Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 603 . 604 . 605 . 606 . 607 . 608 . 609 . 610 . 611 . 612 . 613 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 12:36
- Nahlásit

Evey
Ostudo, to jsou přece bunkříky:
http://www.military.cz/opevneni/lo.html
Že Ti za trest půjčím tu knížku?!

Evey
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 12:50
- Nahlásit

Vlčáčková
Ostudo, to jsou přece bunkříky:
http://www.military.cz/opevneni/lo.html
Že Ti za trest půjčím tu knížku?!
Tak takových bunkrů tu máme spoustu, ale slovo řopík jsem tedy nikdy neslyšela.
se stydím no, ale knihu fakt neposílej.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 12:51
- Nahlásit

worick
To víš, my mimozemšťani... :-D Táta když dělal papíry ke svému árijskému původu (kvůli Hitlerovi), tak se za 3 generace před sebe dostal do roku někam kolem 1780. U nás byly vždycky děti pozdě. Já teda nemám žádný a nakonec můžu být ráda, protože přenášet geny po mojí matce mi přijde poněkud nezodpovědné.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 13:16
- Nahlásit

Evey
ale slovo řopík jsem tedy nikdy neslyšela.
Řopík je to od Ředitelství Opevňovacích Prací.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 14:05
- Nahlásit

V okolí mého rodného Trutnova jich taky bylo/je hafo. Vtloukali do nás od 1. třídy, jak je nebezpečné do nich lozit...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 14:08
- Nahlásit

Drakopes
Vtloukali do nás od 1. třídy, jak je nebezpečné do nich lozit...
Do řopíků? A proč? Vždyť je to betonová skořápka a max. železné dveře. Jinak nikde nic není. Povětšinou. Munice rozhodně ne. Leda tedy, že by bylo nebezpečné to, že tam člověk mohl uklouznout ... víš po čem ... protože tam někteří chodili místo na veřejný záchodek.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 17:19 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

worick
Že prý mamka má pracovní úraz proudem ze zahrádky. Kdo ví, jestli to nemá z bazénu!

Nevidila bych se, kdyby to byl obrázek z Ruska .

Drakopes
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 17:52
- Nahlásit

Vlčáčková
bylo jich spousta v odlehlejších částech lesa a snad v té době si tam někdo pádem zlomil nohu a než ho našli, bylo po něm. HIstorky z dětství ...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 22:25
- Nahlásit

Drakopes
A jo. Ale samotní řopíci jsou celkem bezpeční. Ti hnedtak nespadnou, beton na nich prý zraje 100 let. Ledaže by si tam člověk o něco urazil hlavu.

Eninka
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 22:31
- Nahlásit

Vlčáčková

ahoj, tys krysa Vasilisa, volám ti, máš obsazeno tak spoléhám, že se ozveš zpátky a ty nííííííííííííííc

Kessie
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 22:52
- Nahlásit

Spousta řopíků je na Šumavě... když jsme byli na dovolené v Kubové Huti (opravdu nádherný místo) a šli jsme po lese, narazili jsme na několik takových betonových krytů... Honzík je všechny musel prozkoumávat...

Kessie
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 22:56
- Nahlásit

Vlčáčková - já bych Ti to ráda napsala, odkud je vidět Brno jako na dlani... (ale ne takhle veřejně) bydlíme 30km od Brna na jihovýchod a fakt to máme od Kohoutovické vodárky až po Líšeňský vysílač... když nastavím správně dlaň, vejde se mi tam celé to Brno... Fakultku a Špilberk rozeznávám jasně, Židenice poznám podle komínů, Královo Pole vím kde leží díky jedné takové veliké budově...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 22:58
- Nahlásit

Eninka
Jé, promiň. Já to neslyšela. Tak třeba zítra.

Kessie
Měly být tři řady za sebou. Někde jsou řady daleko od sebe a někde jsou těsně za sebou. A dva řopíky vedle sebe měly střílny tak, aby si trochu překrývaly palbu. Takže celkem vzato, když se šikovně jde, tak to může být Tour de řopíci.

worick
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2013 10:52
- Nahlásit

Vlčáčková
Nevidila bych se, kdyby to byl obrázek z Ruska - kristenanebi to snad může být jedině z Ruska...někdy přemýšlím, jestli nemá celý národ nějakou mentální vadu, nějaký změněný chromozom...

Včera jdu už skoro potmě s konvou do jezera pro vodu a za barákem sedí Gůča a na něco na zemi čumí. Když jsem přišla blíž koukám:doprdele ryba A co víc ten jeden jedinný, cca 15cm pstruh, co jsme vloni vylovili před vyschnutím z potoka...(z těch velkých našich starých už jsou po smrti všichni, dojednoho) Naštěstí ho asi jen poškrábala a ještě dýchal, tak jsem ho hned hodila do vody a zatím ho na hladině plavat nevidím Třeba to rozchodí

worick
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2013 10:55 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Kessie
Vlčáčková
teď volal Tomovi nějaký chlap, co jede vedle do vesnice kupovat od naší známé auto, že jestli je možné, že je Javorník od Brna 3h cesty?! Tom mu říkal, že možné je všechno (že někde v Beskydech nějaký Javorník je ) ale sem by to měl za hodinu zvládnout

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2013 10:56
- Nahlásit

Kessie
Honzík je všechny musel prozkoumávat...
To by si u nás přišel na své. Kolem tvrze Bouda je bunkrů mnoho (po červené), do Boudy se dostanete na prohlídku. V Králíkách je bunkr - muzeum a kousek od Evey také. Vy byste s Kessie zatím šly na kafe.

worick
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2013 12:12
- Nahlásit

Aha, tak že oprava: pstruh leží natažený na dně z patra je to vidět Kruci, bělic je tu hafl, nikdo o ně nestojí, zachránili jsme je taky z potoka, ale ani mi nevadilo, že by je volavka vyžrala, jinak budem čekat až pojdou stářím Chtěli jsme nové pstruhy a já chtěla červené a žluté karasy...ale Tom je nechce Ještě chci Slunečnici pestrou(taky ryba ) ale tady se nedá sehnat - buďto v Jižních Čechách a nebo na Slovensku, jenže k Bratislavě teď vůbec nejezdíme

Drakopes
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2013 13:57
- Nahlásit

Byla jsem dneska na Floře v antikvariátu (pro detektivku od Dicka Fancise z knihovny, co si ji "přečetl" Erwin). Šla jsem pěšky a nahoře u vodárny koukám na zelený pás mezi chodníkem a silnicí. Z druhé strany chodníku je vodárna, takže jen plot a kopeček, přes silnici to vypadá podobně, takový docela zastrčený kout. A teď zírám na ty kytky - všech barev, zádná macešková umělina, žádný plevel mezi nimi. Tak šlapu podél toho záhonu a obdivuji, ani jsem je všechny nedokázala pojmenovat. A na konci toho chodníku informační sloup:
Že tam jsou zasázeny trvalky a nádherně rozebrané, jak to ve svých důsledcích je mnohem méně náročné na údržbu, vypsali tam všechny vysázené květy s přehlednou tabulkou, co kdy kde kvete.
Vypadalo to moc hezky, určitě to tam je nejmíň dva roky (normálně tamtudy nechodím) - nachlo mě to

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2013 20:46
- Nahlásit

worick
doprdele ryba
Myslím, že Gůča dostane nobelovku:
Já myslela, že už vyhynuly!: http://21stoleti.cz/blog/2008/10/31/chodici-ryba-p redkem-pozemskych-obratlovcu/

Kessie
bydlíme 30km od Brna na jihovýchod a fakt to máme od Kohoutovické vodárky až po Líšeňský vysílač...
Pěkně popsáno. Jestli se teda někdy neseberu a nepůjdu udělat průzkum, kde to bydlíte, abych se taky podívala a zkontrolovala, jestli nekecáš a je to fakt tak pěkný.

Kessie
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2013 08:08
- Nahlásit

Vlčáčková - je to pěkný, jen nesmí být opar nebo mlha... Od nás jsou dokonce vidět Hostýnské vrchy, Bílé Karpaty, Pálava je na dohled (to konec konců odkudkoliv na Jižní Moravě ), myslím, že i Vysočinu můžu zmínit... někdy vidíme, jak Dukovany vypouští páru... to už tedy není vidět přímo z naší zahrady, ale když vylezu na kopec, který máme přímo za zahradou, tak vidím opravdu nádherně... dokonce jsem našla na facebooku nějakou skupinu amatérských fotografů, kteří z blízkého Blučinského kopce vyfotili i Alpy... tak jsem si říkala, že jak bude chvilka a bude schopné počasí, vylezu nahoru s dalekohledem a budu se taky kochat...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2013 12:05
- Nahlásit

Kessie
Pálava je vidět i od nás.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2013 09:58
- Nahlásit

worick
prosimte, mam na tebe otazku - k cemu presne je komposter? tam muzu hazet travu a bioodpad z domacnosti, ze? a s tim co to nakompostuje pak prihnojovat?

u nas na vsi zbyly jeste kompostery nejake k zapujceni zdarma - tak jak moc je vyhodny si o nej zazadat?

worick
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2013 11:27
- Nahlásit

cernej caj
Asi tak: s kupovaným kompostérem nemám žádnou zkušenost, protože náš objem je obrovský, předčí ho snad jen obecní kompostárna....takže my máme kompostér dvouoddílový, vystavěný z betonových tvárnic...velikosti zahradního domku Dva roky plníme jednu komoru a tu zkompostovanou ano - vyvážíme ke kytkám. Rostliny, záhony na zeleninu...atd. se zaváží (přihnojují) kompostem na podzim, ještě líp je brzy z jara (což my ovšem nestíháme ) Na kupované kompostéry lidi většinou nadávají, že to ne moc dobře funguje. Kompostér by neměl mít dno, aby se tam dostaly žížaly a ostatní havěť, což přispívá k dobrému kopostování. Posekanou trávu musíš první nasypat vedle a nechat ji v malé (rozhrnuté) vrstvě zavadnout, protože čerstvá ve vyšší vrstvě hnusně hnije, pak teprve s ní prosýpat veškerý bio odpad z domácnosti: zbytky jídel, skořápek, my hážem i kosti( ale nemá se to, protože to láká potkany a taky se většinou za tu chvíli nerozloží) schnilou zeleninu, když loupu brambory, dělám to na noviny a vyhazuju to i s nima (je to celulóza, vadí trochu jen barvy které, ale od jisté doby, musí být zdravotně nezávadné) no a všechen plevel a zbytky rostlin ze zahrady. Nemá se dávat kvetoucí a se semeny, ale v našem kompostéru dosáhnem tak vysoké teploty, že to nevadí Jo a taky veškeré psí chlupy a hovňousy Netuším, kolik má normální domácnost odpadu, ale když máte i nějakou zahrádku s trávou a plevelem, tak si myslím, že je správné kompostér mít. Správný kompost poznáš podle toho, že vypadá jako čerstvá, hrubozrná vlhká zemina, nesmrdící, spíš vonící jako zem po dešti. Když tě ještě něco napadne, klidně se ptej

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2013 11:45
- Nahlásit

worick
spis premyslim, jestli by se nam hodil... mame teda ted 2metrovou hromadu posekane travy... hromada mela tak metr, kdyz sme dum kupovali a ted kdyz se vzdycky zacne sict vysoka trava, tak uz jen pribyva tak by snad v komposteru mohla jit rychlejc... my moc odpadu nemame, hodne ze zeleniny pro psy ci pro nas k jidlu - stopky a slupky, jinak toho moc nemame... ale komposter prave muzeme mit zadarmo, tak jestli by se vubec hodil, coz asi jo- pokud to mas pak jak peknou hlinu... diky

worick
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2013 11:47
- Nahlásit

Kessie
Vlčáčková
Pálava je vidět i od nás. - za dobré viditelnosti i od nás ale je hooodně daleko

Vůbec jsem nestíhala U nás ty Slavnosti....to se rovná...návštěvy a žrací orgie, které u nás začaly už bráchovým pátečním grilováním a končit budou na Tomovy narozky....grilováním zítra. Ty tam měsíce hladovění a odříkání si
Mezitím jsem v pátek šílenou rychlostí plela zase vpředu, protože kolem chodí davy lidí, tak ať zrovna nevidí ten bordel. Za následek to má to, že jsem si zase nějaku tou debilní rostlinou šlehla tu po lýtku, tu po ruce, dokonce i do výstřihu a už to svědí jako prase a čekám na pupence
Pak taky úklid baráku, kdyby nedejbože někdo přišel včetně mytí oken No a mezitím lítám s klukama na potok, trhala jsem ovoce (rybíz, angešt, maliny, moruše...) na pečený čaj, což jsem včera večer taky vyráběla
Počasí se letos krásně vydařilo, nebylo šílené vedro, protože vane dost chladný severák, ale sluníčko a v sobotu v noci se dokonce i oteplilo, zatímco už včera bylo i přes den hodně chladno (teda na sluníčko teplo, 24st., ale ten vítr to dost chladil) Lidí strašně moc, jsem zvědavá, kolik napočítají...
Jinak je šílené sucho, Tom včera ani nemohl na oběd vykopat brambory, jsou tam jak zabetonované, v zemi praskliny až do Číny, v potoce sotva třetina vody a rapidně každým dnem ubývá Pršet u nás ovšem nebude, bouřky ve středu na Šumavě, maximálně v Praze

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2013 17:02
- Nahlásit

cernej caj
worick
No sláva, že tu někdo je. Už jsem si říkala, že asi dezertuju ke špicům. Stejně jsem tu bez berňáka taková nějaká nepatřičně druhově neukotvená.
Přečetla jsem si se zájmem o kompostéru. Možná bych mohla taky nějaký vyrobit spolu se sousedem, co si tu na mém pozemku pěstuje tu lucerku (vysoký jetel). Určitě by se mu to hodilo.
Jo a už mám skoro celý plot kolem pozemku. Mám k němu teda výhrady, ale je. Nelíbí se mi škvíry pod ním. Je tam však ostratý drát, tak to snad bud dobrý. Ale přemýšlím, jak to ještě líp zabezpečit proti úniku zvířat.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2013 20:03 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

zašli jsme na pivo

Tá ta
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2013 22:00
- Nahlásit

O kompostéru toho moc nevím.
Ale (Drakopes) pivo to už zní líp.
A kde máte druhýho kluka?(nevím kterýho)
Hezká fotka.Taková láskyplná.

Evey
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2013 05:45 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

Tá ta
Tak v Anglii odrozeno, manželka se už vrátila?

Strejda
Zatím jsem nezaregistrovala, že by tu přibyl nick Teta

cernej caj
Já myslím, že takový uzavřený kompostér je dobrý na zbytky z kuchyně. Já bych ho tedy ocenila, protože mi kuny či jiná zvířátka v noci u kompostu pořádají mejdan a roztahují to po zahradě.

Strejda
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2013 06:15
- Nahlásit

Evey
Zatím jsem nezaregistrovala, že by tu přibyl nick Teta
Nestraš ...

<< 1 ... 603 . 604 . 605 . 606 . 607 . 608 . 609 . 610 . 611 . 612 . 613 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání