Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 612 . 613 . 614 . 615 . 616 . 617 . 618 . 619 . 620 . 621 . 622 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Kessie
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2013 06:28
- Nahlásit

MartinaBarney - taky je mi Rona líto... Už se netrápí a pobíhá s kamarády za duhovým mostem...

worick
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2013 07:16
- Nahlásit

MartinaBarney
My jsme letos měli smutné léto, protože nás začátkem srpna opustil Ron (pes od přítele). - je mi moc líto To šlo teda strašně rychle...i když na druhou stranu, v tomto případě je to pro psa i lepší To by mne vůbec nenapadlo, já si říkala: snad už mají všechno dodělané a jsou na dovči...
Jo, jo, budeš jim ,,půjčovat" Bárníka

worick
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2013 07:28
- Nahlásit

My byli včera včera s mamkou v tom Brně a akce se vydařila Mamka to bude snad mít dobré, doktorka to trochu rozrýpala a prý je to pod tou mrtvou tkání živé, tak snad to podorůstá. Ukazovák si má dneska sundat a promašťovat, palec má ještě zamotaný na bambulu, ale ne už na dlaze Kontrola zase v úterý, snad už v Brně poslední

Pak jsme byli na nákupech, jen v Olympii. Tom potřeboval obměnit garderobu, neb je ve všem jak strašák do zelí. Zhubnul za ty dva roky, co se snažil 15kg a to je teda dost poznat. Je paráda, jak mu teďka všechno sluší Má nový oblek, rifle, kalhoty, nějaká trika a svetry. Na druhou stranu, můžu čekat druhou mízu a 20letou slečnu Ale s tím stejně nic nenadělám, tak je zbytečné to řešit
V Brně několikrát pršelo, po cestě domů pršelo, u nás mrholilo a napršeny byly blbé 4mm, takže u nás prakticky nic Teďka ráno mne probudí bouřka a leje a leje - už je tam 20mm Akorát nevím, jak půjdem na ,,kontrolky" neb ten mrak vypadá ještě celkem na dlouho Kluci už tu leží se mnou a budu dneska alespoň prát, žehlit a uklízet

worick
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2013 07:37
- Nahlásit

Tá ta
Drakopes
Se nedivím, že byl Erwík nevrlý, na těch fotkách vypadá jako:,,k...a mně je blbě, neměl jsem tolik chlastat, dejte mi všichni pokoj!"
To je dobře, že máte jistotu že má nožky OK Tu my nemáme, neb jsme nerentgenovli a zrovna teďka se mi zdá, že Berry týden napadá na přední nohu a nevím, jestli je to jen nějaká ,,poúrazovka" nebo třeba artróza

Ten koupací pejsek to není Worka na koupání (i když minule taky nechtěl do sprcháče ) ale Worka před odjezdem autem Přesně takhle to u nás vypadá, jen s tím rozdlem, že ho netaháme po garáži minule vedle ve vesnici u větrného mlýna a za deště...tohle předváděl

worick
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2013 07:42
- Nahlásit

Evey
Mám radost, právě mi dorazily krásné nové agi překážky na cvičák. Ale vybalování bude až v sobotu na place, ať z toho mají Vánoce i ostatní - někdy se mně po agi i zasteskne, občas by to hlavně Workovi prospělo Ale u nás už se nějak vůbec necvičákuje...natož agilití

Ale bude to na konci září, opět na jihu někde u worick. - Co kurňa kde?? Tady se nikdy nic takového neděje, my máme už jarmarky za sebou....že by Vrbka něco vymyslela (ekofarma)??

Evey
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2013 09:32
- Nahlásit

worickTady se nikdy nic takového neděje, my máme už jarmarky za sebou.... Nemůžu nikde najít žádný odkaz, ale měli by to být nějaké slavnosti Tradice Bílých Karpat. Uvidím až přijdu příští týden do práce.
Na druhou stranu, můžu čekat druhou mízu a 20letou slečnu Ale kuš, kde by takovou druhou hledal?

worick
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2013 10:33
- Nahlásit

Evey
Tradice Bílých Karpat. - aha, tak podle tohoto odkazu mi to vyhodilo Hostětín. To je pravděpodobné, to je ta eko-obec No, není to u nás, ani zrovna nejblíž je to 45km, ale třeba Čejkovice jsou 65km..tak to si člověk moc nevybere
Akorát, že: v pátek máme někam výjezd s neteří na večeři(slaví 18) počítalo se, že do Luhačovic, neb tam momentálně sídlí tcháni v lázních, ale zatím se ještě neví a v úterý nevím, jestli pojede s náma Tom ještě do Brna, nebo budem muset vlakem...a chtít po něm ještě v neděli Čejkovice...obávám se, že prdlajz

Evey
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2013 11:07
- Nahlásit

worick
a chtít po něm ještě v neděli Čejkovice Uvidíš. Vy jste si to tam minule moc neprošli, že? Kdyžtak dej vědět, abych věděla jak si domlouvat pauzu.
Napadlo mě, bohužel tedy pozdě , když mám tento týden dovolenou..., že bych ti mohla dovézt maso pro kluky, nebo i pro Vás. Z toho zdroje jak jsme se bavily. Paní mi to vždy krásně nachystá, vakuově zabalí, takže to v pohodě vydrží, při správné teplotě, i dva týdny v lednici.
Pokud by dopadl ten Hostětín, tak bychom se mohly klidně dohodnout.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2013 11:39
- Nahlásit

worick
snad už mají všechno dodělané
Už skoro Já se pustila do natírání plotu, ale tedka je to úplně na prd s počasím. Ještě nám chybí pergola natřít, přidělat kamery a vymalovat - letos aspon tu ložnici. A před barákem chceme dávat nový trávník vlastně ještě.

Pak jsme byli na nákupech, jen v Olympii. Taky se chystám v září. Buď Olympie nebo Freeport, ale v Olympii je pro mě větší výběr. Potřebuju nějaký oblečení na podzim/zimu a vidím se, že neodolám nějakým botám na podpatku

Zhubnul za ty dva roky, co se snažil 15kg Tak to má můj velký obdiv. To já jsem momentálně ve fázi, kdy jsem zjistila, že jsem od mého zhubnutí nabrala už 10 kg nahoru. Takže jsem si řekla dost a jím pravidelně, menší porce a zařadila jsem cvičení. Nejhorší je, že přijedu k přítelovi na víkend a jeho mamka vaří pravou českou kuchyni.

worick
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2013 12:49 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

MartinaBarney
Já se pustila do natírání plotu.... - jééé, tak to jste šikovní My máme v létě dělat tolik věcí...zábradlí a brána - tam už je dřevo hnusně olezlé taky by se to mělo renovovat...jenže u nás se do toho nikomu nechce

To já jsem momentálně ve fázi, kdy jsem zjistila, že jsem od mého zhubnutí nabrala už 10 kg nahoru - cožéééé deset kilo, jo?! To teda kecáš....to by jsme tě ani nepoznali Já nabrat 10kg, tak mně koulíte před sebou Jak jsem štupl, tak horor jsou i kila dvě Jo a....neumím jíst malé porce Když mi něco chutná, tak žeru a žeru, dokud to není všechno pryč A nebo si sice dám míň na talíř, ale pak hned jdu a dojídám se, co mi přijde pod ruku Cvičení jsem teď v létě vypustila úplně, neb jsem byla ze zahrady sedřená jak kůň, jenže kolikrát se už ani nemůžu narovnat, tak začínám uvažovat hlavně o nějaké józe...viděla jsem onehdá na portále MFOnaDnes...Budu si to muset vyjet a zkusit to....a donutit se hlavně

Nejhorší je, že přijedu k přítelovi na víkend a jeho mamka vaří pravou českou kuchyni. - přesně tak to máme s tchánama, kdy týden nejíme, pak tchýně o víkendu navaří, k tomu upeče nějakou buchtu...a jsme tam, kde jsme byli před týdnem Tento víkend byli už v lázních, jenže mne honila mlsná, tak jsem v pátek upekla žebra, aby byl oběd i pro naši mamku (ty jsme jedli i v sobotu) a v neděli zase roštěnky Tom nadával, že se těšil, že konečně ,,nežrací" víkend...a bylo to ještě horší

worick
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2013 12:54
- Nahlásit

Evey
Pokud by dopadl ten Hostětín, tak bychom se mohly klidně dohodnout. - vůbec si netroufám nic momentálně plánovat, protože teďka se bude u nás všechno odvíjet podle toho, jak a kdy bude u bráchy mimčo, kdy tam pojedem atd

worick
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2013 12:57
- Nahlásit

U nás napršelo 30mm To normálně nenaprší za měsíc! U mně naprostá spokojenost Ráno jsme s klukama ale zmokli jak myši Původně jsem myslela, že ani nikam v tom lijáku nepůjdeme, jen jim dám misky, jenže jsem si uvědomila, že oni jsou teďka zvyklí, že kadí až jdeme potokem...tak by asi ani pořádně nejedli. Tak jsme holt šli

worick
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2013 17:53 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Prosím o radu všechny úči či ty, co ovládají češtinu. Potřebujem dát s Tomem dokupy věty, kde se hádáme o umístění čárek, neb nám vznikl o čárky spor
č.1 Bohužel do této chvíle jsem ani já ani Pronajímatelka požadovaný dokument neobdrželi.
č.2 Přičemž tento systém se bude opakovat každý následující měsíc až do úplného umoření Pronajímatelkou odsouhlasených nákladů na provedenou nezbytně nutnou opravu.

Schválně tam nedávám ani svoje, ani Tomovi návrhy. On to má napsané, já mu to opravila a vynadal mi, že blbě

Evey
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2013 18:26
- Nahlásit

worick
Prosím o radu všechny úči či ty, co ovládají češtinu.
Možná tak před 15 lety...
U nás napršelo 30mm fakt jo? U nás za poslední dny vůbec nic. Teď jen spadlo pár kapek.

Kessie
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2013 19:42
- Nahlásit

worick - č. 2 bych nechala úplně bez čárky... a č. 1 bych dala jen jednu čárku za bohužel... nejsem si však jistá, zda nemá být čárka ve vylučovacím ani - ani... škoda, že to čtu až teď... ale pokud na to nespěcháte, zeptala bych se zítra češtinářů...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2013 20:26
- Nahlásit

worick
Bohužel,(čárka) do této chvíle jsem ani já, (čárka) ani Pronajímatelka požadovaný dokument neobdrželi.
Druhá věta bez čárek.

Já bych ještě pronajímatelka psala s malým p

worick
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2013 21:04
- Nahlásit

Drakopes
První větu mám, jako jsi ji opravila ty jen, když jsem to po sobě četla asi 5x, tak jsem nakonec dala ještě čárku za Pronajímatelku (ta je z velkým, neboť je to ze smlouvy a proto je tam ta pronajímatelka zvýrazněná)

Kessie
Vy mne děsíte ...ta druhá je bez čárek? Tom tam má asi 5 já tuším dvě Klidně se ptej nevím, kdy to bude posílat, ale stejně jen tak pro zajímavost

Evey
U nás za poslední dny vůbec nic. Teď jen spadlo pár kapek - no jo, jenže u vás pršelo onehdá jak všude, jak to bylo hlášeno a to zas u nás nic
Teď už neprší(i když pár kapek nám na hlavu spadlo) tak jsme byli s klukama až na druhém konci vesnice...nohy mám až v prd..i a zatměli jsme

worick
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2013 21:07
- Nahlásit

Evey
jóó a zapoměla jsem, že ti mám vyřídit, že my už byli za tebou v Čejkovicích, v Jeseníku.... a teďka je prý řada na tobě

Drakopes
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 07:24
- Nahlásit

worick
ta druhá je bez čárek
zcela určitě, tam nikde není důvod někde čárku psát, nejsou tam žádné násobné větné členy ani vloženiny ... )

LuckaM
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 09:21
- Nahlásit

Kessie
worick

No holky, myslím, že kdybych teď dala fotku, tak se moc rozplývat nebudete Zvenčí není moc hezký - má starou oprýskanou fasádu...časem zateplíme a dáme tomu nový kabátek. Jinak je ale na moc hezkém místě v Liberci - kousek na MHD a ještě blíž do lesa.

Liberec je jinak na nemovitosti a pozemky strašně drahý. Původně jsme hledali pozemek a že si něco malinkého postavíme, cenově by to ale vyšlo dráž, než za co teď kupujeme tenhle dům a výstavba by asi stála daleko víc nervů, než jen "dorekonstruování".

Je to starý RD, který původní majitelé téměř celý zrekonstruovali - nová okna, nová střecha i s krovy, nové rozvody, čistička, kotel...na nás zbyly už jen dodělávky - interiérové dveře, sem tam finální pokládka podlah a tak. Budeme bydlet v prvním patře a v přízemí jsou ještě dva malé byty, které bychom rádi pronajímali studentům, aby nám to pomohlo splatit hypotéku. Sečteno a podtrženo, není to úplně to, o čem jsem vždycky snila, ale vypadá to jako moc dobrá investice

Strejda
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 09:56
- Nahlásit

Drakopes
zcela určitě, tam nikde není důvod někde čárku psát, nejsou tam žádné násobné větné členy ani vloženiny ...
Napsal bych čárku před "až". To by bylo asi špatně, že?

worick
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 10:44
- Nahlásit

Strejda
Napsal bych čárku před "až". To by bylo asi špatně, že?

ani nemluv, já měla před až a za provedenou,....

Já jsem jak Vietnamec s tím,,čím víc pruhů, tím víc Adidas" Čím víckrát to čtu, tím víc tam sázím čárek. Přečíst to 10x, mám za každým slovem Alenčino zdůvodnění: nejsou tam žádné násobné větné členy ani vloženiny...mi teda nikterak nepomůže, neb ani netuším, o čem je řeč

worick
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 10:51
- Nahlásit

LuckaM
No holky, myslím, že kdybych teď dala fotku, tak se moc rozplývat nebudete - sim tě my se nemíníme rozplývat, my jsme holt zvědavé baby a navíc Peťka má s rekonstrukcí velké zkušenosti, taky si tím prošla, tak by vám mohla být nápomocná, natož tak její muž, který má stavařinu! Prosím si fotku a pokud možno i mapu, ať vidíme, kde a jak A už je to hotovo, už je to tedy vaše?? A co Bárník, má tam zahradu (zahrádku?)
Sečteno a podtrženo, není to úplně to, o čem jsem vždycky snila - já snila o něčem víc rustikálním, vždycky se mi líbil styl Provence, staroanglický nebo alespoň IKEA Nakonec mám poměrně moderní barák i když ne až přehnaně, aby se to taky trochu hodilo na vesnici...

worick
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 10:53
- Nahlásit

Kessie
Peťka má s rekonstrukcí velké zkušenosti, taky si tím prošla, tak by vám mohla být nápomocná... - hele, jsem ti našla vyžití, kdyby jsi toho náhodou měla málo....

Evey
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 11:06
- Nahlásit

Dnes to vypadá i na občasné sluníčko. Jdu smažit bramboráky. U nás se říká i "barkus", znáte to někdo?

LuckaM
Já ti tedy nechci kazit radost a nadšení z baráčku, ale kdybych se měla já rozhodnout, tak bych šla raději do novostavby dle mých představ.

worick
jóó a zapoměla jsem, že ti mám vyřídit, že my už byli za tebou v Čejkovicích, v Jeseníku.... a teďka je prý řada na tobě To jo, ale ještě jste za mnou nebyli v tom Hostětíně.Alenčino zdůvodnění: nejsou tam žádné násobné větné členy ani vloženiny...mi teda nikterak nepomůže, neb ani netuším, o čem je řeč Já též ne, ale matně si vybavuji, že jsme snad i něco takového kdysi ve škole i brali.

worick
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 11:09
- Nahlásit

U železné lávky, jak po ní otáčíme na druhý břeh, bydlí pán se psem, který je nevrlý(myslím pána, ale pes to má po něm ) a už několikrát seřval kámošku, že jde s pidi JRT navolno, přitom on tam svého psa, tak venčí pravidelně Pes je velikosti cca Kavalíra. Zatím jsme se vždycky nějak míjeli, ale dneska mu pes utekl na náš konec lávky za Woričkem. Šel hned k němu a já mu říkám, ať se nebojí, že kluci nejsou agresivní a on,,no, jenom jestli, nevypadají moc mírumilovně" a já jen doufala, že ho nenapadne do toho seznamování nějak zasahovat S Workou se jen očichávali a Worick byl našponovaný, aby bylo vidět, že je velký frajer pak i s Berunou, pejsa se celkem bál, ale jak Berry poodešel a Worka se otočil zadkem, aby si očichal a označkoval keřík, tak pejsa mu vystartoval na zadek. Pán hned po něm skočil, seřval ho, Worka se jen podíval přes rameno a zabrblal něco o ,,blbečkách nevychovaných, nesocializovaných..." (a to měl 100% pravdu) a šli jsme pryč. Jsem si tak říkala, že by mohl jen otevřít hubu, že mám psy na volno... (máme tu novou vyhlášku, že musí být na vodítku....či ovladatelní)

worick
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 11:21
- Nahlásit

Evey
Dnes to vypadá i na občasné sluníčko. Jdu smažit bramboráky. U nás se říká i "barkus", znáte to někdo? - u nás taky slunco, ale zatím fučí celkem studený severák. Bramboráky jsem dělala někdy před 14dny a to snad po 2letech měla jsem na ně hroznou chuť. Barkus jsem v životě neslyšela, u nás se dokonce normoš říká bramboráky, staří lidi možná ertepláky. Já brambory neříkám, u nás jsou to erteple, ale ten bramborák se celkem ujal

Doufám, že jsem to už sem nepsala (nechce se mi hledat) ale mamka včera rozbalila ruku, protože jsem jí přivezla tu řepíkovou mast(co mažu na kde co klukům ) a ukazovala mi to, ať to vyfotím a pošlu bráchovi...že teda neví, jestli se má smát nebo brečet: doteď měla díru ,,jen" na palci, teď má ohyzdný i ukazovák Neumím sem přehrát mobil, tak ti pošlu MMSku Nevím, jestli vůbec mám chtít vidět i ten palec...tohle mi stačí

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 12:59
- Nahlásit

Evey
worick
Dnes to vypadá i na občasné sluníčko.
u nás taky slunco, ale zatím fučí celkem studený severák
U nás bylo azůro tak do půl 11. Tak jsem si naplánovala sekání trávy a natírání zábradlí na balkoně. Ted už slunko nesvítí a jsou tam mračna tmavý. Tak doufám, že nebude zase pršet! Navíc jsem přemýšlela, že zase vezmu Barneyho do Krásenska na víkend. Tam je tolik možností k procházkám, málo psů...ne, jako tady ve Vyškově.

U nás se říká i "barkus", znáte to někdo? Tenhle výraz pro bramborák taky neznám. A bramborám říkám brambory, erteple říkávali moji prarodiče. A kukuřici říkávali ,,turkyň´´.

worick
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 13:25 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

MartinaBarney
erteple říkávali moji prarodiče. A kukuřici říkávali ,,turkyň´´. - sim tě, odkud byli prarodiče?! Já že, takhle se mluví jen u nás... U nás je taky turkyň. Taky krůta je morka, kbelík-kýbl, velké síto-rýčica...
Navíc jsem přemýšlela, že zase vezmu Barneyho do Krásenska na víkend. Tam je tolik možností k procházkám - to si dovedu představit, však tam určitě někdy zavýletujem

Tá ta
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2013 13:29
- Nahlásit

Drakopes
Sušenky mají ohromný úspěch.Bára by klidně za další kus i mňoukala.
Kde je kupuješ a jak s klukama trénujete?

<< 1 ... 612 . 613 . 614 . 615 . 616 . 617 . 618 . 619 . 620 . 621 . 622 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání