBarney
jak má horní polštářky, tak mu jakoby slézá to typické zbarvení (povrch) polštářků - já nevím, ale Berunek je taky nemá celé jednobarevně tmavé, spíš takové flekaté, ale nevím jestli od mala, nebo se to i nějak vyvíjí či mění postupem času...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2013 10:54
- Nahlásit
Tá ta
Potom jsem ji to za nějaký čas pořádně prohlédl a zjistil jsem,že je to bulka velikosti hrášku a je plná hnisu.
Takže 2x denně čistím a natírám Betadinkou.
Netuším příčinu. A jak ten hnis vypadá?
Elza má taky takový "hrášek" u lopatky. Je to zánět chlupového váčku. Hnis je bílý, tuhý. Tím jak to postupně (už několik týdnů) vymačkávám se to zmenšuje.
Drakopes
Takže shrnuto - vypadá dědek dobře Více takových zpráv.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2013 19:54
- Nahlásit
Přijde mi to jako vyplajchovanej berňák:
Jo? Nebo ne?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2013 19:56
- Nahlásit
worick
Takže jí vystříhal mrtvou tkáň
Šmarjá. Ještě že to jinak bylo dobrý.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2013 20:22
- Nahlásit
Evey
Hnis je bílý, tuhý
Řekl bych že jo.Máš pravdu.
Dnes jsme byli na výletě ve Špindlu a to i s Barunkou.
Rozhodli jsme se vyjet sedačkovou lanovkou nahoru na Medvědín i s Barunkou.
Bál jsem se toho ,ale byla naprosto v pohodě.Nahoře ji stačí pustit a seskočí sama.
Potom jsme šli přes Mísečky(pivo Kozel a jako křen)zpět do Špindlu.
Před chvíli jsme se vrátili a Baru mi tu chrápe utahaná u nohy.
worick
My zase chodíme krmit tchánům králiky.Co myslíš?Stavili jsme se tam s Baru a než jsme stihli cokoli udělat,vyhlásila jim poplach.Takže jsem na ní taky naštvanej.(moje blbost)Ale naštěstí přežili.
Ty se máš líp,u vás bude o víkendu alespoň z čeho vařit.
MartinaBarney
slézá to typické zbarvení (povrch) polštářků
Baru je má stejný.Šedočerný.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 06:05
- Nahlásit
Tá ta
Hnis je bílý, tuhý
Řekl bych že jo.Máš pravdu. A jde to vytlačit jen z jednoho malého místa. Betadinou nic nezkazíš. Jestli máš, můžeš mazat i černou mastí (URL) . My už to máme skoro 3 měsíce. Tak se připrav, že to může být nadlouho.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 08:02
- Nahlásit
Evey
Bohužel máš pravdu.
Asi půjdem na veterinu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 10:49 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Tá ta
Ty se máš líp,u vás bude o víkendu alespoň z čeho vařit - to jistě slepici jsem nevidla, maximálně ještě dostanu vynadáno...
Asi půjdem na veterinu. - s takovouhle blbinou? Ale znáš mě, já bych nešla skoro s ničím
Dneska jsem Workovi hledala klíšťata....vždycky jednu stranu, břicho a převalím ho na druhou stranu a jelikož byl blízko u zdi, chtěla jsem ho podsmeknout a jak jsem ho chtila za zadek a hrudníček, tak chudák hrozně zapištěl Děsně jsem se lekla, ale jsem ho prohlížela a nic nenašla...tak nevím Ráno spolu s Berčou nějak ,,nemluvili" tak jestli na něj třeba Berry nějak neskočil...Jinak ale funguje v pohodě..
Včera jsem večer mamce odbalila palec, máčela v bylinkách. Dneska ještě alespoň 2x. Nádhera to není (měla jsem tendence vám ho vyfotit, ale taky by to mohlo s někým seknout ) ale nehnisalo to Uvidím jak dnes...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 13:23
- Nahlásit
Alfréd se zase "rozhovořil" - ke všemu v parku má připomínky. Že se zastavím, že jdu pomalu, že jdu rychle, že se bavím, že se nebavím, že si Erwin hraje, že támhle jde další pes ... a tu tlamu nezavře a nezavře. Před nějakou dobou s tím přestal, ale teĎ zase a je to únavné. Naštěstí štěká jen v parku
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 14:14
- Nahlásit
Drakopes
Berunek štěkne jen velmi velmi vyjímečně. Venku snad ani nikdy, většinou jen v zahradě, když má pocit, že si s ním nikdo nechce hrát. To se zeširoka rozkročí a štěká nám do ksichtu
Mamce se palec hojí pěkně, alespoň mám pocit, že od včera to vypadá zase líp, ta díra se dobře zatáhla...snad to pod tím zase nezahnisá..Mám to jen v mobilu, pošlu ti, nelekni se...je to ale fakt už dobré
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 17:18
- Nahlásit
teď tam vyběhnul dotaz na zatravňovací dlaždice do výběhu, co tam dávala před Xlety Noemi....kde je ta holka, kurňa?! Že by zase na nějaké superdovče!? Snad se nám pochválí...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 18:56
- Nahlásit
Drakopes
Všechny moje feny byly hrozně ukecané. Sally štěká málo, ale všechno komentuje. Často leží s Neli čumák na čumák a Sally něco huhlomumlá.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 21:37 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
Drakopes - jsme taky moc rádi, že je na tom Alfréd tak báječně!
Mimochodem, že k nám někdo jde, víme už před tím, než dotyčný zazvoní, od Kessky, která každou návštěvu mohutně vítá už předem... nechápu do dneška jak je to možný, když Kess je na dvoře a dům je z obou stran přilepený k sousedním domům, takže ven prostě nevidí... - jinak Kess komentuje různé věci, když jsem moc pomalá s podáváním večeře, když se dlouho věnuji něčemu jinému (jistou dobu vydrží a pozoruje mě, ale jakmile je to moc dlouho, tak se ozve) a někdy sprdne i Mikšu, že se dlouho někde toulal... - jé a krásně zpívá s místním rozhlasem... dokonce už je to i do rytmu... jsem nadšená
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 21:41
- Nahlásit
Vlčáčková - jako vyplajchovanej berňák - já nevím, co znamená přesně vyplajchovanej, každopádně je to moc zajímavý slovíčko... rozumím tomu tak, že je to berňák - neberňák... ale jinak je to hrozně hezkýýýý... a berňáka tam vidím kde jsi to našla?
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 21:43
- Nahlásit
Tá ta - Tá to, vy jste neskutečně akční a hrozně vás na dálku obdivuji... jak to cestování a všechno s Barunkou zvládáte... naprosto úžasný mi přijde, jak s Baru jedete na lanovce... nemáš fotku??? To je prostě bomba... Jste hrozně šikovní!
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 21:46
- Nahlásit
worick - že mamku zdravím a ať se drží!!! Ty jo... obrázek by se mnou určitě seknul... přesně toto a amputace rozhodly o tom, že se ze mě nestala doktorka, byť jsem k tomu měla nakročeno velice slušně...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 21:56
- Nahlásit
No jsem ostuda, vím...Já jsem cca 3 týdny zpátky udělala zkoušku ze statistiky a mám pocit, že z toho mám posttraumatický stres No ale už mi chybí jen diplomka a státnice....Ale teď to vypadá tak, že ráno odcházím v šest směr práce a domů se vracím kolem deváté :-/
Jinak doma taky trochu bojujeme, ale na vás asi nemáme...Medvěd zřejmě touží navázat na loňskou olysalou hlavu, ale s jiným umístěním...Pod krkem si zřejmě rozdrbal bouli po klíšťákovi, takže tam měl dost hnusnou krustu o velkém průměru, tak jsme to postupně rozmočili olejem (jako u malých dětí... ), mazali měsíčkovou mastí...Včera to vypadalo ještě OK, dnes už moc ne, takže zítra veterina. Na dovču jedeme až v sobotu, Medvěd bude doma střežit prarodiče. Tak raději na veterinu už teď, ať ho děda případně vezme jen na kontrolu...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 21:57
- Nahlásit
Hele, mě by taky zajímala ta lanovka...Nikdy jsme to neriskli a holt šlapali nahoru i dolů. Co to bylo za typ?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 23:27
- Nahlásit
Noemi
No jsem ostuda, vím...Já jsem cca 3 týdny zpátky udělala zkoušku ze statistiky a mám pocit, že z toho mám posttraumatický stres -
Na dovču jedeme až v sobotu - ha, ha, dobrý fór ...prej ,,až v sobotu" My tak asi ,,až za 10let"
No a kam to je tentokrát? Nezapomeň fotit!
Kessie
Ty jo... obrázek by se mnou určitě seknul... - šli jsme to rozbalovat poprvé a já jí říkala:,,mamčo, jestli to bude hnusné, tak mně nejspíš budeš křísit" Naštěstí to už nehnisalo...no a horší jak to, co jsem viděla hned po tom úraze už to snad ani být nemohlo
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 23:37
- Nahlásit
Strejda
Dneska se Berča projevil jako pěknej vyčůránek. A ať mi nikdo neříká, že pes nepřemýšlí Musí, když si naplánuje tohle: myslel, že jdu pracovat až k plotu, tak se zvednul ze ,,svého" místa u zdi za barákem a šlapal za mnou. Jenže já zůstala hned za rohem, kde se mu to moc nelíbilo, za chvíli tam přišel i Worka a jak zjistil, že je místo u zdi volné...Berrymu tam lehnul Berunka poposedal a pak, že se radši vrátí ke zdi, když míním zůstat tady, na tom blbém místě...zajde za roh a zjistí, že mu tam leží Worka. I chytrolín proběhne zpátky kolem mne, kousek víc před barák a zaštěká, že se ,,jako" něco děje. Worka přiletí, rozhlíží se, přemýšlí co je za problém...a ta opice Berrynek honem šupky dupky na svoje místo, než Workovi cvakne, že to byla lest....
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2013 00:39
- Nahlásit
Kessie
já nevím, co znamená přesně vyplajchovanej,
Od německého "bleichen" bělit - vyplajchovaný je vybělený. Nebo taky se to dá chápat jako vybledlý.
kde jsi to našla?
Prodává to naše obč. sdružení. Jsou to věci, které vyrábějí tělesně postižení. My to od nich kupujeme a prodáváme to zájemcům o přispění na toulavý zvířata. Takže zhruba půlku peněz dostanou ti nemocní a půlku nechtěná zvířátka. Překvapilo mě, jak moc pěkný to je. Tady je víc takových zvířátek: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.43714718 3051123.1073741856.304847466281096&type=1
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2013 00:44
- Nahlásit
Drakopes
Alfréd se zase "rozhovořil" - ke všemu v parku má připomínky
Nechceš ho seznámit s mojí velšandou a zejména se šeltkou? Ty jsou úplně stejné, stále by ňafkaly. Mohli by si ňafkat spolu s Alfíkem, to by je určitě bavilo.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2013 00:46
- Nahlásit
worick
Jsem ráda, že se to mamce hojí.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2013 07:08
- Nahlásit
Vlčáčková
Nechceš ho seznámit...
a to by s námi v parku už nikdo nekorzoval neb bychom pro samé psí žvanění neslyšeli vlastního slova
|