| Autor |
Zpráva |
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2013 14:50
- Nahlásit
Evey
Chci tam být hned.
Náhradní řešení:
Když je vedro, musí zaměstnavatel zajistit nápoje. Kolegyně, co to má na starosti, se rozhodla, že máme nárok taky dvakrát denně na zmrzlinu. A vzala si to hned za své a stará se o to. To byste si taky mohli zavést a k tomu ještě škopek se studenou vodou (na nohy).
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2013 15:10
- Nahlásit
Evey
Máme opět hot spot. Tentokrát horší, doufám, že byl odhalen včas. Musela jsem vystříhat plochu velikosti dlaně od ucha až ke koutku tlamy. - to nechápu, že na tak divném místě... Chápala bych někde pod krkem, v podpaží, tříslech...Máš tušení, proč to tak je, co by jí to mohlo dělat? Kluci se máčí třikrát denně, prykticky vůbec neusychyjí, protože pak si na ta urousaná břicha lehnou, Berry se namočí cca pod náprsenku, Worka je urousaný celý, i když ne úplně promočený, to je cca do poloviny psa. Kontroluju je pravidelně denně, abych zachytila první příznaky, protože z tohoto důvodu to čekám každou chvíli Zatím ťuk, ťuk dobré A jak to u vás vypadá, je to lepší?
Se tam rovnou nastěhuj. Tom se bude starat o váš dům, ty o mamčin. Taková pauza neuškodí. - mně to taky napadlo, hlavně po tom co jsem zjistila, že hodně lidí ví, že mamka není doma (polovině to vyslepičila ona, polovině já ) a co jsem si vzpoměla na tu před půl rokem vykradenou sousedku - tak jsem jí vzala těch trochu peněz co měla doma(zůstalo jí z báby pohřbu, co si ona šetřila) a pár zlatých prstýnků radši k nám. Jinak ona nic cenného doma stejně nemá
Kessie
tak oleandry od mamky si nastěhuj taky k vám... protože ty zalévám 5x denně... v takových parnech... - teď ti přemýšlím, že oleandry jsem tam nezalévala, že je asi už nemá...ale mívala....ale nadávala, že to furt něco chytá, tak je tuším zrušila. Má durmany, bouganvileu, ibišky a má tam i mini rajčata no a přes celý balkon ty muškáty. Má na nich dané velké kameny (ve všech truhlíkách) protože se jí překlápěly a padaly na zem. Při té bouřce v neděli s napětím sledovala, jestli to ustojí a nebudou padat lidem na hlavy (není to nad chodníkem kousek od )
Pěkné fotky, jsi se pochlapila Já si ne a ne vzpomenout vzít někam foťák a něco taky nafotit. Než jsem vvyfotila, jak jsou u nás keře nad potokem suché na troud, trochu popršelo a je to lepší, tak nevisí, i když to suché listí už se samozřejmě nezvetilo
Byla u vás v noci bouřka? Mamka v Brně hlásila a dle radaru zpětně, to vypadalo až po Hodonín...(a já ve tři v noci viděla v dáli blýskání tím směrem...)
Strejda
U nás není jen problém to hrozné sucho, protože co do měsíců, byly bez deště jen dva, zatímco vloni celkem 4! a to bylo zničující úplně. Tento rok tomu dávají ovšem velkou ránu ty strašně a dlouhodobě vysoké teploty. V tvém grafu jsou teploty....no kéž by byly u nás! Před hodinou focená meteostanice: horní teplota je venkovní, dolní je s větrem, který je nad ní (tuším 9 něco, tam je...?)
Noemi
Pršet začalo těsně před Vršovicemi, když jsem vystupovali z vlaku, už to vypadalo jako z hoodně blbého katastrofického filmu.... - to jste měli pěkně vzrůšo cestu Pokud se to netýká mého baráku a zahrady, tak jsem celkem v klidu Tady vidím +bydlení v bytě
Volala mamka, má po operaci, trvalo to 2.5h a byl to prý děs běs Hnusné bylo opichávání celé ruky snad 100 injekcema a přímo šílené prý jak bolela ztažená ruka pod ramenem - aby tam prý neproudila krev. Říkala, že už nemohla od bolesti vydržet, tak že jí dávali mokrý hadr na hlavu, aby neomdlela a taky jí varovali, že to ještě není vyhráno, protože až tu ruku budou povolovat, tak to bude teprve něco....no a prý teda bylo Tak si říkala, že snad už nemůže ani víc bolet, kdyby jí to dělali za živa Neví jak to přesně má, ale má rozřezaných víc prstů (minimálně ty dva, palec s ukazovákem) a taky jí brali kůži z břicha. Ruku po zápěstí má celou zafačovanou na velkou gagulu a přisádrovanou k dlaze Ale to nejhorší má snad za sebou, ještě aby to nezačalo nějak hnisat, či tak něco...
Říkala, že od rána tam vozili taky moc úrazů, prý lidi už snad blbnou z horka...říkal doktor
Teď si sednu ke compu, Berry leží za barákem, Worka přechází a polehává po baráku, kočky jsou zalezlé někde venku pod keři a koukám, po druhém břehu jezera šlape ta cizí kočka, co se tu občas ukáže. Najednou vidím, že asi někde na kameni vyplašila Žofii a ta plave přes jezero na mou stranu. Začala jsem tušit průšvih a rychtyk: už jí chyběl asi jen metr a půl ke břehu a žbluňk, sežraly ji ryby!!! Mrchy jedny nenažrané, vystěhuju je myslím zpátky do potoka! Vyletěla jsem i na molo, že jí nějak zkusím pomoct, ale už jsem jen viděla, že nevyplavala a ty svině něco žváchaly... Pstruzi tohle nedělali, ti byli zblblí a žrali jen granule, zato tyhle bělice, to je hrůza... Abych se bála, že mi sežerou kočku, až se půjde napít...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2013 15:14
- Nahlásit
Drakopes
U nás bouřky taky proběhly. Alfí, co je po mrtvičce, je k bouření tolerantnější. Je neklidný, ale neplaší a brzo se uklidní a usne. - tak vidíš, dokonce i na tomhle se najde něco pozitivního alespoň mu to otupilo smysly
V parku polámané stromy, Ervin nadšeně ohlodával větve a roznášel po parku, aby dosáhl rovnoměrného pokrytí - já jak mám teď to poklízení králíků, tak jsem jim přivezla dárek: předevčírem jsem bv jednom místě musela ořezat vrby, tak dostali větvičky na hlodání...snad je nenajdu natažené, nafouklé
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2013 15:15
- Nahlásit
Strejda
máme nárok taky dvakrát denně na zmrzlinu. A vzala si to hned za své a stará se o to. To byste si taky mohli zavést a k tomu ještě škopek se studenou vodou (na nohy). - takže, odcházím s klukama máčet nohy v potoce a pak pohledám v mražáku Magnum (díky za tipa )
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2013 16:00
- Nahlásit
worick
V tvém grafu jsou teploty....no kéž by byly u nás
To jsou teploty ze Suchého vrchu. U nás to tak bohužel není.
lidi už snad blbnou z horka...říkal doktor
Někteří řidiči teď jezdí hůř, než dědci na Dušičky a parkují nemožně (jako blondýny).
dostali větvičky na hlodání...snad je nenajdu natažené, nafouklé
Asi ne, sousedka si větve od nás bere pro králíky pravidelně.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2013 22:05
- Nahlásit
worick - Byla u vás v noci bouřka? - ano, vzbudilo mě ve dvě v noci dunění hromů... jelikož v poslední době hrozně špatně spím, už jsem pak neusnula... pršelo deset minut... hnal se jeden mrak... a za ním měl následovat s půlhodinovým rozestupem další, bohužel se někde po cestě rozpadl... déšť nebyl ráno poznat a vzduch byl taky horký... ono se vždycky vyprší právě podél Svratky a k nám už nic moc nedojde... zastaví se to buď o Vysočinu, pokud jde déšť ze západu - nebo o Pálavu, pokud jde z jihu - no a nebo o Blučinský kopec, pokud jde z Brna...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2013 07:33
- Nahlásit
worick
Máš tušení, proč to tak je, co by jí to mohlo dělat?
Můžu si jen domýšlet... Ve vodě nebyla. Tak si myslím, že to má z toho jak se chodí neustále opalovat, když už je jí velké vedro, tak přijde dovnitř a plácne sebou na chladnou dlažbu. Podle fotky chtěla vetka hned dávat antibiotika, já ne. Když to viděla osobně tak naštěstí usoudila, že je to v pohodě a nebude to třeba.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2013 14:32
- Nahlásit
Evey
chtěla vetka hned dávat antibiotika
Někteří doktoři veterinární medicíny by nejradši dávali ATB i na línání a plandavé uši.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2013 14:48
- Nahlásit
Strejda
Někteří doktoři veterinární medicíny by nejradši dávali ATB i na línání a plandavé uši. Bohužel i ti humánní.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2013 14:54
- Nahlásit
Evey
Bohužel i ti humánní.
To zase ne. Nevratně línám mnoho let a doktor mi nic nenabídl.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2013 22:31
- Nahlásit
Strejda
na pokladnu toho moc nečekej
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 09:47
- Nahlásit
Evey
Strejda
Tá ta
Čauky, já jen v rychlosti: včera jsme se byli celý den koupat, teď jedem pro mamku
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 09:49
- Nahlásit
worick
Čauky, já jen v rychlosti: včera jsme se byli celý den koupat No, já se taky včera celý den koupala, ale ve vlastním potu. Odpoledne jsme měli v kanclu 30 st.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 19:19 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Ták, jsme doma, mamka už si poklízí sama Teda tvrdila to, ale popravdě nevím, jak to s tou rukou zvládne, respective s tou jednou levou, neb tuhle má na dlaze na šátku Na převaz jedem v úterý a asi vlakem, protože zpátky by nás prý vzal brácha, který pojede z Prahy. Spěchali jsme domů, jelikož jsme už cestou viděli, že se blíží bouřka...no jasně...o údolí vedle, tak o 10km Ale ať nefrflám...tay můžou spadnout kroupy jak tenisáky, což ukazovali včera či kdy z Francie....a to bybylo teprve něco!
Evey
Odpoledne jsme měli v kanclu 30 st. - sim tě si stěžuj My to máme v baráku celý den a Tom v tom spí(magor ) ráno měl v ložnici na teploměru 30,4st! To jako ne už ohřáté...ale to nevyvětrané!!! Chápete to?!?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2013 07:59
- Nahlásit
Včera pršelo celé odpoledne. Začalo to bouřkou a zůstalo pršet. Večer jsme šli tedy do parku za deště. Dopoledne jsem si koupila krásný, velký barevný deštník ... a nechala ho doma.
Kluci z deště moc nadšení nebyli, Alfréd se pořád vecpával ke mně, že by šel pod deštníkem (měla jsem takovej malej, kapesní, takže co jsem nezmokla přímo, zmáčel Alfík tám otíráním )
Ráno příjemných 17 stupňů, neprší je šmouhaté modro.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2013 09:11
- Nahlásit
Drakopes - k nám to přišlo až večer... už to zase vypadalo, že se to o Pálavu roztrhá... radar to jasně ukazoval, tak jsem zalívala všechno a nakonec kolem desáté přišla bouřka a v noci pak ještě dvakrát... vzduch je svěží, větráme... ale sluníčko už vykukuje... venku je ale momentálně příjemněji, než uvnitř... místnosti jsou vyhřáté...
worick - koukala jsem na radar včera z večera a říkala jsem si, že se vám to asi zase vyhne...
Super, že už to má mamka za sebou, snad i to léčení proběhne stejně dobře a v klidu!!!
Tá ta - jak jsou na tom kluci? Nechytila je ta bouřka, co o ní včera v televizi mluvili? Někde ve Francii... já jsem u toho pekla, tak jsem neviděla kde přesně, jen jsem slyšela, jak na 24-ce o tom mluvili...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2013 09:13 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
worick - ještě jsem si vzpomněla, jak jsme se kdysi tady bavili o tom, co sledujeme v televizi... před necelým měsícem jsem nainstalovali novou anténu a chytáme teď Prima Zoom (možná jsem to chytali i před tím, nevím, ale teď jsme se na to začali koukat) a tam teda chodí tak zajímavý dokumenty... o zvířatech, zeměpisný, o Egyptě a faraonech, o válce...občas i některé konspirační teorie, což mě hrozně baví - super... zatím jsem nadšená...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2013 11:11 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Kessie
kolem půlnoci se na nás konečně začal blížit mrak, který vypadal dost hrozivě, ale z předešlých zkušeností jsem si říkala, že budem rádi, když naprší alespoň něco Udělali jsme různá ,,protibouřková opastření" - vypli počítač, satelit, pozavírali ventilačky doprotivky a čekali. Jo, blýskalo z dáli dost hrozivě, šlo to na nás od jihozápadu, jihu až přes východ - všude dokola Viděla jsem dokonce, že někdo asi od elektrikářů jel k vysílači k trafu, protože bylo vyhořené od kterési bouřky ještě před dvěma měsíci a asi jen nějak provizorně opravené a shodou okolností, ho teprve včera dopoledne opravovali - v celé dědině vyplá elektřina Nakonec jen pršelo a když jsem se byla dívat kolem jedné v noci na srážkoměr (protože jsem se bála, že už to přestává ) bylo tam jen 7mm Byla jsem strašně zklamaná, čekala jsem alespoň 15mm, ale jsem se utěšovala, že to tam možná ještě všechno nesteklo. Pak se ale najednou začalo znova blýskat a intenzita deště zvednula Ráno se jdu s obavama mrknout, kolik to teda bylo (bo jsem usnula ) a čumím 41mm!!! Jsem se musela dívat dvakrát, jestli mně nešálí zrak Tom hlásil, že do půlnoci byly ještě 2mm, takže nádhera...teda na naše poměry
Drakopes
- no s Prahou se to samozřejmě nedá srovnávat, tam máte 100mm týdně určitě
Strejda
netaháš vodu ze sklepa??
Kessie
jo jo, Prima Zoom, tam sleduju taky ty dokumenty, páč nemáme National Geographic - to bych od televize ale asi neodlezla Cha, ha, konspirační teorie - tak ty mně právě zase moc nebaví, spíš přírodopisné a ty válečné, jo a nevím jestli to šlo tam, ale pak ještě takové ty kriminalistické metody - jak hledali různé masové vrahy...
A ještě jsem si vzpoměla, že jak jsem mamce o půlnoci volala, ať se připraví na ty bouřky, tak už měla všechno povypínané a ,,pochválila se" že si ještě vzpoměla, že nevytáhnula koaxiál od satelitu a jak tam šla (potmě) tak přeletěla přes křeslo a spadla, naštěstí na levou stranu - ne na tu operovanou ruku... To by byl teda průšvih, tuším by jsme ji tam vezli ráno zpátky
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2013 11:17
- Nahlásit
Kessie
Tá ta
jak jsou na tom kluci? Nechytila je ta bouřka, co o ní včera v televizi mluvili? Někde ve Francii... - có?! kluci už tam byli, vy už jste tam byli??
Tady zatím nízká oblačnost, celkem tma...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2013 11:56
- Nahlásit
worick
netaháš vodu ze sklepa??
Docela brzo po nastěhování jsme našli všechny cesty vody do domu a (kromě pitné vody) jsme všechno svedli do skruže v nejnižším rohu zahrady. Byla to hrozná dřina, ale vyplatilo se nám to. Jen když prší hodně dlouho, tak je trochu vody v kotelně, ale tam je malá jímka, kterou vybereme.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2013 19:10
- Nahlásit
worick
Ták, jsme doma, mamka už si poklízí sama
Prima, že to mamce tak jde. Určitě se snaží a to dělá moc.
Tady běhala včerejší bouřka tak nějak kolem dokola. Azylantku to však i přesto stresovalo, byť to skoro nebylo slyšet. Takže od 24 do 1:20 jsem česala psy za hlasitého zvuku rádia. Pak už to bylo OK.
Jinak teda hádejte, co našel u nás v obýváku azylový pes Ríša za zvířátko. Už jsem tu měla ropuchu, netopýra, pavouky jak kráva, srnce, ptáka, kuny, kočky zdivočelé, myši, ale tohle zvíře jsme zde ještě neměli.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2013 19:50
- Nahlásit
Vlčáčková
Jinak teda hádejte, co našel u nás v obýváku že by nějakého hada?? brrr
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2013 21:07
- Nahlásit
Drakopes
že by nějakého hada?? brrr
Stepoval tam kolem mojí tašky zprava zleva. Tak koukám, co tam má a nic nevidím. Za chvíli tam stepuje znovu. Tak koukám znovu a zase nic nevidím. Pes strká rypák pod tašku z jedné strany, ze druhé strany. Zvednu tašku a co tam není? Zakroucená tkanička užovky obojkové. Takové mláďátko jen asi 35 - 40 cm dlouhé. Vyprovodila jsem ji ze dveří a štvalo mě, že nevím, kde je foťák.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2013 11:46
- Nahlásit
Vlčáčková
u nás užovky běžně, ale doma ještě nebyla Kluci mají respect a nejdou k nim, Gůča je likviduje...mrcha malá
Hele Garfield (Leonek )
Nevíte někdo, co je tohle za hmyza? Je to malinké, i s těma ,,klepítkama" to má do centimetru. Je to nějaký pavouček? Potkala jsem ho v jídelně na zemi a ještě jsem to neviděla, vypadal jak štírek, tak jsem ho fotila. Ale mým foťákem to nejde pořádně zaostřit ani jednou technikou
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2013 11:48
- Nahlásit
Drakopes
jéé, ty jsi tu Vlčáčkové hádanku uhádla
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2013 12:06
- Nahlásit
Vlčáčková
co našel u nás v obýváku azylový pes Ríša za zvířátko. Už jsem tu měla ropuchu, netopýra, pavouky jak kráva, srnce... - ty jsi měla srnce v obýváku?!
Včera jsme šli na prochajd, už se stmívalo a do vedlejší vesnice tady po těch loukách běhal Worka na volno. Šel i Tom a byl s nervama hyn, protože sýčkoval hned u brány, ať ho připnu (však vím, že má pravdu, že Worka zdrhne při nejbližší příležitosti, ale tu není moc provoz, nahoře náhon a k lesu, z druhé strany potok...tak je to jedinné místo, kde to risknu, aby se vyběhal...) Přejdem kolem koupáku a na konci Worka šup do křoví. Tom:k...a já to říkal, je v tahu! (Worka tam kadil ) zdrhnul vzápětí naštěstí běžel doleva a sny stály až u náhonu vpravo Což on sice v momentě vyčenichal (bylo vidět, jak lítá s rypákem u země po stopě ) ale přes náhon za nima, si netroufnul Minuli jsme jeden oplocený pozemek a za ním frrrnk ho, zase až dozadu k náhonu - další srna byla o cca 200m vpravo. Když ji zmerčil, to jste měli vidět tu rychlost, co vyvinul, jask valil podél náhonu k ní Chrt by se mohl stydět Tom se málem modlil, já byla celkem v klidu, protože jsem věděla, že tohle už nijak neovlivním, tak nemá cenu ani řvát Srna skočila zase přes náhon, Worka to naštěstí vzdal Zbytek prochajdy byl tak dodělaný, že se táhnul u nohy (ještě 5km) Dneska kulhá
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2013 13:56
- Nahlásit
worick
ty jsi měla srnce v obýváku?!
Měla. Tedy pravda je, že jsem tam ještě neměla okna a dveře, ale bylo již zastřešeno, nahozeno. Prostě tam na noc chodil. Ráno ho zedníci máváním dírama pro okna vyháněli ven, aby vůbec mohli vstoupit na pracoviště.
Worka zdrhne při nejbližší příležitosti
To ten špiclík zde taky. Jak může něco honit, tak honí. Předevčírem dohonil puberťáka na kole (byl teda na našem pozemku, tak to psa malilinkato omlouvá) a kousnul ho do nohy. Bych ho s chutí zabila.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2013 13:58
- Nahlásit
worick
u nás užovky běžně, ale doma ještě nebyla
Doufám, že už u nás doma taky žádná nebude. Byla jsem ráda, že to nebyla zmije.
Nevíte někdo, co je tohle za hmyza?
Ňáká mrcha. Taky jsem to už někde viděla.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2013 14:38
- Nahlásit
worick - no, na první pohled to vypadá jako pavouk, ale zřejmě to není pavouk, má to je šest noh... podle obrázku... klepýtka tedy nerozeznám... nevšimla sis jestli je to schopno i létat nebo skákat?
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2013 14:41
- Nahlásit
Vlčáčková - než nám dovezla firma okna, spávala s námi na chodbě a trčících drátech od elektriky i miminka vlaštovek... teda ne úplná miminka, ale ta, která už byla ve výcviku létání...
|