Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Občanské sdružení Beky
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2013 21:04
- Nahlásit

Zkušenost s útulkem ve Žďáru nad Sázavou.
http://tyrana-zvirata.blogspot.cz/2013/09/ben-z-ut ulku-zdar-nad-sazavou.html

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2013 13:25
- Nahlásit

Krasavec Ríša po odvysílání relace Chcete mě? našel domov.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2013 01:00
- Nahlásit

Aktualice příspěvku o Beníku ze Žďáru nad Sázavou: http://tyrana-zvirata.blogspot.cz/2013/09/ben-z-ut ulku-zdar-nad-sazavou.html

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 16:43
- Nahlásit

Lumpík-kameník
Pesan byl sice zamýšlen k adopci, ale asi si ho nechám. Potřebuju postavit kamennou zídku a s Lumpíkem bych ušetřila za brigádníka:
http://sara.own.cz/video/

Eninka
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 17:04
- Nahlásit

Vlčáčková

tyjo, Lumpík je šikula, akorát bych měla strach, aby si nevylámal
žuby

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2013 17:23
- Nahlásit

Jo jo. To jsem taky měla strach.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2013 22:46
- Nahlásit

Eninka
cerny caj
Adoptované Sárince začal nový páneček dělat web: http://www.sara.own.cz

zbrnd
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2013 23:09
- Nahlásit

Jasně a kolik psů to odsere v budoucnu je fuk, hlavně, že se nyní my dojmeme!

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2013 23:40
- Nahlásit

zbrnd
Jo jo, klidně se dojímej, když to potřebuješ.

Eninka
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2013 12:46
- Nahlásit

O.s. Beky na ČT 2 v pořadu "Chcete mě?"

začátek 15,40 min

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1095970013-c hcete-me/213563221300031/

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 08:26
- Nahlásit

zkouknuto

zbrnd
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 15:06
- Nahlásit

Vlčáčková
Jo jo, klidně se dojímej, když to potřebuješ.
Evidentně to potřebují spíše psochranářky, co v důsledku psům jako druhu jen škodí.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 15:10 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1095970013-c hcete-me/213563221300031/

jedna ***beeep*** (musel jsem to změnit neb výraz kráva nebyl dostatečně výstižný a pokud bych použil výstižný výraz, nejspíš bych byl popraven) větší než druhá .... naflákáme psy a pak je vykastrujeme ... však co, ufiknout kus zvířete je tak snadné....doporučuji paní předsedkyni buď si najít chlapa nebo se nechat také vykastrovat ....

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 15:19
- Nahlásit

zbrnd
naflákáme psy a pak je vykastrujeme ..
Nafláká je jeden a kastruje druhý, aby dalšímu naflákání zamezil. Je mi jasné, že to nechápeš, ale třeba to pochopí někdo jiný. Kromě toho se tohle týká téměř výhradně koček, které se tak nějak samovolně naflákávají samy. A on ten "přírodní výběr" v případě koček je pro ta zvířata mnohem drastičtější, než kastrace, a navíc nevede ke kýženému výsledku, kterým je omezení jejich populace a omezení jejich množení.
Evidentně to potřebují spíše psochranářky,
Evidentně to potřebuješ spíše Ty, protože o tom stále dokola mluvíš a mluvíš a mluvíš. Vlastně píšeš.

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 15:36
- Nahlásit

zbrnd

naflákáme psy a pak je vykastrujeme

šlo o kočky

zbrnd
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 15:38
- Nahlásit

Vlčáčková

Nafláká je jeden a kastruje druhý, aby dalšímu naflákání zamezil. Je mi jasné, že to nechápeš, ale třeba to pochopí někdo jiný.
Tak možná ve Tvém snu to takto může fungovat.
Kdo ty psy naflákat chce, vždy si najde vhodné jedince, kteří jsou nekastrovaní.
A na vesnicích se to množilo takhle vždy a nikomu to nevadilo ani těm psům.
Výsledky těchto vašich psochranářkských spolků jsou vidět na každém kroku. Psů majících se špatně je v důsledku stále více a více, zachází se s nimi jako s odpadem a čím dál více lidí to považuje za zcela normální.
Proč se tedy nespecializujete na tu prevenci někdo?
Protože se u toho nedá tak emotovat co?
Nedá se tak zviditelnit, nedá se o tom drbat na každém fóru a na každé sociální síti.
Tak aspoň netvrďte, že pomáháte zvířatům, když pomáháte tak leda sobě z citové vyprahlosti mnohdy naopak na úkor zvířat (myslím psochranáře obecně).

Kromě toho se tohle týká téměř výhradně koček, které se tak nějak samovolně naflákávají samy. A on ten "přírodní výběr" v případě koček je pro ta zvířata mnohem drastičtější, než kastrace, a navíc nevede ke kýženému výsledku, kterým je omezení jejich populace a omezení jejich množení.
jasně a tak přijde Vlčáčková a psochranářky a prostě to vykastrují, protože se jim to zdá rozumný řešení. Jako bůh jsi se tedy už narodila nebo to přišlo tak nějak v životě samo?

Evidentně to potřebuješ spíše Ty, protože o tom stále dokola mluvíš a mluvíš a mluvíš. Vlastně píšeš.
Hm to je tedy důkaz jak vemeno! Gratuluji.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 15:46
- Nahlásit

Eninka
šlo o kočky
O tom se tam vaše paní předsedkyně jaksi opomenula zmínit.
Nicméně je to fuk, jsou snad kočky horší než psi?
Vysloveně tam mluví o tom, že lidé mohou dostat na vesnicích příspěvek na kastraci a zároveň tady Vlčáčková píše o tom, že se kočky namnožily samy ...nemáte v tom nějak zmatek?

Myslím, že za chvíli budou v naši zemi připadat dva psochranáři na jedno opuštěný zvíře. A asi tak jeden z tisíce psochranářů bude mít aspoň trochu odbornou šajn, co vlastně dělá.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 15:49
- Nahlásit

zbrnd
Proč se tedy nespecializujete na tu prevenci někdo?
Co si představuješ pod "prevencí"? Popiš, prosím, děkuji.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 16:01
- Nahlásit

ssshhhhh
Co si představuješ pod "prevencí"? Popiš, prosím, děkuji.
Prevence je logicky to, co preventuje to, co nechceme.
Takže v tomto případě by to měla být především osvěta a výchova.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 16:08
- Nahlásit

osvěta a výchova
...jako lidí? Učit je, že si nemají pořizovat psa a pak se na něj vybodnout? Že nemají bít a jinak fyzicky týrat zvířata? Že mají být zodpovědní? Opravdu věříš tomu, že se dají "vymítit" takové povahy? Že díky edukaci nebudou lidé krutí? To je naivní.

impact
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 16:16
- Nahlásit

Podle mě je hloupost vyžadovat jen prevenci. Všechno to jde ruku v ruce. Ať primární prevence, nebo řešení aktuálních problémů, až po tvrdou restrikci. S posledním bodem toho moc neuděláme, pokud nepůjdeme vyházet papaláše z oken. První bod se samozřejmě děje. Akorát třeba já nemám nějak touhu po tom někde vykládat, kde jsem takto intervenovala, protože už samotná činnost je dost vyčerpávající. Maximálně si někde soukromě zanadávám, na koho jsem to zase narazila.. Naopak řešení aktuálních problému se samozřejmě řeší, protože pokud to veřejnost nevidí, pravděpodobně nebude mít potřebu takové lidi podpořit.

Budu-li za preventivní aktivitu považovat každou radu pejskaři, každou konzultaci ohledně psů (myšleno v kontextu osvěty proti množení, mýtům v chovu psů, apod), tak to tvoří tak 70% mojí práce.

Chorchíku, ono kdybys někdy zabral, vylezl z baráku a nežil jenom šmírováním na internetu, tak by ses možná i divil.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 16:21
- Nahlásit

ssshhhhh
.jako lidí? Učit je, že si nemají pořizovat psa a pak se na něj vybodnout? Že nemají bít a jinak fyzicky týrat zvířata? Že mají být zodpovědní? Opravdu věříš tomu, že se dají "vymítit" takové povahy? Že díky edukaci nebudou lidé krutí? To je naivní.
Jistě, že lidi.
Učit je slušnému vztahu k přírodě, tedy i ke psům, k ostatním lidem.
Dokud nebudeme my lidé jiní, nic se nezmění, budeme žít stále stejně stupidně jak žijeme ve lži a šizení ostatních i sama sebe.
Proč píšeš o tom, že bych měl věřit, že se to dá vymítit? Nic takové jsem nepsal.
Zrovna tak jsem nepsal, že díky edukaci nebudou lidé krutí.

Takže učit lidi, že každý život má hodnotu, že nemají žít tak spotřebně, že se dá žít i jinak než nesmyslnou kumulací zbytečných věcí.
Pokud to aspoň část populace pochopí, je možné, že budou chtít, myslím reálně chtít legislativu, která ošetří chov zvířat, možná se pak budou lidé chovt lépe ke zvířatům, ke svým potomkům i sami k sobě. Dokud ne, budeme stále stejná hovada jako jsme a mimochodem v kterýchkoliv volbách si za své zástupce nezvolíme nic víc, než stejná hovada jako jsme my, protože tu nikdo víc než ta hovada nebudou.
Buď se začne měnit společnost nebo ne Je to snadné.
A tu společnost rozhodně nelze zcela či ani většinově změnit odstraňovaním následků toho, co jsme natropili.

Zkus jen nahrazovat lidem škodu, kterou jim napáchají zloději a netrestat zloděje?
Zkus netrestat chlapy, co znásilní ženskou, Co myslíš, jak by to tu vypadalo? Takže ta legislativa třeba je, pokud nechceme být ještě větší hovada než jsme.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 16:36 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

impact
Podle mě je hloupost vyžadovat jen prevenci
No to jistě, to nikdo ani nepsal, ale tady je ta preverence v absolutně nicotném poměru vůči tomu odstraňování následků a to odstraňování následků navíc v mnoha případech nadělá více škody jak užitku.

S posledním bodem toho moc neuděláme, pokud nepůjdeme vyházet papaláše z oken.
No a to je právě ten omyl. Jaké papaláše? Co to má být? Vždyť ti dotyční tam jsou jen proto, že my na to dlabem. Až na to nebudeme dlabat tak tam nebudou. Jenže jak vidno tenhle velmi jednoduchej princip je srozumitelnej asi tak pro 1% společnosti, na zbytek je to moc složitý.

První bod se samozřejmě děje
Ale neděje se v dostatečné míře respektive společnost se nemění, vztah ke všemu okolí se zhoršuje, takže toto podle mne svědčí o tom, že té prevence je safra málo.

Naopak řešení aktuálních problému se samozřejmě řeší, protože pokud to veřejnost nevidí, pravděpodobně nebude mít potřebu takové lidi podpořit.
Ale kdepak. Veřejnost to vidět může, ale nepřijde ji na tom nic mimořádného, špatného a hlavně nic, co by stálo za to nějak měnit. Aktuální problém je ten, že psi jsou množeni zcela nekontrolovaně, obchodování zcela nekontrolovaně a je na nich zcela nekontrolovaně uskutečňován zisk. Ale to společnost nezajímá, společnost zajímá tak akorát mít dost peněz, mít co vypít a sežrat, mít s kým si zašukat..to je vše.

Budu-li za preventivní aktivitu považovat každou radu pejskaři, každou konzultaci ohledně psů (myšleno v kontextu osvěty proti množení, mýtům v chovu psů, apod), tak to tvoří tak 70% mojí práce.
Tak já to samozřejmě myslel tak, že se bavíme o smysluplné prevenci, ne o jakékoliv.
To je myšleno jen obecně, nikterak nehodnotím tvou činnost, neb ji dopodrobna ani neznám.

Chorchíku, ono kdybys někdy zabral, vylezl z baráku a nežil jenom šmírováním na internetu, tak by ses možná i divil.
To se teda nezlob, ale to mi fakt sedí od lidí, co maj na netu furt nějaký aktivity, navštěvují asi milyjon for, facebookych patlanin, stale se s nekym dohaduji, kdo kam co napsal, kdo ne, kdo odkud vytahl fotku nekoho jinyho a jinam ji umistil atd atd atd
Prosím Tě a ještě mi prozraď, čemu se mám divit, až jednou omylem vstanu od toho počítače a půjdu ven? )) Dík

zbrnd
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 16:38 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

A jinak milá Impact, ano divím se čím dál více, když vidím vztah lidí ke psům, ke svým dětem, k sobě a taky když vidím stav těch psů tedy z většiny.

A jen tak mimochodem, šmírování, pomluvy, dělání problémů jiným, samosebou těm hoším psochranářkám a hlavně absolutní neprofesionalita jsou velmi častými projevy zhrzených psochranářských princezen....

impact
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 16:56
- Nahlásit

zbrnd
Vždyť ti dotyční tam jsou jen proto, že my na to dlabem.
My? Vy Král CHVD první? Mluv za sebe..

Jinak nevím, jak ty, ale já teda ještě nedokázala ovlivnit masy lidí, co se týče politiky.

Ale neděje se v dostatečné míře respektive společnost se nemění, vztah ke všemu okolí se zhoršuje, takže toto podle mne svědčí o tom, že té prevence je safra málo.
Nevím, kde žiješ ty, ale já naštěstí žiju mezi lidma, kde ten posun za posledních 5 let je opravdu markantní.

Tak já to samozřejmě myslel tak, že se bavíme o smysluplné prevenci, ne o jakékoliv.
Každá intervence, má-li preventivní dopad, je smysluplná. Nevím, jak ty, ale já opravdu nemám ambice změnit svět. Snažím se mít vliv na lidi okolo sebe a vidět ty konkrétní posuny hodnoty, změny myšlení. A možná i proto nejsem tak frustrovaná, jako ty.

A ad zbytek. To spolu právě souvisí. Musel bys přestat kontrolovat lidi, co kde kdo a s kým a jít se podívat ven, jak to funguje reálně. Třeba i se zkusit zapojit a sám něco změnit. Místo krafání na internetu.

impact
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 17:03
- Nahlásit

zbrnd
A ještě jinak. Jak by sis takovou prevenci představoval? Zkus prosím tě nemluvit, my, vy, oni.. Představ si, že teď vylezeš z baráku a budeš mít možnost začít se skutečně preventivním programem pro veřejnost? Jak by konkrétně a reálně vypadal?

Od tebe by mě to fakt zajímalo a třeba bychom z toho i něco použili, v rámci našich preventivních programů a osvět. Ovšem musí to být postavené na konkrétních základech a ne na hypotézách, jak by se mělo změnit lidstvo.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 17:22
- Nahlásit

zbrnd
Prevence se dělá taktéž. Dělá se všechno, co píšeš. Akorát různé věci mají různou účinnost. Problém je v tom, že zodpovědným orgánům, které mají v popisu práce něco dělat, je to fuk. Poslancům, kteří by zákony mohli změnit, je to taky fuk. Takže celý systém je bezzubý a nahrává to lidem, kteří na zvířata kašlou.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 17:49
- Nahlásit

impact
My? Vy Král CHVD první? Mluv za sebe..
Ano MY.
Proč bych mluvil za sebe, když na to dlabeme my, my lidé této naši společnosti. Že to neplatí, pro zcela všechny, je samozřejmé, ale z absolutní většíny na to dlabeme. Kdyby ne, bylo by to vidět na výsledcích. Nebo snad ne?
Mimochodem ani navážením se do druhých místo argumentů realitu nezměníš.

Jinak nevím, jak ty, ale já teda ještě nedokázala ovlivnit masy lidí, co se týče politiky
A z toho má plynout co? Nebo na co jsi tím reagovala a co tím chtěla sdělit tedy?

Nevím, kde žiješ ty, ale já naštěstí žiju mezi lidma, kde ten posun za posledních 5 let je opravdu markantní.
Jaký posun a v čem konkrétně? Že se vztah k okolí zlepšuje? To jsi snad nemohla myslet vážně ani náhodou.

Každá intervence, má-li preventivní dopad, je smysluplná
No to je ale nesmysl. Možná jsi to myslela jaksi dobře, ale bohužel z tohoto to nevyplývá.

Nevím, jak ty, ale já opravdu nemám ambice změnit svět. Snažím se mít vliv na lidi okolo sebe a vidět ty konkrétní posuny hodnoty, změny myšlení. A možná i proto nejsem tak frustrovaná, jako ty.
Milá moudrá princezno, svět se změní jedině pokud se změní dost lidí, kteří ho budou chtít změnit,nefunguje to tak, jak si představuje lůza, že ho změní ti nahoře za nás, když tam zvolíme ty správné, to je opravdu představa stupidů, kterými je tato společnost majoritně tvořena.
No s tou frustrací si nejsem jistý, ale prezentuješ se jako typický muster mající touhou konat jakési "své" dobro za každou cenu

A ad zbytek. To spolu právě souvisí. Musel bys přestat kontrolovat lidi, co kde kdo a s kým a jít se podívat ven, jak to funguje reálně. Třeba i se zkusit zapojit a sám něco změnit. Místo krafání na internetu.
Koukám ty máš zřejmě detailní informace, jak žiju, kde a co dělám. Krom toho jako většina zdejších neukojených dušiček trpíš silnou paranoiou kvůli představě, že jsou všude sledovány jakýmsi zloduchem.
Můžeš se uklidnit, myslím, že zdejší psochránkyně mi mnohokrát předvedli, co jsou zač a už několik let mi nejsou k ničemu víc než ke smíchu.
Stále píšeš něco o tom, co bych tam kdesi "venku" viděl. Tak mi napiš, co tam uvidím a kde se mám na to jít kouknout. Konkrétně a ne stále dokola ty své obecnosti. To tu už vaše parta hic předvádí mnoho let a konkrétně jste dokázaly tak leda plivat a špinit a mrvit.

A ještě jinak. Jak by sis takovou prevenci představoval? Zkus prosím tě nemluvit, my, vy, oni.. Představ si, že teď vylezeš z baráku a budeš mít možnost začít se skutečně preventivním programem pro veřejnost? Jak by konkrétně a reálně vypadal?
Tu možnost má každý, ale já osobně když vidím to hejno bulanů, nemám moc chuť.
Proč bych neměl "mluvit my vy oni"? To se nesmí?
Jak konkrétně bych to viděl? Těch možností je spousta. Ať už výchova lidí k správnému vedení psa, vedení lidí k uznávání opravdových hodnot. Nebo si snad myslíš, že ti tady vysypu z rukávu konkrétní program ozdravy společnosti i s doslovnými texty přednášek či co?

Od tebe by mě to fakt zajímalo a třeba bychom z toho i něco použili, v rámci našich preventivních programů a osvět. Ovšem musí to být postavené na konkrétních základech a ne na hypotézách, jak by se mělo změnit lidstvo.
Jen to ne, božínku! Jen se to nesnažte prosím použít.
Ty totiž zjevně nechápeš, ani to, že pokud se nezmění ta společnost, nezmění se ani ty důsledky jejího konání. Ale to ti měli vysvětlit ve škole, to je dost základ.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 17:59
- Nahlásit

Vlčáčková
Prevence se dělá taktéž. Dělá se všechno, co píšeš. Akorát různé věci mají různou účinnost. Problém je v tom, že zodpovědným orgánům, které mají v popisu práce něco dělat, je to fuk. Poslancům, kteří by zákony mohli změnit, je to taky fuk. Takže celý systém je bezzubý a nahrává to lidem, kteří na zvířata kašlou.
Různé věci mají různé cíle.
Zpsochranáříš psa, pomůžeš psovi, ale psovi jako plemeni do budoucna spíše uškodíš.
Kdyby společnost fungovala majoritně tak, že by její články měly úctu k zvířatům, psochranářina by samozřejmě měla zcela jinou hodnotu, protože by byla opravdu hlavně tím zachráným sítem pro oběti těch řekněme excesů.
Ale pokud je společnost ve stavu, kdy se psem nákládá jako s věcí, jako s hračkou, je a bude pscohranářina vždy hlavně kontraproduktivní. Sice pomůže konkrétním jedincům, ale jak sama víš ani to ne zdaleka vždy, záleží, kdo to dělá, ale na stranu druhou zjevně mnohem silněji přispívá k handlu se psy a snižování hodnoty psa.
A prosím tě, proč to je těm orgánům a poslancům fuk? Není to ze stejnýho důvodu, jako že je jim fuk, že ten nepřizpůsobivej bere dávky , na který nemá nárok? není to proto, že tady je "každýmu všechno fuk"? A není tohle to, co se musí nejprve změnit? Nebo máš pocit, že ti, co je jim to fuk jsou někdo jinej než "my normální lidé" snad?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2013 18:10
- Nahlásit

zbrnd
A prosím tě, proč to je těm orgánům a poslancům fuk? Není to ze stejnýho důvodu, jako že je jim fuk, že ten nepřizpůsobivej bere dávky , na který nemá nárok? není to proto, že tady je "každýmu všechno fuk"?
Je. Snad jen ne každýmu, ale jen značné části - chci na to koukat optimisticky.
A není tohle to, co se musí nejprve změnit? Nebo máš pocit, že ti, co je jim to fuk jsou někdo jinej než "my normální lidé" snad?
No jestli to myslíš na poslance, tak "jakej pán takovej krám". Lidi si volí toho, kdo je jim blízký. Jaký je národ, takoví jsou jeho představitelé. Tady optimismem fakt netrpím.
Ale pokud je společnost ve stavu, kdy se psem nákládá jako s věcí, jako s hračkou, je a bude pscohranářina vždy hlavně kontraproduktivní.
Hele, podle toho, co si pod tím pojmem přestavuješ. Blbost je vykupovat psy z množíren, například. Ale vzít psa, odněkud ztraceného a hledat majitele (staré či nové), nebo týraného a zároveň začít dělat problémy "pánečkovi" za jeho péči, mi kontraproduktivní nepřipadá.

A o tom, jak by to dopadlo, kdyby to mělo volný průchod, jsme psali už mockrát. Tys to nevěděl, k čemu by to vedlo (aspoń ses tak vyjadřoval), zatímco já si myslela, že by to dopadlo špatně pro zvířata. Vývoj v Rumunsku dal za pravdu mě, viď? Tam je pouličních psů moc, namnožili se mezi sebou, přibyli vyhození a výsledek jsou pogromy, zcela amatérské zabíjení zvířat, v podstatě týrání, jsou tam napadení i majitelé psa, jeden je dokonce mrtvý - zastřelený na své vlastní zahradě při obraně svého vlastního psa. Takže tam by vedlo nemít útulky, nestarat se, nechat tak...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání