| Autor |
Zpráva |
Kessie
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2013 05:50
- Nahlásit
LuckaM - jééé, taky gratuluji... a nějaký obrázek aspoň na email, co, Luci? - jsem otrava, že? - tak ať se vám v domečku líbí a jste tam spokojení...
MartinaBarney - já jsem si právě říkala, jestli jezdíte i v takovém počasí... jela jsem v sobotu od našich a celou cestu pršelo...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2013 07:21 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
LuckaM
My už máme klíče od nového! - skvělé, tak to přeju, ať je ten pátek 13 to nejvíc, co se vám na novém bydlení nebude líbit
Jo, jo, jak píše Kessie, něco nám k tomu ještě pošli
MartinaBarney
Tak jsme se vrátili včera ze zájezdu - no teda, jestli jste měli tak hrozné počasí, jako bylo tu...? Ale většinou jste to měli vevnitř, tak snad to tolik nevadilo
Včera k večeru jsme byli zase na houby a už cestou tam, jsme potkávali X houbařů s košema a taškama A jasně, les prolezený, každá houba obrácená... Ale tak my to měli hlavně jako výšlap s klukama Přes to mamka našla bedle - co tolik chtěla na smažení a my zase několik praváků Vrátili jsme se po půl osmé - to už byla tma a spokojení. Taky jsme byli na slovenské straně(ale úplně jinde než minule) potkali jsme dva myslivce a oba byli slušní, žádný nepindal nic o ,,zákazu psů v lese po 16h" První hledal psa, ptal se, jestli jsou kluci agresivní, že mu tam někde běhá (asi kopov to byl...já pána špatně slyšela) pejsa. A že on je teda ostřejší, ale bát se ho nemusíme (to jsme ani neměli v úmylsu ) Za nějakou dobu jsme ho potkali a metelil chudák po stopě pána, ani si nás nevšímal.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2013 17:33 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Hmm, zase si tu píšu pro sebe...tak snad se někdo ,,chytne"
Ráno se kluci loudali v zádu, pořád čmuchali na jednom místě nějaké Dášiny přechcánky, i když ta byla už dávno se mnou o 100m dál. Krmila jsem bandoga Arga s bullkou Majou u plotu a najednou řev - kluci řvali u plotu na lovečáka, který je takový nesocializovaný (už se jednou venku Tomovi serval s Workou) a na zadní dvorek ho pouštějí jen vyjímečně. Houkla jsem na ně, ať toho nechají, neb od branky odletěl zámek tak aby se náhodou neotevřela a kluci tedy šli ke mně. Když se blížili koukám: Workovi kape s tlamy krev Tak jsem mu říkala, že je pitoma a vždycky se od toho blbého čokla nechá kousnout - tohle mu udělal už podruhé...a že mu tam nemá strkat ten rypák...teda myslela jsem při zběžné prohlídce, že má kouslý jazyk. Dopoledne po úklidu vyjdu ven a koukám, Worka má na té straně na žgrani kouli Tak jsem ho položila koukám a těsně nad pyskem dírka. Koukám znova na jazyk a jistě: ten je dobrý, to si jen olizoval tohle. Pak mně ovšem napadlo zvednout pysk: a zespoda taky pěkná díra! No tak jsem utíkala pro stříkačku s Betadinou a první jsem to stříkla jen tak z té horní strany, pak jsem zvedla pysk a stříkla do té dírky, že to pořádně vyčistím....a ono to vystříklo horem - je to naskrz Asi pojede s náma zítra na plastiku
Evey
plís, máš nějaké rady a doporučení?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 05:44
- Nahlásit
worick
plís, máš nějaké rady a doporučení? Půjde-li to tak to vyfoť, nějak si to nedokážu představit.
je to naskrz to by mohlo být plus, alespoň bude případný bordel vytíkat ven. Mělo by stačit to proplachování.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 21:25
- Nahlásit
Evey
Půjde-li to tak to vyfoť, nějak si to nedokážu představit. - šlo by to, ale jsem ráno nestíhala, neb jsme jely s mamkou vlakem na kontrolu do Brna...ale co jsem to alespoň zkontrolovala Woričkovi, tak se to zatáhlo(zmenšily ty dírky) a když jsem to trochu zmáčkla, hnis netekl...zatím. Uvidíme. Já vím, že by se to moc rychle zavřít nemělo...Jak to vypadá: no nad pyskem na boku tlamy, jak začíná chlupatá huba by mohl klíďo mít piersing
Ke všemu jsem přijela z Brna domů a Tom vzteklý hlásil, že třikrát vyháněl ze zahrady Dášu a v plotě jsou tři díry Doteď tam byla jen ta jedna, co ní už delší dobu Dášena lozila A že Worka nemůže šlápnout na levou přední A že se něco děje jsem poznala podle toho, že jsem vystupovala z auta a ti dva místo vítání stáli a vrčeli na sebe Tak jsem jim oznámila, že s protivama ubrblanýma se nebavím a odkráčela jsem ke dveřím....v momentě byli kámoši a nakvartýrovaní doma
A tady se děje co, že tu nikdo není?!
Tá to....nevíš co to berňuchové štěně...nenašlo se??
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2013 14:49
- Nahlásit
worick
..nenašlo se??
Co vím,tak ne.
Ale údajně už snad má rodina nějakou stopu.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2013 06:12
- Nahlásit
worick
A tady se děje co, že tu nikdo není?! Už jsem tu.
Včera jsem byla v Blansku.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2013 07:47 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
na tebe jsem teďka myslela, když jsem to tu otevírala....že když už ani ty sem nenakoukneš, tak to už je krizovka Víš už, kdy je ta akce v Hošťálkové a zda pojedeš?
A ta Noemi furt nic to už je doba...
Včera měl Berry zase hrozný průjem, opravdu mne to začíná děsit Mívali průjmy často, pak se to ale pěkně upravilo. A teď během 14dní už asi po třetí. Začínám mít strach, aby to nebylo něco horšího ale taky mám podezření, jestli není alergický na kuřecí. Do obou jídel, co jsem průjem vysledovala, jsem ho přidala. Taky má poslední dobou ošklivou srst (to jsem ale dávala za vinu změně šamponu) a okusuje si stehna....což zase dělá jen v určitých situacích a připadlo mi to spíš jako zlozvyk
Včera jsme celý den čekali déšť - jak šel ten mrak směrem k nám, přes celou republiku, ale drtil se o Vysočinu a nakonec to přelezl až po 17h. A jelikož jsem od rána klukům slibovala po třech dnech konečně prochajdu, byla jsem nucená jít i v dešti Obešli jsme alespoň potok do vedlejší vesnice a zpět(nic moc dlouhé) protože Woriček pajdá a pajdá Skoro na nohu nešlape. Zase jsem prohlížela, kroutila....ale já na to na té noze snad nepřijdu Jednou jedinkrát jsem objevila trn v pacce Workovi...a vlastně pak ještě jednou mezi prstama, ale to už se mu spustil hnis a ošetřil si to sám
Dneska v půl šesté mne vzbudil řev všech tří! psů (hlavně ten pronikavý Dášenin ) tak jsem vyletěla, jestli snad nehoní kočky Naštěstí to asi bylo na někoho za plotem (když se přidali i kluci) kočky jsem objevila za okny až za další hodinu...čekali tam, Dáša neDáša. Musím uznat, že je hodná a nechává je už na pokoji. Ovšem kde zas ta opice udělala díru nevím Ven jsem ji pouštěla v půl sedmé bránou. Tom mi tvrdil, že Worka už po ní skáče, já to zatím neviděla. Včera ráno jsme s ní šli a přehnaný zájem nejevili...
Jo, Workovi tu tlamici každý den kontroluju, aby se to nezapouzdřilo a nezačalo hnisat a zatím to vypadá ťuk, ťuk dobře, i ten otok splasknul
|
worick
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2013 07:52
- Nahlásit
Evey
Včera jsem byla v Blansku a teď si uvědomuju: ty si taky vybereš cestu do Blanska zrovna, když tam vyrobí hnusné uzavírky Ale vy jste možná jeli někudy z druhé strany..než od Brna?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2013 09:20
- Nahlásit
worick
Víš už, kdy je ta akce v Hošťálkové a zda pojedeš? Nejede se tam.
Začínám mít strach, aby to nebylo něco horšího Ale kuš. Žere s chutí, nehubne?
Ale vy jste možná jeli někudy z druhé strany..než od Brna? Ne od Brna jsme nejeli. My a navigace jsme si našli krásnou cestu (min. 5 třídy) kdesi lesem.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2013 10:50
- Nahlásit
Evey
Žere s chutí, nehubne? - žere jako vždy, teď ovšem nežral díky Dášeně ani jeden, ale ráno granule s kostma Berry sežral. Kadit jsem ho neviděla, protože buďto, že neměl od samého čichání čas anebo proto, že večeře zůstala v miskách Trochu se mi zdá na pohled hubenější, ale jsme nevážili, tak nevím Může to být i vylínáním zimní srsti. Na pohmat tak normálně..se mi jeví. A vzhledem k tomu, že po zimě měl skoro 3kg nadváhu (oproti běžné váze) bych byla ráda, kdyby i trochu zhubnul...samozřejmě ne díky hnusné nemoci Jinak se mi právě už tak od poloviny prázdnin, zdál takový živější, netáhnul se jak smrad, ale pobíhal...tipovala jsem háravku na obzoru
My a navigace jsme si našli krásnou cestu (min. 5 třídy) kdesi lesem - to mi připomělo předvčerejší zprávu o otevření nějaké silnice v Čechách(dálnice?) že tam občas najedou auta do protisměru, cyklisté a taky se právě stalo, že skupinka korejských cyklistů se tak držela navigace, že ne jen, že tam vjela, ale navedlo je to někam na nedostavěný úsek a oni se blbci navigace drželi tak poctivě, že narazili hromadně do muldy na konci toho staveniště a museli je odvážet sanitky
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2013 06:43
- Nahlásit
worick
to mi připomělo předvčerejší zprávu o otevření nějaké silnice v Čechách To jsem nezaregistrovala.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2013 10:21 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Čauky, včera přišla mamka s tím, ať ji vyšetřím, protože spadla se žebříkem z jabloně ...naštěstí si jen odrala bok Má toho pravda málo Ještě si vrazila trn z trnky do prstu, ale asi ho tam zalomený nemá - nic jsem nevyšťourala (bo děsně ječela ) Taky chtěla zastřihnout ten odrůstající odumřelý nehet na svém ,,krásném" palci Jak jsem předpokládala a doktorka to potvrdila: nehet jí tam už neporoste, tenhle jen odroste a bude. Jinak se jí to začalo konečně pěkně hojit, je to zaschlé, nehnisá, jizvy blednou a zmenšujou se. Hodím sem fotky, ale jen odkaz, kdyby jste to vidět nechtěli....pěkné to fakt není http://imageshack.us/a/img818/9725/1deg.jpg
http://imageshack.us/a/img31/2529/6w2.JPG
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2013 12:40
- Nahlásit
worick
včera přišla mamka s tím, ať ji vyšetřím, protože spadla se žebříkem z jabloně jestli by jste jí neměli domluvit nějakou ochranku.
inak se jí to začalo konečně pěkně hojit To jo, oproti té minulé fotce je to markantní.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2013 17:14
- Nahlásit
worick - já jsem minulou fotku neviděla a tohle jsem otevřela se zakrytýma očima a jen škvírkou nakukovala a nakonec jsem tedy překvapená, jak dokáže plastická chirurgie zachránit člověku palec... škoda nehtu, to je fakt, na druhou stranu jako následek té hrůzy je to fakt dobrý!!!
A mamka ať na sebe sakriš dává pozor! Snad si nechce přivodit další úraz?
Co Woriček? Je to s ním lepší? Nám včera pajdal Mikša... ale dneska už naštěstí dobrý...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2013 19:16 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
jestli by jste jí neměli domluvit nějakou ochranku - jo, máš pravdu, poslední dobou vyvádí jednu botu za druhou je jak kamikaze
Kessie
Co Woriček? Je to s ním lepší? - ále houby pajdá děsně Bodejď by ne, když celou noc lítal Dášeně za prdelí Tom jim dal jídlo - jsou jen na granulích a prakticky na ničem, neboť nežerou, ráno jsem ty misky našla v garáži plné:smirk na obchůzce se dnes posr...Worka) A nesnídali ani ň Šla jsem spát kolem půl jedné a mrkla z okna(bylo krásně světlo) kde mám kluky. Pochopitelně byli v tahu, nikde jsem je neviděla. Trochu mi zatrnulo, hodila jsem na sebe tlustý župan a letěla do zahrady. Šlapu zahradou do zadu a v půli cesty už je vidím, jak letí od plotu už i s Dášenou po zahradě. Nechala jsem ji tam a šla domů, že je třeba za hodinu zase zkontroluju a popř. Dášu vypustím branou, pokud bude chtít. Nemá cenu ji vyhodit, neb očividně měla už zase novou díru a byla by mžikem zpátky. Jenže jsem usnula jako špalek a vzbudila se s hrůzou někdy před šestou - už se rozednívalo. Oblítala jsem okna - nikdo nikde a když jsem vyběhla na terasu, zrovna jsem zahlídla Dášenu, jak zahýbá za sousedovic barák a kluci stáli v bráně a toužebně hleděli za ní. Bylo mi podezřelé, že nevylezli dírou s ní, protože když jsem ji viděla....kráva by tím prošla Asi ještě není v nejlepším...to ještě přijde
Drakopes
Alenkó...a Táto a Noemi...zkrátka vy, co to nemáte daleko na Kampu - zítra tam vystupují naši folkloristé! Bude tam zpívat i tchyně a cimbálovka Dáši páníčka(fešný romský houslista ) Pokud by vám to vyšlo, zajděte mrknout, budou tam i místní speciality Ještě musím písnout bráchovi, on to tuším taky neví
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2013 07:04
- Nahlásit
na Kampu - je slizko, prší
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2013 07:43
- Nahlásit
Drakopes
je slizko, prší - nebuď cimprlich
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2013 10:12 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
Tak se zase hlásím do služby....
Konec prázdnin jsme zase trávili na Madeiře
Uploaded with ImageShack.us
Občas (a hlavně nahoře) počasí za moc nestálo
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2013 10:39
- Nahlásit
No a konečně poslední den vyšlo i počasí, tak jsme dali i obě nejvyšší hory
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2013 10:41
- Nahlásit
Noemi
Konec prázdnin jsme zase trávili na Madeiře - jéé, no nádhera Jsi hodná, že se s náma podělíš zvláště, když tu je to s počasím naprd...A co vy, jakové jste měli počasí? Koukám, že v těch horách bylo taky mlhavo, oparovo a byli jste oblečení...ale asi taková kosa jako dnes tady....tam nebyla ne?
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2013 10:42
- Nahlásit
Konec spamování, mám zase kolem 2 000 fotek...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2013 10:44
- Nahlásit
Můžu se zeptat, na kolik vyjde takový trek na Madeiru? Jen tak pro zajímavost, mě je cena celkem jedno a stejně se nikam s klukama nedostanem, ale až to budu někomu vyprávět...kdyby chtěli taky Brácha by po tom určo skočil...jenže teď má dítě, tak je taky v pr...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2013 10:45
- Nahlásit
Trochu mám pocit, že příští rok pojedem zase na Madeiru...Ráj na zemi !
No a od začátku září doháním resty v práci za ten týden a půl, co jsem tam nebyla :-/
P.S. Netuším, proč jsou ty tři fotky větší :-/
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2013 10:47
- Nahlásit
Já ti vlezla rovnou mezi fotky, nechtěla jsem Vidíš...a já tušila, že ty někde trajdáš Ještě mně napadlo, jestli třeba nechystáte svadbu...když tě není...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2013 10:59
- Nahlásit
Madeira, co se počasí týče je dost nevyzpytatelná. U oceánu je většinou velice příjemně kolem 25 stupňů, ale vnitrozemí bývá hodně deštivé. Loni jsme měli pořád krásně, letos jsme se pořád modlili a až poslední den jakž takž vyšlo počasí na výstup na nejvyšší horu. Druhý den jsem nemohli vylézt po schodech do letadla
I brácha to v pohodě zvládnul, měli jsem obavy, protože není zvyklý chodit a v plánu bylo minimálně 15-20 km denně, ale kromě naražené ruky (prakticky na rovině) a cca tří nechtěných koupelí v levadě (lepší padat do levady než 300 metrů volným pádem na druhou stranu).
Byli jsme i trajektem na vedlejším ostrově Porto Santo, bylo vcelku zima, strašně větrno a je tam velice zvláštní písek (není to zvětralá hornina, ale rozpadlé skořápky mořských potvůrek) za kterým tam jezdí mraky turistů na speciální wellness procedury. Písek má takovou milou tendenci se totálně kamkoliv lepit. Ve výsledku jsme byly celý den na pláži, řádili na nafukovací matračce (byli jsem jediní jak na Madeiře, tak na Porto Santo, kdo měl jakoukoliv nafukovací věc do vody),v obřích vlnách a večer jeli zpět na Madeiru tak spálení, že jsme druhý den museli upravit plány na výlet...Kvůli spáleninám jsem nemohli chodit Tak spálená jsem naposledy byla cca deset let zpátky, kdy jsem byla poprvé u moře...
P.S. Ta pláž má 9 km a je to jedna z nejkrásnějších pláží na světě....Na Madeiře se moc koupat nedá, pobřeží je převážně skalnaté
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2013 11:08
- Nahlásit
worick
Co se ceny týče, tak hodně záleží, jestli člověk jede na vlastní pěst nebo s cestovkou (jezdíme zásadně sami, cestovky vycházeli kolem 20 000 Kč/8 dní/osoba) a pak jestli raději placený výšlap s průvodcem (cca 30 EUR/osoba) nebo po vlastní ose busem (náklady většinou tak kolem 10 EUR, ale hlavně trasa podle tebe). Tam to pak hodně naskakuje, průvodce jsme nevyužili nikdy, máme velmi dobrého papírového a kvalitní mapu. To nám pak umožní vydat se na méně frekventované, ale o to zajímavější trasy....A ano i letos jsem občas trochu narazili, jednou jsem se dokonce víc než 6 km vraceli uondaní zpět, protože jsem si s bráchou ten terén prostě netroufla..
Hodně záleží, jestli je hlavní sezóna (letenky tak kolem 9 000 Kč/osoba) nebo jaro(podzim, které je také velmi oblíbené (letenky se dají sehnat kolem 5 000 Kč).
Hotel už jsme měl vyzkoušený z loňska, cca 1 300 Kč/noc, ale je to obrovský apartmán, hned u zastávky MHD se super výhledem, naproti obchoďák (jídlo na váhu 10,5 EUR za kilo jídla- ale velice dobré a velice slušný výběr včetně ryb, telecího apod), bazén. Na ubytování se určitě dá ještě ušetřit, ale mi tam byli velice spokojení...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2013 11:11
- Nahlásit
worick
Na svatbě jsme právě byli minulý víkend u kamarádky, bylo to strašné...Celý den zabitý, prostoje.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2013 12:25
- Nahlásit
Noemi
Konec prázdnin jsme zase trávili na Madeiře
Úžasný ...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2013 12:27
- Nahlásit
Noemi
Na svatbě jsme právě byli minulý víkend u kamarádky, bylo to strašné...Celý den zabitý, prostoje.
Moudrá to žena.
|