Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 594 . 595 . 596 . 597 . 598 . 599 . 600 . 601 . 602 . 603 . 604 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Kessie
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2013 22:24
- Nahlásit

Tá ta - To samé bylo v německu i na zámku Neuschwanstein. - jééé, Baru je šikovná, jak to všechno cestování s vámi v pohodě zvládá!!! Jééé, já už nad návštěvou tohohle krásnýho zámku dlouho přemýšlím...

Kessie
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2013 22:25
- Nahlásit

Drakopes - teda, Alenkooo, co Tvoje záda? Už je to OK?

Kessie
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2013 22:26
- Nahlásit

Jinak - právě mi konečně začala dovolená, ale vlivem vnějších okolností ještě budu průběžně v červenci pracovat, takže Jeseníky se mě bohužel netýkají, byť bych sebevíc chtěla...

worick
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2013 23:15
- Nahlásit

Kessie
ale vlivem vnějších okolností ještě budu průběžně v červenci pracovat - Peťulo, ty ale vůbec neposloucháš!! Já do ní hučím horem dolem, že to nemá přehánět a ona místo prázdnin ještě v červenci kdesi blbne...

worick
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2013 23:17 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopesovi Alenko, máte bouřku?? Od nás daleko předaleko, seklo se to tuším někde u Znojma
Aha, teď koukám na aktuální radar...teprve se to na vás hrne

Drakopes
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 07:18
- Nahlásit

Kessie - záda? myslíš to, co mě pořád bolí?
Je to jednou horší, jednou lepší - nezvládnu delší vycházky, nevydržím dlouho stát (i umytí pár talířů dělám s přestávkou). Mažu to koňskou mastí s konopím a skořicí, je to příjemné prohřívání. Ale celkově bych řekla, že se to zlepšuje. Jirkovi se ruka taky hojí, už myš používá na pravou ruku, ale nůž na nakrájení třeba zeleniny ještě nezvládá.
Erwin o stroupku na zadní noze ani neví, neztrácí dobré rozpoložení ani žravost.
Bouřka nás včera lehce lízla, přehnal se slejvák, několikrát zahřmělo, ale Alfík nereagoval. Buď už hůř slyší, což vyvrací reakcí na různá rozbalovací šustění, nebo to už má na háku

worick
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 11:40
- Nahlásit

Děcka, u nás hrůza Mamku ráno kopla elektrika z prodlužky na sekačku. Zavolala si pomoc u sousedky odvezla ju rychlá. Má propálený palec na ruce snad až po kost, ruku jak balon. EKG měla zatím dobré, je v nemocnii víc nevím a čekám na zprávy. Teď se z toho začínám hroutit já, je mi zle. Držte nám palce

Evey
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 11:58
- Nahlásit

worick
Držte nám palce Držím, všechny co mám. Dej vědět.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 15:03
- Nahlásit

worick
Držte nám palce
My taky.
Hlavně že přežila.
Ruka se zahojí.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 16:36
- Nahlásit

worick
Cože? Jak to? Prodlužka byla špatná? Doufám, že mamka bude v pořádku.

Kamarád mi dneska psal taky blbou zprávu z nemocnice. Když vynechám jeho onemocnění, dosti blbé, tak se snažil zadržet spolupacienta, který chtěl vyskočit z okna. Bohužel ho neudržel, prý mu oblečení hrozně klouzalo.

Kessie
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 19:29
- Nahlásit

worick - ježkovy oči... Radi, drž se... a podávej průběžné informace... hlavně, že to mamka zvládla - jak píše Tá ta - ruka se časem zahojí! Myslíme na vás!

worick
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 20:26
- Nahlásit

Přijela jsem z nemocnice, mamka vypadá dobře, už není v šoku, snaží se brát to statečně, ale nemůže úplně vytěsnit, že mohla být po smrti Palec dobře nevypadá, říkali, že to ještě neviděli, prostě jí to upálilo kus prstu, respective půl nehtu až po kloub tam není, zeje tam jen hluboká díra, bojí se, že když bude zasažená kost (a že je to pravděpodobné) budou ho muset amputovat, minimálně ten článek. Je to pravá ruka. Jinak...u úŕazů el. proudem je prognóza nevyzpytatelná - může to změnit biochemii buněk a může jí selhat oběh, srdce, mozek a to až za nějakou dobu (to jsem si vyčetla na NETu) ale nikdo neřekne, jak dlouhá ta doba může být - jestli v řádu hodin, či dní Už tak se divili, že to přežila... To totiž nebylo, že ji to kmáslo, odletěla a hotovo, ji to tam mlátilo o zem neví jak dlouho, protože omdlela a pak se probrala, až to s ní mlelo a nemohla se pustit. Jak se z toho dostala vůbec netuší, protože strýc elektrikář se pak na to díval a nenašel ani vyletěný jistič... Chytila prodlužku za koncovku a chtěla ji strčit do sekačky. Strýc nechápe co a jak a proč ji koplo. Bude na to muset přijít...my asi těžko

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 21:49
- Nahlásit

worick

No, bože. To je jak nějaké sci-fi. Prodlužky mívají problémy, jsou na to náchylné a dokonce když máš zapnuté něco do prodlužky, hrozí tomu prý poškození víc, než když je to rovnou v zásuvce. Já tu dost bojovala s elektřinou, tak jsem posbírala nějaké informace od různých elektrikářů a někdy jsem se fakt divila, protože mi to přišlo až proti zákonům fyziky.

Mamka bude teď možná trošku psychicky mimo. Stalo se mi to jednou, když jsem úplnou náhodou a vlastně svým přičiněním (něco jsem asi 3 minutky dopředu udělala, co jsem nikdy nedělala) unikla bouračce, při které bych pravděpodobně byla zabitá. Hrozně jsem se té náhodě divila, i kamarádi, a pak jsem měla pocit, že mě zachránila vyšší moc (já ateista ). A dokonce mi i jeden člověk něco podobného řekl. Asi půl roku jsem se nemohla zbavit takového povzneseného pocitu, že jsem jako něco extra. Mamce se může stát něco podobnýho, tak bacha na to, vím, jak to bylo neodbytný a přišlo mi to až nebezpečný, že člověk měl sklony úplně jinak chápat realitu (třeba víc riskovat).

S tou biochemií jsem to nikdy neslyšela. Znám příklad muže, který zemřel poté, co frajersky zkoušel zářivky jen tak rukou - "která je pod proudem, ta mě to kopne." Obešel jich plnou místnost a na konci po chvíli zemřel. Tak si myslím, že mamka bude v pořádku, že by se to asi projevilo hned. Doufám, že ten prst zůstane. Při vší smůle měla mamka ještě velikánskou kliku. Nebo je fakt silná. Určitě bude v pořádku, hlavně tomu musí sama věřit, psychika dělá při uzdravování moc. Tyhle prázdniny jsou tady v té skupině nějaké nešťastné.

worick
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2013 23:56
- Nahlásit

Vlčáčková
Tyhle prázdniny jsou tady v té skupině nějaké nešťastné - nestraš
V pondělí u hospody přes barák od mamky, vletělo dítě na kole pod auto...naštěstí paní jela pomalu, udělal semelec přes kapotu, ale nic mu není. V úterý našla pošťačka mrtvého starého souseda 5 baráků nad mamkou, no a dnes mamka....

Evey
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2013 13:20
- Nahlásit

worick
toho dostala vůbec netuší, protože strýc elektrikář se pak na to díval a nenašel ani vyletěný jistič... Chytila prodlužku za koncovku a chtěla ji strčit do sekačky. Aha, já prvně myslela, že přesekla kábl. Je dobrá, že si vůbec pamatuje jak se jí to stalo a ještě si zvládla dojít pro pomoc. Že jí přeji brzké uzdravení bez následků.

Vlčáčková
tak se snažil zadržet spolupacienta, který chtěl vyskočit z okna. Bohužel ho neudržel, prý mu oblečení hrozně klouzalo. Hmm, taky dobrý... a přežil?

worick
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2013 13:57
- Nahlásit

Evey
Vlčáčková
Bohužel ho neudržel, prý mu oblečení hrozně klouzalo. Hmm, taky dobrý... a přežil? - to tuším jak dopadlo proto jsem se ani neptala
Mamku dnes nepustí, neb tam není na chirurgii doktor, který by zkontroloval ten palec...až zítra Zítra to rozbalí, zjistí ,,že to není dobré" a teprve to začne řešit...a mamka se domů nedostane Radši za ní jedem, kdyby tam nakonec byla až do pondělí...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2013 18:07 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Jsou prázdniny, teprve 5. července a my jsme tak akorát v hluboké depresi. Holky (a pánové), prosím, něco úsměvného na spodní okraj těch tragických zpráv. Vždyť ti naši hafani určitě něco vyvedou.

Strejda
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2013 18:34
- Nahlásit

Drakopes
něco úsměvného na spodní okraj těch tragických zpráv.
Pokud je pravda, že nejvíc potěší cizí neštěstí, Tak Ti můžu posloužit. Cestou z lesa si Neli zaběhla na kosmetiku a vzala to opravdu od podlahy. Myli jsme ji hodinu, ale nijak to nepomohlo. Jen oba smrdíme jak kráva.

worick
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2013 21:26
- Nahlásit

Drakopes
Vždyť ti naši hafani určitě něco vyvedou...- to si piš! Začala hárat prckatá JRT v ulici. Kluci vyjou, slintají, nežerou a chovají se jako magoři. Jen čekám, kdy někudy zdrhnou
Strejda
...Jen oba smrdíme jak kráva.
-

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2013 21:44
- Nahlásit

Evey worick
a přežil?
Taky jsem se radši neptala. Mám se zeptat?

Tá ta
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2013 22:16 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit

Vlčáčková
Ne!

Pamatuji si z mládí kluka,který jako tříletý strčil něco do zásuvky.
Tak na té ruce mu zbyl jenom ukazováček a palec.

Strejda
Nelinka by řekla konečně smrdíme jak kráva....
Ale jinak ti rozumím.
Taky bych dal nevím co za hadici s vodou v takové situaci....

worick
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2013 16:06 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Podávám zprávu Dneska měl Tom domluvené u tety ve Skalici prodej vína nějakému známému, takže nás vyhodil v Petrově a my šlapali pěšky do Skalice, respective jsme nešli k tetě (jelikož do vinohradů je to ještě moc daleko a protože tam mají pejska, který cizí psy nemusí) ale čekali ho v přístavišti Baťova kanálu Skalica. Mamce se propouštění posunulo až na odpoledne, takže pro ni nemusel brácha, ale jsme tam už sjeli, když jsme byli na cestách poblíž. Dovezli jsme ji před hodinou. Palec se prý hojí moc dobře. Nakonec si našla výstup toho proudu nahoře na stehně, 10cm pod tříslem. Dá se říct, že to všechno dopadlo nad očekávání dobře Jenom ji pořád bolí hlava, což u ní není až tak vyjímečné, ale nebolívala ji teda v kuse. Ale na CT mozku byla.

Evey
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2013 19:59
- Nahlásit

Vlčáčková

Taky jsem se radši neptala. Mám se zeptat?
Zeptat se můžeš, ale piš nám jen dobré zprávy.
Strejda
Cestou z lesa si Neli zaběhla na kosmetiku a vzala to opravdu od podlahy. Ona moc dobře ví, že ji čeká příští víkend akce, tak chtěla být připravená.
Drakopes
Vždyť ti naši hafani určitě něco vyvedou.
My měli dnes vzrůšo na cvičáku. Asi tak 200 m nad námi je les a pastvina s dobytkem. Já jsem se zrovna štělovala s Elzou na startu agility, hučím do ní kam furt kouká, ať se soustředí.... Až kolegové mě upozornili, že kouká na krávy, co se přišly podívat na nás. Tak asi 10 kousků si to šinulo přes koleje směrem do města. Nějak se nikdo neměl, že by je šel zahnat, tak jsem šla tedy já s Elzou. No, trošku mi zatrnulo, když jsem si všimla, že kravičky nemají vemínka, nýbrž něco jiného. Byli to docela statní mladí býčci. V tu chvíli naštěstí Elza začala hulákat, co tam jako dělají a ať si jdou odkud přišli... Pochopili, naštěstí. Kousek jsme je ještě vyprovodili, než zaběhli do lesa. Přes vetku jsme pak kontaktovali majitele, tak během chvilky dojeli je pochytat. Prý jim je někdo takto vypouští. Je pravda, že jsem tam viděla běhat nějaké kluky.

worick
Nakonec si našla výstup toho proudu nahoře na stehně, 10cm pod tříslem. A jak to vypadá, to tam má taky nějakou spáleninu?

worick
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2013 22:27
- Nahlásit

Evey
A jak to vypadá, to tam má taky nějakou spáleninu? - jo, černý puntík velikosti 10ti haléře...tedy bývalého

když jsem si všimla, že kravičky nemají vemínka - to jste si holky, ale troufaly...to bych měla asi nahnáno Když jsme cca před rokem šli kolem ohrad s krávama, taky jsem nahlížela, jestli mají vemena, protože se mi zdály velké jak stodoly...i ty hrudníky takové široké, býčí...ale byly to fakt kravky

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2013 02:58 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

worick
černý puntík velikosti 10ti haléře
Kakaová skvrna velikosti mexického dolaru? Víš, co to znamená? Že Tvoje maminka je teď Tornádo Lou! Případně Limonádový Joe.

worick
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2013 11:25
- Nahlásit

Vlčáčková
Kakaová skvrna velikosti mexického dolaru? Víš, co to znamená? Že Tvoje maminka je teď Tornádo Lou! - Tornádo byla i před tím, teď jak je k tomu ,,elektrická", tak to by nám mohla i svítit

Drakopes
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2013 07:14
- Nahlásit

Jsou prázdniny, celý rok vstávám v 5:20, takže teď si mohu přispat. Aspoň do šesti.
Erwin přichází do ložnice mezi 4:55 a 5:18. Pokud mám hlavu na tu správnou stranu, strčí mi čenich do obličeje. Já sáhnu po budíku, zjistím, že zůstává ve svém časovém rozpětí, a strčím mu budík před nos. Erwin se stáhne, lehne na psí matraci vedle mé postele. Chvíli je ticho. Pak si začně probírat kožich, drbat se, provádět intimní hygienu, u čehož všeho funí, mlaská ... Mezi tím občas vstane a zkotroluje, jestli mi nevyčuhuje z pod deky nějaký kousek nohy, nejlépe palce, aby je důkldně olízal.
Jiná situace je, když jsem do uličky zády. To vezme od hlavy a strká každých pět centimetrů čenich pod deku, přímo zavrtává, jestli jsem tam opravdu já. Jsem a předstírám hluboký spánek

No, většinou v 5:45 jsme už v parku
Jsou přeci prázdniny a mohu si přispat.

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2013 10:47
- Nahlásit

Drakopes
Ty bys možná mohla. Ale Erwin jako vzdělaný jinoch ví, že "mladí ležáci, staří žebráci". Nakonec to slyší z rádia a TV denně a chová se zodpovědně. Už se přihlásil do druhého pilíře?

worick
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2013 11:29
- Nahlásit

Strejda
Ty bys možná mohla. Ale Erwin jako vzdělaný jinoch ví, že "mladí ležáci, staří žebráci". Nakonec to slyší z rádia a TV denně a chová se zodpovědně. Už se přihlásil do druhého pilíře? -

Drakopes
No, většinou v 5:45 jsme už v parku
- V noci jsem si hledala nové trekovéboty, takže jsem šla spát někdy po 3h ranní...to už vy jste skoro vstávali
V okolí ta háravka, takže ti naši dva trkvasi celý den spí a celou noc střídavě poštěkávají a vyjí, i dvojhlasně...akorát si opravdu nejsem jistá, jestli to sousedé ocení

Panebože a to s nima máme jet o víkendu na ten výlet, za Strejdou a Evey do Jeseníků To bude tedy něco A vy dva nepočítejte s tím, že tam budem přespávat...to by dopadlo I když Strejdo díky za tip My by jsme museli mít minimálně ten pokoj s balkonem, aby jsme je tam ,,ubytovali" A mít tam takováhle čtyři ,,hovádka" najednou, to by ani ten frbul asi nerozdýchal

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2013 12:39
- Nahlásit

worick

Jeseníky - plán B
Ještě jsme neodstranili následky kosmetické kůry. V neděli jsme jeli na cvičák. Na psy máme auto, ve kterém to smrdí jak v psí boudě. Už jsme si na to zvykli. Tentokrát musela být otevřená všechny okna.

Psi musí zůstat doma. Do žádné hospody by nás nepustili a těžko by takový smraďoch mohl spát s námi v jednom pokoji. Možná by pomohlo, kdybychom ji ostříhali jako ovci. Ale spíš počkáme až vylíná a bude mít nový kožich. Do té doby jí omezíme sociální kontakty jen na nejotrlejší milovníky psů.

Pokoj s balkónem jsme už měli. Tam bys ubytovala leda tak čivavu. Ale pokoj měl předsíň s dlažbou a tam by se psi pohodlně vešli a mohli by tam mít vodu.

<< 1 ... 594 . 595 . 596 . 597 . 598 . 599 . 600 . 601 . 602 . 603 . 604 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání